Ξέχασα να γράψω πως τώρα έχω φτιάξει αυτό που έγραψε παραπάνω ο andgeo.
Από τη πρίζα του 2ου ορόφου παίρνω μια γραμμή για το router του και με εξωτερικό καλώδιο τροφοδοτώ το δεύτερο ενσύρματο router του 1ου ορόφου.
Αυτό το πανηγύρι ψάχνω να γλιτώσω.
Ξέχασα να γράψω πως τώρα έχω φτιάξει αυτό που έγραψε παραπάνω ο andgeo.
Από τη πρίζα του 2ου ορόφου παίρνω μια γραμμή για το router του και με εξωτερικό καλώδιο τροφοδοτώ το δεύτερο ενσύρματο router του 1ου ορόφου.
Αυτό το πανηγύρι ψάχνω να γλιτώσω.
εσύ θέλεις ένα ριπίτερ .... αντί λοιπόν να πάρεις κάτι εξειδικευμένο , παίρνεις ένα δεύτερο ρούτερ και το κοτσάρεις στην πλάτη του αρχικού με καλώδιο .UTP CAT 5 . Αυτό θα πάρει μία αι-πι από το αρχικό , δλδ μια εκ των 192.196.1.ΧΧ , αυτή την αι-πι θα τη βρεις αν συνδεθείς στο πρώτο ρούτερ και δεις τις συνδεδεμένες συσκευές και τι αι-πι έχουν . Μετά πήγαινε με το λαπτοπ σου και κάνε σύνδεση στο 2ο ρούτερ και φτιάξε ένα 2ο ασύρματο δίκτυο με δικό του SSID , WAP2 encryption . Όταν λοιπόν θα βρίσκεσαι στον κάτω όροφο θα παίρνεις ασύρματο από εκεί . Η δρομολόγηση θα γίνει αυτόματα , αφού οι ρουτερς κάνουν multibroadcast προς όλες τις ιπ που είναι συνδεδεμένες σ αυτό . Ίσως να έχεις ένα μικρό λαγκ στο ping , δλδ στα παιχνίδια να χάνεις 10-15 μιλι-σεκ αλλά δεν σε πολυνοιάζει , άλλωστε όσοι θέλουν μηδενική υστέρηση δεν παίζουν από ασύρματα δίκτυα !
Τελευταία τροποποίηση από andgeo; 18/06/2015 στις 16:46.
Respect mah authoritah!!!!
Όχι ρε Βύρωνα, αυτοκτονία είναι αυτό που λες.
Αφού με μια τα κάνω όλα εδώ και 2-3 χρόνια (2ος όροφος-σπίτι, 1ος όροφος-μελετητήριο, ισόγειο-μαγαζί και εργασία).
Η γραμμή πάει πρώτα στο μαγαζί και μετά ανεβαίνει ξανά στον 1ο.
Τελικά είμαι πολύ γάτος όταν θέλω.
Δαιδαλώδες αλλά λειτουργικό.
μας γκάστρωσες στο καψώνι αδερφέ !
και η κεραία που θες να βάλεις με καλώδιο στο αρχικό δίκτυο θα πάει ...
Παντως το εξωτερικο καλωδιο ειναι η καλυτερη και ευκολοτερη λυση.
Οτι αλλο εχω δοκιμασει, με λογικο κοστος, δεν εχουν κανει και πολυ καλη δουλεια. Εκτος αν παρεις κανενα τερας AP και κανεις δουλεια ετσι.
Περισσοτερο απο ολα κοστιζει το Trial and error.
Θα μπορουσες να βελτιωσεις την εγκατασταση που εχεις τωρα και να την κανεις πιο καλη στο ματι.
Μπερδεύτηκα
Μπορεις να περασεις ενα καναλι με UTP καλωδια και να αφηνεις ενα σε καθε οροφο. Αν εχεις ακαλυπτο το περνας απο εκει.
Το Router σου το ενωνεις με ena switch* απ το οποιο θα φευγουν τα UTP καλωδια.
*Το Switch σκεψου το σαν ενα διακλαδωτη. Μετα παιρνεις απο ενα φθηνο router για τον καθε οροφο.