H διαφορά μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού υπαλλήλου...http://www.moto.gr/forums/showthread...=1#post2049953
Συνεχίστε, απλά παρακολουθώ.![]()
Δεκτή η δυσφορία και το ξενέρωμα για αυτό που λες, απλά κι εγώ δεν μπορώ όταν έχω γράψει συγκεκριμένα πράγματα να βγαίνουν αυθόρμητα συμπεράσματα και να μου χρεώνονται απόψεις οι οποίες δεν είναι δικές μου αλλά εμφανίζονται ως δικές μου. Όπως και να έχει εγώ ζητάω συγγνώμη εάν σε ξενέρωσε η διαπίστωση περί επαγγελματικής ιδιότητας.
Τελευταία τροποποίηση από AUFGEBRACHT; 20/05/2015 στις 23:14.
Άρα να υποθέσω ότι αν αποτύχουν τα σχέδια δανεισμού από την Ευρώπη και φτάσουμε να ζητήσουμε από καμιά Κίνα που πληρώνονται σε ρύζι εκεί κι αν τη φουτσίσαμε
Ο Γάλλος κι ο κάθε Γάλλος μπορεί να έχει ή να μην έχει πράγματα που έχει ή δεν έχει ο Γερμανός, που έχει ή δεν έχει ο Ιταλός, ο Έλληνας κι ο κάθε παπάρας, αλλά από τη στιγμή που έχουν "συμφωνήσει" ότι υποτίθεται πως θα αλληλοβοηθιούνται τίποτα δε χρειάζεται να καταλάβει.
Η γκρίνια και το παρακαλετό για να γ@μηθεί κι ο άλλος όσο γ@μιόμαστε κι εμείς κι αν έχει καταντήσει αφόρητη.
Το έθεσες ωραία και απλά, κι επίτρεψέ μου να απαντήσω χωρίς να απευθύνομαι σε εσένα εννοείται αλλά γενικά.
Να ανοίξει ρουθούνι ΚΑΙ για τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα. Ποιός να το ανοίξει? Να κατέβουν σε πορεία οι δημόσιοι για τα δικαιώματα των ιδιωτικών? Να κατέβουν σε πορεία οι ιδιωτικοί? Να κατέβουν σε πορεία για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να κατεβαίνουν σε πορείες?
Το "ιερό" του δικαιώματος της εργασίας δεν είναι το να μην μπορείς να απολυθείς. Άλλο το δικαίωμα στην εργασία, άλλο το δικαίωμα στο κωλοβάρεμα, άλλο το δικαίωμα στο "μπήκα στο χορό, πρέπει να χορέψω, θα δουλέψω και 12ωρο στο φινάλε για να μή με διώξουν".
Εννοείται πως θα ενδιαφερθεί κάποιος και πολλοί μάλιστα αν βρεθείς στο δρόμο αύριο. Κι αν μη τι άλλο, δε θα βρεθεί και κανείς να σου πει ότι καλά να πάθεις τα ήθελε ο κώλος σου που βρέθηκες στο δρόμο για να σωθεί η χώρα από τη βρωμιά σου.
Τώρα αν εννοείς αν θα ρίξουν τα δάκρυά τους τα χορχοδείλια τα διάφορα κανάλια, οι φορείς, τα @@ μας τα 2, όχι. Αλλά σε ενδιαφέρει αυτό?
Αν θέλουμε λοιπόν να βρεθεί λύση και στον ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει να υπάρξει κρατική παρέμβαση.
Θέμε για δε θέμε?
Να μπει το κράτος στην επιχείρησή μου και να μου πει πόσους επιτρέπεται να διώχνω ανάλογα τα πόσα βγάζω?
Να χώσει τη μύτη του και να μου τραβήξει ένα μανίκι ΝΑ αν πχ εγώ πηδάω τον προμηθευτή μου (που έχει μια Χ επιχείρηση και θέλει να είναι σωστός απέναντί στους εργαζομένους του), και του λέω ότι θέλω να μου κάνει τις παραδόσεις βράδυ/πιο γρήγορα/με υπέρβαρο κλπ αλλιώς θα πάω αλλού?
Να μου βάζει λουκέτο και να κάνει κατάσχεση σε όλα όσα ανοίκουν στο όνομά μου ή στην εταιρεία και να μη με αφήνει να ξανανοίξω ούτε τυροπιτάδικο αν δεν αλλάξω όνομα, φάτσα και φύλο, στην περίπτωση που βρει έστω και έναν (1) ανασφάλιστο εργαζόμενο?
Να βγαίνει με τη μία διαταγή πληρωμής προς όλους τους εργαζομένους στην περίπτωση που έχουν να πληρωθούν πάνω από 1 μήνα?
Να μου στέλνει για έλεγχο όποτε γουστάρει όποιον γουστάρει κι αν δει υπάλληλο να δουλεύει πάνω από 8ωρο να μου γ@μήσει ότι έχω και δεν έχω? Και αν του αποδείξω ότι πρέπει αναγκαστικά να έχω τον υπάλληλο γιατί το απαιτεί ο πελάτης αλλιώς θα δώσει σε άλλον τη δουλειά να του γ@μήσει κι εκείνου ό,τι έχει και δεν έχει επί 5?
Θέλουμε ή θα αρχίσουμε να λέμε για σοβιετίες, τσαουσέσκου, κΟΥμούνια και το κακό συναπάντημα?
Επίσης, ακόμα κι αν θέλουμε, ένα καλό ερώτημα είναι πού θα βρεθεί το υπεύθυνο κράτος να τα κάνει όλα αυτά και να μη γυρίσει απ'την άλλη να κάνει ότι δε βλέπει μόλις εγώ του σκάσω έναν ΝΤενεκέ λάδι.
Αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι με το να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλον για το ποιός βγάζει περισσότερα, ποιός δουλεύει λιγότερο, να κάνουμε τους μαλάκες γιατί στη Γερμανία δε σουβλίζουν αρνί το Πάσχα και δε χρειάζονται το δώρο, μόνο άκρη δε βγαίνει.
Η αλληλοβοήθεια ξέρεις, δε μπορει να διδεται ουτε επ' αόριστον, ουτε χωρις προϋποθέσεις. Ειδικα οταν μεσα στις χώρες που ζηταμε τα δανεικα ειναι αρκετες με κατώτατο μισθο λιγοτερο απο τον ελληνικο.
Επειδη πιο πριν αναφερθηκαμε σε μιζες, σε κλεφτες σε (κλασσικα) Γερουν - αυτος φταίει για όλα - και λαμογιές, διαβαστε το παρακατω να δείτε πόσο εύκολα ανοιγουν τα μικρα παραθυράκια:
«για θέματα στέγασης, σίτισης, υγιεινής, ίδρυσης και λειτουργίας υποδομών... είναι δυνατή στις σχετικές συμβάσεις δημόσιων έργων, εκπόνησης μελετών, προμηθειών και υπηρεσιών, κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες διατάξεις, η εφαρμογή της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού».
Να σας βοηθησω. Ειναι τροπολογία απο το νομο του "12%" Κατρούγκαλου με τίτλο «Εκδημοκρατισμός της δημόσιας διοίκησης»
Αnd so it begins που έλεγαν και στο Babylon 5![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais