Παιδιά γειά χαρά και από μένα.
Έχω καιρό που παρακολουθώ το φόρουμ και αποφάσισα να γραφτώ και να συμμετέχω ενεργά και γω. Έχω ένα 950adv 1η άδεια τέλη του 05', μοντέλο 2004. Το πήρα το 2007 μεταχειρισμένο σε πολύ καλή κατάσταση, από πολύ γνωστό μου παιδι, με μητρώο στη ΚΤΜ, και τώρα έχω περίπου 76000 χιλ. Μιας και τα χρονάκια του τα έχει πριν από κανα χρόνο (στα 71000) και για να είμαι σίγουρος, του έχω αλλάξει τα πάντα..που γνωρίζουμε πως βγάζουν βλάβη (τρόμπες,βαλβίδες λαδιού, τεντωτήρες, ρουλεμάν κλπ), μετρήσαμε συμπιέσεις και τα αποτελεσματα ήταν άριστα, και από συντήρηση είναι στη πένα και τα πάντα στη ώρα τους χωρίς λύπηση στα χρήματα. Όταν λέμε σαν καινούργιο το εννοούμε. Έδω και καιρό μου έχει μπει όμως μια διαολοσκέψη που με βασανίζει..Ενδιαφέρεται ένα φιλαράκι να το πάρει σε πολύ καλή τιμή (έχω τα πάντα φορτομένα πάνω, συν του κόσμου τα ανταλλακτικά αχρείαστα να ναναι) και βλέπω πως με κανα 2000αρο παίρνω adv του 07-08 από 45k έως 55k χιλιόμετρα πάνω-κάτω (και μερικά 990 adv s). Η βασική χρήση που κάνω στο 950 είναι βόλτες επαρχία και πολύ εντουράδα σε καλούς χωματόδρομους. Ξέρω πως θα δώσω και άλλα χρήματα για συντήρηση του 990 αλλά αυτό έρχεται δεύτερο. Ας υποθέσουμε ότι αγοράζω ένα καλό 990 γύρω στα 48000 χιλόμετρα. Αναρωτιέμαι:
το 950 τι χρόνους ζωής έχει;(σασμαν,στρόφαλοι,μπιέλες κλπ) πότε θέλει περίπου κανα καλό rebuild;
είναι μεγάλη η διαφορά σε καύσιμο; (εγώ καίω με 135-140 κάτω από 6,5/100 ταξίδι, γύρω στα 7,5/100 πόλη, γύρω στα 8,4-8,7/100 εντουράδα, και τελικές 9,7-10,2/100 τα υπόλοιπα που διαβάζω για κάτι παλαβά καύσιμα μου φαίνονται περίεργα)
θα δω διαφορά που να αξίζει,πέρα από μεταπωλητική αξία;
ταξιδεύει καλύτερα;
μπαίνει ο χάρτης με τα 115 άλογα στα 07-08;
Ευχαριστώ