Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 32

Θέμα: Modenas Kriss και ************* Ακαταλληλότητα

Modenas Kriss και ************* Ακαταλληλότητα

Καλησπέρα στο forum, παρότι δεν γράφω συχνά είμαι μέλος εδώ και χρόνια και παρακολουθώ το forum.
    Παρ' αύτα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τους υπόλοιπους 2τροχους φίλους την ΚΑΚΗ εμπειρία μου.

Την περασμένη εβδομάδα έκανα ανακατασκευή στο Modenas Kriss που έχω για καθημερινή μου μετακίνηση μιας και ήταν η ώρα του!

Το μοτέρ λύθηκε όλο έγινε βίδες πλύθηκε καθαρίστηκε και πήγα ********* για αλλαγή μπιέλας-πίρου ρουλεμάν στροφάλου πιστόνι και άνοιγμα του κυλίνδρου αλλαγή σε όλα τα ρουλεμάν του μοτέρ καμπάνα δισκάκια κοινώς έγινε πραγματικά καινούργιο.

Όλα ωραία και καλά το δένω και κατά την παραλαβή βλέπω ότι μου έχει βάλει κινέζικο πιστόνι μάρκας Shark (που τα φτιάχνουν από λιωμένα κουτάκια αναψυκτικού...)
    Τέλος πάντων του λέω ότι θέλω ΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ και όχι κινέζικο και το αλλάζουμε με ένα JMP made in Japan. Οπότε πάω και δίνω το νέο πιστόνι μαζί με τον κύλινδρο να γίνει έλεγχος γιατί κάθε πιστόνι είναι διαφορετικό και πρέπει να μετρηθούν οι ανοχές. Το παραλαμβάνω και τονίζω ότι το πιστόνι μπαίνει με δυσκολία μέσα ανευ ελατηρίων και μου λέει ότι είναι μετρημένο και ΟΛΑ καλά....

ΕΔΩ αρχίζει η ιστορία....

Δένω όλο το μοτέρ και μετά από 100χιλιόμετρα το λύνω να κάνω οπτικό έλεγχο γιατί τόσα χρόνια εμπειρίας δεν με άφηναν να κοιμηθώ ήσυχος και τι βλέπω το πιστόνι κώλος:

http://i36.photobucket.com/albums/e4...74815402_n.jpg
    http://i36.photobucket.com/albums/e4...92711970_n.jpg
    http://i36.photobucket.com/albums/e4...07038273_n.jpg
    http://i36.photobucket.com/albums/e4...23999858_n.jpg

Πιστόνι κώλος, κύλινδρος με σημάδια, οπότε και του το πήγα σήμερα να γίνουν τα απαραίτητα δηλαδή να δει το λάθος του, να αλλάξει το πιστόνι και να φτιάξει τον κύλινδρο, η απάντηση του ήταν ότι δεν φταίει αυτός και το λάθος δεν είναι δικό του και ήρθαν εξωγήινοι και κάτι τέτοια...

Έτσι και είπα να το μοιραστώ μαζί σας μιας και τέτοια μαγαζιά που κοροϊδεύουν τον κόσμο δεν αξίζει να τους δίνουμε τα χρήματα μας γιατί είναι ακατάλληλοι για εργασίες.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων 11287092_10153292070633930_1374815402_n.jpg‎   11304181_10153292070663930_1292711970_n.jpg‎   11281765_10153292070693930_1707038273_n.jpg‎  
    Τελευταία τροποποίηση από pipe_smoker; 08/06/2015 στις 18:26.

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Οταν πηγες εξ αρχης δε σε εστειλε να διαλεξεις πιστονι πανω;

Όχι φίλε μου, οπότε θεώρησε σωστό να βάλει ότι ποιο μάπα ήθελε να ξεφορτωθεί.

Γιατί σβήσατε το όνομα?
    Τελευταία τροποποίηση από McGyver; 09/06/2015 στις 05:09.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Κάτι μου λέει ότι σίγουρα δεν το έκαναν για να το ξαναγράψεις.
    Life begins at 45°.

οτι να'ναι μελος Το avatar του/της roukos_x
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    ααααααααααααααααααχαχαχχαχαχαχχαχαααααααααα!!!!
    κλαιωωωωωωωωωωωωω!!!!!

