Η ερώτηση γίνεται για να μου λυθεί η απορία χωρίς να με αφορά άμεσα και χωρίς οι απαντήσεις να θεωρηθούν νομικές συμβουλές ή οτιδήποτε άλλο.
Γνωστός δουλεύει ως security σε κεντρικό φούρνο. Κάποια στιγμή έρχεται χρήστης ναρκωτικών για επαιτεία και ο φίλος του απαγορεύει την είσοδο. Μετά από λογομαχία ο χρήστης φτύνει τον γνωστό και αυτός με τη σειρά του τον σπρώχνει και πέφτει κάτω. Καλείται η αστυνομία και ο χρήστης δηλώνει ότι θέλει να υποβάλει μήνυση. Ο αστυνομικός τον ενημερώνει ότι η μήνυση κοστίζει 100 ευρω. και εδώ αρχίζουν τα ερωτηματικά.
Ο φίλος πέρασε το βράδυ στο κρατητήριο χωρίς να υποβάλλει μήνυση ο χρήστης, επειδή μου είπε δήλωσε σωματική βλάβη και διώκεται αυτεπάγγελτα. Την επόμενη παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, πήρε αναβολή και μετά από 3 μέρες παρουσιάστηκε ξανά αλλά δόθηκε δεύτερη αναβολή γιατί ο χρήστης δεν είχε παρουσιαστεί επειδή δεν τον κάλεσαν, οπότε πάει για 3η.
Με όσα μου έχει πει μέχρι τώρα (και δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω μιας και τον ξέρω χρόνια) μπορεί κάποιος να καλέσει την αστυνομία, να ζητήσει τη σύλληψη κάποιου για σωματικές βλάβες και μετά να πάει σπιτάκι του ήρεμα και ωραία.
Μπορεί κάποιος που γνωρίζει το αντικείμενο να με ενημερώσει τi από τα παραπάνω είναι αλήθεια και τι αδύνατο/λάθος;