Bye Bye
Bye Bye
Τελευταία τροποποίηση από GFawkes; 29/05/2015 στις 09:44.
Aυτό που συμβαίνει στις παραπάνω χώρες είναι σωστό αλλά δεν είναι όπως περιγράφεται. Σε κάθε βιομηχανικό-εμπορικό-διαμετακομιστικό κέντρο αυτό γίνεται βάσει μελέτης όπου καταλήγουν τα τέρματα των γραμμών συγκοινωνιών χερσαίων, εναέριων και θαλάσσιων. Αυτό το κέντρο logistics για την Αθήνα έχει σχεδιαστεί και οργανώνεται η λειτουργία του στο Θριάσιο πεδίο όπου έχουν ήδη εγκατασταθεί οι περισσότερες και σοβαρότερες επιχειρήσεις logistics. Αλίμονο αν οπουδήποτε ο καθένας με αποθήκη μεγάλη η μικρή ζητούσε και μια παρακαμπτήρια γραμμή.
Μια και η οργάνωση του Θριάσιου και ο σχεδιασμός έχει αρχίσει εδώ και πάνω από 15 χρόνια οπότε και άρχισαν να κατασκευάζονται οι πρώτες εγκαταστάσεις και να δημιουργούνται υποδομές, θα μπορούσε ο κος Φουρλής αφού λειτουργεί σε τέτοιο μεγάλο επίπεδο (ΙΚΕΑ, Leroy Merlin κλπ), να ενεργήσει όπως και οι υπόλοιποι.
Το βλεπω το θρεντ...παει καρφι στα ανεκδοτα.
https://www.youtube.com/watch?v=FwSEKgR5eL0
Ολα τα λεφτα στο 3.27
Στίχοι: Γιάννης Κακουλίδης & Χάρρυ Κλυνν
Μουσική: Γιώργος Κριμιζάκης
Χάρρυ Κλυνν
Σαν ήμουνα κι εγώ μικρό παιδί
ρωτούσα για να μάθω καθετί.
Ρωτούσα κάθε μέρα τον μπαμπά και τη μαμά
να μάθω πώς γεννιούνται τα παιδιά.
Κοιτούσε ο μπαμπάς μου τη μαμάκα μου κλεφτά
και μου `λεγαν κι οι δυο τα λόγια αυτά:
Ουγκάγκα μπουμ μπουμ χι γκάπα γκουμ μπιρλί γκαγκά
αούγκιγκι αούγκιγκι μπάγκαλα γκάουγκα γκα.
Μου λέγαν οι δασκάλοι στο σχολειό
πως για να μάθω πρέπει να ρωτώ.
ρωτώντας παίρνει βόλτες το μυαλό σου το αργό
και ρώταγα συνέχεια κι εγώ.
Τι, πώς και πού και ποιος και πότε κι όταν και γιατί
και μου `λεγαν τραβώντας μου το αυτί
Ουγκαγκα μπουμ μπουμ χι γκαπα γκουμ μπιρλι γκαγκα
αουγκιγκι αουγκιγκι μπαγκαλα γκαουγκα γκα
Ρωτούσα στη δουλειά το διευθυντή
γιατί δεν ανεβαίνουν οι μισθοί.
Γιατί θα πρέπει να ψωνίζω εγώ στη λαϊκή
και να `χω γίνει εικόνα μαγική.
Γιατί να τη βολεύω συνεχώς με δανεικά
κι εκείνος μου απαντούσε φιλικά:
Ουγκάγκα μπουμ μπουμ χι γκάπα γκουμ μπιρλί γκαγκά
αούγκιγκι αούγκιγκι μπάγκαλα γκάουγκα γκα.
Ο γιόκας μου ρωτάει συνεχώς
μπαμπάκα μου τι πάει να πει φτωχός.
Τι πάει να πει κονόμα τι θα πει «θα φας καλά»
παιδί είναι και ρωτάει για πολλά.
Του φτιάχνω χαρακτήρα, του μιλάω σοβαρά
και πάντα του απαντάω καθαρά:
Ουγκαγκα μπουμ μπουμ χι γκαπα γκουμ μπιρλι γκαγκα
αουγκιγκι αουγκιγκι μπαγκαλα γκαουγκα γκα
Τελευταία τροποποίηση από GFawkes; 28/05/2015 στις 09:49.
Πάσο, κράτος δικαίου, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί.
