Σελίδα 5 από 133 ΠρώτοΠρώτο 123456789101555105 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 1995

Θέμα: HABEMUS PAPAM 2

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Θα επαναλάβω τη κουβέντα που είχα πει όταν ξεκινούσε η κρίση.

Όταν θα έχω να επιλέξω μεταξύ φοροδιαφυγής και των προσωπικών μου αναγκών, θα επιλέξω τις 2ες.

Πιστεύω ότι ο οποιοσδήποτε αυτό κάνει.

Το είπες μεταξύ σοβαρού-αστείου παραπάνω, αφού κάνω τον αυθαίρετο διαχωρισμό πως άλλο πράγμα οι βιοτικές ανάγκες και άλλο οι προσωπικές... το θέμα είναι αυτά τα 2 να μη συγχέονται, γιατί δε νομίζω να διαφωνήσει κανείς πως σε καμία περίπτωση η απόκτηση νέου smartphone είναι βιοτική ανάγκη. Όσο για την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή για αυτόν που θα το κάνει πάντα θα υπάρχει μια καλή "δικαιολογία", σήμερα είναι η κρίση, χτες ήταν το τσιτάτο ότι το κράτος είναι ο μεγαλύτερος κλέφτης και το κλέψιμο από κλέφτη δεν είναι κλεψιά αλλά μαγκιά, αύριο θα είναι κάτι άλλο, η αντίσταση στην παγκοσμιοποίηση και στις πολυεθνικές των illuminati που λυμαίνονται την παγκόσμια οικονομία...

Εδώ διαβάσαμε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι οι στυλοβάτες της οικονομίας, τι να λέμε... το πρόβλημα του νεοέλληνα είναι ότι κοιτάει την πάρτη του και όχι το κοινωνικό σύνολο και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Άλλο η οικογένειά μου πάνω από όλα και άλλο η καλοπέραση της οικογένειάς μου πάνω από όλα, άλλο να έχω ένα κεραμίδι για την οικογένειά μου και άλλο να έχω 2 και 3 κεραμίδια για το κάθε μέλος της οικογένειάς μου... όπως και πως φταίνε μόνο οι άλλοι και μόνο εμείς τα κάνουμε σωστά.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panos76 Προβολή μηνύματος
    δε βρίσκεις δωμάτιο το καλοκαίρι, ούτε καρέκλα στη καφετέρια - που λέει ο λόγος - να κάτσεις κ όλα τα μαγαζιά γεμάτα.
    ε, παίρνε 1 τηλ. για reservation και συ πριν! Όλα στο πιάτο τα θέλετε ρε γμτ.

Πας κύριέ μου στο Nammos κατακαλόκαιρο-καταμεσήμερο και περιμένεις να σούχουν έτοιμη τη σεζλόνγκ στη ακροθαλασσιά της Ψαρούς χωρίς καν μια κράτηση, μια προκαταβολή, ένα μπουρμπουάρ βρε αδερφέ, έλεος δλδ!

Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Το είπες μεταξύ σοβαρού-αστείου παραπάνω, αφού κάνω τον αυθαίρετο διαχωρισμό πως άλλο πράγμα οι βιοτικές ανάγκες και άλλο οι προσωπικές... το θέμα είναι αυτά τα 2 να μη συγχέονται, γιατί δε νομίζω να διαφωνήσει κανείς πως σε καμία περίπτωση η απόκτηση νέου smartphone είναι βιοτική ανάγκη. Όσο για την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή για αυτόν που θα το κάνει πάντα θα υπάρχει μια καλή "δικαιολογία", σήμερα είναι η κρίση, χτες ήταν το τσιτάτο ότι το κράτος είναι ο μεγαλύτερος κλέφτης και το κλέψιμο από κλέφτη δεν είναι κλεψιά αλλά μαγκιά, αύριο θα είναι κάτι άλλο, η αντίσταση στην παγκοσμιοποίηση και στις πολυεθνικές των illuminati που λυμαίνονται την παγκόσμια οικονομία...

Εδώ διαβάσαμε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι οι στυλοβάτες της οικονομίας, τι να λέμε... το πρόβλημα του νεοέλληνα είναι ότι κοιτάει την πάρτη του και όχι το κοινωνικό σύνολο και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Άλλο η οικογένειά μου πάνω από όλα και άλλο η καλοπέραση της οικογένειάς μου πάνω από όλα, άλλο να έχω ένα κεραμίδι για την οικογένειά μου και άλλο να έχω 2 και 3 κεραμίδια για το κάθε μέλος της οικογένειάς μου... όπως και πως φταίνε μόνο οι άλλοι και μόνο εμείς τα κάνουμε σωστά.
    Για αυτό και πρόσθεσα το επόμενο ποστ, γιατί το βιοτικό επίπεδο έχει παρεξηγηθεί δραματικά

Εδώ βέβαια υπάρχει και ένα θέμα.

