Σελίδα 1 από 19 12345611 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 276

Θέμα: Αγορά μοτοσυκλέτας μεσαίου κυβισμού

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός

Αγορά μοτοσυκλέτας μεσαίου κυβισμού

Χαίρετε,

Προσανατολίζομαι στην αγορά μοτοσυκλέτας μεσαίου κυβισμού, για χρήση μέσα στην πόλη. Οι μικρές εκδρομές δεν αποκλείονται, αλλά θα είναι σπάνια δραστηριότητα, οπότε με ενδιαφέρει πρωτίστως η συμπεριφορά της στον αστικό ιστό και τις λεωφόρους.

Είμαι άπειρος οδηγός μοτοσυκλέτας, η συγκεκριμένη θα είναι η πρώτη μου. Δεν είχα πριν, ούτε παπί, ούτε scooter. Οδηγώ πάνω από 15 χρόνια αυτοκίνητο και τα τελεταία 4 χρόνια οδηγώ συστηματικά ποδήλατο μέσα στην πόλη. Ο λόγος που θέλω να πάρω τη μοτοσυκλέτα είναι κυρίως για να κάνω πιο ευχάριστη τη διαδρομή προς τη δουλειά και δευτερευόντως για να κερδίσω λίγο χρόνο. Ξέρω ότι ο χρόνος που κερδίζει κανείς με τη μηχανή, δε γλιτώνεται ουσιαστικά, αφού τον επενδύει ο κάτοχος στην απόκτησή της, τη συντήρηση και την εκμάθησή της. Οπότε ο παράγοντας της ευχάριστης μετακίνησης είναι η βασική αιτία της μετάβασης από αμάξι σε μοτοσυκλέτα.

Προσπαθώντας να μάθω από την πείρα φίλων, ακούω και διαβάζω διάφορα. "Πάρε 250άρι για ένα χρόνο μέχρι να μάθεις", "Αγόρασε φθηνή μεταχειρισμένη, γιατί θα κάνεις ζημιές στην αρχή", "Ας είσαι αργός οδηγός αυτοκινήτου, στη μηχανή θα το ανοίξεις σίγουρα κάποια στιγμή όλο το γκάζι, οπότε κινδυνεύεις με μεγάλη".

Αν και στα αυτοκίνητα (και τα ποδήλατα) έχω εμπειρία και ξέρω κάπως καλύτερα τι μου ταιριάζει, στις μοτοσυκλέτες δεν έχω ιδέα. Κινούμαι διαισθητικά, οπτικά, με το συναίσθημα και δεν έχω την εμπειρία για να επιστρατεύσω τη λογική.

Τι μου αρέσει; Οι naked και ανάμεσα σε αυτές λίγο περισσότερο οι streetfighter. Π.χ. SYM Wolf, Yamaha MT-07, Honda CB1000R, CB650F. Επίσης μου αρέσει το KTM Duke 690. Ξέρω ότι υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ των προαναφερθεισών και ότι το 1000άρι βγαίνει από την εξίσωση ως επικίνδυνο, λόγω της απειρίας μου.

Ως οδηγός αυτοκινήτου είμαι σχετικά αργός. Δε μου αρέσει να πιέζω τα μηχανήματα και αυτός είναι ένας από τους λόγους που κοιτάζω προς μηχανές μεσαίου κυβισμού. Να μπορούν δηλαδή να κινηθούν άνετα και σχετικά σβέλτα, χωρίς να πιέζονται. Να υπάρχει η άνεση της ροπής από χαμηλές στροφές κι ας περισσεύουν άλογα ψηλά που ίσως δεν τα δω ποτέ (μερικοί εδώ θα γελάτε, αλλά το πιστεύω προς το παρόν).

Έχω κάνει ατέρμονες συζητήσεις με φίλους και γνωστούς, προσπαθώντας να καταστείλω τον ενθουσιασμό μου και να αγοράσω κάτι ορθολογιστικά. Ξέρω ότι για τη χρήση που κάνω το ιδανικό θα ήταν ένα scooter 125cc, αλλά θέλω οπωσδήποτε να περάσω πρώτα από το στάδιο της μοτοσυκλέτας, διότι βασικός παράγοντας είναι η ευχαρίστηση στη μετακίνηση. Καθημερινά αλλάζω σκέψεις σχετικά με το τι θα ήθελα να οδηγήσω και τείνω να πιστεύω ότι αυτό που θα αγοράσω θα το κρατήσω πολλά χρόνια, γι' αυτό και δε μου αρέσει η ιδέα "Πάρε τώρα αυτό και του χρόνου αγοράζεις άλλο".

Οι τελευταίες σκέψεις είναι για CB600F Hornet, το οποίο δε με τρελαίνει εμφανισιακά, αλλά ακούω πολύ καλά σχόλια. Λένε ότι είναι φιλικό στο χρήστη στις χαμηλές και μεσαίες στροφές και μπορεί να του δώσει το κάτι παραπάνω στις υψηλές, αν κάποια στιγμή το επιθυμήσει. Επειδή όμως είμαι λάτρης της ροπής χαμηλά, δεν ξέρω κατά πόσο ένα τετρακύλινδρο 600άρι θα με ικανοποιήσει. Ούτε βέβαια αν θα μπορώ να συμβιώσω καθημερινά με ένα ροπάτο μονοκύλινδρο με τους κραδασμούς του (εννοώ το KTM Duke 690 ή κανένα XT660X).

Πέρα από τα μεταχειρισμένα, κοιτάζω και τα μοντέλα στοκ στα καταστήματα. Εκτός από τα λάστιχα που πρέπει να αλλαχθούν άμεσα, τι άλλο πρόβλημα θα μπορούσε να έχει μία μοτοσυκλέτα που είναι 6 χρόνια στη βιτρίνα ενός καταστήματος; Είναι καλή επιλογή ή είναι καλύτερο ένα αντίστοιχης χρονολογίας καλοσυντηρημένο μεταχειρισμένο δίκυκλο;

Να σημειώσω ότι έχω ήδη αγοράσει τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας (κράνος, γάντια, μποτάκια, μπουφάν, παντελόνι).

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 16/05/2015 στις 18:38.

Έτσι τα φτιάχνουν τώρα Το avatar του/της 7Tolis
    Mt07 είναι στο εύρος που ψάχνεις. Έχει δύναμη που μπορεί να σε τρομάξει αν το παρακανεις ως αρχάριος, αλλά και να σε διασκεδάσει όταν δεν θα είσαι αρχάριος. Είναι ένα φιλικό μηχανάκι για νέους οδηγους με πολύ ωραία εμφάνιση. Τα στοκ της βιτρίνας εκτός από ελαστικά, θες και λάδια κινητήρα, υγρά φρενων, ίσως και φλάντζες στα καλάμια λόγω πιθανών ραγισμάτων για μπαταρία δεν είμαι σίγουρος. Η όλη φάση σε ένα μηχανάκι είναι πόσο εγκρατης αλλά και συγκεκριμένος είσαι στον δεξί σου καρπό. Και με ένα ψοφιο στα χαρτιά μηχανάκι, αν το πας τέρμα, θα ξαπλωσεις κάποια στιγμή. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις και με κάποιο μη ψοφιο. Θυμήσου ότι υπάρχουν 2 κατηγορίες αναβατών και είναι ακριβώς όπως και στα ποδήλατα. Αυτοί που έχουν πέσει, και αυτοί που επρόκειτο να πέσουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Aφου δεν εχεις καμμια εμπειρια και αφου το θελεις κυριως για πολη .η ασφαλεστερη και καλυτερη λυση,κατα την γνωμη μου ειναι οριακα μεχρι 250,και το προτιμοτερο ειναι να αρχισεις απο σκουτερ να μαθεις ισσοροπια και χειρισμους ,και μετα να πας για μηχανη.Μην ξανοιγεσαι αποτομα γιατι τα νοσοκομεια κοστιζουν και αφηνουν και κουσουρια.Στο λεω μετα απο 42 χρονια εμπειριας με δικυκλο στην πολη.
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Θες μοτοσυκλέτα ΜΟΝΟ για πόλη;
    τότε πάρε μία μέχρι 250 κυβικά. Περισσότερα κυβικά είναι άχρηστα.

Πόσα χρήματα διαθέτεις;

Banned
    Ότι σου λένε οι δύο τελευταίοι από πάνω.
    Ξεκίνα με 250
    Και εκεί έχεις επιλογές
    Γυμνό SUZUKI imazuma
    Φεριγκατο HONDA cbf
    Super motard KAWASAKI D TRACKER

Φυσικά υπάρχουν και άλλα.

παναρχαιο μελος Το avatar του/της Dennis-
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	2010-06-21-bikepics-2002706-full.jpg 
Προβολές:	817 
Μέγεθος:	106,2 KB 
ID:	335756

Κατα τους αλλους..

Ευθειακιας, εποχιακος, coolatza, κρυφοκουτακιας!

Περασμένα ξεχασμένα... Το avatar του/της Δεινόσαυρος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    δεν ξέρω κατά πόσο [...] αν θα μπορώ να συμβιώσω καθημερινά με ένα ροπάτο μονοκύλινδρο με τους κραδασμούς του (εννοώ το KTM Duke 690 ή κανένα XT660X).
    Καλά φιλός, δεν μιλάμε δα και για κανα κομπρεσέρ!
    Θα σου πρότεινα να μην απορρίψεις τα μονοκύλινδρα χωρίς να τα δοκιμάσεις.
    Έτσι όπως περιγαφεις τη φάση, δε θα με ξάφνιαζε καθόλου να ξετρελλαθείς με δαύτα - συγκρίνοντας με το όποιο τετρακύλινδρο.

Πιο στενά, πιο ψηλά, πιο ευέλικτα, και για πόλη προσφέρουν χαμόγελο όσο κανένα άλλο.
    250αρι μια χαρά, πάνω από 400αρι δε θα έλεγα.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Νομίζω πως αυτό εδώ και θα σου αρέσει και θα ταιριάζει στην χρήση που το θέλεις. mt03
    Η καλύτερη επιλογή για πόλη είναι 125-250 σαν αυτά που έβαλαν τα παιδιά από πάνω.

Όνομα:	YAMAHA_MT-03_2007_motorcycle_13.jpg 
Προβολές:	792 
Μέγεθος:	63,1 KB 
ID:	335758
    Sent from me using a computer.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσουν περισσότεροι οι μεσαίου κυβισμού μοτοσυκλέτες και μου χαλάει λίγο το όνειρο η φωνή της λογικής, που λέει να πάρω δίκυκλο μικρού κυβισμού.

Μου αρέσουν και οι super motard που προτείνατε (το d-tracker 250 είδα ότι σπανίζει στα μεταχειρισμένα) και θα το σκεφτώ για κανένα μικρό ροπάτο. Πρόσφατα είδα (και άκουσα ) ένα on/off με κινητήρα πριόνι και μου άρεσε η εκρηκτικότητά του σε ρεπρίζ 10-40 km/h, που είναι άλλωστε το ζητούμενο σε αστικές μετακινήσεις. Όμως, όπως είπα και προηγουμένως, μπορεί να ενθουσιάζει ο ήχος του μονοκύλινδρου και οι κραδασμοί για μία βόλτα. Αντέχονται όμως σε καθημερινή συμβίωση 1,5 ώρας (2x45 λεπτά δουλειά-σπίτι);

παναρχαιο μελος Το avatar του/της Dennis-
    "ρεπριζ" "ροπατο" "εκρηκτικοτητα" φιλαρακι και με παπακι να εισαι 0 - 60 παλι πρώτος θα εισαι σε ολα τα φαναρια. δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως ψαχνεις. Και επίσης μην ψαχνεις ανεση mega scooter σε μηχανες θα χασεις.. βλεπω οτι εβγαλες απ το μυαλο σου τα μικρα με το τελευταιο σου ποστ οποτε κανε μια σουμα ξανα και πες μας που βαδίζεις γιατι αλλο naked αλλο On off αλλο motard

Κατα τους αλλους..

Ευθειακιας, εποχιακος, coolatza, κρυφοκουτακιας!

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    μια ψήφος και από μένα στο mt-03
    επίσης κοίτα και το
    aprilia pegaso strada.

Όνομα:	document_service_1476_200_5_3715.jpg 
Προβολές:	778 
Μέγεθος:	69,1 KB 
ID:	335760

Όνομα:	2012-aprilia-pegaso-650-9_800x0w.jpg 
Προβολές:	776 
Μέγεθος:	77,6 KB 
ID:	335762

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσουν περισσότεροι οι μεσαίου κυβισμού μοτοσυκλέτες και μου χαλάει λίγο το όνειρο η φωνή της λογικής, που λέει να πάρω δίκυκλο μικρού κυβισμού.

Μου αρέσουν και οι super motard που προτείνατε (το d-tracker 250 είδα ότι σπανίζει στα μεταχειρισμένα) και θα το σκεφτώ για κανένα μικρό ροπάτο. Πρόσφατα είδα (και άκουσα ) ένα on/off με κινητήρα πριόνι και μου άρεσε η εκρηκτικότητά του σε ρεπρίζ 10-40 km/h, που είναι άλλωστε το ζητούμενο σε αστικές μετακινήσεις. Όμως, όπως είπα και προηγουμένως, μπορεί να ενθουσιάζει ο ήχος του μονοκύλινδρου και οι κραδασμοί για μία βόλτα. Αντέχονται όμως σε καθημερινή συμβίωση 1,5 ώρας (2x45 λεπτά δουλειά-σπίτι);
    Καλώς ή κακώς είσαι άσχετος. (It's OK όλοι άσχετοι ξεκινήσαμε.)

Άρα ξέχνα τα "ροπάτα super motαrd", τους "κινητήρες πριόνια" και την "εκρηκτικότητα".

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    max 250cc...
    οχι σκουτερ και παπια...
    συμπλεκτης και ταχυτητες για να εγκλΙματιστεις...
    μεταχειρισμενο και γυμνο για να μην κλαις πλαστικα στην στραβη...

διαλεξε με αυτα τα κριτηρια και δεν θα χασεις...και οχι να ισχυει ενα απ'ολα...να ισχυουν ΟΛΑ...
    Τελευταία τροποποίηση από devil's animal; 17/05/2015 στις 09:39. Αιτία: ορθογραφικο

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    συμπλεκτης και ταχυτητες για να εγκληματιστεις...
    δηλαδή?

μπαίνεις αθώος, βγαίνεις πάσσαρης?
    πουτσ@@@@@@@@@

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    moto.gr έεεεεχει βγάλει εγκληματίες!
    Sent from me using a computer.

Σελίδα 1 από 19 12345611 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αγορά μηχανής μεσαίου κυβισμού
    από ilias_7 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 26/04/2014, 17:45
  2. Γνώμες για αγορά μοτοσυκλέτας
    από crywolf74 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 21/12/2006, 00:24
  3. Αγορα μοτοσυκλετας απο τα 19
    από nmk_extreme στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 19/08/2006, 20:58
  4. Αγορά μοτοσυκλέτας μετρητοίς
    από R6_06 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 13/10/2005, 15:44
  5. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 11/07/2005, 14:39