Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 52

Θέμα: Ατύχημα με άλλη μηχανή

Νέο μέλος

Ατύχημα με άλλη μηχανή

Καλησπέρα,

Την περασμένη Κυριακή ενεπλάκη σε ένα τροχαίο με μια άλλη μηχανή στην Ηλία Ηλίου και Κασομούλη με κατεύθυνση προς Φραντζή.
    Να επισημάνω πρώτα κάποια δεδομένα:
    Ο δρόμος στο σημείο εκείνο έχει θεωρητικά δύο λωρίδες, όμως η δεξιά μισουφίσταται μιας και παρκάρουν αυτοκίνητα στην άκρη του δρόμου στα δεξιά. Και οι δύο λωρίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να συνεχίσει ευθεία.

Εγώ λοιπόν ήμουν στην δεξιά λωρίδα, και η άλλη μηχανή είχε θέση πιο αριστερή στο δρόμο (πιθανότητα πάνω στην διαχωριστική γραμμή, η οποία είχε σβηστεί και δεν φαινόταν).
    Μιας και ήθελα να συνεχίσω ευθεία, κράτησα σταθερή πορεία. Τη στιγμή που βρέθηκα δίπλα στην άλλη μηχανή, ο οδηγός της άρχισε να στρίβει δεξιά με αποτέλεσμα να ακουμπήσουμε στο πλάι και να πέσουμε. Ο άλλος οδηγός ισχυρίζεται ότι άναψε φλας πριν αρχίσει να στρίβει, κάτι το οποίο δεν είδα, οπότε δεν ξέρω αν ίσχυε κάτι τέτοιο.

Το αποτέλεσμα ήταν όχι και τόσο αμεληταίες ζημιές και στις δύο μηχανές, αλλά ευτυχώς σχεδόν κανέναν τραυματισμό στο άλλο οδηγό (είχε και συνοδηγό) αλλά και σε εμένα με ελάχιστες πληγές στα πόδια και πρησμένο αγκώνα.

Το ερώτημα είναι το εξής:
    Ποιος φταίει κατά τη γνώμη σας βάσει του ΚΟΚ;

ποιος προπορευόταν πριν την σύγκρουση?? αυτός??
    πουτσ@@@@@@@@@

Νέο μέλος
    Ναι.
    Όμως εγώ βρισκόμουν καθόλη τη διάρκεια από δεξιά χωρίς να κάνω κάποιο ελιγμό

Αρχάριος Το avatar του/της nathair
    Νομίζω ο άλλος. Είσαι από δεξιά. Το φλάς, ακόμα και αν άναψε είναι ενημέρωση για πρόθεση, ή αλλιώς αίτηση "παρακαλώ αφήστε με να στρίψω", όχι απαλλακτικό πάσας ευθύνης...
    Εκτός βέβαια και αν είσαστε στην ίδια λωρίδα, και ισχυριστεί οτι τον πέρασες από δεξιά...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    εννοειται οτι ευθυνη εχει αυτος που αλλαζει κατευθυνση
    το φλας προειδοποιει δεν υποχρεωνει τους αλλους να τον αφησουν
    ειναι δικη του ευθυνη πριν αλλαξει λωριδα ή πορεια να βεβαιωθει οτι ο δρομος ειναι αδειος

έχω την αίσθηση οτι αφού ο άλλος άλλαξε πορεία/κατεύθυνση και αφού εσύ είσαι και δεξιά, ευθύνη έχει αυτός....
    πουτσ@@@@@@@@@

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    δε θα βγει άκρη εύκολα λόγω Ασάφειας διαγράμμισης (2 ή 1 λωρίδα στην έκθεση της τροχαίας)
    Στις 2 λωρίδες ο ΚΟΚ είναι υπέρ σου ενώ στη 1 λωρίδα είσαι ο συνυπαίτιος.

τη στιγμή που βρέθηκα δίπλα στην άλλη μηχανή
    άρα ήσουν πιο πίσω του ή ελαφρώς πιο πίσω του στην τυφλή του γωνία και ενώ εσύ κράτησες σταθερή πορεία εκείνος επιβράδυνε στρίβοντας δεξιά και συγκρουστήκατε?
    Αν θες γίνε λίγο πιο λεπτομερής σε αυτό το σημείο.
    Αν πηγαίνατε παράλληλα και ο δρόμος στην έκθεση τροχαίας χαρακτηριστεί ως 2 λωρίδων τότε φταίει γιατί δεν έλεγξε τον διαθέσιμο χώρο στην αλλαγή πορείας του και άρα μπήκε στη λωρίδα σου.
    Αν ο δρόμος χαρακτηριστεί 1 λωρίδας το πράγμα περιπλέκεται.

Το οτι άναψε φλας δηλώνει πρόθεση και όχι υποχρέωσή σου να παραχωρήσεις προτεραιότητα και άρα ως επιχείρημα δε στέκει πουθενά.