Αφού λοιπόν έχουμε αναλύσει τόσο πολύ το ποιος και γιατί δεν είναι κατάλληλος για να φτιάξει κράτος δικαίου, πρέπει να περάσουμε και στο επόμενο βήμα, σωστά;
Ποιος είναι λοιπόν κατάλληλος να το φτιάξει κατά τη δική σου γνώμη;
Μη δώσεις απαραίτητα πρόσωπο/κόμμα/παράταξη αν δεν θέλεις, μπορείς να απαντήσεις «αυτός που λέει πως θα κάνει 1, 2, 3» και θα τη βρούμε την άκρη
Δώσε όμως τη γνώμη σου και για το τι πρέπει να γίνει τελικά, όχι μόνο για το τι γίνεται και δεν είναι καλό...
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
Δεν θυμάμαι πόση ήταν η απόσταση, πάντως κοντά. Κάποιος ο οποίος έχει 1-2-52 τρένα με δικά του εμπορεύματα και τα βλέπει να περνάνε απέναντι απ΄τις αποθήκες του, (και εφόσον το χρηματοδοτεί ο ίδιος)...? Λιγότερες μετακινήσεις φορτηγών, λιγότερα έξοδα, μικρότερος χρόνος παράδοσης εμπορευμάτων, λιγότερα όλα...
Δηλαδή που σου φαίνεται το παράλογο στο να του δωθεί η άδεια ? (Αν και απ΄ότι είπε ο Ηλίας, κατασκευάστηκε και δεν λειτούργησε τελικά.)
What? Τι νομίζω λέει ??
Ρε μαν, εσύ δεν έγραφες πριν μερικά ποστ, οτι οι επιχειρήσεις έφευγαν γιατί η ΕΕ επέβαλε εξοντωτική φορολογία, και σου γράφαμε οτι δεν έχεις ιδέα τι γράφεις? Θα μας τρελάνεις?
Ενδιαφέρουσα προσέγγιση, τώρα τα διαβάζω ένα ένα...
Βασικά, το τι επιλογές έχουν για να ζήσουν οι μεταλλωρύχοι, δεν θα τους το πω εγώ και προφανώς δεν ούτε και εσύ. Οι άνθρωποι εκεί ξέρουν φαντάζομαι καλύτερα τι θέλουν, και αυτά τα τσιτάτα "δεν κάνει αυτή η δουλειά για σένα, βρες κάτι άλλο να κάνεις επειδή δεν ΜΟΥ αρέσει η δουλειά σου", ολίγον καλαμπουρτζίδικα μου φαίνονται.
Επειδή εξακολουθείς να λες πράγματα που δεν έχουν σχέση με τον πλανήτη, οι Κινέζοι έχουν μισθούς που σου έβαλαν τα παιδιά πριν μερικά ποστ. Εξαιρείται η μικρή τάξη νεόπλουτης νομεκλατούρας, μανατζαραίων και επιχειρηματιών που λόγω πληθυσμού αφορά κάποια αρκετά εκατομμύρια. Το μισθος του εργάτη είναι κάτω από 200, αλλά το κινέζικο επιχειρείν, τα θεωρεί ακριβά πλέον και οι βιοτεχνίες μεταφέρονται σε χρόνο 0 στην Καμπότζη και στο Βιετνάμ.
Ακου 800...![]()
![]()
Κοιτα, σωστα όλα αυτα, μονο που η βιομηχανικη περιοχη των Οινοφυτων προϋπήρχε του Θριασίου. Βρισκεται δε, διπλα στην υφισταμενη γραμμη (στο Θριασιο φτιαχτηκε νεα). Οι δε εγκαταστάσεις του Φουρλη δε βρισκονται όπου να 'ναι απαιτώντας γραμμές αλλα διπλα στη γραμμη προς Χαλκιδα. Δες τη φωτο. Το γκριζο κτηριο δεξια ειναι ο Φουρλης και ο εφαπτομενος διαδρομος ειναι η γραμμη. Διπλα ειναι οι στρωμενες παρακαπμτηριες:
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Mε την ιδια λογικη, ας μην τους κατηγορησουμε αν στραφουν στο εμποριο ναρκωτικων ή τη μαστροπεια παραδειγματος χαρη..
Επιλογη για να ζησουν ειναι.. Τι και αν ειναι λιιιγο αντικοινωνικη και επιζημια για τους υπολοιπους..;; Κλαϊν
Αν για να ζησουν αυτοι οι λιγοι πρεπει να μου καταστρεψουν το λιγοστο φυσικο περιβαλον που εμεινε, τη στιγμη μαλιστα που εχουν εναλακτικες, ε ΟΧΙ.. Να πανε να γ@μηθουν ορθα κοφτα και στα @@ μου!
Επειδη δεν καταλαβαινουν τη ζημια που κανουν σε ολους μας δεν θα τους επιτρεψω να την συνεχισουν..
