Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 65

Θέμα: σωφρονισμός οδηγών

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VASOS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nickald Προβολή μηνύματος
    Δηλαδη πρεπει να αναλυσουμε οτι δεν μπορεις να υποχρεωσεις τον αλλο να γινει δωρητης αιματος και οργανων?

Οχι για παραβιαση κοκκινου αλλα ουτε καν για ανθρωποκτονια.... εκεινη την κανονικη με το κουμπουρι μπαμ και κατω.....

Αυτα τα παρανοϊκά που λεει κρυβουν και τα παρα πολλα σωστα που θελει να περασει....
    Ακριβώς αυτό.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Εντελώς τυχαία σήμερα σε δελτίο ειδήσεων (στον Alpha νομίζω) έπεσα πάνω σε έρευνα που έγινε σχετικά με το νέο... φρούτο των driving shelfie φωτογραφιών την ώρα που οδηγούν και το 60% παραδέχτηκε πως την ώρα που οδηγούν στέλνουν μηνύματα, τσεκάρουν fb και βγάζουν φωτογραφίες ενώ οδηγούν :a31:

Δεν θα αναρωτηθώ γιατί κάποιος πρέπει να οδηγήσει για να βγάλει driving selfie και να μην το κάνει ενώ το αυτοκίνητο είναι ακίνητο αν σώνει και καλά θέλει να πραγματοποιήσει αυτή τη νέα μαλακισμένη μόδα... το εξοργιστικό ήταν οι απαντήσεις τύπου "το κάνω για να πάρω likes", "δεν είναι επικίνδυνο γιατί δεν το κάνω σε μεγάλες λεωφόρους" κτλ.

Η μόνιμη επωδός αναφέρθηκε παραπάνω, ΠΑΙΔΕΙΑ!!! Όταν ο άλλος βλέπει τον πατέρα του να βλαστημάει και να κορνάρει επειδή έχει περάσει ένα νανοχιλιοστό του δευτερολέπτου που άναψε το πράσινο στο φανάρι τι θα κάνει όταν μεγαλώσει; Όταν ο άλλος βλέπει τον πατέρα του να κινείται στην εθνική και να προσπερνάει το μοναδικό αυτοκίνητο που είναι μπροστά του από τη βοηθητική λωρίδα επειδή βαριέται να αλλάξει λωρίδα τι θα κάνει αν μεγαλώσει; Όταν η άλλη βλέπει τη μάνα της να οδηγάει και ταυτόχρονα να βάζει κραγιόν ή να στέλνει μηνύματα τι θα κάνει αν μεγαλώσει;

Έχοντας 2 μικρά παιδάκια και συναναστρεφόμενοι με άλλους γονείς παρατήρησα πως οι περισσότεροι όχι μόνο δεν δένουν τα παιδιά στο παιδικό κάθισμα αλλά το έχουν καταργήσει τελείως με το επιχείρημα ότι δεν κάθονται, λύνονται, τα ενοχλεί κτλ. Δεν είναι τυχαίο ότι από αυτούς, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν φοράει ζώνη ασφαλείας... τυχαίο; Σύμπτωση; Μια μέρα έβαλα τη μεγάλη στο κάθισμά της και αμέσως άνοιξα το πορτμπαγκάζ για να βάλω κάτι πράγματα και μου φώναξε πως είχα ξεχάσει να την δέσω στο κάθισμα. Με βλέπει πάντοτε με τη μοτοσυκλέτα να φοράω κράνος, μια μέρα παρατήρησα πως έπαιζε με το ηλεκτρικό της μηχανάκι και πριν ξεκινήσει έκανε πως φόραγε κράνος, όταν τη ρώτησα τι κάνει μου απάντησε φυσικότατα "μα μπαμπά πρέπει να βάλω κράνος για να πάω βόλτα με τη μηχανή μου". Πρόσφατα της αγόρασε ο παππούς ποδήλατο και από την πρώτη ημέρα ζητάει να της πάρουμε κράνος "γιατί με το κράνος θα είμαι ασφαλής" όπως λέει...

Υ.Γ. Ο Ιαβέρης και ο Καββαθάς (παλαιότερα) μπορεί να λένε κάτι σωστό αλλά το λένε με λάθος τρόπο και καταντούσαν γραφικοί με τις εμμονές τους. Προσωπικά εγώ δεν έχω πρόβλημα να δηλώσω πως φοράω πάντα ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο λόγω του συγχωρεμένου του Άρη του Σταθάκη...

