Επίσης θα ήταν καλύτερα αντί για πιστολάκι να το βάλεις στο φουρνο. Σε ελάχιστο χρόνο στο γκριλ με το φούρνο μισο ανοιχτό θα είχες καλύτερα αποτελέσματα.
* Αρκεί να έχεις χρόνο να κρυώσει ο φούρνος μεχρι να γυρίσει η γυναίκα!![]()
Επίσης θα ήταν καλύτερα αντί για πιστολάκι να το βάλεις στο φουρνο. Σε ελάχιστο χρόνο στο γκριλ με το φούρνο μισο ανοιχτό θα είχες καλύτερα αποτελέσματα.
* Αρκεί να έχεις χρόνο να κρυώσει ο φούρνος μεχρι να γυρίσει η γυναίκα!![]()
Sent from me using a computer.
Μιλάμε για τα ρουλεμάν σε 3 θρέντ αλλά κανένα δέν προοριζώνταν για τα ρουλεμαν !!
any way Αυτο είναι η παρουσίαση ηθελα να είναι καθαρά για αυτό τα άλλα τα έχουμε μπερδέψει πολύ!![]()
vespa ciao, honda dio, cpi tracker, yamaha townmate, typhoon 125, burgman 250, XT 660R
Τα ροζ πιστολάκια είναι πολύ δυνατά τελικά.![]()
Το ρουλεμανάκι δεν το κόβω να το γράσαρες όπως είπαμε. Βγήκε το γράσο από πάνω?
Εβαλα γράσο σπρέι γιατί δέν βρήκα γράσο σε μικρή συσκευασία έβαλα μπολικο και πήγε παντου είμαι σίγουρος.έγραφε γράσο λιθίου κάτι τέτοιο μου είπε αυτός είναι το καλύτερο που είχε.
vespa ciao, honda dio, cpi tracker, yamaha townmate, typhoon 125, burgman 250, XT 660R
Εγώ θα σου πω ένα tip γιατί βλέπω ότι όλοι να ζεσταίνετε τα ρουλεμάν "στεγνά" και αυτό είναι ότι χειρότερο για την ζωούλα τους. Όταν θέλεις να ζεστάνεις ρουλεμάν παίρνεις ένα μπρίκι του καφέ, βάζεις λαδάκι, κάνεις μπλούμ το ρουλεμάν μέσα και ξεκινάς το ζέσταμα στο γκαζάκι και βουαλά. Το ρουλεμανάκι ζεσταίνεται όσο πιο ανώδυνα γίνεται.
Κατά τα άλλα, μια χαρά αφού τα κατάφερες.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Μετά το πιστολάκι και το φούρνο τώρα και σε μπρίκι.
Πότε θα βγάλουν εκείνα τα λιντλ κανένα πιστόλι θερμού αερα ρε πσμ!![]()
Που 'σαι 007..
γράσο λιθίου θέλει αλλά αν δεν το κανεις έτσι όπως σου είπα δεν έχει σημασία πόσο θα βάλεις. Το γράσο πρέπει να μπει μέσα. Το έγραψε και ο oldman και καθόλου να μην έχει απ' έξω δεν πειράζει αρκεί να έχει από μεσα. Απ' αυτό που έβαλες έξω μόνο ελάχιστο θα μείνει γιατί το ρουλεμάν πρεσάρεται. Με το σπρει δεν κάνεις δουλειά, έπρεπε αν πάρεις μια φύσιγγα για γρασαδόρο αφού δεν έβρισκες μικρή συσκευασία. Δεν πιάνει χώρο και αποθηκεύεται μαζί με τα σπρέι και τα λοιπά λιπαντικά. Τώρα που το έβαλες είναι σχεδόν αδύνατο να βάλεις μέσα γράσο.
Στο επάνω όμως μπορείς να το κανεις γιατί βγαίνει με το δάχτυλο (Όταν θα κατεβάσεις μπουκάλες για τον θόρυβο).![]()
Θα το κάνω όταν τα ανοίξω όπος είπες για της μπουκάλες.
Θα προμηθευτώ να έχω..
Ωραία παρουσίαση φίλε.![]()
Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
" the PouroDuro team "
Πολύ ωραία, πράγματι και χρήσιμη. Τα νιούτον στο 1ο σφίξιμο του 1ου παξιμαδιού είναι 45 και στο 2ο σφίξιμο μόλις 7. Έτσι για την πληροφόρηση όσων έχουν ροπόκλειδο (αυτό ισχύει για το Tenere '08+, φαντάζομαι αντίστοιχα είναι και για τα XT).
daz μια χαρά μπορεί να μπει και τώρα το γράσσο αρκεί να λύσεις τις τιμονόπλακες και να φανεί το κάτω ρουλεμάν (τα πάνω τα παίρνεις εύκολα στο χέρι). Με το σωστό γράσσο αλείβεις το ρουλεμάν και το περιστρέφεις στον άξονα της τιμονόπλακας. Το ρουλεμάν τραβάει μόνο του το γράσσο μέσα με εντυπωσιακό ρυθμό. Συμπτωματικά κάναμε την εργασία παρέα με τον el-Gatto πρόσφατα (χωρίς αντικατάσταση, μόνο συντήρηση).
Ναι 45 είναι, εγώ θυμόμουν 40 αλλά έχεις δίκιο. Το θέμα είναι να κάτσουν τα ρουλεμάν. Αν δεν πατήσουν σωστά, θα πατήσουν αργότερα με τη χρήση και θα πρέπει να ξανασφίξεις.
Ο καλύτερος τρόπος για να βάλεις γράσο χωρίς το εργαλείο που το πρεσάρει είναι αυτός που περιγράφω εδώ. Αν το κάνεις σωστά, το μόνο παραπάνω που θα σου προσφέρει το εργαλείο είναι να μείνουν τα χέρια πιο καθαρά.
Έχω κάνει και εγώ συντήρηση στα ρουλεμάν. Ναι, κάτι γίνεται αλλά περνά μέσα μια πολύ μικρή ποσότητα, δεν είναι το ίδιο. Στο επάνω ρουλεμάν που το παίρνω στο χέρι και το κάνω όπως παραπάνω, βλέπω το παλιό γράσο να βγαίνει από πάνω. Στο κάτω που είναι πρεσαριστό βάζω απ' έξω και το γυρίζω, το μόνο που πετυχαίνω είναι να γρασάρω είναι τους κυλίνδρους, η ποσότητα που μπαίνει μέσα είναι ελάχιστη σε σχέση με το άλλο (αν μπαίνει). Αλλά απ' το τίποτα!
ευρηματικος κ αποτελεσματικος,ωραιος!
(μια συμβουλη κ απο μενα λογω δουλειας..το καλεμι κ γενικα το απευθειας χτυπημα σε ρουλεμαν για να το σπασουμε/βγαλουμε κτλ καλο ειναι να το αποφευγουμε καθως το μεταλλο ειναι βαμμενο κ αμα τυχον σπασει τα κοματια θα εκτιναχθουν κυριολεκτικα παντου!ειδικα προσοχη στα ματια,γυαλια κ λοιπα ΜΑΠ απαραιτητα!)
Τώρα να πω κι εγώ την χαζομάρα μου κι αν δεν είναι σωστή οκ μην την λάβετε υπ' όψιν σας.
Θέλεις να βάλεις γράσο στην εσωτερική μεριά ενός κωνικού ρουλεμάν και κάνεις όλη αυτή την ιστορία. Μήπως λέω μήπως θα ήταν καλύτερα να πάρεις μια κουταλιά γράσο να το βάλεις σε δοχείο το οποίο θα ζεστάνεις τόσο όσο ν' αρχίζει το γράσο να γίνεται ρευστό (μελτ που λένε και στο χωριό μου). Μετά βάζεις το ρουλεμανάκι μέσα στο παχύρρευστο υγρό και το αφήνεις να παγώσει. Έτσι θα πάει το γράσο όπου πρέπει να πάει και δεν θα γίνεις και χάλια.
Δεν ξέρω αν με την θερμοκρασία χάνει το γράσο τις λιπαντικές του ικανότητες αλλά δεν μιλάμε για 1000 βαθμούς κελσίου, μιλάμε να το ζεστάνεις τόσο ώστε να ρευστοποιηθεί.
Για πείτε!
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).