Στο φιναλε, πριν ανοιξει το συγκεκριμενο ορυχειο πως ζουσαν;;;
MADE IN JAPAN 日本製
1 pro μνημονίου, φόροι, δάνεια, σπατάλες, καμία υποδομή δημιουργία χρέους
2 Μετά μνημόνιο 1 φόροι τρελοί (πάλι) καμία υποδομή.
Επενδύσεις που δεν θέλει κανένας άλλος και τελικά καταλήγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια (ελ ντορνατο)
Τα ξέρουμε όλοι μην τα ξαναλέμε.
Πως βγαίνουμε όμως από το αδιέξοδο είναι το πρόβλημα...
Πρέπει να μιλήσουμε από κοντά ρε γμτ από δω έχουμε σπασμένο τηλέφωνο ...
ανανήψαντας
Aυτός ο σχεδιασμός είναι της περιόδου του '50, πριν ο αστικός ιστός επεκταθεί στα Οινόφυτα και φυσικά προ "Ελ. Βενιζέλος" με το οποίο ο Ασπρόπυργος συνδέεται με την Αττική οδό, προ car terminal και Σ.ΕΜΠΟ του ΟΛΠ και φυσικά προ της κατασκευής των εμπορικών εγκαταστάσεων του ΟΣΕ στο Θριάσιο. Η επιστήμη των logistics πλέον αλλά και η πράξη απαιτεί τη συνύπαρξη η απευθείας σύνδεση συγκοινωνιών και μεγάλων βιομηχανικών-εμπορικών εγκαταστάσεων. Τέτοιοι σταθμοί συγκοινωνιών δεν μπορούν να κατασκευαστούν η συνδεθούν με τα Οινόφυτα η ακόμη περισσότερο να συνδέεται η κάθε επιχείρηση με γραμμή έστω και εξ ιδίων.
Πάντως αν κάποιος πονάει για τον επιχειρηματία που θα μείνει ασύνδετος, ας είναι ενήμερος ότι μια χαρά είχαν ενημερωθεί οι επιχειρήσεις για το σχεδιασμό εδώ και 10ετίες, μια χαρά είχαν παίξει προγράμματα του ΕΣΠΑ και επιδοτήσεις για μετεγκατάσταση η κατασκευή στη νέα περιοχή και μια χαρά τα εκμεταλλεύτηκαν οι περισσότεροι. Αν κάποιος όμιλος δεν τα αξιοποίησε η δεν θέλησε να επενδύσει, ας μη διαρρηγνύει τα ιμάτιά του και ας το αποδεχτεί ως λάθος στρατηγική κίνηση. Τι να κάνουμε κε Φουρλή τώρα, να σταματάμε το συρμό που έρχεται μαρς απ το Αμβούργο η το Άμστερνταμ, να παίρνεις εσύ τα βαγονάκια σου και να συνεχίζουμε μέχρι τον Ασπρόπυργο, ε δεν γίνεται.![]()
Τελευταία τροποποίηση από dimmie_72; 28/05/2015 στις 11:30.
Όταν θα έρθει η μέρα των εκλογών, ξέρουμε πια κόμματα θα συμμετάσχουν, έχουμε αποκτήσει ολοκληρωμένη άποψη για το Σύριζα ΤΟΤΕ θα σου πω (με Πι Εμ)
Πάντως κράτα αυτά...
Όσοι είχαν σχέση με ΝΔΟΚ είναι έξω από τις προτιμήσεις μου.
Έξω είναι και η άκρα δεξιά.
Ότι αποφασίσω ΤΟΤΕ θα είναι απ αυτούς που απομένουν.
Γενικά είμαι υπέρ του κοινωνικού κράτους.
ανανήψαντας
Οχι, εχεις λάθος, επιμενω. Στην Οινόη γινεται ήδη καθημερινα διαλογη εμπορικων συρμων (μέχρι και το παλιο τριγωνο αναστροφης χρησιμοποιειται σαν παρακαμπτηριος νεας αποθηκης). Η κοινη πρακτικη των εμπορικών συρμων ειναι οτι στη διαδρομη αφηνουν και παιρνουν βαγονια. ΕΞαιρουνται τα μπλοκ τρενα πχ Κοσκο απο Ν. Ικονιο που πηγαινει αυτούσιο στο Σοπρουν της Ουγγαριας.
Τεσπα, μη χαθουμε τωρα στο Φουρλη, αυτο που λέω ειναι οτι αφου ειχε την αποθηκη διπλα στη γραμμη κι αφου εφτιαξε τις διακλαδωσεις κι αφου συνδεθηκαν με την υφιστάμενη γραμμη, επρεπε να χρησιμοποιείται.
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais