Το made in Japan τι σημαίνει; Ότι βγάζει λιγότερα προβλήματα;
Μια χαρά αξιόπιστο είναι και το made in Italy 660! (ή μήπως οι Ιάπωνες δεν έδωσαν το Ιαπωνικό ok τους πριν βγει στη κυκλοφορία

.
Θέλετε να υπολογίσουμε πόσες moto φοράνε τον συγκεκριμένο κινητήρα της Minarelli;
Ενδεικτικά η Yamaha σε 5 (XT660R, XT660X, XT660Z, MT-3 & Raptor 660), η Aprilia σε 2 (Pegaso Trail, Pegaso Strada), η Jawa (Jawa 660) και από του χρόνου το PR7 660 Adventure της AJP θα φοράει τον ίδιο κινητήρα. Αν τα κάνουμε κουκιά... Νομίζω πως οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους....
Από εκεί και πέρα έχει γίνει ήδη φανερό, πως και οι δυο επιλογές (660 vs 600) έχουν τους οπαδούς τους. Το θέμα είναι πως ένα καλοδιατηρημένο 600αρι έχει πολύ κοντά τη τιμή του με ένα αντίστοιχο καλοδιατηρημένο 660άρι (αυτό από μόνο του είναι ήδη ένα πλεονέκτημα, εγώ θα προτιμούσα το πιο σύγχρονο).
Θέμα αξιοπιστίας δεν τίθεται για κανένα. Το ύψος είναι μια χαρά για οποιονδήποτε πάνω από 1,74 (κάποτε δεν συζητιόντουσαν τέτοια θέματα ως πρόβλημα). Όποιος προβληματίζεται με το ύψος των XT660... τι να πω... που να καβαλήσει και το Tenere (πάντως το χαμήλωμα είναι εύκολη υπόθεση).
Η προσωπική μου άποψη είναι πως οι δυο μηχανές είναι η μέρα με τη νύχτα σε όλα τα επίπεδα και εδώ δε μιλάμε πλέον για τον κινητήρα (εξήγησα παραπάνω). Το 660 είναι μια σύγχρονη υδρόψυκτη μηχανή με καλύτερη συμπεριφορά στο δρόμο. Τελεία. Είναι αστείο να το αναλύσουμε περισσότερο αυτό. Όμως αυτή είναι η προσωπική μου άποψη... Την λέω γιατί την αιτείται ο φίλος που έκανε το ερώτημα. Πρέπει ο φίλος να βρει τρόπο να δοκιμάσει και τα δυο και να δει πιο του "πάει" καλύτερα, όλα τα υπόλοιπα... περί ορέξεως.