Παλαιό μέλος
    αν μπορούσε μερικά σποτάκια να τα προβάλει η τηλεόραση θα ήταν καλά,κάθε μέρα όλη μέρα.Μπας και μπεί στο μυαλό του κάθε ένα ότι πρέπει να έχουμε λίγο περισσότερη παιδεία.

Τυχαίο,σήμερα ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ σε ΣΤΟΠ + ότι περνούσε μια κοπέλα με το παιδί της, και ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ,γιατί ήταν ΉΔΗ στην μέση σχεδόν του δρόμου και ΉΔΗ είχα ΣΤΟΠ ,το φαντάζεστε ότι με κόρναρε ο άλλος από πίσω, ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ;;;

Την συνέχεια την φαντάζεστε

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από akis_trevor Προβολή μηνύματος
    Μπουλμοοοοοντ....
    πες ρε βαγγελη τι κανουν σε δημοσια θεα,εκει στην αραπια....
    γερανο.....
    μονο ετσι..

http://www.mixanitouxronou.gr/echo-a...a-stin-kamera/
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Φυσικά σε συνθήκες (γενικής) έλλειψης παιδείας εκτός από την έλλειψη παιδείας των εποχούμενων έχουμε και έλλειψη παιδείας από τη μεριά του ελεγκτικού-κατασταλτικού-αρμόδιου-όπως θες πες τον, μηχανισμού. Με έχουν γράψει 2 φορές στη ζωή μου και τις 2 με το ΙΧ και ακόμα και τώρα εκνευρίζομαι γιατί και τις 2 φορές άκουσα τη φράση "μας έβγαλαν για έλεγχο και πρέπει να παρουσιάσουμε αποτέλεσμα κι είσαστε ο άτυχος που πέρασε πρώτος". Με σταματάνε μια μέρα για έλεγχο με τη μηχανή και πίσω από τον τροχονόμο υπήρχε μπάρα για ανάπηρους η οποία είχε καταληφθεί από θηριώδες SUV. Σε ερώτησή μου εάν έχουν βεβαιώσει την παράβαση που υπήρχε μπροστά τους, έλαβα την αφοπλιστική απάντηση "σήμερα γράφουμε μόνο μηχανάκια, αν αύριο πάρουμε εντολή να γράφουμε παρκαρισμένα θα το κάνουμε αύριο", με την ευγενική παρατήρηση από τον έτερο τροχονόμο να μην κάνω υποδείξεις στον τρόπο εκτέλεσης του έργου τους... τις προάλλες στο ύψος της Αγίας Τριάδας προς Ναύπλιο, σε μια τεράστια ευθεία που μπορεί άνετα να προσγειωθεί F-16 κι έχουν βάλει ένα τραγικά γελοίο όριο ταχύτητας 50 χλμ (άρα πεδίο δόξης λαμπρό για ύπουλο γράψιμο παραβατών) κατέβαλα τεράστια προσπάθεια να μη διαμελίσω την γλυκύτατη τροχονόμο που πετάχτηκε ξαφνικά στη μέση του δρόμου κουνώντας χέρια και πόδια από την κρυψώνα της πίσω από τις δάφνες για να σταματήσει το προπορευόμενο αυτοκίνητο.

Τι να λέμε τώρα, τζάμπα ταλαιπωρούμε τα δάχτυλά μας στο πληκτρολόγιο...

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Φωτιές θα ανάψω εγώ τώρα αλλά δε γ@μιέται....

Επειδή το θέμα "ΠΑΙΔΕΙΑ" το έχουμε κάνει λύσσα (και καλά του κάνουμε, αλλού έχω την ένστασή μου...), το θέμα "κουλτούρα" το θέλετε(?), "πολιτισμικός σχετικισμός" το θέλετε (?) και το πώς μπορείς να περάσεις ένα νόμο πχ και να λειτουργήσει άψογα στη Δανία αλλά αν τον κάνεις καρμπόν εφαρμογή στην Ελλάδα θα λειτουργήσει σε ένα 30% ενώ στην Τζαμάικα θα πάρεις απλά και νέτα ένα ζευγάρι @@, το συμπεριλαμβάνουμε μέσα στην ευρεία έννοια της παιδείας κι από κει παν' κι οι άλλοι, ή απλά το αγνοούμε και κάνουμε ότι δεν το είδαμε (όπως ο μπάρμπας το στοπ)?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    https://www.youtube.com/watch?v=iffNFY4ps8E

d.m.w.t.l. Το avatar του/της congate7
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος

Επειδή το θέμα "ΠΑΙΔΕΙΑ" το έχουμε κάνει λύσσα (και καλά του κάνουμε, αλλού έχω την ένστασή μου...), το θέμα "κουλτούρα" το θέλετε(?), "πολιτισμικός σχετικισμός" το θέλετε (?) και το πώς μπορείς να περάσεις ένα νόμο πχ και να λειτουργήσει άψογα στη Δανία αλλά αν τον κάνεις καρμπόν εφαρμογή στην Ελλάδα θα λειτουργήσει σε ένα 30% ενώ στην Τζαμάικα θα πάρεις απλά και νέτα ένα ζευγάρι @@, το συμπεριλαμβάνουμε μέσα στην ευρεία έννοια της παιδείας κι από κει παν' κι οι άλλοι, ή απλά το αγνοούμε και κάνουμε ότι δεν το είδαμε (όπως ο μπάρμπας το στοπ)?
    Θέλω να προσθέσω και την «κοινωνική ευθύνη». Από τη στιγμή που ο οποιοσδήποτε μπορεί και κυκλοφορεί εκεί έξω φέρει και την ευθύνη των πράξεων του. Στην Ελλάδα οι πράξεις μένουν ατιμώρητες γιατί αυτός που επιβάλει το νόμο, στην ουσία δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την τήρηση του. Και η Ελλάδα έχει νόμους σωστούς αλλά το κακό είναι ότι δεν τηρούνται. Αφήστε που δεν πιστεύω ότι η τήρηση των νόμων πάει χέρι χέρι με την παιδεία. Δηλαδή αν στη Δανία πχ ο άλλος μπορούσε να περάσει το κόκκινο να σκοτώσει τον ανθρωπάκο και να την κάνει ή να μην πληρώσει τους φόρους του, ενώ ξέρει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα τη γλυτώσει θα το έκανε. Τώρα κωλώνει γιατί φοβάται το νόμο.
    Αν λοιπόν και εμείς εδώ φοβόμασταν το νόμο ξέροντας ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθούμε στα χέρια του τότε μπορεί να βρεθεί μια άκρη.
    Οι παροιμίες δεν έχουν βγει τυχαία: ο φόβος φυλάει τα έρημα
    O παππούλης

Θα πάω σε ένα νησί, να ψαρεύω πρόκες.

d.m.w.t.l. Το avatar του/της congate7
    Για να συμπληρώσω, παιδεία για εμένα στο συγκεκριμένο θέμα είναι να χτυπήσεις τον κακόμοιρο που βρέθηκε στο δρόμο σου και να κάτσεις να τον βοηθήσεις ενώ ξέρεις ότι μετά θα τη φας στο λοκώ.
    Το να μην περάσεις το κόκκινο και το στοπ έγκειται στο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης όπως προανέφερα.
    O παππούλης

Θα πάω σε ένα νησί, να ψαρεύω πρόκες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Καλη η παιδεια αλλα ειναι αποτελεσματικα αργη.Αν παρεις ενα παιδι και αρχιζεις και το μαθαινεις τα αποτελεσματα θα τα δεις μετα απο 15-20 χρονια,Γι αυτο εκ παραλληλου χρειαζεται και η επιβολη ποινης και η τιμωρια. Ολες οι κοινωνιες και κυριως οι βορειες που τοσο επικαλουμαστε σαν παραδειγμα λειτουργησαν και τις δυο μεθοδους εκ παραλληλου.Εχει πεσει πολυς βουρδουλας στις βορειοευρωπαικες χωρες μαζι με σωστη εκπαιδευση και καταλληλη παιδεια.Εδω ουτε το ενα εχουμε ουτε το αλλο εφαρμοζουμε γι αυτο και αυτα τα αποτελεσματα.
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Η παιδεία διδάσκεται.
    Τι να το κάνω εγώ όταν τα παιδιά μου δεν με έχουν δει ΠΟΤΕ χωρίς κράνος (δεν πάω πουθενά χωρίς αυτό άλλωστε) και ποτέ χωρίς ζώνη, αλλά το βλήμα ο υποδιευθυντής του σχολείου τους, καβαλάει το ολοκαίνουργιο Super Tenere με μαλλί γυαλί και τον κάλο στον εγκέφαλο ;
    Να πω για τους υπόλοιπους γονείς οι οποίοι δεν αγαπάνε τα παιδιά τους και εκτός του ότι δεν τους φοράνε κράνος, υπάρχουν και κάποιοι άχρηστοι που φορούν οι ίδιοι αλλά όχι στα παιδιά τους ;

