Συγνώμη αλλά με τα λεφτά που λέτε παίρνεις και ροπόκλειδο και γατζόκλειδο και τρίποδες και εκτυπώνεις το μανουαλ.![]()
Δλδ μαζί με τις τσιμούχες και τα λάδια δε σε φτάνει το 200αρι, έτσι?
Συγνώμη αλλά με τα λεφτά που λέτε παίρνεις και ροπόκλειδο και γατζόκλειδο και τρίποδες και εκτυπώνεις το μανουαλ.![]()
Δλδ μαζί με τις τσιμούχες και τα λάδια δε σε φτάνει το 200αρι, έτσι?
Sent from me using a computer.
Για πηγαινε ρωτα και ποσο κανει η ιδια δουλεια σε μια μουλτιστραντρα, ΚΤΜ ή gs...Οσοι νομιζουν ότι με την ακριβη αγορα μιας 1000αρας μοτο ξεμπερδευουν πλανωνται πλανην οικτραν...μετα τα 50.000χλμ αρχιζουν τα γ@..ια σε ολους..Τουλάχιστον στο βαραντερο όλα αυτά καθυστερουν να παρουσιαστουν και το σερβις του είναι σε πιο λογικο επιπεδο..οποιος διαφωνει ας παει μια βολτα να ρωτησει και τον Βαγιανελη..
Συγνώμη αλλά δίνετε όσα θα δίνατε και αν είχατε κτμ.
Συμφωνώ ότι ανάλογα με τα χλμ οι εργασίες αυξάνονται και το κόστος ανεβαίνει αλλά δεν ανεβαίνει μόνο για τα κτμ ή τα gs.
Το λογικο επίπεδο στο οποίο αναφέρεσαι δεν φαίνεται στα παραπάνω, αλλά ούτε και σε αυτα που μου είπαν εμένα όταν ρώτησα.
317 μου είπαν στα 20,000 χλμ.
Sent from me using a computer.
Εγώ λέω να κάνει και ένα Restoring και να ανοίξει νήμα εδώ: http://www.moto.gr/forums/forumdisplay.php?f=67![]()
Δεν είναι ακριβως ετσι..Στα Βαραντερο ρυθμιση βαλβιδων-ρωτα οποιον θες- χρειαζονται μετα τα 90.000χλμ, στο δικο μου που τα πλησιαζει δεν εχω κανει ακομα, ενώ στα ΚΤΜ, στι μπεμπες και στα ντουκατι κάθε τρεις και λιγο χρειαζονται..το νέο μουλτι επισημα και με φανφάρες ενθουσιασμου ανακοινωσε ρυθμιση βαλβιδων μονο...κάθε 30.000χλμ..ολα αυτά είναι λεφτα..επισης αν το βαραντερο χρησιμοποιείται μονο για το σκοπο που φτιαχτηκε δηλ.ταξιδια και όχι σαν παπι που το εχω εγω, αλλαγη αλυσσιδογραναζα θελει μετα από 50.000-60.000χλμ, δισκοπλακες μετα τα 120.000χλμ, αλαλγη μπουζι κάθε 48.000χλ, ρυθμιση βαλβιδων μετα τα 90.000χλμ, φιλτρο αερος μετα από καθε 18.000χλμ, νουμερα απλησίαστα για τις ευρωπαικες μηχανες και που κοστιζουν τα σερβις αναλογα στην τσεπη..
Πρωτη ουσιαστικη βλαβη με από το ξέσκισμα που του κανω μου εβγαλε στα 84.000 χλμ την τσιμουχα ..εε για ένα μοτορι που το αφηνω παρκαρισμενο συνεχεια εξω και δεν προστατευεται χαλαλι του..
Δεν ειναι λοιπον ολα το ιδιο..σορρυ....στην αξιοπιστια η χοντα είναι μιλια μακρια...
Κάποια πράγματα που αναφέρεις δεν είναι δεδομένα και τα οποία αλλάζουν ανάλογα με τον οδηγό και την χρήση που κάνει, πχ τα αλυσογράναζα και οι δισκόπλακες. Κάποια άλλα, όπως μπουζί , φίλτρο και βαλβίδες είναι προγραμματισμένα .
Τελικά στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι οι βαλβίδες που δεν παίρνουν χαμπάρι τίποτα, αλλά και πάλι ποτέ δεν ξέρεις. Το ρίσκο είναι εντελώς δικό μας για το πότε θα γίνει η ρύθμιση. Στην χειρότερη όμως περίπτωση δεν θα πάθεις βλάβη αλλά θα πληρώσεις τα εργατικά της ρύθμισης σε βενζίνα.![]()
κοιτα να δεις ρε γμτ, οι ηλιθιοι στη χοντα λενε καθε 24χιλ. ελεγχο, οσα ξερει ο φορουμιστας δεν τα ξερει ο σοϊχιρος ολος...
η yamaha λεει καθε 40 ομως.
και σε τελικη αναλυση αμα ειναι να το πηδηξεις το μηχανακι, το κανεις σε οποια μαρκα θελεις, δικο σου ειναι. το να εισαι περηφανος που δεν το συντηρεις προβλεπομενα ενω αλλοι το κανουν, δεν το νιωθω.
Ούτε και εγώ το νιώθω όταν ο μάστορας δεν έχει πειράξει τίποτα στην κεφαλή και μου χρεώνει καπελώτα και εργατικά.
απορία....
αποκλείεις το γεγονός να γράφουν κάποια "χ" χιλιόμετρα στα μανουάλια προκειμένου να εξασφαλίσουν δουλειά και έσοδα για αυτούς και τα συνεργεία τους (εξουσιοδοτημένα)?
ή για να προλάβουν τυχόν "προβληματικό" μοτέρ....
πχ....
στο φουζουρού, όταν πήγα για τα 40.000 βαλβίδες, όλοι, ΜΑ ΟΛΟΙ, μηχανικοί και ιδιοκτήτες, μου λέγανε οτι θα δώσω τσαμπα λεφτά.... φαντάζομαι οτι μιλάγανε εμπειρικά...
edit
βεβαια, το γεγονός οτι μου έλεγαν οτι θα δώσω τσάμπα λεφτά, εμένα δε με απέτρεψε από το να τα δώσω μιας και λεφτά υπάρχουν![]()
Τελευταία τροποποίηση από spyrakos35; 22/05/2015 στις 08:28.
πουτσ@@@@@@@@@
Αν προσεξες εγραψα για τη χρηση ενός βαραντερο χωρις επεμβάσεις και μονο για ταξίδια..Οσοι από εμας χρησιμοποιούμε τα 1000αρια σαν παπια στην Αθηνα ισχυουν αλλα και ναι, εκει ολοι κλαιμε στην κυριολεξια..προσωπικα το δικο μου μου στοιχιζει 3-4 φορες πιο ακριβα στην χρηση σε σχεση με ένα άλλο βαραντερο που χρησιμοποιείται μονο εθνικη..Ντιζες, ρουλεμάν λαιμου, φιλτρα κ.α εχουν την τιμητικη τους συνεχεια στην τσεπη μου αλλα βεβαια είναι δικια μου αποφαση..1000αρι και αθηνα κοστιζει παρα πολύ..οποιος εχει γκαραζ να βαζει 2 μηχανες, ένα σκουτερ ή παπι είναι τελικα μονόδρομος...
Απλα φαντασου όμως ότι τραιουμφ και ντουκατι ανακοινωσαν ρυθμιση βαλβιδων στις 30.000 χλμ και ανοιξαν σαμπανιες..γιατι από το κακο υπαρχει και το χειροτερο..αλλα τελικα όλα κοστιζουν..εμεις κλαιμε..
Δεν λέει κατι αυτό, και το varadero λεει ελεγχο καθε 24000. Απλά η εμπειρία λέει οτι συνήθως δεν θα χρειαστεί πριν τις 70000 ρυθμιση.
Παλι μπορεί βεβαια να σου κατσει η στραβή σε καποιο συγκεκριμένο μηχανακι, οπότε καλό είναι να κανεις το έλεγχο και να δείς αν χρειάζεται ρύθμιση.
Τα Ducati γιατί τα αναφέρεις στην ατυπη σύγκριση που κάνεις?
Εχουν Desmo, ειναι διαφορετικός μηχανισμός, πιο ακριβός και περίπλοκος και στην κατασκευή αλλά και στην ρύθμιση, προσφέρει όμως καποια πράγματα παραπάνω.
Τελος να αναφέρω και παράδειγμα Yamaha, πχ TDM850, σου λέει ρύθμιση καθε 45000 αν θυμάμαι καλά, αλλά στις 60 θέλει και τσιμουχάκια και στις 70000 καιει 1 λιτρο λαδι καθε 2000 χλμ. Επίσης Honda CBR1000 2008, λαδιέρα απο τις λίγες.
Οπότε δεν φταίνε μόνο οι Ευρωπαίοι.
Η σύγκριση συντήρησης/μακροζωίας καλό είναι να γίνεται με συγκκριμένες μοτο, και οχι μαρκες η χώρες γενικά. Αλλιώς δεν βγαίνει η εξίσωση.
Φυσικά θα βαλεις στην εξίσωση και την αναλογία ιππων στο λίτρο, γιατί αλλο το Varadero που εχει 100 ιππους στο λίτρο κι αλλο ενα SS με 160+.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957