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Δεν έπρεπε να το βάλεις.
    Ο κατασκευαστής δίνει τις ανοχές που πρέπει να έχει το πιστόνι και ο κύλινδρος και έχει υπολογίσει μέχρι και τις μεταβολές που θα υποστούν τα μέταλλα λόγο της θερμοκρασίας. Για να μετρήσεις χρειάζεται κυλινδρόμετρο και εξωτερικό μικρόμετρο. Πολλά ακριβά συνεργεία μετράνε τη φθορά του κυλίνδρου με το νύχι στο άνω νεκρό σημείο του πιστονιού και βλέπουν τις ανοχές του πιστονιού με τον κύλινδρο εμπειρικά. Τα εργαλεία λίγοι τα έχουν γιατί είναι πανάκριβα ή μετράνε με λάθος εργαλεία που δεν έχουν την κατάλληλη ακρίβεια.

Στην προκειμένη περίπτωση ο μάστορας έπαιξε το ρόλο του πωλητή. Είναι ευθύνη αυτού που επισκευάζει το μηχανάκι, να βάλει το κατάλληλο ανταλλακτικό και να κάνει τη δουλειά σωστά. Συμφωνώ ότι απ' τη στιγμη που του έδωσες κύλινδρο και πιστόνι να τα μετρήσει δεν έπρεπε να υπάρξει λάθος. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά με την μέτρηση ή γιατί δεν ταίριαζαν ενώ σου είπε ότι είναι εντάξει, προφανώς δεν έδειξε την κατάλληλη προσοχή επειδή δεν ήταν ο ίδιος υπεύθυνος για την επισκευή.

Γιατί δεν έβαλες ένα γνήσιο πιστόνι?

Τώρα χρειάζεσαι καινούριο πιστόνι και μηχανουργείο για ρεκτιφιέ ή καινούριο χιτώνιο.
    Sent from me using a computer.

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Για να σε προστατεψει απο τυχον περιπετειες που μπορει να βρεθεις μπλεγμενος.
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της andreaspetr
    καδενακι και γλυστρες γιατι τα εβγαλες μετα?
    μονο κυλινδρος και πιστονι ειχαν θεμα.

Απομονω-μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Πρέπει να έχεις κάποιο κληρονομικό χάρισμα εσύ......
    Άμα σου μέλλει να πνιγείς, ποτέ σου δεν πεθαίνεις... (by Amrk)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Δεν έπρεπε να το βάλεις.
    Ο κατασκευαστής δίνει τις ανοχές που πρέπει να έχει το πιστόνι και ο κύλινδρος και έχει υπολογίσει μέχρι και τις μεταβολές που θα υποστούν τα μέταλλα λόγο της θερμοκρασίας. Για να μετρήσεις χρειάζεται κυλινδρόμετρο και εξωτερικό μικρόμετρο. Πολλά ακριβά συνεργεία μετράνε τη φθορά του κυλίνδρου με το νύχι στο άνω νεκρό σημείο του πιστονιού και βλέπουν τις ανοχές του πιστονιού με τον κύλινδρο εμπειρικά. Τα εργαλεία λίγοι τα έχουν γιατί είναι πανάκριβα ή μετράνε με λάθος εργαλεία που δεν έχουν την κατάλληλη ακρίβεια.

Στην προκειμένη περίπτωση ο μάστορας έπαιξε το ρόλο του πωλητή. Είναι ευθύνη αυτού που επισκευάζει το μηχανάκι, να βάλει το κατάλληλο ανταλλακτικό και να κάνει τη δουλειά σωστά. Συμφωνώ ότι απ' τη στιγμή που του έδωσες κύλινδρο και πιστόνι να τα μετρήσει δεν έπρεπε να υπάρξει λάθος. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά με την μέτρηση ή γιατί δεν ταίριαζαν ενώ σου είπε ότι είναι εντάξει, προφανώς δεν έδειξε την κατάλληλη προσοχή επειδή δεν ήταν ο ίδιος υπεύθυνος για την επισκευή.

Γιατί δεν έβαλες ένα γνήσιο πιστόνι?

Τώρα χρειάζεσαι καινούριο πιστόνι και μηχανουργείο για ρεκτιφιέ ή καινούριο χιτώνιο.
    Ορθά τα λες, αλλά τι παραπάνω να έκανα όταν του τονίζω τα λάθη του και με διαβεβαιώνει ότι όλα είναι όπως πρέπει, να έμπαινα μέσα να τα μετρήσω εγώ? Εν τέλη έχω βάλει μαμά πιστόνι-κύλινδρο

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teogtp Προβολή μηνύματος
    Για να σε προστατεψει απο τυχον περιπετειες που μπορει να βρεθεις μπλεγμενος.
    Για να βγαίνω δημόσια σημαίνει ότι μιλάω με αποδείξεις και ότι πλέον δεν έβγαλα άκρη με το συγκεκριμένο μηχανουργείο άρα οφείλω να ενημερώσω τους υπόλοιπους φίλους που πιάνουν τα χέρια τους (κατσαβίδια) να προσέχουν γιατί ναι το λάθος είναι αποδεκτό, η μη αναγνώριση αυτού είναι το πρόβλημα!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από andreaspetr Προβολή μηνύματος
    καδενακι και γλυστρες γιατι τα εβγαλες μετα?
    μονο κυλινδρος και πιστονι ειχαν θεμα.
    Προφανώς για έλεγχο ύπαρξης για γρέζια στο υπόλοιπο μοτέρ!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από babisbabou Προβολή μηνύματος
    Για να βγαίνω δημόσια σημαίνει ότι μιλάω με αποδείξεις και ότι πλέον δεν έβγαλα άκρη με το συγκεκριμένο μηχανουργείο άρα οφείλω να ενημερώσω τους υπόλοιπους φίλους που πιάνουν τα χέρια τους (κατσαβίδια) να προσέχουν γιατί ναι το λάθος είναι αποδεκτό, η μη αναγνώριση αυτού είναι το πρόβλημα!
    Όταν βγαίνεις δημόσια και "κράζεις" έναν επαγγελματία σε ένα φόρουμ τότε μπορεί αυτός με την σειρά του να ζητήσει
    με δικαστική εντολή την ip σου από τον administrator, να σε βρει και να σου κάνει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κτλ

Είσαι έτοιμος να αναλογιστείς τις συνέπειες; Μπορείς να αποδείξεις τα λεγόμενά σου στο δικαστήριο;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από babisbabou Προβολή μηνύματος
    Ορθά τα λες, αλλά τι παραπάνω να έκανα όταν του τονίζω τα λάθη του και με διαβεβαιώνει ότι όλα είναι όπως πρέπει, να έμπαινα μέσα να τα μετρήσω εγώ? Εν τέλη έχω βάλει μαμά πιστόνι-κύλινδρο
    Θα τα λέει ορθά εάν και εφόσον μέτρησες τον κύλινδρο και το πιστόνι και είναι εκτός ανοχών,
    η όρισες δικές σου ανοχές τις οποίες το μηχανουργείο δεν τήρησε.
    Το γεγονός ότι κόλλησε μετά από επισκευή δεν σημαίνει αναγκαία ότι υπήρχε λάθος στην μηχανουργική εργασία.

Παλαιό μέλος
    Όλα ωραία και καλά το δένω και κατά την παραλαβή βλέπω ότι μου έχει βάλει κινέζικο πιστόνι μάρκας Shark (που τα φτιάχνουν από λιωμένα κουτάκια αναψυκτικού...

εχεις παει σε χυτήριο στην κινα και ιαπωνια?
    η προηγούμενη μορφη του μεταλλου δεν παιζει κανέναν σοβαρο ρολο.. η σύσταση του παίζει
    και το japan πιστονι σου θα μπορουσε να προερχεται απο κραβι,ξυραφάκι ή αναψυκτικό
    επίσης η επεξεργασια παιζει ρολο στην ακρίβεια και αντοχη του ανταλλακτικου.

εκει ειναι η διαφορες που βλεπεις αν βλεπεις μεταξύ κινας-ιαπωνιας και οχι η προιγουμενη μορφη του μεταλλου..

για τον dragon slayer δεν μπορεις να κανεις και πολλα.. εφοσον τα ειπατε με λογια δεν μπορεις να αποδείξεις τιποτα. απο οτι εχω καταλαβει δεν του ζητησες καν να σου πει τι νουμερα μετρισε και ποιο ηταν το κενο αναμεσα σε κυλινδρο και πιστονι

αν σου εδινε χαρτι (υπεύθυνη δηλωση ή οτι αλλο ειναι) οτι μέτρησε τις ανοχές και τις εβγαλε τόσες 'νουμερο' και πας και μετρήσεις εσυ και ειναι τελειος αλλο νουμερο τοτε ισως κατι να εκανες.

