Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 57

Θέμα: Αλλαγή ρουλεμάν τιμονιού XT660R φώτο

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Επίσης θα ήταν καλύτερα αντί για πιστολάκι να το βάλεις στο φουρνο. Σε ελάχιστο χρόνο στο γκριλ με το φούρνο μισο ανοιχτό θα είχες καλύτερα αποτελέσματα.

* Αρκεί να έχεις χρόνο να κρυώσει ο φούρνος μεχρι να γυρίσει η γυναίκα!
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος
    Μιλάμε για τα ρουλεμάν σε 3 θρέντ αλλά κανένα δέν προοριζώνταν για τα ρουλεμαν !!
    any way Αυτο είναι η παρουσίαση ηθελα να είναι καθαρά για αυτό τα άλλα τα έχουμε μπερδέψει πολύ!
    vespa ciao, honda dio, cpi tracker, yamaha townmate, typhoon 125, burgman 250, XT 660R

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Επίσης θα ήταν καλύτερα αντί για πιστολάκι να το βάλεις στο φουρνο. Σε ελάχιστο χρόνο στο γκριλ με το φούρνο μισο ανοιχτό θα είχες καλύτερα αποτελέσματα.

* Αρκεί να έχεις χρόνο να κρυώσει ο φούρνος μεχρι να γυρίσει η γυναίκα!
    Το μπιστολάκι το έκανε καυτο στην κυριολεξία δέν μπορούσα να το πιάσω με γυμνό χέρι..ρε τι δουλεια έκανε το άτιμο είπα μόλις το έπιασα..και δέν του φαίνετε
    vespa ciao, honda dio, cpi tracker, yamaha townmate, typhoon 125, burgman 250, XT 660R

Moderator
    Τα ροζ πιστολάκια είναι πολύ δυνατά τελικά.

Moderator
    Το ρουλεμανάκι δεν το κόβω να το γράσαρες όπως είπαμε. Βγήκε το γράσο από πάνω?

Παλαιό μέλος
    Εβαλα γράσο σπρέι γιατί δέν βρήκα γράσο σε μικρή συσκευασία έβαλα μπολικο και πήγε παντου είμαι σίγουρος.έγραφε γράσο λιθίου κάτι τέτοιο μου είπε αυτός είναι το καλύτερο που είχε.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Εγώ θα σου πω ένα tip γιατί βλέπω ότι όλοι να ζεσταίνετε τα ρουλεμάν "στεγνά" και αυτό είναι ότι χειρότερο για την ζωούλα τους. Όταν θέλεις να ζεστάνεις ρουλεμάν παίρνεις ένα μπρίκι του καφέ, βάζεις λαδάκι, κάνεις μπλούμ το ρουλεμάν μέσα και ξεκινάς το ζέσταμα στο γκαζάκι και βουαλά. Το ρουλεμανάκι ζεσταίνεται όσο πιο ανώδυνα γίνεται.
    Κατά τα άλλα, μια χαρά αφού τα κατάφερες.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Εγώ θα σου πω ένα tip γιατί βλέπω ότι όλοι να ζεσταίνετε τα ρουλεμάν "στεγνά" και αυτό είναι ότι χειρότερο για την ζωούλα τους. Όταν θέλεις να ζεστάνεις ρουλεμάν παίρνεις ένα μπρίκι του καφέ, βάζεις λαδάκι, κάνεις μπλούμ το ρουλεμάν μέσα και ξεκινάς το ζέσταμα στο γκαζάκι και βουαλά. Το ρουλεμανάκι ζεσταίνεται όσο πιο ανώδυνα γίνεται.
    Κατά τα άλλα, μια χαρά αφού τα κατάφερες.
    Ετσι. αυτός είναι ο σωστός τρόπος.
    Σε τοποθέτηση μεγάλων ρουλεμάν στην παλιά μου δουλεια έστι το κάναμε και μπαίναν με το χέρι και ελάχιστο χτύπημα στους άξωνες όταν κρυωναν μετά δέν βαγαίναν με τίποτα!

Moderator
    Μετά το πιστολάκι και το φούρνο τώρα και σε μπρίκι.

Πότε θα βγάλουν εκείνα τα λιντλ κανένα πιστόλι θερμού αερα ρε πσμ!

Που 'σαι 007..
    γράσο λιθίου θέλει αλλά αν δεν το κανεις έτσι όπως σου είπα δεν έχει σημασία πόσο θα βάλεις. Το γράσο πρέπει να μπει μέσα. Το έγραψε και ο oldman και καθόλου να μην έχει απ' έξω δεν πειράζει αρκεί να έχει από μεσα. Απ' αυτό που έβαλες έξω μόνο ελάχιστο θα μείνει γιατί το ρουλεμάν πρεσάρεται. Με το σπρει δεν κάνεις δουλειά, έπρεπε αν πάρεις μια φύσιγγα για γρασαδόρο αφού δεν έβρισκες μικρή συσκευασία. Δεν πιάνει χώρο και αποθηκεύεται μαζί με τα σπρέι και τα λοιπά λιπαντικά. Τώρα που το έβαλες είναι σχεδόν αδύνατο να βάλεις μέσα γράσο.
    Στο επάνω όμως μπορείς να το κανεις γιατί βγαίνει με το δάχτυλο (Όταν θα κατεβάσεις μπουκάλες για τον θόρυβο).

Παλαιό μέλος
    Θα το κάνω όταν τα ανοίξω όπος είπες για της μπουκάλες.
    Θα προμηθευτώ να έχω..

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Ωραία παρουσίαση φίλε.
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el-Gatto Προβολή μηνύματος
    Ωραία παρουσίαση φίλε.
    Πολύ ωραία, πράγματι και χρήσιμη. Τα νιούτον στο 1ο σφίξιμο του 1ου παξιμαδιού είναι 45 και στο 2ο σφίξιμο μόλις 7. Έτσι για την πληροφόρηση όσων έχουν ροπόκλειδο (αυτό ισχύει για το Tenere '08+, φαντάζομαι αντίστοιχα είναι και για τα XT).

Μετά το πιστολάκι και το φούρνο τώρα και σε μπρίκι.

Πότε θα βγάλουν εκείνα τα λιντλ κανένα πιστόλι θερμού αερα ρε πσμ!

Που 'σαι 007..
    γράσο λιθίου θέλει αλλά αν δεν το κανεις έτσι όπως σου είπα δεν έχει σημασία πόσο θα βάλεις. Το γράσο πρέπει να μπει μέσα. Το έγραψε και ο oldman και καθόλου να μην έχει απ' έξω δεν πειράζει αρκεί να έχει από μεσα. Απ' αυτό που έβαλες έξω μόνο ελάχιστο θα μείνει γιατί το ρουλεμάν πρεσάρεται. Με το σπρει δεν κάνεις δουλειά, έπρεπε αν πάρεις μια φύσιγγα για γρασαδόρο αφού δεν έβρισκες μικρή συσκευασία. Δεν πιάνει χώρο και αποθηκεύεται μαζί με τα σπρέι και τα λοιπά λιπαντικά. Τώρα που το έβαλες είναι σχεδόν αδύνατο να βάλεις μέσα γράσο. Στο επάνω όμως μπορείς να το κανεις γιατί βγαίνει με το δάχτυλο (Όταν θα κατεβάσεις μπουκάλες για τον θόρυβο).
    daz μια χαρά μπορεί να μπει και τώρα το γράσσο αρκεί να λύσεις τις τιμονόπλακες και να φανεί το κάτω ρουλεμάν (τα πάνω τα παίρνεις εύκολα στο χέρι). Με το σωστό γράσσο αλείβεις το ρουλεμάν και το περιστρέφεις στον άξονα της τιμονόπλακας. Το ρουλεμάν τραβάει μόνο του το γράσσο μέσα με εντυπωσιακό ρυθμό. Συμπτωματικά κάναμε την εργασία παρέα με τον el-Gatto πρόσφατα (χωρίς αντικατάσταση, μόνο συντήρηση).

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος
    Πολύ ωραία, πράγματι και χρήσιμη. Τα νιούτον στο 1ο σφίξιμο του 1ου παξιμαδιού είναι 45 και στο 2ο σφίξιμο μόλις 7. Έτσι για την πληροφόρηση όσων έχουν ροπόκλειδο (αυτό ισχύει για το Tenere '08+, φαντάζομαι αντίστοιχα είναι και για τα XT).

daz μια χαρά μπορεί να μπει και τώρα το γράσσο αρκεί να λύσεις τις τιμονόπλακες και να φανεί το κάτω ρουλεμάν (τα πάνω τα παίρνεις εύκολα στο χέρι). Με το σωστό γράσσο αλείβεις το ρουλεμάν και το περιστρέφεις στον άξονα της τιμονόπλακας. Το ρουλεμάν τραβάει μόνο του το γράσσο μέσα με εντυπωσιακό ρυθμό. Συμπτωματικά κάναμε την εργασία παρέα με τον el-Gatto πρόσφατα (χωρίς αντικατάσταση, μόνο συντήρηση).
    Ναι 45 είναι, εγώ θυμόμουν 40 αλλά έχεις δίκιο. Το θέμα είναι να κάτσουν τα ρουλεμάν. Αν δεν πατήσουν σωστά, θα πατήσουν αργότερα με τη χρήση και θα πρέπει να ξανασφίξεις.

