Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 6 από 6

Θέμα: Ερώτηση νομικού περιεχομένου για σωματική βλάβη

Ερώτηση νομικού περιεχομένου για σωματική βλάβη

Η ερώτηση γίνεται για να μου λυθεί η απορία χωρίς να με αφορά άμεσα και χωρίς οι απαντήσεις να θεωρηθούν νομικές συμβουλές ή οτιδήποτε άλλο.

Γνωστός δουλεύει ως security σε κεντρικό φούρνο. Κάποια στιγμή έρχεται χρήστης ναρκωτικών για επαιτεία και ο φίλος του απαγορεύει την είσοδο. Μετά από λογομαχία ο χρήστης φτύνει τον γνωστό και αυτός με τη σειρά του τον σπρώχνει και πέφτει κάτω. Καλείται η αστυνομία και ο χρήστης δηλώνει ότι θέλει να υποβάλει μήνυση. Ο αστυνομικός τον ενημερώνει ότι η μήνυση κοστίζει 100 ευρω. και εδώ αρχίζουν τα ερωτηματικά.

Ο φίλος πέρασε το βράδυ στο κρατητήριο χωρίς να υποβάλλει μήνυση ο χρήστης, επειδή μου είπε δήλωσε σωματική βλάβη και διώκεται αυτεπάγγελτα. Την επόμενη παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, πήρε αναβολή και μετά από 3 μέρες παρουσιάστηκε ξανά αλλά δόθηκε δεύτερη αναβολή γιατί ο χρήστης δεν είχε παρουσιαστεί επειδή δεν τον κάλεσαν, οπότε πάει για 3η.

Με όσα μου έχει πει μέχρι τώρα (και δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω μιας και τον ξέρω χρόνια) μπορεί κάποιος να καλέσει την αστυνομία, να ζητήσει τη σύλληψη κάποιου για σωματικές βλάβες και μετά να πάει σπιτάκι του ήρεμα και ωραία.
    Μπορεί κάποιος που γνωρίζει το αντικείμενο να με ενημερώσει τi από τα παραπάνω είναι αλήθεια και τι αδύνατο/λάθος;
    Artificial intelligence is no match for natural stupidity...

Banned
    Κατ αρχήν ο φίλος σού θα έπρεπε να ρωτήσει έναν δικηγόρο κλπ.τι πρέπει να κάνει.
    Για να διωχθεί αυτεπάγγελτα όπως λες θα πρέπει να έδωσε ο β κατάθεση στο α/ τ που πήγανε μετά.
    Θα έπρεπε - κατ εμε - και ο δικός σού να επικαλεστει απειλή / εξύβριση κλπ.
    Τώρα γιατί κρατήθηκε μου κάνει εντύπωση χωρίς αποδεικτικά για σωματικές βλάβες ( έστω και ελαφριές) να επικαλεσθει ο β σωματικές βλάβες.
    Αποδεικτικά συνήθως γνωμάτευση γιατρού.
    Μήπως σου διαφεύγει κάτι?

Ναι δώσανε κατάθεση. Ο φίλος μου ήταν αυτός που κάλεσε την αστυνομία, αλλά δεν προχώρησε σε μήνυση λόγω "σεβασμού της κατάστασης του τοξικομανή". θα μιλήσω και από κοντά μαζί του, απλά μου έκανε εντύπωση με πόση ευκολία μπορεί κάποιος να στείλει οποιονδήποτε στο κρατητήριο. Δηλαδή αν εγώ μαζέψω 1-2 "μάρτυρες" μπορώ να ισχυριστώ ότι με χτύπησε ο οποιοσδήποτε και να τον στείλω αυτόφωρο. Δεν θα έπρεπε να εξεταστεί υποχρεωτικά από ιατροδικαστή και ΜΕΤΑ να γίνει η κράτηση;

Banned
    Κάπως έτσι είναι.
    Απλά μετά η ιστορία θα πάει στο δικαστήριο κλπ.
    Τώρα σε αυτόφωρη διαδικασία θα έπρεπε ο β να μεταφερθεί συνοδεία σε νοσοκομείο όπου μετά από εξέταση θα διαπιστωναν η όχι αν φέρει σωματικές βλάβες.
    Υπ όψιν ότι ο φίλος σου έχει δικαίωμα να υποβάλει μήνυση και αυτός, και ας έχει προχωρήσει η διαδικασία.
    Και θα μπορούσε να επικαλεστεί το ίδιο.
    Τέτοια άτομα που έχουν διαβει την πόρτα Α/Τ ξέρουν πολλά νομικά τερτίπια

Ευχαριστώ για τις συμβουλές, αλλά ο φίλος μου δεν έχει να δώσει 100 ευρω για μήνυση, τα πράγματα είναι πολύ στριμωγμένα. Εξάλλου τι να κάνει η μήνυση στον τοξικομανή, αυτός ειναι καμένος ήδη.

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis
    ισχύει ακόμα το 100€ ?γιατί γνωστός μου είπε ότι πήγε στα 200....

Νομίζω ότι αν ο φίλος σου επικαλεστεί εκτός από την έργω εξύβριση (φτύσιμο) και απόπειρα σωματικής βλάβης , τότε πάει αυτεπάγγελτα και όχι κατ΄έγκλιση (άρα δεν χρειάζεται το παράβολο 100 (ή200) €), αλλά θα πρέπει να έχει όρεξη αυτός που θα παραλάβει τη μήνυση.

Επίσης το παράβολο αυτό είναι στην κρίση του αξιωματικου υπηρεσίας αν το ζητήσει ή οχι. εμένα άλλες φορές το ζητάνε , άλλες όχι. ΟΛΑ είναι στην κρίση του αξιωματικού που έχει βάρδια.
    Εγώ σε παρόμοια φάση που μου την έπεσε πρεζού να με καρφώσει με σύριγγα ενώ έτερος πρεζακλής με κλώτσαγε από πίσω, την έβγαλα μεν στο τμήμα , αλλά τουλάχιστον έξω στο παγκάκι χώρια από τους φυματικούς.
    Ο λόγος ?: η καριόλα αφού ομολόγησε ότι με έκλεβε ισχυρίστηκε ότι άσκησα βία οπότε κρατήθηκα κι εγώ μαζί.
    σε αυτό το σημείο σημασία έχει να πέσεις σε σοβαρό διοηκητή , και αυτός με τη σειρά του να πετύχει σοβαρό 24ωρο εισαγγελέα.

Τελος, να πω για μία ακόμα φορά ότι στο ελλαδιστάν οι νόμοι φτιάχνονται ΥΠΕΡ των εγκληματιών. Σκόπιμα. Και όχι τυχαία.
    Τελευταία τροποποίηση από tzimidis; 15/05/2015 στις 23:09.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 09/06/2010, 07:59
  2. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 18/09/2009, 22:26
  3. Απαντήσεις: 49
    Τελευταίο μήνυμα: 02/02/2007, 11:36
  4. Ερωτηση δικτυακου περιεχομενου
    από Daemon στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 15/12/2005, 20:07
  5. Ερωτηση Για Fmf