επίσης αφου δεν εδεσε αυτος το μοτερ δεν φέρει ευθύνη.
    εσυ μπορει να μην ξερεις απο δεσιμο μοτερ και πχ να το έδεσες χωρις να λαδωσεις τις επιφανειες με λαδι πριν το δεσεις και να σου τα χαλασε για αυτο
    ή να ειχες υψηλη συμπιεση και να στα ελιωσε απο αυτο. ή να εκανες καποιο αλλο λαθος
    μπορει να ισχυριστεί αυτος αυτο. μπορεις να το διαψεύσεις?

ακομα και κατι για να ξερεις για τους ρεκτιφτιατζιδες στην ελλαδα. τα ποιο πολλα μηχανήματα τους ειναι αρχαια και οι περισσοτερες μετρισεις λαθος. ενω οι ιδιοι εχουν μεινει πισω σε γνωσεις και τεχνογνωσια σε σχεση με το εξωτερικο.. κοινος κανουν οτι εμαθαν πριν 30 χρονια.
    στο εξωτερικο πηγαίνουν σεμιναρια καθε λιγο για να μαθαίνουν για τις νεες τεχνικές και μηχανήματα

εχω περιπτωση που παιδι πηγε κυλινδρο για μετριμα σε 3 διαφορετικους γνωστους ρεκτιφιατζιδες και ολοι του ειπαν διαφορετικα νουμερα και μαλιστα με σημαντικές διαφορες.

δεν ειναι τιποτα.. ενα χαλασμενο κυλινδρο και λιγη βενζίνη για τα πηγαινε ελα.. δοκιμαστε το

Παλαιό μέλος Το avatar του/της leftos
    Φιλε η τελευταια σου κουβεντα ειναι ο λογος που οταν καποιος κινητηρας μου σε οποιοδηποτε μηχανημα χαλασει ( αυτο, μηχαν, φορτηγο , τρακτερ ) ψαχνω κινητηρα και οχι ρεκτιφιε. 2 φορες που το ειχα δοκιμασει παλιοτερα εβγαλαν max το 1/4 σε ωρες λειτουργιας σε σχεση με το προηγουμενο μοτερ.
    Και τωρα ενα 508 mercedes που εχουμε ( μαλλον με ρηγμα ) με εχουν φαει να το ανοιξουμε αλλα επιμενω να βρω κινητηρα αν και γνωριζω σε τι κατασταση θα ειναι ενας κινητηρας 40 χρονων.
    Ποσο σε καταλαβαινω.
    LIVE FREEEEE!!!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από leftos Προβολή μηνύματος
    Φιλε η τελευταια σου κουβεντα ειναι ο λογος που οταν καποιος κινητηρας μου σε οποιοδηποτε μηχανημα χαλασει ( αυτο, μηχαν, φορτηγο , τρακτερ ) ψαχνω κινητηρα και οχι ρεκτιφιε. 2 φορες που το ειχα δοκιμασει παλιοτερα εβγαλαν max το 1/4 σε ωρες λειτουργιας σε σχεση με το προηγουμενο μοτερ.
    Και τωρα ενα 508 mercedes που εχουμε ( μαλλον με ρηγμα ) με εχουν φαει να το ανοιξουμε αλλα επιμενω να βρω κινητηρα αν και γνωριζω σε τι κατασταση θα ειναι ενας κινητηρας 40 χρονων.
    Ποσο σε καταλαβαινω.
    Ένας κινητήρας 40 ετών θέλει πολλά περισσότερα από ένα απλό ρεκτιφιέ κυλίνδρων.
    Και εάν έβγαλε με ένα απλό ρεκτιφιέ το 1/4 των ωρών του μετά από αυτό,
    είναι μεγάλο επίτευγμα και για τον μηχανουργό και για τον κινητήρα.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Modenas Kriss 125 Προβληματικό stand και εγγύηση
    από pcdr στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 10/11/2011, 20:04
  2. modenas kriss II - Πρόβλημα?
    από startengine στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2005, 17:26
  3. kymco activ vs. modenas kriss 2
    από la_monda στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 22/09/2005, 19:14
  4. Αποψεις για το Modenas KRISS II
    από Spoky στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 25/10/2004, 01:12

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι OFF