Σε κάποια στιγμή όταν το έθεσα στη συνέλευση των γονέων και κηδεμόνων, κόντεψαν να με φάνε.

Καλά μυαλά.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Καλή χρυσή και άγια η παιδεία ρε παιδιά, αλλά δεν φτάνει.

Και οι ξένοι που στις χώρες τους λέμε πως έχουν παιδεία και τηρούν τους νόμους, όταν έρχονται εδώ τα καλοκαίρια κάνουν ό,τι μαλακία μπορείς να φανταστείς.

Θέλει και απ' τα δύο. Και παιδεία και έλεγχο και να ξέρεις πως αν κάνεις κάτι στραβό θα τιμωρηθείς.

Από εκεί και πέρα, το να λες σε κάποιον συνεχώς πως είτε θα σκοτώσει κάποιον είτε θα σκοτωθεί, δεν έχει αποτέλεσμα για έναν απλό λόγο. Όταν το παραχρησιμοποιείς, χάνει την αξία του. Είναι απλό. Άμα λες κάθε μέρα στον άλλον πως αν δεν βάλει ζώνη θα σκοτωθεί και ταυτόχρονα περνάνε μέρες, βδομάδες, μήνες, χρόνια και δεν έχει γίνει κάτι, τότε απλά η προειδοποίηση γίνεται θόρυβος. Ο άλλος ούτε καν θα σε ακούει.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Κανείς δεν είπε ότι φτάνει. Αλλά όλα ξεκινούν από εκεί. Φυσικά χρειάζεται και ελεγκτικός μηχανισμός που δουλεύει και προλαμβάνει, αντί να εισπράττει. Εδώ δεν έχουμε ούτε το ένα, ούτε το άλλο.
    Life begins at 45°.

@φκολ, προ ετων σε συζητηση με παλιο καγκουρι, συντοπιτη του τζιμιδη αν θυμαμαι καλα, αρχισαμε τα "καλα ρε μλκ φορας κρανος μπουφαν κατακαλοκαιρο" κλπ. Του λεω εσυ δεν πεφτεις δηλαδη; Ε, εχω σπασει το κεφαλι, εχω το ενα το αλλο το διπλα το περα ραμματα καψιματα κλπ. Ε και δεν το εμαθες πια; Ε τωρα εδω διπλα πας που νσ βαζεις βγαζεις κρανος καθε 10 λεπτα.

Ουτε παθαινοντας μαθαινει ο ανθρωπος. Χρειαζεται και στοιχειωδης ευφυια.

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    Καλη η παιδεια αλλα ειναι αποτελεσματικα αργη.Αν παρεις ενα παιδι και αρχιζεις και το μαθαινεις τα αποτελεσματα θα τα δεις μετα απο 15-20 χρονια,Γι αυτο εκ παραλληλου χρειαζεται και η επιβολη ποινης και η τιμωρια. Ολες οι κοινωνιες και κυριως οι βορειες που τοσο επικαλουμαστε σαν παραδειγμα λειτουργησαν και τις δυο μεθοδους εκ παραλληλου.Εχει πεσει πολυς βουρδουλας στις βορειοευρωπαικες χωρες μαζι με σωστη εκπαιδευση και καταλληλη παιδεια.Εδω ουτε το ενα εχουμε ουτε το αλλο εφαρμοζουμε γι αυτο και αυτα τα αποτελεσματα.
    αυτο ακριβως

Εδω που φτασαμε μονο με βουρδουλα θα δουμε αποτελεσματα
    Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σχολες οδηγων....
    από evvou στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 22/04/2006, 21:05
  2. Συμπεριφορά οδηγών αυτοκινήτων
    από angels_gr στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 55