Εμένα οι προσωπικές μου ανάγκες συμπεριλαμβάνουν αη φον 7, χοντα αφρικα (το νέο, όχι τσιγκουνιες) και οπωσδήποτε
    3 επισκέψεις την εβδομαδα σε ψυχολόγα - φυσιοθεραπευτρια για την αποβολή του στρες με μαλάξεις

Πέρα από τη πλάκα, παρατηρώ 2 κύριες κατηγορίες αντιμετώπισης :

Η 1η είναι αυτή που θεωρεί πως καλώς είχαν τα πράγματα προ 7ετίας και θέλει να γίνει το οτιδήποτε για να επιστρέψουμε εκεί.

Η 2η, πιστεύει ότι τα πράγματα ήταν μπουρδέλο προ 7ετίας και πάση θυσία, που να φτύσουμε αίμα (να πεθάνουμε δηλαδή) πρέπει
    να διορθωθούμε.

Προτιμώ λοιπόν να ανήκω σε μια άλλη κατηγορία, που λέει "Don't cry over spilled milk". Με βάση το τι έγινε και τι γίνεται,
    να διορθώσουμε τον κόσμο μας και τη χώρα μας, όχι όμως με κάθε τίμημα.

Αλλά η κατηγορία μου δεν μπορεί να δικαιωθεί, γιατί υπάρχει τζιχάντ από τις άλλες δύο, που δεν εστιάζουν στις λύσεις και στην
    εξέλιξη, αλλά στη τιμωρία ή στην ατιμωρισία και ασυδοσία.

Χοντρά χοντρά τουλάχιστον

ε, ναι...!!!!!
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    ... το πρόβλημα του νεοέλληνα είναι ότι κοιτάει την πάρτη του και όχι το κοινωνικό σύνολο ....
    Ενώ στις υπόλοιπες χώρες ζούνε όλοι σε κοινόβια, φοράνε χαϊμαλιά και ράσα και κηρύττουν την ειρήνη και την αγάπη στον κόσμο...
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Ενώ στις υπόλοιπες χώρες ζούνε όλοι σε κοινόβια, φοράνε χαϊμαλιά και ράσα και κηρύττουν την ειρήνη και την αγάπη στον κόσμο...
    έχουν μια στοιχειώδη κοινωνική συνείδηση.....εμείς όχι....

κι αυτά όχι γιατί είναι καλοί άνθρωποι μα επειδή υπάρχουν νόμοι (όπως εδώ) που εφαρμόζονται (όπως εδώ,NOT)
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gixxerman Προβολή μηνύματος
    έχουν μια στοιχειώδη κοινωνική συνείδηση.....εμείς όχι....
    Με παραδείγματα παρακαλώ... Ποιοι έχουν κοινωνική συνείδηση σαν μονάδες κι όχι συντεταγμένα σαν κράτος; (κρατική πρόνοια κλπ)

Για αυτό και πρόσθεσα το επόμενο ποστ, γιατί το βιοτικό επίπεδο έχει παρεξηγηθεί δραματικά
    Ο Γιούνκερ πάντως απ' ότι είσαι δεν έχει παρεξηγήσει τίποτα. Στην Ελλάδα υπάρχουν συντάξεις υψηλότερες από άλλες χώρες, υπάρχουν 5-6 χώρες με χαμηλότερο κατώτατο μισθό από την Ελλάδα και το καλύτερο... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΨΗΛΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CIRUS Προβολή μηνύματος
    Δεν είμαι δικηγόρος κανενός για να τους υπερασπιστώ αλλά ρε φίλε αν έβρισκαν εργασία δεν θα φοροδιαφεύγαν το πρόβλημα είναι ότι δεν βρίσκουν. Ότι και πρόστιμο να τους βάλουν είναι αδιάφορο γιατί δεν έχουν για να το πληρώσουν, μπορείς να βάλεις πρόστιμο στους γείτονες που τους φώναξαν να βάψουν το σπίτι τους και δεν θέλουν να πληρώσουν ένσημα.