Ο καλύτερος τρόπος για να βάλεις γράσο χωρίς το εργαλείο που το πρεσάρει είναι αυτός που περιγράφω εδώ. Αν το κάνεις σωστά, το μόνο παραπάνω που θα σου προσφέρει το εργαλείο είναι να μείνουν τα χέρια πιο καθαρά.
    Έχω κάνει και εγώ συντήρηση στα ρουλεμάν. Ναι, κάτι γίνεται αλλά περνά μέσα μια πολύ μικρή ποσότητα, δεν είναι το ίδιο. Στο επάνω ρουλεμάν που το παίρνω στο χέρι και το κάνω όπως παραπάνω, βλέπω το παλιό γράσο να βγαίνει από πάνω. Στο κάτω που είναι πρεσαριστό βάζω απ' έξω και το γυρίζω, το μόνο που πετυχαίνω είναι να γρασάρω είναι τους κυλίνδρους, η ποσότητα που μπαίνει μέσα είναι ελάχιστη σε σχέση με το άλλο (αν μπαίνει). Αλλά απ' το τίποτα!

ευρηματικος κ αποτελεσματικος,ωραιος!

(μια συμβουλη κ απο μενα λογω δουλειας..το καλεμι κ γενικα το απευθειας χτυπημα σε ρουλεμαν για να το σπασουμε/βγαλουμε κτλ καλο ειναι να το αποφευγουμε καθως το μεταλλο ειναι βαμμενο κ αμα τυχον σπασει τα κοματια θα εκτιναχθουν κυριολεκτικα παντου!ειδικα προσοχη στα ματια,γυαλια κ λοιπα ΜΑΠ απαραιτητα!)

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Ναι 45 είναι, εγώ θυμόμουν 40 αλλά έχεις δίκιο. Το θέμα είναι να κάτσουν τα ρουλεμάν. Αν δεν πατήσουν σωστά, θα πατήσουν αργότερα με τη χρήση και θα πρέπει να ξανασφίξεις.

Ο καλύτερος τρόπος για να βάλεις γράσο χωρίς το εργαλείο που το πρεσάρει είναι αυτός που περιγράφω εδώ. Αν το κάνεις σωστά, το μόνο παραπάνω που θα σου προσφέρει το εργαλείο είναι να μείνουν τα χέρια πιο καθαρά.
    Έχω κάνει και εγώ συντήρηση στα ρουλεμάν. Ναι, κάτι γίνεται αλλά περνά μέσα μια πολύ μικρή ποσότητα, δεν είναι το ίδιο. Στο επάνω ρουλεμάν που το παίρνω στο χέρι και το κάνω όπως παραπάνω, βλέπω το παλιό γράσο να βγαίνει από πάνω. Στο κάτω που είναι πρεσαριστό βάζω απ' έξω και το γυρίζω, το μόνο που πετυχαίνω είναι να γρασάρω είναι τους κυλίνδρους, η ποσότητα που μπαίνει μέσα είναι ελάχιστη σε σχέση με το άλλο (αν μπαίνει). Αλλά απ' το τίποτα!
    Τώρα να πω κι εγώ την χαζομάρα μου κι αν δεν είναι σωστή οκ μην την λάβετε υπ' όψιν σας.

Θέλεις να βάλεις γράσο στην εσωτερική μεριά ενός κωνικού ρουλεμάν και κάνεις όλη αυτή την ιστορία. Μήπως λέω μήπως θα ήταν καλύτερα να πάρεις μια κουταλιά γράσο να το βάλεις σε δοχείο το οποίο θα ζεστάνεις τόσο όσο ν' αρχίζει το γράσο να γίνεται ρευστό (μελτ που λένε και στο χωριό μου). Μετά βάζεις το ρουλεμανάκι μέσα στο παχύρρευστο υγρό και το αφήνεις να παγώσει. Έτσι θα πάει το γράσο όπου πρέπει να πάει και δεν θα γίνεις και χάλια.

Δεν ξέρω αν με την θερμοκρασία χάνει το γράσο τις λιπαντικές του ικανότητες αλλά δεν μιλάμε για 1000 βαθμούς κελσίου, μιλάμε να το ζεστάνεις τόσο ώστε να ρευστοποιηθεί.

Για πείτε!
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 14/05/2010, 09:20
  2. Ρουλεμαν τιμονιου σε cbr 600f4 (αλλαγη?)??
    από ilias s.m. στο forum Honda CBR series
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 30/07/2009, 15:02
  3. Κωδικό για ρουλεμαν τιμονιού
    από sas στο forum Honda Africa
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 12/06/2006, 15:54
  4. Ρουλεμάν τιμονιού
    από furious στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 05/05/2006, 23:58
  5. Αλλαξα ρουλεμαν τιμονιου!!