Ωχ, μαζεύτηκαν τα μαστόρια που θίχτηκαν τάχα μου τάχα μου...
Ωχ, μαζεύτηκαν τα μαστόρια που θίχτηκαν τάχα μου τάχα μου...
Μπήκα στα 50 μέσα στο μήνα ,κ καβαλάω μηχανάκια απο τα 15 μου.
Οπως είναι φυσικό λοιπόν ,έχω έρθει στην ανάγκη μαστόρων πολλές φορές.
Αλλες γιατι έπρεπε (βλ.εγγύηση-σοβαρές επισκευές-κτλ) ,κι άλλες γιατι το επέλεγα παρ'όλο που θα μπορούσα να το κάνω μόνος μου (βλ.έλειψη χρόνου-χώρου-εργαλείων-κτλ)
Ποτέ δεν μπήκα στην φιλοσοφία να κοστολογήσω εγώ την εργασία του άλλου.
Αυτά που ήθελα να ξέρω απο πρίν είναι οτι:
1) θα γίνει η εργασία
2) θα γίνει σωστά
3) το κόστος της ,ωστε να μπορώ να δώ αν έχω κ' αν θέλω να τα δώσω
Ας τα πάρουμε με τη σειρά
1) θα γίνει η εργασία...; Μην μου πείτε οτι είμαι ο μόνος ,που έχω διαπιστώσει αρκετές φορές οτι ,πλήρωσα για εργασία που τελικά δεν έγινε ;
Απο αλλαγή μπουζί μέχρι βαλβίδες....
Αυτός κυρίως είναι ο λόγος που πλέον ,προσπαθώ να κάνω τα πάντα μόνος μου.
Λιαν προσφάτως ,μεταξύ άλλων λυσιμάτων στο Τενερέ μου ,αποφάσισα να ελέγξω για πρώτη φορά κ τις βαλβίδες μόνος μου.
Μέχρι τώρα ανέθετα πάντα σε ειδικους επαγγελματίες οτι είχε να κάνει με επεμβάσεις-ρυθμίσεις μοτέρ.
Οχι γιατι δεν μπορούσα ,αλλά γιατί θεωρούσα τον μηχανικό καταλληλότερο για κάτι τέτοιο.
Κατόπιν διαπίστωσης αναξιοπιστίας ακόμα κ στον τελευταίο που εμπιστευόμουν χρόνια ,κ αφού μπήκα στην διαδικασία να το κάνω μόνος μου ,διαπίστωσα οτι τα καπάκια των βαλβίδων δεν είχαν ανοιχτεί ποτέ και οι βαλβίδες όλες ήταν κλειστές κ αρκετά κάτω ,απο το κάτω όριο του κατασκευαστή.
Ελα όμως που είχα πληρώσει γι'αυτή τη δουλειά τον μάστορα ,που υποτίθεται οτι μου τις ρύθμισε πρίν απο 12.000κμ...
Και οι βαλβίδες δεν κλείνουν τόσο πολύ σε 12.000κμ
Μην μου πείτε οτι είμαι ο μόνος ,που έχω διαπιστώσει αρκετές φορές οτι ,πλήρωσα για εργασία που τελικά δεν έγινε ;
Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ λοιπόν ,είναι για μένα το Νο1 πρόβλημα στις σχέσεις πελάτη-μάστορη.
2) θα γίνει σωστά...; Μην μου πείτε οτι είμαι ο μόνος ,που έχω διαπιστώσει αρκετές φορές οτι ,πλήρωσα για εργασία που τελικά δεν έγινε σωστά ;
Απο καλώδια κ σωληνάκια κ φυσάκια που δεν μπήκαν όπως έπρεπε κατα την επανασυναρμολόγηση με αποτέλεσμα προβλήματα τροφοδοσίας-υπερχύλισης-βραχυκυκλωμάτων-μή λειτουργίας κάποιων ηλεκτρικών...
...απο γραντζουνιές κ ραγίσματα σε πλαίσιο κ πλαστικά ,τα οποία κατα τον μάστορη "ήταν απο πρίν μου το φέρεις"
...μέχρι διαρροές λαδιού μετά την παραλαβή κ πληρωμή του μάστορη.
Απο εξουσιοδωτημένο εμπιστοσύνης μαστορα ,πήρα το μηχανάκι μου μετά απο μεγάλο σερβις (ΚΤΜ 380€) ,πήγα σπίτι ,το πάρκαρα ,κ την άλλη μέρα τα πλακάκια ήταν καλυμένα απο λάδι.
Πήγα πίσω και....είχε στραβο-βιδώσει το φίλτρο λαδιού ο "βοηθός" ,κ δεν πάτησε σωστά ,κ συγνώμη κτλ...
Τι να την κάνω ρε φίλε τη συγνώμη;
Και τι με νοιάζει που ο βοηθός σου είναι σκράπας;
Εμένα όσα μου ζήτησες σου τα δωσα ,κι άφησα + κάτι κ στον βοηθό σου τον οποίον ΕΣΥ επέλεξες.
Και πάλι Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ λοιπόν ,είναι για μένα το Νο1 πρόβλημα στις σχέσεις πελάτη-μάστορη.
3) το κόστος της ,ωστε να μπορώ να δώ αν έχω κ' αν θέλω να τα δώσω...; Θεμιτό φαντάζομαι ,και για προσωπικούς λόγους ,αλλά κ για λόγους υγιούς ανταγωνισμού των επαγγελματιών.
Εκεί λοιπόν μπορείς να πάρεις τιμές απο....έως.
Κάτι το οποίο βέβαια ,μπορεί να έχει να κάνει κ με την ποιότητα των εργασιών.
Μπορεί όμως και ΟΧΙ...
Αυτό που έχω αντιμετωπίσει όμως σε ποσοστό 99% ,είναι αυτό που έχει αναφερθεί κ πολλάκις παραπάνω.
Αν ζητήσεις απόδειξη για παροχή υπηρεσιών ,τότε αυτομάτως ,στραβώνουν τα μούτρα του μάστορη ,κ σου λέει να υπολογίσεις + ΦΠΑ.
Κι αμα του μπείς ΜΑ αφού μου είπες...αρχίζει λογίδριο υπερφορολόγησης κ δε βγαίνει κ τι μου μένει και ....
Γνωρίζω οτι υπάρχει υπερφορολόγηση κι ότι ουσιαστικά το 50% των βεβαιωμένων εσόδων είναι φόροι.
Και προσωπικά το θεωρώ παντελώς αδικο αυτό το καθεστώς.
Γνωρίζω κ κατανοώ κ τα λειτουργικά μιας επιχείρησης κ σέβομαι τον αγώνα των επιχειρηματιών να τα καλύψουν.
Και όχι ,δεν με πειράζει να μην κοπεί απόδειξη για φόρους που θα πάνε απο την τσέπη μου-μας στις μαύρες τρύπες του προυπολογισμού.
Αλλά ρε μάστορη ,μη με δουλεύεις μπροστά στα μάτια μου.
Αμα δεν θέλεις να κοψεις απόδειξη ,κι αφού ΟΝΤΩΣ το 50% στο παίρνει η εφορία ,κάνε μου κ 50% έκπτωση.
"400 σύνολο φίλε ,κι άμα δεν θες αποδ. τότε τα μισά ,γιατι έτσι κι αλλιώς αυτά δεν τα δίνεις σε μένα αλλα΄στους φορομπήχτες"
Οχι να μου προσθέτεις στο καπάκι κ 23% ΦάΠΑ στα συμφωνηθέντα ,για να κάνω πίσω κ να μην απαιτήσω την απόδειξη ,ή διαφορετικά να μου πάρεις +23% πανωτόκι για να μειώσεις την δική σου φορολογική χασούρα.
Αυτά τα Μπόλικα είχα να πώ ,σημειώνοντας ότι:
όποιος δεν βρήκε στα παραπάνω ομοιότητες περιστατικών ,που να του έχουν τύχει κι εκείνου στις συνδιαλλαγές του με τους μαστόρους
ή είναι μάστορης ,οπότε δεν έχει πάει σε μάστορη για να γνωρίζει
ή είναι πολύ τυχερός ,κι έπεσε στο 1% των μαστόρων ,που είναι όντως σωστοί κ διαφορετικοί.
Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
" the PouroDuro team "
El-gatto υπάρχουν όλες οι περιπτώσεις για όλους τους "επαγγελματίες" σε όλους τους χώρους (εμένα προσωπικά πριν χρόνια με έστειλε μηχανικός να κάνω μικροπλαστική διόρθωση στα χέρια από έγκαυμα από λάθος μοντάρισμα που έκανε σε μηχανή μου οπότε η έκφραση "είμαι καμένος" για μένα έχει κυριολεκτική σημασία)
να τσεκάρετε την τιμή και τις εργασίες που θα γίνουν καθώς και τα ανταλλακτικά που θα μπουν και να είστε λεπτομερείς και παρατηρητικοί - σε τελική κάντε και κάνα σημάδι σε κάποιο ανταλλακτικό που θα αντικατασταθεί να δείτε αν αλλάχτηκε
συμφωνείστε αν τα ανταλλακτικά θα είναι όλα της εταιρίας η ημιτασιόν - σε τελική πηγαίνετε πάρτε τα εσείς
η τιμή είναι με φπα εννοείτε - μην κάνετε σαν μωρες παρθένες να κόψει τον φπα δεν παίζει να χτυπιέστε κάτω
καλό είναι να υπάρχει και τιμοκατάλογος για τις βασικές εργασίες
καθίστε αν μπορείτε και παρακολουθήστε τι κάνει και πως το κάνει (εγώ βγάζω και σου πετάω στη μούρη φωτογραφίες αν λείπεις να το έχεις το μωρό ξεβράκωτο να το κάνεις και αφίσα)
λύνει με κλειδί ;; σφίγγει με ροποκλειδό ;; η με αέρα και του γαμάει το ταμτιριριμ ;; έχει μανιουαλ ;; το κοιταει η τα ξέρει όλα απεξω ;;
όταν τελειώσει η δουλειά και πάρτε τη μηχανή να πάρετε και τα παλιά ανταλλακτικά μαζί και πετάξτε τα μετά στην ανακύκλωση η κάντε τα μπρελόκ ξερω γω
και είστε και εσείς υποχρεωμένοι όταν πάτε να παραλάβετε να πληρώσετε και να ΕΞΟΦΛΉΣΕΤΕ και όχι να αφήστε υπόλοιπο
εεετσι!
εγω είμαι από τη καστα αυτή τεχνικων που εχουν μαθει να είναι ψειρες και να υπολογιζουν τη παραμικρη λεπτομερεια, πραγμα που με εχει φερει αρκετες φορες σε αντιπαραθεση με κατά καιρους εργοδότες μου! δεν με νοιαζει να δουλεψω γρηγορα, με νοιαζει να δουλεψω σωστα.. (ευτυχως ο τωρινος μου εχει δωση πληρη ελευθερια στο πως θα δουλεψω..)
δε λεω ότι τα ξερω όλα η ότι τα κανω όλα σωστα, ένα μυαλο εχω, μπορει και κατι να μου ξεφυγει, η κατι να κανω λαθος.. το θεμα είναι πως θα αντιμετωπίσεις τη μαλακια μετα.. εγω τη παραδέχομαι παντα και τη διορθωνω.. αλλα ρε φιλε δε μπορεις να φανταστείς στα τοσα χρονια που είμαι στα συνεργεια και βουλκανιζατέρ, ποσα αισχη αλλων "μαστορων" εχω διορθωσει...
Ορθότατο.
Εγώ πχ θέλω στις συναλλαγές μου να έχω τη δυνατότητα να επιλέξω αν θα πληρώσω ή όχι τον ΦΠΑ κτλ. Εν γνώση μου. (ντροπή μου part 1)
Αν αποφασίσουμε από κοινού ότι για τη συναλλαγή μας δεν θα έχει παραστατικό οκ, αλλά αφού χωρίς απόδειξη γλιτώνουμε κι άλλα γ@μισιάτικα, πλέον φπα, θα τα μοιραστούμε τουλάχιστον κατά το ήμισυ αγαπητέ μου. (ντροπή μου part 2)
Όχι δηλαδή 123 € με απόδειξη και αν δεν θες απόδειξη 100 € (απλά βγάζουμε εκτός τον ΦΠΑ)
Με λίγο μπακάλικους υπολογισμούς, με 80 € χωρίς απόδειξη είμαστε και οι δύο (τεχνικός & πελάτης) κερδισμένοι.
(τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, γιατί όσο φοροδιαφεύγουμε όλοι, στο κεφάλι μας θα έρθει πάλι αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα....) (ντροπή μου part 3)
Άμα σου μέλλει να πνιγείς, ποτέ σου δεν πεθαίνεις... (by Amrk)
[QUOTE=el-Gatto;2590310]Μπήκα στα 50 μέσα στο μήνα ,κ καβαλάω μηχανάκια απο τα 15 μου.
Οπως είναι φυσικό λοιπόν ,έχω έρθει στην ανάγκη μαστόρων πολλές φορές.
Αλλες γιατι έπρεπε (βλ.εγγύηση-σοβαρές επισκευές-κτλ) ,κι άλλες γιατι το επέλεγα παρ'όλο που θα μπορούσα να το κάνω μόνος μου (βλ.έλειψη χρόνου-χώρου-εργαλείων-κτλ)
Φιλε μου τα πραγματα ειναι απλα...ολοι παθαμε απο κακους επαγγελματιες μεχρι καποια στιγμη βρηκαμε τον σωστο..
Εμενα προσωπικα με ειχαν κατακλεψει σε ποσα βαρβατα μεχρι που βρηκα τον καταλληλο, 8 χρονια τωρα...μπορω να καθομαι με τις ωρες να μιλαμε ενω μου φτιαχνει την μηχανη και να μαθαινω ταυτοχρονα και δεν ειναι κλεφτης...αν δεν εχεις βρεις καποιον αναλογο και συστημενο απο τ α παιδια εδω μεσα, πες μου να σου στειλω π.μ...
@zopas:
Σαφώς κ υπάρχουν κ οι σωστοί. Το ανέφερα άλλωστε.
Εχω βρεί έναν στον Ν.Κόσμο ,με τον οποίο είχα 2 συναλλαγές όλες κι όλες ,πριν απο δυο χρόνια ,κ μου φάνηκε πολύ σωστός-τίμιος-απλός-κι ωραίος.
Ετσι λένε κι αυτοί που τον ξέρουν περισσότερο απο μένα.
Παλιός στον χώρο ,αλλά ρομαντικός μοτοσυκλετιστής.
Δυστυχώς είναι μακριά απο την βάση μου ,κ δεν την παλεύω να κάνω μισή ωρα δρόμο κάθε φορά , για μια ερώτηση ,μια ματιά ,ή πολύ περισσότερο να αφήνω την μηχανή μου εκεί ,να φεύγω κ να ξαναπηγαίνω να την πάρω με συγκοινωνία ή με ταξί.
Γι'αυτό κ δεν ευόδωσε η συνεργασία.
Εχω ακούσει πολύ καλά λόγια επίσης ,για τον συμφορουμίτη catmaster.
Αλλά δυστυχώς ,επίσης βρίσκεται στην αντίπερα άκρη της Αττικής σε σχέση με μένα ,κ δεν τον έχω επισκευθεί για λόγους απόστασης κ μόνο.