Αν εσύ θεωρείς ότι εκεί βρίσκεται το μεγάλο πρόβλημα της φοροδιαφυγης και πρέπει να καταπολεμηθεί πρώτο έχεις ένα θέμα. Βάλε πρόστιμα πρώτα στους επιχειρηματίες με off-shore εταιρείες, βάλε στα μεγάλα κέντρα διασκέδασης και σε αυτούς που ξεπλένουν μαύρο χρήμα, βάλε σε αυτούς που προσφέρουν μαύρη εργασία σε λαθρομετανάστες πχ για να μαζεύουν φράουλες, βάλε στους ελεύθερους επαγγελματίες (υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους μαραγκούς κτλ) που τους είναι άγνωστη λέξη η απόδειξη και μετά το συζητάμε για τους άνεργους που πάνε για το μεροκάματο με μαύρο χρήμα.
    Αν θέλεις, ξαναδιάβασε τα ποστ μου και δες αν ισχύουν αυτά που υποθέτεις πως εννοούσα και στα οποία μου απαντάς επικριτικά.
    Βάζω στοίχημα πως θα εκπλαγείς.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Με παραδείγματα παρακαλώ... Ποιοι έχουν κοινωνική συνείδηση σαν μονάδες κι όχι συντεταγμένα σαν κράτος; (κρατική πρόνοια κλπ)
    δεν είπα αυτό...δες έντιτ

Ο Γιούνκερ πάντως απ' ότι είσαι δεν έχει παρεξηγήσει τίποτα. Στην Ελλάδα υπάρχουν συντάξεις υψηλότερες από άλλες χώρες, υπάρχουν 5-6 χώρες με χαμηλότερο κατώτατο μισθό από την Ελλάδα και το καλύτερο... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΨΗΛΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Υπάρχει όμως κι η παράμετρος κόστος ζωής... Αν μειωθούν οι τιμές και φτάσουν στα επίπεδα της Βουλγαρίας πχ τότε γιατί να μην παίρνουμε χαμηλότερες μισθούς/συντάξεις;
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gixxerman Προβολή μηνύματος
    δεν είπα αυτό...δες έντιτ
    Άρα δεν υπάρχει κοινωνική συνείδηση. Μαστίγιο υπάρχει...

Επί παραδείγματι λοιπόν: Από ταξίδια εξωτερικό έχω πάει Ιταλία (δις), Ισπανία, Γαλλία, Τσεχία. ΠΑΝΤΟΥ και Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΑΓΟΡΑΖΑ συνοδευόταν από απόδειξη, τις άφηνα διακριτικά και με κυνήγαγαν να μου τη δώσουν. Στην Ιταλία που πήγα την τελευταία φορά (που είμαστε και ούνα φάτσα ούνα ράτσα κατά το γνωμικό) πήρα από ένα περίπτερο ένα εμφιαλωμένο νεράκι κι άφησα την απόδειξη αξίας ενός ευρώ και με κυνήγαγε ο περιπτεράς να μου την δώσει, άφησε το περίπτερο κι έτρεχε πίσω μου φωνάζοντας, αφού νόμιζα ότι κάτι είχε γίνει. Πήγα σε μαγαζί με είδη μοτό και αγόρασα ένα δερμάτινο για τη μηχανή, του είπα να μου κάνει καλύτερη τιμή αν μπορούσε και ότι δεν με ενδιέφερε να μου κόψει απόδειξη, του πετάχτηκαν τα μάτια έξω, μου είπε ότι είναι παράνομο και είναι υποχρεωμένος να κόψει απόδειξη θέλω-δεν θέλω, είμαι Ιταλός-δεν είμαι, τελικά μου έκοψε ένα εικοσάρικο από την τιμή αλλά έκοψε όλο το ποσό που πλήρωσα. Εδώ Ελλάδα δεν μου έχει τύχει να με κυνηγήσουν να μου δώσουν απόδειξη που ξέχασα-άφησα, συνήθως είναι κανόνας το "στο αφήνω τόσο χωρίς καθόλου απόδειξη"...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsompanis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Ελα ρε, που θα χρησιμοποιήσεις και επιχειρήματα....

Λες και είναι μυστικό πως δεκάδες-εκατοντάδες χιλιάδες ελ.επαγγελματιών και αγροτών...ΔΕΝ έχουν πληρώσει ΠΟΤΕ ένα € φόρο. Αν το αφορολόγητο είναι 12.000, δηλώνουν 11.500. Αν είναι 6.000 δηλώνουν 5,500 και πάει λέγοντας. Οι φόροι που πλήρωναν οι ελ.επαγγελματίες...οι στυλόβάτες της οικονομίας (epic ) ποτέ δεν ξεπέρασε τα 2 δις σε σύνολο των 45-49 των εσόδων του κράτους.

11,5 δις φοροδιαφυγή που προκύπτει από τις δαπάνες δανείων των ΕΕ. Ποσό που θα μαζέψει από την πάταξη του 20-25 εκατομμύρια !!!! σύμφωνα με τα στοιχεία που έστειλε ο Μπαρουφ στους Θεσμούς...προέχει η λίστα Λαγκάρντ λέμε :a31:

Τα καλά τα χρόνια (2009-2010) οι ελ. επαγγελματίες δήλωναν 10.477€ (αφορολόγητο στα 12.000) και οι αγρότες 1.586 ΕΤΗΣΙΩΣ.
    :
    Καμία σχέση μάστορα. Οι αγρότες μέχρι πέρσι ηταν τεκμαρτοι. Από φέτος που δηλώνουν κανονικά πάλι τα ίδια σχεδόν πληρώνουν.
    Από εκεί και πέρα για τους επαγγελματίες να σου πω μόνο ότι πληρώνουν 900 ευρώ τεβε το δίμηνο και άλλα τόσα σε φόρους αλληλεγγύης και λοιπά. Τι στον π@υτσο. ..δεν φτάνουν αυτά?

Υπάρχει όμως κι η παράμετρος κόστος ζωής... Αν μειωθούν οι τιμές και φτάσουν στα επίπεδα της Βουλγαρίας πχ τότε γιατί να μην παίρνουμε χαμηλότερες μισθούς/συντάξεις;
    Μα σαφέστατα οι χώρες με μειωμένες συντάξεις και κατώτατους μισθούς είναι Βουλγαρίες, Ρουμανίες, Λετονίες, Κροατίες και εκεί θέλουν να είμαστε. Εσύ τι λες, θα μειωθούν οι τιμές ή οι μισθοί και οι συντάξεις; Γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει ή όχι αναντιστοιχία κόστους ζωής και μισθών; Φαντάζομαι πως ξέρεις πως (δεν) ζουν σε Βουλγαρία-Ρουμανία και δε συμμαζεύεται.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tsompanis Προβολή μηνύματος
    Καμία σχέση μάστορα. Οι αγρότες μέχρι πέρσι ηταν τεκμαρτοι. Από φέτος που δηλώνουν κανονικά πάλι τα ίδια σχεδόν πληρώνουν.
    Από εκεί και πέρα για τους επαγγελματίες να σου πω μόνο ότι πληρώνουν 900 ευρώ τεβε το δίμηνο και άλλα τόσα σε φόρους αλληλεγγύης και λοιπά. Τι στον π@υτσο. ..δεν φτάνουν αυτά?
    Για σκέψου όμως όλα αυτά τα χρόνια προ κρίσης τι ΔΕΝ πληρωνόταν και δηλωνόταν... Να γίνει και μια διευκρίνιση, κάποιος μπορεί να λάβει την εντύπωση ότι έχουμε στήσει στον τοίχο τους ελ. επαγγελματίες και τους κατηγορούμε ή τους φορτώνουμε όλα τα δεινά. Απλά πιανόμαστε από κουβέντες, όπως και να το κάνουμε δεν γίνεται το άσπρο να γίνει μαύρο. Δούλευα σε λογιστή και ξέρω πολύ καλά από πρώτο χέρι τα χρυσά χρόνια τι κλέψιμο έπεφτε, εδώ επαρχία είμαστε μικρή πόλη, μπορώ να σε πάω σε κάθε μαγαζί που ξέρω να σου πω που είναι κρυμμένα τα διπλά και τριπλά βιβλία. π.χ. ηλεκτρολόγος με καταθέσεις μισού εκατομμυρίου ευρώ, 7 σπίτια και 3 μαγαζιά τα διπλά βιβλία κρύβονταν σε μια εσοχή του τοίχου στο μαγαζί πίσω από τα μυστριά και τα πηλοφόρια, αναφέρω συγκεκριμένο παράδειγμα. 30 χρόνια δήλωνε όσο ακριβώς ήταν το αφορολόγητο, πως έφτιαξε λες τα σπίτια και τα μετρητά και τα μαγαζιά; Μόνο με ιδρώτα;

Παρόμοια θέματα

1. Habemus Papam
    από vaska στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2045
    Τελευταίο μήνυμα: 23/05/2015, 09:55
  2. habemus Papa(dima)m!!!
    από DrBig στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2011, 08:01

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε