Το κλαμπ των σκούτερ διοργάνωσε βόλτα 300 χλμ
Αυτό το ονόμασε Σκούτερ Ράλλυ Αντοχής
Και στο τέλος μοίρασαν στους σκουτεράκιδες μπλουζάκια και διπλώματα για την επιτυχία τους![]()
Το κλαμπ των σκούτερ διοργάνωσε βόλτα 300 χλμ
Αυτό το ονόμασε Σκούτερ Ράλλυ Αντοχής
Και στο τέλος μοίρασαν στους σκουτεράκιδες μπλουζάκια και διπλώματα για την επιτυχία τους![]()
Με το βάρος που έχουν επάνω στον τροχό πατάνε γερά, με το μεταξόνιο που έχουν δεν σηκώνονται σούζα και ο έλεγχος της δύναμης απαιτεί μόνο τον έλεγχο του γκαζιού.
Απ' την άλλη στις μηχανές είναι πολύ πιο δύσκολο να βάλεις την δύναμη κάτω και χάνεις σε χαζοσπινιαρίσματα και σουζίδια.
Το βάρος που έχουν αποκτήσει σε συνάρτηση με τους ίππους που βγάζουν δεν τα κάνουν πιο γρήγορα. Πιο εύκολα στην εκκίνηση μπορεί.
Sent from me using a computer.
Όποτε πάω Πάτρα, πολλές φορές οδηγώ ένα 125 του αδελφού μου που το έχει για δουλειές. Μια χαρά είναι μέσα στην πόλη και πιο εύκολο, άνετο, βολικότερο απ' τα παπιά! Τα παπιά έχουν άλλα πλεονεκτήματα φυσικά.
Τετράχρονο χωρίς περιττό μπούγιο από πλαστικά, χώρο κάτω από τη σέλα και βαλιτσάκι σχάρας, ενώ αποδείχτηκε αρκετά αξιόπιστο και οικονομικό στην κατανάλωση. Τα χειριστήρια ποδηλάτου με τα δυο φρένα στα χέρια και το πετάλι χωρίς ταχύτητες στον δεξί καρπό, κάνει τα παπιά να μοιάζουν πιο μπελαλίδικα και τίποτε απ' όλα αυτά δεν είναι μειονέκτημα μέσα στην πόλη.
Βέβαια, παρόλο που πήρε ένα με τους μεγαλύτερους τροχούς που μπορεί να πάρει κάποιος σε σκούτερ, αυτές οι λακουβίτσες και οι μικροανωμαλίες εξακολουθούν να μη παλεύονται με τίποτα!
Μα το πρόβλημα που έχω εγώ με τα σκούτερ είναι αλλού! Δεν κόβουν στο κλείσιμο του γκαζιού! Αφήνεις το γκάζι και αμολάνε! Ποιος είχε 2χρονο RGV, TZR, RGγ παλιά?
Και με το 125 κάτι πάει κι έρχεται, το 300αρι ενός φίλου για να το οδηγήσω είχα κάνει το πίσω φρένο τον καλύτερό μου φίλο. Με το που άφηνα το γκάζι έπιανα το φρένο!
Είναι η συνήθεια? Πως στο διάβολο οδηγείτε 300 κυβικά και βάλε, που όταν αφήνεις το γκάζι εξακολουθούν να πηγαίνουν με την ίδια ταχύτητα?
125-150 άντε 200 για την Αθήνα, μέχρι εκεί καλά είναι και με την προϋπόθεση να έχουν σωστή σχεδίαση (τροχοί πλαστικά κτλ).
Μερικοί λένε θα πάρω που θα πάρω για την πόλη ε να μην πάω και για ένα μπάνιο το καλοκαίρι? Θεσ/κη - Χαλκιδική είναι πόνος με αμάξι! Και αφού θα πηγαίνω χαλκιδική να μην πάρω ένα μεγαλύτερο ώστε να έχει πολυθρόνα για τη γυναίκα, να χωράει την ομπρέλα κάτω από τη σέλα και να έχει το γκαζάκι του?
Και χωρίς να το καταλάβει παίρνει κάτι που δεν κάνει για την πόλη!
Καλά κάνει! Πήρε κάτι για να κάνει μεγαλύτερες αποστάσεις και βολεύεται και στην πόλη με κόστος στην διήθηση, την οικονομία κτλ. Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι το απολαμβάνουν το σκουτεράκι τους και μπορούν να κάνουν με αυτό πολλά, με πολύ πιο εύκολο τρόπο απ' ότι τα κάνει κάποιος με μηχανή.
ΤΩΡΑ, πως από τα παραπάνω που είναι απόλυτα κατανοητά φτάσαμε να συγκρίνουμε τα σκούτερ με τις μηχανές δεν το κατάλαβα! Γιατί κάποια απέκτησαν βάρος που απαιτεί όπισθεν, γιατί γέμισαν άχρηστα πλαστικά και περιττή πολυπλοκότητα πάλι δεν το κατάλαβα! Αυτό όμως που δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα είναι γιατί μας αρέσει κιόλας! Μα μιλάμε για ένα πράγμα που δεν είναι οικονομικό στη χρήση και σίγουρα ούτε στη συντήρηση ούτε στην αγορά και στερείται τα περισσότερα απ' αυτά που κάνουν το σκούτερ να έχει λόγο ύπαρξης!
Φασαρία και κακό, βάρος στο θεό, εμφάνιση apollo13 κτλ!
Κάποια σκούτερ δεν είναι καλά πουθενά και για τίποτα! Ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε αλλά αυτό το Τ-μαχ και όλα τα συναφή είναι για το διάολο! Το τι παραπάνω προσφέρουν από μια μοτοσυκλέτα δεν το κατάλαβα παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειες που έχετε καταβάλει κάποιοι σε δυο θρεντ και σε μερικά παλιότερα. Το τι λιγότερο έχουν ή δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να το καταλάβετε!
Για να μπορέσουμε να συζητήσουμε αν το Τ-μαχ για παράδειγμα είναι καλό ή όχι (ή αν είναι καλό σε κάτι), πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είναι ούτε σκούτερ ούτε μοτοσυκλέτα!
Διαφορετικά είναι σαν να συζητάμε με κάποιον ακρανοβιτς, αταποβιτς και σαγιονάρα δίχαλο για εξοπλισμό. Είναι σαν να προσπαθούμε να πείσουμε πιτσιρικά του 90 με κόκκινο c50 πειραγμένο και χωρίς ποδιά που φόράει κόκκινο κουστούμι, κόκκινη γραβάτα, λευκό πουκάμισο, να μη κάνει σούζες έξω απ' το κλαμπ. Και όταν του λέμε ότι μοιάζει με θερμόμετρο να τσαντίζεται κιόλας!
Κάποια απ' αυτά που εσφαλμένα τα λέμε σκουτερ είναι μόνο ένα ακόμα κατασκεύασμα του μάρκετιν!
Τελευταία τροποποίηση από daz; 14/06/2015 στις 12:07.
Τα μικρά όπως το είπες μια χαρά είναι.
Τα mega δυστυχώς και πάλι όπως το είπες έχουν φάει μεγάλο μέρος των μοτοσυκλετών.
Ειδικά οι sunday morning riders, και οι καλοκαιρινοί, παίρνουν μια μπανιέρα και τη βγάζουν τσάρκα όταν τους κ@υλώσει (καλά κάνουν δεν είναι εκεί το θέμα), αλλά νομίζουν ότι το έχουν κιόλας και βάζουν σε κίνδυνο και τους ρέστους.
Τίγκα η παραλιακή από σκουτέρια με ψάθες, ομπρέλες, μπρατσάκια, αναπνευστήρες, βατραχοπέδιλα, μπουκάλες για κατάδυση, καλάμια και ψαροντούφεκα να εξέχουν, και όλη η φαμίλια πάνω ξεκράνωτη με μαγιουδάκια έτοιμη να πάει για βουτιά (τώρα στη δροσερή θάλασσα θα βουτήξει? στην καυτή άσφαλτο θα βουτήξει? Άγνωσται αι βουλαί....)
Εγώ πάλι δεν έχω δει ποτέ να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Να κάνουν μια καλή εκκίνηση μπορεί, αλλά μόλις κουμπώσει 2α η μηχανή.... άντε γεια κι αμπελαλέ.
Μπορεί βέβαια να μη συχνάζω και στα κατάλληλα μέρη. Τί να πω.
Εγκζακτεμάν κι αμπΖωλημάν![]()
θα σΕ πω για ενα 300αρι που ειχα παρει. μεσαια κατηγορια. μικροι τροχοι, 13&14 νομιζω. το πηρα απο φιλαδελφεια, πλακωμα ΕΟ, πηγα Ταυρο, χωθηκα κινηση, ΕΟ επιστροφη.
ουτε με δυσκολεψε το αμολημα (που το κανει μονο σε μικρες ταχυτητες) ουτε τιποτα. η αναρτηση στα 140 και εγκαρσιο κοψιμο δεν ηταν το καλυτερο ναι. ε σιγα... ισα ισα που μου εκανε εντυπωση πως δεν δυσκολευτηκα και δεν το κοπανησα πουθενα στα χωσιματα. χωρος για δυο κρανη κατω απο τη σελα-σελαρα.
επισης αδυνατω να αντιληφθω απο ποτε η ανεση ειναι εχθρος του μοτοσικλετισμου και αν δεν υποφερεις δεν αξιζει να ζεις.
κοστος χρησης δεν ξερω στην πραξη παντως τα ανταλλακτικα και σερβις, με τιμες στο ιντερνετ, ειναι "τσαμπα".
Ελπίζω με το παραπάνω να μην αναφέρεσαι σε αυτά που έγραψα εγώ, σε αντίθετη περίπτωση διάβασε ξανά τι είπα. Σορυ, ήταν μεγάλο και καταλαβαίνω ότι μπορεί να το διάβασες λίγο επιπόλαια γιατί δεν περιείχε καθόλου χιούμορ όπως τα σεντόνια του pipe που είναι απολαυστικά!
Αν θέλεις πάντως να σε βγάλω απ' τον κόπο, αυτά τα παραπάνω τα θεωρώ σούτερ απαραίτητα στα σκουτερ και ειδικά στα mega σκούτερ (mega εγώ λέω αυτά που είναι κάπου στα 300, τα μεγαλύτερα δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι είναι), αν θέλουν να λέγονται σκούτερ και όχι κάτι άλλο. Και αυτό το τόνισα ακριβώς στο σημείο που τσακίζει το σεντόνι, αν το διπλώσεις στη μέση.
ο πιπερμαν νομιζω καυτηριασε την πολυθρονα ως πληγη του φαραω, οχι εσυ μυγοdaz.
Κωλόμυγα!!!
Θα αλλάξω αβαταρ και θα βάλω την Κωλομυγοφωτογραφία που πόσταρε κάπου ο Σπυράκος.![]()
Πάντως, αν μπορούμε να κάνουμε μια προβολή στο μέλλον, θα στοιχηματίζα οτι οι μελλοντικές μηχανές θα έχουν πολλά απο τα στοιχεία των megascooter όπως είναι η άνεση,το αυτόματο, η κάλυψη, οι χώροι κλπ.
Αν καταφέρουν δε να επιτύχουν και μια αξιοπρεπή οδηγική συμπεριφορα ισορροπώντας λίγο το κεντρο βάρους, βάζοντας αξιοπρεπείς αναρτήσεις κλπ σίγουρα θα είναι μέσα στις επιλογές ακόμη και ανθρώπων που δεν είναι ΣΚ Summer riders αλλά χιλιομετροφαγοι.
Οι οδηγοί που θα ψάχνουν τις επιδόσεις και το σχετικα απόλυτο σε άσφαλτο ή σε χώμα, σίγουρα θα επιλέξουν άλλες μηχανές.
Ομως, νομιζω οτι τα megascooter και οι μεταλλάξεις τούς ήρθαν για να μείνουν.
Τώρα ΚΑΘΕ πρωί μα ΚΑΘΕ πρωί που πάω στο φαρμακείο υπάρχουν 2 3 σκουτεράδες που δεν κάνουν στην άκρη
Είναι σαφές ότι μέχρι χτες είχαν αυτοκίνητο...
Γιατί?
- Δεν κάνουν στη μπάντα με τίποτα.
- Πάνε πρώτοι στο φανάρι μπρος από πιο μεγάλα μηχανάκια
(και @@ τους)
-Βρίζουν τους άλλους
-Κορνάρουν
κι όλα αυτά σέρνοντας την ύπαρξη τους, τη πλαστικούρα που καβαλάνε
οι πιο πολλοί χωρίς κράνος, με τζελ στο μαλλί, τύπου μ έγλειψε η αγελάδα
και .... γυναικία γυαλιά ηλίου....
Πλάκα έχει όταν σκάνε κάτω και κοιτούν το "μηχανάκι" που
έχει γίνει φίλλο φτερό...
βρύζοντας
.... τους άλλους.....
:a029:
Μπορώ να το πω χαλαρά πως είναι χειρότεροι και από τους παλιούς πακάκηδες!
:rotflmao:
ανανήψαντας
Συνημμένο 337181
Μέρες που είναι....
![]()
ανανήψαντας