Στην περίπτωση που εκείνος προπορευόταν και ο δρόμος χαρακτηριστεί από την τροχαία 1 λωρίδας φταις στο οτι δε κράτησες απόσταση ασφαλείας σε περίπτωση ελιγμού του προπορευόμενου οχήματος. Επειδή όμως φταίει και εκείνος με την αλλαγή πορείας πάμε σε συνυπαιτιότητα.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nathair Προβολή μηνύματος
    Νομίζω ο άλλος. Είσαι από δεξιά. Το φλάς, ακόμα και αν άναψε είναι ενημέρωση για πρόθεση, ή αλλιώς αίτηση "παρακαλώ αφήστε με να στρίψω", όχι απαλλακτικό πάσας ευθύνης...
    Εκτός βέβαια και αν είσαστε στην ίδια λωρίδα, και ισχυριστεί οτι τον πέρασες από δεξιά...
    Αυτός ισχυρίζεται ότι έκανα προσπέραση από δεξιά.
    Σε καμία περίπτωση όμως δεν θυμάμαι να κάνω ελιγμό και να επιλέγω να τον περάσω από δεξιά και όχι από αριστερά.
    Τώρα το αν ήταν ολόκληρη η μηχανή του στην δεξιά λωρίδα, μάλλον χλωμό το κόβω γιατί έτσι όπως κατευθυνόμουν είχα χώρο να συνεχίσω ευθεία

γιατι περιπλεκεται αν ο δρομος ειναι μιας λωριδας
    στη μια λωριδα μποριε κανεις να κανει οκταρια;
    κι εφοσον ο κοκ λεει οτι πρεπει να κινουμαστε δεξια πως μπορει το παληκαρι να θεωρηθει υπαιτιος

δεν διαφωνω, ρωταω για να μαθαινω

στη μία λωρίδα απαγορεύεται να προσπεράσεις ή να κινηθείς παράλληλα με άλλο όχημα.
    (άσχετα του τι κάνουμε εμείς οι 2τροχοι για εξοικονόμηση χώρου και επειδή όλοι οι καλοί χωράμε)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από jimogios Προβολή μηνύματος
    Σε καμία περίπτωση όμως δεν θυμάμαι να κάνω ελιγμό και να επιλέγω να τον περάσω από δεξιά και όχι από αριστερά.
    Τώρα το αν ήταν ολόκληρη η μηχανή του στην δεξιά λωρίδα, μάλλον χλωμό το κόβω γιατί έτσι όπως κατευθυνόμουν είχα χώρο να συνεχίσω ευθεία
    ολα πολυ ασαφη...ολα θα κριθουν απο το τι εγραψε η ΤΟΤΑ...

η προσπεραση απο δεξια ειναι πολυ σχετικη........
    αν την ωρα που κινειστε παραλληλα ο αλλος το κοκκαλωσει για να στριψει και εσυ συνεχισεις με σταθερη ταχυτητα δεν θα τον περασεις απο δεξια;

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    άρα ήσουν πιο πίσω του ή ελαφρώς πιο πίσω του στην τυφλή του γωνία και ενώ εσύ κράτησες σταθερή πορεία εκείνος επιβράδυνε στρίβοντας δεξιά και συγκρουστήκατε?
    Αν θες γίνε λίγο πιο λεπτομερής σε αυτό το σημείο.
    Κάπως έτσι πρέπει να έγινε. Θυμάμαι το σημείο που με ακουμπάει στο πλάι, κινούμαστε για χιλιοστά του δευτερολέπτου μαζί, εγώ μετά πέφτω από δεξιά και σέρνομαι για κάμποσα μέτρα και όταν σταμάτησα είδα δίπλα μου τις δύο μηχανές μαζί πεσμένες και την συνοδηγό του να είναι όρθια με μπλοκαρισμένο το πόδι της κάπου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Εκεί ο δρόμος είναι καθαρά 2 λωρίδες,
    Στην δεξιά υπάρχουν σταθερά παρκαρισμένα αυτοκίνητα,
    Μπλέξατε.

Κάπως έτσι πρέπει να έγινε. Θυμάμαι το σημείο που με ακουμπάει στο πλάι, κινούμαστε για χιλιοστά του δευτερολέπτου μαζί, εγώ μετά πέφτω από δεξιά και σέρνομαι για κάμποσα μέτρα και όταν σταμάτησα είδα δίπλα μου τις δύο μηχανές μαζί πεσμένες και την συνοδηγό του να είναι όρθια με μπλοκαρισμένο το πόδι της κάπου.
    έχει τύχει να βριστώ πολλές φορές με 2τροχους για αυτό ακριβώς το λόγο. Κάθονται ελάχιστα πίσω και δεξιά μου. Σε περίπτωση που θέλω να κάνω κάποιον ελιγμό προς τα δεξιά γιατί το προπορευόμενο όχημα αποφάσισε να τσαρουχώσει τα φρένα ή να στρίψει τελευταία στιγμή αριστερά, κινδυνεύω να με εμβολίσει αυτός που κάθεται πίσω δεξιά μου σε πολύ μικρή απόσταση μιας και κατά τον ελιγμό για πολύ σύντομο χρόνο το στίγμα του οχήματος επιβραδύνει μιας και δεν κινείται σε ευθεία γραμμή κατά τη ροή της κίνησης.
    Το τελευταίο περιστατικό ήταν πριν λίγους μήνες στη Λιοσίων (1λωρίδα) από έναν που με προσπέρασε από δεξιά και πέρασε οριακά ανάμεσα από μένα και τα σταθμευμένα και στο επόμενο φανάρι μου ζήτησε και τα ρέστα να ελέγχω τους καθρέφτες μου. Η απάντησή μου ήταν να κόψει τις προσπεράσεις από δεξιά και να κρατά αποστάσεις από τον μπροστά του σε δρόμο 1λωρίδας.

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 01/03/2007, 17:24
  2. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 13/04/2006, 09:35
  3. Το ατύχημα μου με τη μηχανη...
    από ANDREAS27 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 25/12/2005, 10:47
  4. προς οσους εχουν παθει ατυχημα με μηχανη
    από Rezeguet στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks