Αυτό ας πούμε πρώτη φορά το διαβάζω. Νόμιζα ότι στα μονοκύλινδρα η ροπή χαμηλά είναι σταθερή αξία και ότι θα μπορώ να τα δουλεύω άνετα από το ρελαντί μέχρι τις 3.000 rpm. Αυτό ισχύει για όλα ή μόνο για τα motard που έχουν κινητήρες σχεδιασμένους περισσότερο για on/off; Για παράδειγμα για τα Yamaha XT έχω ακούσει ότι η ροπή χαμηλά είναι άφθονη.
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Μπορείς σε παρακαλώ να το εξηγήσεις;
Με το KTM Duke 690 μπερδεύτηκα τελείως τώρα. Πάνω που ετοιμαζόμουν να το απορρίψω με τα παραπάνω μηνύματα, σκάει το μήνυμα του BLiTzER, που τα ανατρέπει σχεδόν όλα. Δεν παίζει δηλαδή να κυκλοφορώ με το Duke 690 με 2.000-5000 rpm; Θα μπουκώνει; Θα χαλάσει; Θα σκορτσάρει; Ή μήπως εννοείτε ότι θα τραβάει τόσο καλά ψηλότερα, που θα με ωθεί να ανεβάζω στροφές;
Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιες από τι ερωτήσεις μου είναι ίσως ανεδαφικές, αλλά προσπαθώ να ερμηνεύσω την οδήγηση μοτοσυκλέτας με βάση την εμπειρία μου από αμάξια. Σίγουρα σε κάποια πράγματα δεν υπάρχουν συγκρίσεις, αλλά με το CBF600 που έκανα μαθήματα οδήγησης, είδα ότι πάει σχετικά καλά χαμηλά και δεν είχε θέμα ροπής. Επομένως, λέτε ότι πρέπει να ξεχάσω με το μονοκύλινδρο την απρόσκοπτη λειτουργία στις χαμηλές στροφές; Με το δικύλινδρο ισχύουν τα ίδια (π.χ. MT-07);
Ο γνωστός μου που έγραψα πιο πάνω με το Triumph Sprint ST, έλεγε ότι σκορτσάρει κάτω από τις 5.000 rpm. Δυσκολεύτηκα να το δεχθώ, αλλά δεν μπορώ και να το αμφισβητήσω.
Το NC750X μου αρέσει και έχω ακούσει εξαιρετικά σχόλια για την ποιότητά του και την ευκολία χρήσης στην πόλη. Σε πρώτη φάση δε σκέφτομαι καν την έκδοση με το DCT, αλλά και από την έκδοση με το κανονικό κιβώτιο ταχυτήτων, προτιμώ το MT-07. Ο ίδιος φίλος που μου πρότεινε το NC750, ήταν εκείνος που με παρέπεμψε σε Hornet (εκείνος έχει CBR600 και δεν το αλλάζει με τίποτα). Κάποιοι είναι φανατικοί με τη μάρκα που έχουν επιλέξει και φυσικά σου περνάνε τον ενθουσιασμό τους, ειδικά αν δεν έχεις εμπειρία για να αξιολογήσεις τα επιχειρήματά τους.
Σας ευχαριστώ για μία ακόμη φορά για το χρόνο που διαθέτετε για να με βοηθήσετε στην επιλογή μοτοσυκλέτας.