Αυτό λες να το ονομάσουμε κάπως; Δεν ξέρω λέω τώρα στην τύχη, Dazισμό να το πούμε; Dazίαση; Dazίτιδα; Λες να είναι βακτήριο, Dazomoteus tripiotsepus h8erus; Η οξεία μορφή εκδηλώνεται με σεντονοειδή έκφραση της δυσαρέσκειας και παιδαριώδεις δικαιολογίες περί της αντιρρήσεως στην ύπαρξη της μοτοσικλέτας (ευτυχώς από το πλΕκτρολόγιο δεν φαίνονται τα διαρρηγμένα ιμάτια - ή όπως γράφεται δαύτο το αρχαίο).
Πες ότι βγάζει η ΚΤΜ το 690 με φαίρινγκ, πόσο θα το έχει; τουλάχιστον 10.000 Ε.
Αν το αφρικα εχει γύρω στα 12000 θα το αγοράσει το 90% και το ΚΤΜ με το ζόρι ενα 10% γιατί ο κόσμος θέλει πουλ μουρ περιπέτεια και ανέσεις και όχι πραγματικές δυνατότητες off αλλά και περιορισμένη άνεση, βλέπε σέλα, αναρτήσεις. Το κοινό που θέλει ενα πραγματικό μαχιμο ον/ΟΦ μονοκύλινδρο είναι μικρό και οι φανατικοί το εχουν πάρει ήδη και το εχουν μετατρέψει.
Αν δεν είχε παρουσιαστεί το νεο άφρικα και εβγαζε η ΚΤΜ το 690 adv θα πούλαγε σα τρελό απλά γιατί δεν θα υπήρχε κάτι αλλο φρέσκο πουλ μουρ αντβέτσουρ να αγοράσει ο εχων τα φράγκα νεανίας.
Ομως τώρα το άφρικα θα πουλήσει σα τρελό γιατί εχει ΚΑΙ ονομα. Μπορεί όντως να ναι καλό μηχανάκι αλλά πολλοί θα το πάρουν χωρίς να ξέρουν το γιατί, απλά και μόνο επειδή είναι άφρικα, όπως με το 750 δηλαδή. Πως πέρνουν οι πιο πολλοί GS λόγω μάρκετινγκ, εεε το ίδιο θα γίνει και με το άφρικα. Φαντάσου να βγει και καλό τι εχει να γίνει...
Μόνο αν το πουλάνε πολύ ακριβά δεν θα πάει καλά εμπορικά.
Ρε χαμένε πως γίνεται σε ένα θέμα που αφορά την αισθητική να υπάρχει σωστό και λάθος?
Εγώ βάζω κάτι που δεν έχει τίποτε εξεζητημένο και μπορεί να θεωρηθεί όμορφο και εσύ συγκρίνεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά.![]()
Εγώ μιλάω για δυο διαφορετικές σχεδιαστικές φιλοσοφίες επάνω σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες μηχανές και εσύ μου λες τι μπορεί να κάνει η μία και τι η άλλη.
Δεν τα έβαλα για να κρίνουμε πιο μηχανάκι είναι καλύτερο και που ρε αμυρου.
Αν μετά από 2 σεντόνια δεν κατάλαβες ούτε αυτό, τι άλλο μπορώ να κάνω?
Αρχαιολάγνος δεν είμαι, τα κλασικά μου αρέσουν όσο αρέσουν στους περισσότερους νομιζω.
Όπως ανέφερες και εσύ, οι απαιτήσεις αυξάνονται, αλλάζουν και επιβάλουν διαφορετική σχεδίαση. Η διαφορετικότητα αυτή δεν είναι απαραίτητο κακό για μένα. Μ' αρέσει το νέο και το πρωτοπόρο (για σχεδίαση μιλάω ακόμα) ίσως και το υπερβολικό μερικές φορές.
Δε μ' αρέσει το δήθεν. Δε μου αρέσουν τα σχεδιαστικά τρικ και τα φθηνά κόλπα στην σχεδίαση που μερικές φορές παρασέρνουν και την λειτουργικότητα. Δε μ' αρέσει που οι μηχανές σήμερα έχουν χάσει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους.
Όλα όσα θέλω, δεν απαιτούν ούτε καν συντηρητική σχεδίαση. Και αν βάζεις στο μυαλό σου ότι θέλω να παντρέψω το κλασικό με το σύγχρονο πάλι λάθος κάνεις. Στα παλιοτερα αναφέρθηκα μόνο και μόνο επειδή τότε η σχεδίαση προσπαθούσε να λύσει πραγματικές ανάγκες και να βελτιώσει όσο μπορούσε την κάθε μηχανή σε διάφορους τομείς. Σήμερα οι μηχανές σχεδιάζονται σαν να πρόκειται να κατασκευάσουν ένα βάζο και μετά ρωτάνε τους μηχανικούς αν μπορεί να τους βγει το σχέδιο σε ον-οφφ.
Θέλω σύγχρονη σχεδίαση που να πηγάζει απ' τις ανάγκες, τις πραγματικές ανάγκες. Θέλω όταν βλέπω ένα μηχανάκι να μου λέει τι είναι και τι μπορεί να κάνει.
Ας πάρουμε μια κατηγορία που είναι απαλλαγμένη απ' το μάρκετιν, τα ραλυ πχ που είναι μηχανάκια τα οποία σχεδιάστηκαν με βάση τις ανάγκες ενός αγωνιζόμενου. Δεν έχουν επάνω τους τίποτα περιττό ή περίτεχνα σχεδιασμένο χάριν εντυπωσιασμού. Η ιδιαίτερη αισθητική τους με τα μεγάλα τεπόζιτα και τις ψηλές ζελατίνες θεωρήθηκε όμορφη. Τα καινούρια είναι ακόμα πιο όμορφα απ' τα παλιά. Εξελίχθηκαν σε όλους τους τομείς ενώ η άψογη αισθητική τους πηγάζει από πραγματικές ανάγκες.
Την ίδια πορεία θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και οι μηχανές πολιτικής χρήσης. Μα λίγο αυτές, λίγο εμείς χάσαμε τον προσανατολισμό μας και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε σε κάτι που ίσως έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο.![]()
υγ. Τώρα κατάλαβες ότι και το vultus να έβαζα σε συζήτηση περι αισθητικής και σχεδίασης δεν θα ήταν καθόλου άκυρο?
Σπύρο σ' αρέσει το 690 ο μυρμυγκοφάγος? Εμένα μ' αρέσει!
To xt που πολλοί το βρίσκουν όμορφο σ' αρέσει? Εμένα καθόλου!
Καταλαβαίνεις ότι στο χτ δε με χαλάει το γεγονός ότι δεν μοιάζει στον προκάτοχό του και επιζητώ το νέο και το καινοτόμο, πολύ περισσότερο από πολλούς. Και αυτό που με χαλάει είναι ότι δεν το βλέπω όσο συχνά θα ήθελα.
Γι' αυτό τώρα υπάρχει κάποιο χάπι ή να κάνω χαρακίρι?![]()
Αλλά για να φτιάξεις κάτι καινοτόμο ή εμπνευσμένο ή και τα δύο, δεν πρέπει να το θέλεις μόνο εσύ, πρέπει να το θέλει και ο κόσμος. Και απ' ότι βλέπω ο κόσμος έχει βολευτεί μια χαρά με την μετριότητα. Έχει δίκιο ο ggs. Που πάω με τέτοια μυαλά?
To νου σου μλκ όταν βρεθούμε γιατί είναι κολλητικό στο λέω!
(η πολλαπλή παράθεση θεωρείται σεντόνι?)![]()
Sent from me using a computer.
Sent from me using a computer.
δες προ 4ετίας πόστ μου
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=44270&page=2
αυτό που δε καταλαβαίνεις είναι η παγίδα που έχεις πέσει (και πέφτω και εγώ συχνά) είναι οτι για παράδειγμα το 2006 υπήρχαν παλιοι "γνώστες" που έβριζαν τη ΚΤΜ για το 690 SM και αναπολούσαν για τη παλιά "καλή εποχή" που η ΚΤΜ έβγαζε το 625 SM .
πρόσεξε σου λέωωωωωω
![]()