Τώρα θα μου πείς "ρε φίλε ,προκειμένου να έχεις σωστό μηχανικό για την καλή σου ,κάνε κ κανα κμτρο παραπάνω ,αξίζει".
Σαφώς αξίζει ,κ σίγουρα θα τα'κανα ,αν δεν είχα την δυνατότητα πλέον ,να κάνω το 100% των εργασιών συντήρησης ,καθώς κ το 95% των βελτιώσεων & επισκευών που πιθανόν να χρειαστούν ,μόνος μου.
Κι εδώ θέλω να πώ ένα ευχαριστώ στους διαχρονικούς μαστόρους,που με την αναξιοπιστία τους κ την τσαπατσουλιά τους ,με ανάγκασαν να μάθω να τα φτιάχνω μονάχους-μονάχους.
ΥΓ.1: Πλέον ,μόνο για σοβαρή επισκευή ή ολική ανακατασκευή μοτέρ ,υπάρχει περίπτωση να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό.
Και σε αυτή την περίπτωση ,για να γίνει σωστή δουλειά κι απο σωστό άνθρωπο ,είμαι διατεθιμένος μέχρι να κατεβάσω μοτέρ κ να του το στείλω με μεταφορική.
ΥΓ.2: Στείλε πάντως εσύ εκείνο το πμ με τον μάστορα να το'χω ,γιατί κάποια στιγμή σίγουρα θα χρειαστώ κάποιον ,για κάτι πολύ δύσκολο ή εξεζητημένο.![]()
Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
" the PouroDuro team "
Έχεις δίκιο, αλλά δε νομίζω ότι η σοβαρή πληγή της φοροδιαφυγής είναι/είμαστε οι πολύ μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες που τα διαφυγόντα κέρδη τους/μας ανέρχονται σε κάποιες εκατοντάδες (το πολύ) ευρώ στο τέλος του χρόνου στη φορολογική δήλωση. Όχι ότι είναι/είμαστε άμοιροι ευθυνών, αλλά ποσοτικά, σε σχέση με τους γνωστούς μεγαλοεγκληματί.......εεεεε μεγαλοεπιχειρηματίες ήθελα να πω, είναι/είμαστε πραγματικά μια τρίχα από @@.
Πιστεύω ακράδαντα ότι και αύριο ξαφνικά να γίνει τίμια (φορολογικά) η μισή Ελλάδα (μιλάω για μικρο ιδιώτες), ποσοστιαία το αποτέλεσμα θα ήταν ίδιο με την συμμόρφωση 4-5 μεγάλων κεφαλιών. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος, αλλά τα ποσά που ακούμε κατά καιρούς ότι ''κλέβονται'', ή πιό κομψά δεν αποδίδονται στο κράτος, μάλλον δεν έχουμε καταλάβει πόσο τεράστια πραγματικά είναι.
Τη λέξη ''εκατομμύρια'', πριν αρκετά έτη, ο μέσος Έλληνας την άκουγε όσο συχνά ακούω εγώ τη λέξη βερμπαλισμός(ουσ. αρσ.: φλυαρία).
Και τώρα ακούμε ότι κάποιος χρωστάει στο δημόσιο 1-2 εκ. ευρώ και λέμε "έλα μωρέ δεν πάνε να πιάσουν κανέναν κλέφτη??? ''![]()
Άμα σου μέλλει να πνιγείς, ποτέ σου δεν πεθαίνεις... (by Amrk)
Ίσως να έχεις και δίκιο, αλλά οι μεγάλες εταιρείες αποδίδουν εκατομμύρια στο κράτος σε φόρους ενώ οι μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες ουσιαστικά αποδίδουν ελάχιστα (συχνά ούτε καν το ΦΠΑ).
Δεν θα συζητάγαμε ποτέ για απόδειξη σε σούπερ μάρκετ που ενδεχομένως να "κλέβει" φόρους αλλά αποδίδει εκατομμύρια στο κράτος.
Το κράτος έχει συμφέρον να εξαφανίσει τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτό κάνει σιγά σιγά.