Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 52

Θέμα: Ατύχημα με άλλη μηχανή

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    Επίσης δεν ήταν διπλανός του. Έγινε διπλανός του αφού τον πέρασε με περισσότερα χιλιόμετρα από δεξιά γιατί ο άλλος ενώ ήταν μπροστά, ξαφνικά επιβράδυνε για να στρίψει.
    Σε καμια περιπτωση δεν στουμπωθηκα απο δεξια. Εγώ το μονο που εκανα ηταν να πηγαίνω στην δεξια λωρίδα όλο ευθεια.
    Επίσης το γεγονος οτι η δεξια λωρίδα ηταν πιο στενή είναι + για μένα μιας και στην καλύτερη περίπτωση ο αλλος ηταν πανω στην θεωρητική διαγραμμιση.

Ναι ο άνθρωπος απο την οδική φροντιδα τα έγραψε αυτα.

Σήμερα το πρωι τους πήρα τηλεφωνο, μου ειπαν οτι θα στείλουν αίτημα για φιλικό διακανονισμό στην αλλη εταιρια και θα περιμένουν 10 εργάσιμες μέχρι να απαντήσουν. Επίσης θα στείλουν αύριο μου ειπαν ένα πραγματογνωμονα στο συνεργειο που την αφησα.

Τώρα ποια είναι η διαδικασια; Περιμενω, ή την φτιάχνω και σε περίπτωση που δικαιωθω θα πάρω τα λεφτά μετά; Τι είναι ο φιλικός διακανωνισμος; Η νομική προστασία που γράφει η ασφάλεια με καλύπτει σε περίπτωση που παει δικαστικά το θέμα;

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Αφού τη δει πραγματογνώμονας, την επισκευάζεις και κρατάς τιμολόγια/αποδείξεις για τα πάντα. Όταν σου πουν το οκ, παραδίδεις τα τιμολόγια και λαμβάνεις την αποζημίωση.

Φιλικός διακανονισμός σημαίνει ότι αν σε αποζημιώσουν τελικά, θα πάρεις τα λεφτά από τη δική σου ασφαλιστική και, συνήθως, γλυτώνεις μπόλικο χρόνο και κόπο.

Ναι, η νομική προστασία σε καλύπτει, αλλά σπάνια φτάνει εκεί το θέμα. Συνήθως τα βρίσκουν κάπως οι ασφαλιστικές μεταξύ τους.
    Life begins at 45°.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Αφού τη δει πραγματογνώμονας, την επισκευάζεις και κρατάς τιμολόγια/αποδείξεις για τα πάντα. Όταν σου πουν το οκ, παραδίδεις τα τιμολόγια και λαμβάνεις την αποζημίωση.

Φιλικός διακανονισμός σημαίνει ότι αν σε αποζημιώσουν τελικά, θα πάρεις τα λεφτά από τη δική σου ασφαλιστική και, συνήθως, γλυτώνεις μπόλικο χρόνο και κόπο.

Ναι, η νομική προστασία σε καλύπτει, αλλά σπάνια φτάνει εκεί το θέμα. Συνήθως τα βρίσκουν κάπως οι ασφαλιστικές μεταξύ τους.
    Όταν λες τα βρίσκουν μεταξύ τους;
    Αποφασίζουν να πληρώσουν πχ τον καθένα απο 50%;

ΜΗ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΕΤΕ ΑΛΛΟ

Ο δικαστής δέχεται σαν πρώτη απόδειξη την έκθεση της τροχαίας και βγάζει υπαιτιότητα.
    Το θέμα μας είναι θλιβερό,μηχανές να συγκρούονται..!!
    Με την ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ που κυκλοφορεί όμως όχι πνεύμα μηχανόβιου αλλά ούτε τρίχα πνεύματος δεν έμεινε πια..!!!!!!!!
    Κάποτε χαιρετιόμασταν στους δρόμους,τώρα κοιτάμε πως θα περάσουμε ο ένας πάνω από τον άλλον.
    Άλλαξαν οι καιροί,άλλαξαν και οι άνθρωποι,άλλαξαν κι αυτοί που καβαλάνε μηχανάκια..!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της leftos
    Ρε παιδες εμενα θα μου πει καποιος πως γινεται στο δικυκλο που θελει να στριψει δεξια ( και να μην θελει παλι το ιδιο ειναι ) και πρεπει απο το νομο να ειναι στο τερμα δεξιο ακρο του οδοστρωματος να του μπει καποιος απο δεξια?
    Αυτο δεν εχω καταλαβει πως θα το αποδειξει ο αλλος που πηγαινε να στριψει ( αφου εχει δηλωσει οτι ειχε [προθεση να στριψει ).
    Ειναι ξεκαθαρο ποιος εκανε προσπεραση και ποιος χωθηκε δεν μπορεις να χωθεις στον δεξιο σου γιατι πρεπει εσυ να εισαι δεξια.
    Αν χωθηκε καποιος ειναι γιατι αυτος ειχε λαθος θεση στο οδοστρωμα. Δεν εχεις να αποδειξεις κατι εσυ.
    Απλα χειριστικες λαθος την κατασταση. Παρε την ασφαλεια σου μιλα με εναν δικηγορο αν εχεις και νομικη προστασια και πες του αυτα ακριβως.
    Εκεινος ξερει πως θα το χειριστει.
    Οσο για τα παρκαρισμενα ο δρομος νοειται 2 λωριδες παει και τελειωσε. Απλα αυτος που κινειται σε εκεινη την λωριδα πρεπει να αναβει φλας να βγαινει και να μπαινει αυτος ειναι ο νομος.
    Παντως εγω πιστευω οτι επρεπε να γραφτει καπως ετσι η εμπειρια σου.
    Κινιομουν εκει που οριζει ο νομος στο δεξιο μερος της δεξιας λωριδας του δρομου. Και η μηχανη που ηταν στην αριστερη λωριδα εστριψε προς το μερος μου χωρις φλας ( αφου δεν το ειδες δεν υπαρχει και ειναι το πρωτο πραγμα που επρεπε να κοιταξεις οταν επεσες κατω αν αναβε ακομα το φλας του για δικια σου προσωπικη σιγουρια ) και επεσε πανω μου.
    Αυτος κινιοταν σε λαθος θεση στο οδοστρωμα και εσυ στην σωστη και αυτο ειναι το μονο που φαινεται απ'ολα οσα ισχυριζοσαστε.
    LIVE FREEEEE!!!!!

Μέλος
    Μάλλον είναι το πρώτο σου ατύχημα.
    Συμβαίνει να δουλεύει δημιουργικά η μνήμη μας για να φτιάξουμε τις συνθήκες που δεν θα φταίγαμε, αλλά ξεκάθαρα έφταιγες εσύ.

Καλώς τον φίλο που τον χτύπησε!
    Life begins at 45°.

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    αυτό πού δεν καταλαβαίνω πάντως είναι αν έχει δύο λωρίδες ο δρόμος και συναντάς δρόμο που μπορείς να πας ευθεία ή δεξιά πώς μπορείς να στρίψεις από την αριστερή; Λογικά η δεξιά θα πρέπει να είναι ή μόνο δεξιά ή δεξιά και ευθεία και η αριστερή μόνο ευθεία.
    Τώρα από τις περιγραφές το συγκεκριμένο σημείο είναι μπέρδεμα από πολλές περιπτώσεις, αλλά αν υπάρχει σήμανση που επιτρέπει στην δεξιά λωρίδα να πάει ευθεία και ο άλλος ήταν εμφανώς αριστερά τότε ίσως κάτι μπορεί να γίνει, επίσης αν τα αυτοκίνητα εκεί ήταν παράνομα παρκαρισμένα ίσως κι αυτό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

για αυτό το σημείο μιλάμε;

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Capture.jpg 
Προβολές:	83 
Μέγεθος:	75,5 KB 
ID:	336600
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Capture1.jpg 
Προβολές:	82 
Μέγεθος:	102,5 KB 
ID:	336601

Left peg scraping. Το avatar του/της zannisvel
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από cityfly Προβολή μηνύματος
    αυτό πού δεν καταλαβαίνω πάντως είναι αν έχει δύο λωρίδες ο δρόμος και συναντάς δρόμο που μπορείς να πας ευθεία ή δεξιά πώς μπορείς να στρίψεις από την αριστερή; Λογικά η δεξιά θα πρέπει να είναι ή μόνο δεξιά ή δεξιά και ευθεία και η αριστερή μόνο ευθεία.
    Τώρα από τις περιγραφές το συγκεκριμένο σημείο είναι μπέρδεμα από πολλές περιπτώσεις, αλλά αν υπάρχει σήμανση που επιτρέπει στην δεξιά λωρίδα να πάει ευθεία και ο άλλος ήταν εμφανώς αριστερά τότε ίσως κάτι μπορεί να γίνει, επίσης αν τα αυτοκίνητα εκεί ήταν παράνομα παρκαρισμένα ίσως κι αυτό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
    +600 και εγω αυτης της αποψης ειμαι. Εφοσον ησουν δεξια και πηγαινες σταθερα και αλλος λογω απροσεξιας επεσε πανω σου δε μπορω να καταλαβω πως φταις. Τωρα αν ο δρομος θεωρειται μια λωριδας λογω των παρκαρισμενων αυτοκινητων τοτε δε ξερω. Οπως και να εχει παρε μια γνωμη απο καποιον δικηγορο για να δεις πως θα κινηθεις. Το πιο σημαντικο απο ολα ειναι οτι κανεις δεν επαθε ζημια.

Αν έχω καταλάβει καλά σε ποιο σημείο έγινε το ατύχημα, δεν υπάρχει σήμανση για το ποια λωρίδα πάει που. Υπάρχουν 2 λωρίδες και σε κάποιο σημείο διασταυρώνονται με δρόμο στα δεξιά, αλλά οι 2 λωρίδες συνεχίζουν ευθεία κανονικά. Προφανώς πρέπει να είσαι στη δεξιά λωρίδα για να στρίψεις δεξιά.
    Life begins at 45°.

Νέο μέλος
    @cityfly ναι αυτό είναι το σημείο.

Η πρόσκρουση πρέπει να έγινε στο σημείο που άρχιζε το γωνιακό σουβλατζίδικο και θυμάμαι να σταματάω το σύρσιμο ακριβώς στο ύψος της μπλε πινακίδας πάντα πάνω στην Ηλία Ηλίου.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από jimogios Προβολή μηνύματος
    @cityfly ναι αυτό είναι το σημείο.

Η πρόσκρουση πρέπει να έγινε στο σημείο που άρχιζε το γωνιακό σουβλατζίδικο και θυμάμαι να σταματάω το σύρσιμο ακριβώς στο ύψος της μπλε πινακίδας πάντα πάνω στην Ηλία Ηλίου.
    έτσι όπως δείχνει δεν μοιάζει να μη χωράνε δύο αμάξια ταυτόχρονα, πόσο μάλλον δυο μηχανές. Φαντάζομαι όλη η ιστορία είναι ότι ο άλλος λέει ότι ήσασταν στην ίδια λωρίδα και ήταν πιο μπροστά ενώ εσύ λες ότι ήταν εμφανώς σε θέση να πάει ευθεία και έστριψε δεξιά χωρίς να το περιμένεις.
    Προφανώς δεν ήμουν μπροστά αλλά εμένα μου κάνει για αυτό το δεύτερο σενάριο και για μένα αυτός φταίει αλλά αν δεν βρεθούν μάρτυρες να περιγράψουν πού ακριβώς ήσασταν και πώς κινηθήκατε δεν ξέρω τι θα βγει.
    Όπως και να χει δες το σαν μάθημα για το πώς να προβλέπεις καλύτερα τις κινήσεις των γύρο σου και να είσαι προετοιμασμένος να τους αποφεύγεις.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Καλώς τον φίλο που τον χτύπησε!
    Χαχαχα! Το περίμενα αυτό...!!!

Καμία σχέση, απλά στην αρχή αναφέρει ότι ο άλλος είναι πιο αριστερά στον δρόμο (πιθανότα πάνω στη λεύκη γραμμή), όχι σε διαφορετική λωρίδα. Στη συνέχεια λέει ότι επιταχύνει για να περάσει από δεξιά.

Τα δεδομένα...

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tuonino Προβολή μηνύματος
    Χαχαχα! Το περίμενα αυτό...!!!

Καμία σχέση, απλά στην αρχή αναφέρει ότι ο άλλος είναι πιο αριστερά στον δρόμο (πιθανότα πάνω στη λεύκη γραμμή), όχι σε διαφορετική λωρίδα. Στη συνέχεια λέει ότι επιταχύνει για να περάσει από δεξιά.

Τα δεδομένα...
    Συμβαίνει να δουλεύει δημιουργικά το μυαλό μας ώστε από ελλειπή δεδομένα να βγάζουμε ασφαλή συμπεράσματα. Το έχουμε αυτό εμείς οι Έλληνες!
    Sent from me using a computer.

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 01/03/2007, 17:24
  2. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 13/04/2006, 09:35
  3. Το ατύχημα μου με τη μηχανη...
    από ANDREAS27 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 25/12/2005, 10:47
  4. προς οσους εχουν παθει ατυχημα με μηχανη