Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 28

Θέμα: Μηχανή Vs Scooter

Νέο μέλος

Μηχανή Vs Scooter

Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια σας.....

Τo δίλημμα μου είναι το εξής : Αγορά scooter ( 350-400 cc ) ή αγορά μηχανής (naked 550-750cc ) ;;; ( Μεταχειρσμένα )

Τα δεδομένα :

Μπάτζετ μέχρι 3500 ευρώ
    Ανάγκες : Επειδή ζω στην επαρχία , θέλω να απαλλαγώ από την μετακίνηση με το ΙΧ εντός πόλης , τουλάχιστον άνοιξη και καλοκαίρι , και να είμαι σε θέση να πηγαίνω ένα ταξιδάκι 150-200 χλμ , 5-6 φορές το καλοκαίρι ( μακρινά ταξίδια δεν με ενδιαφέρουν , τουλάχιστον ακόμη )
    Προηγούμενη εμπειρία : Μόνο scooter 125 cc

Πριν οδηγήσω μηχανή , ήμουν πεπεισμένος ότι θα πάρω scooter λόγω της χρήσης κυρίως εντός πόλης , αλλά μόλις ανέβηκα στην μηχανή ένιωσα την δύναμη ανάμεσα στα πόδια μου και γούσταρα .....

Από αναζητήσεις σε διάφορα posts κατέληξα στο συμπέρασμα πως εάν καταλήξω στην αγορά μηχανής , αυτή που μου ταιριάζει περισσότερο είναι cbf hornet

Περιμένω με ανυπομονησία τις συμβουλές σας

Ευχαριστώ και πάλι !

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    Αυτό που γουστάρεις πάρε, όπως κάναμε κι εμείς.

Νέο μέλος
    Γιατί ωχ ρε παιδιά :;;

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Τηλέμαχος Προβολή μηνύματος
    Γιατί ωχ ρε παιδιά :;;
    Γιατί έχει ξανασυζητηθεί το θέμα εδώ μέσα πολλές φορές.

Αν ψάξεις λίγο, θα βρεις αρκετά παρόμοια θρεντ (σύγκρισης μηχανής-σκούτερ) που όλα καταλήγουν σε αντιπαραθέσεις.

Οπότε ψάξου λίγο μόνος σου εδώ μέσα, δες τις ανάγκες σου και πράξε αναλόγως.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Γιατί έχει ξανασυζητηθεί το θέμα εδώ μέσα πολλές φορές.

Αν ψάξεις λίγο, θα βρεις αρκετά παρόμοια θρεντ (σύγκρισης μηχανής-σκούτερ) που όλα καταλήγουν σε αντιπαραθέσεις.

Οπότε ψάξου λίγο μόνος σου εδώ μέσα, δες τις ανάγκες σου και πράξε αναλόγως.
    Κοίτα , ένα παρόμοιο θρεντ που βρήκα , αφορούσε μια κοπέλα η οποία είχε ήδη προχωρήσει στην αγορά του σκούτερ , όποτε δεν βοηθήθηκα αρκετά .
    Πάντως σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Πριν οδηγήσω μηχανή , ήμουν πεπεισμένος ότι θα πάρω scooter λόγω της χρήσης κυρίως εντός πόλης , αλλά μόλις ανέβηκα στην μηχανή ένιωσα την δύναμη ανάμεσα στα πόδια μου και γούσταρα .....
    στα λεφτά που διαθέτεις πάντως και το ένα και το άλλο σκοτώνουν....
    πουτσ@@@@@@@@@

Αν προτέραιότητα σου είναι η ευκολία πχ να παίρνει πράγματα κάτω από την σέλα πήγαινε για scooter

αν προτεραιότητα σου είναι η οδηγική ευχαρίστηση πάρε μηχανή

εφόσον μιλάς για χρήση άνοιξη και καλοκαίρι και όχι χειμώνα με βροχές κτλ θα παίζει αυτοκίνητο

ότι και να σου πούμε εμείς εσύ ξέρεις καλύτερα τις ανάγκες σου. Εγώ είχα scooter παλιά τώρα έχω 2 μηχανές και αυτοκίνητο. Μου λείπει κάπιες φορες ο χώρος κάτω από την σέλα αλλά πάλι μηχανή θα διάλεγα. Αλλά ο καθένας το βλέπει διαφορετικά.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CIRUS Προβολή μηνύματος
    Αν προτέραιότητα σου είναι η ευκολία πχ να παίρνει πράγματα κάτω από την σέλα πήγαινε για scooter

αν προτεραιότητα σου είναι η οδηγική ευχαρίστηση πάρε μηχανή

εφόσον μιλάς για χρήση άνοιξη και καλοκαίρι και όχι χειμώνα με βροχές κτλ θα παίζει αυτοκίνητο

ότι και να σου πούμε εμείς εσύ ξέρεις καλύτερα τις ανάγκες σου. Εγώ είχα scooter παλιά τώρα έχω 2 μηχανές και αυτοκίνητο. Μου λείπει κάπιες φορες ο χώρος κάτω από την σέλα αλλά πάλι μηχανή θα διάλεγα. Αλλά ο καθένας το βλέπει διαφορετικά.
    Δεν με ενδιαφέρει η μεταφορά πραγμάτων τόσο πολύ , οπότε η επιλογή ενός σκούτερ βασίζεται στο γεγονός ότι ίσως η μηχανή μέσα στην πόλη να είναι too much .... ίσως να χρειάζεται και κάνα ξεμπούκωμα που και που .... Δυστυχώς δεν έχω παλιότερη εμπειρία από μηχανές ..... Το αυτοκίνητο σίγουρα θα παίζει παντως το χειμώνα ... Οπως και να έχει σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.

Αφού γούσταρες μηχανή πάρε μηχανή.

Τα κυβικά που αναφέρεις για σχεδόν αποκλειστική χρήση εντός πόλης είναι γενικώς overkill αλλά αφου μιλάμε για επαρχία δεν θα έχεις να αντιμετωπίσεις πηγμένες λεωφόρους και ατέλειωτα φανάρια.

Νέο μέλος
    Σε ευχαριστω για την ανταπόκριση . Ουτε λεωφόρους έχουμε , ούτε πολλά φανάρια ευτυχώς ....Για μένα η υπόθεση είναι να απαλλαγώ από το πάρκινγκ στο κέντρο , να μεταφέρομαι εύκολα και γρήγορα λόγω δουλειάς αλλα και να ευχαριστιέμαι και καμμια βολτιτσα πιο μακρινη... Οταν λες overkill τι εννοείς ;;;

Δεν με ενδιαφέρει η μεταφορά πραγμάτων τόσο πολύ , οπότε η επιλογή ενός σκούτερ βασίζεται στο γεγονός ότι ίσως η μηχανή μέσα στην πόλη να είναι too much .... ίσως να χρειάζεται και κάνα ξεμπούκωμα που και που .... Δυστυχώς δεν έχω παλιότερη εμπειρία από μηχανές ..... Το αυτοκίνητο σίγουρα θα παίζει παντως το χειμώνα ... Οπως και να έχει σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.
    Κοίταξε τα κυβικά που κοιτάς 600-750 είναι υπερβολικά πολλά για τις ανάγκες που περιγράφεις. Υπάρχουν και μηχανάκια 250-300 κυβικά που σε καλύπτουν μια χαρά, αλλά όπως είπα αν γουστάρεις και θες οδηγική ευχαριστιση μαζί σου, προχώρα. Απλά μην παραμυθιάζεις τον εαυτό σου ότι χρειάζεσαι τόσα κυβικά γιατί για αυτά που περιγράφεις δεν χρειάζεσαι πολλά αλόγατα οπότε και πολλά κυβικά.

Νέο μέλος
    Μπορεί και να έχεις δίκιο όσον αφορά το παραμύθιασμα....

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Σε ευχαριστω για την ανταπόκριση . Ουτε λεωφόρους έχουμε , ούτε πολλά φανάρια ευτυχώς ....Για μένα η υπόθεση είναι να απαλλαγώ από το πάρκινγκ στο κέντρο , να μεταφέρομαι εύκολα και γρήγορα λόγω δουλειάς αλλα και να ευχαριστιέμαι και καμμια βολτιτσα πιο μακρινη... Οταν λες overkill τι εννοείς ;;;
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CIRUS Προβολή μηνύματος
    Κοίταξε τα κυβικά που κοιτάς 600-750 είναι υπερβολικά πολλά για τις ανάγκες που περιγράφεις. Υπάρχουν και μηχανάκια 250-300 κυβικά που σε καλύπτουν μια χαρά, αλλά όπως είπα αν γουστάρεις και θες οδηγική ευχαριστιση μαζί σου, προχώρα. Απλά μην παραμυθιάζεις τον εαυτό σου ότι χρειάζεσαι τόσα κυβικά γιατί για αυτά που περιγράφεις δεν χρειάζεσαι πολλά αλόγατα οπότε και πολλά κυβικά.
    Κοντά στα παραπάνω που είπε ο CIRUS πρέπει να υπολογίσεις και το όποιο κόστος συντήρησης και καυσίμων το οποίο, σε διαβεβαιώ, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.... π.χ. λάστιχα για 600άρι υπολόγισε κοντα στα 300 ευρώ (αμάξι 220-230) καύσιμα από 6 και πάνω αναλόγως πόσο "βαρύ" χέρι έχεις φτάνει και τα 8!) λίτρα/100 χλμ.... αμάξι γύρω στα 5-5,5 (τυπικό 1300αρι)
    Για την χρήση που θες μια χαρά θα ήταν ένα 250αράκι.
    Περί ορέξεως όμως κολοκυθόπιτα, εμείς σου λέμε πως έχει το πράγμα και αποφασίζεις

Καλώς ήλθες
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Κοντά στα παραπάνω που είπε ο CIRUS πρέπει να υπολογίσεις και το όποιο κόστος συντήρησης και καυσίμων το οποίο, σε διαβεβαιώ, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.... π.χ. λάστιχα για 600άρι υπολόγισε κοντα στα 300 ευρώ (αμάξι 220-230) καύσιμα από 6 και πάνω αναλόγως πόσο "βαρύ" χέρι έχεις φτάνει και τα 8!) λίτρα/100 χλμ.... αμάξι γύρω στα 5-5,5 (τυπικό 1300αρι)
    Για την χρήση που θες μια χαρά θα ήταν ένα 250αράκι.
    Περί ορέξεως όμως κολοκυθόπιτα, εμείς σου λέμε πως έχει το πράγμα και αποφασίζεις

Καλώς ήλθες
    Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ για τις συμβουλές . Εχεις απόλυτο δίκιο όσον αφορά το κόστος συντήρησης και καυσίμων αλλά θα σου πω ότι είμαι κάτοχος Alfa 147 1600cc με 9lt/100 εντός πόλης και λάστιχα 500 ευρώ , οπότε νομίζω ότι δεν θα έχω πρόβλημα με αυτό το θέμα .

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ για τις συμβουλές . Εχεις απόλυτο δίκιο όσον αφορά το κόστος συντήρησης και καυσίμων αλλά θα σου πω ότι είμαι κάτοχος Alfa 147 1600cc με 9lt/100 εντός πόλης και λάστιχα 500 ευρώ , οπότε νομίζω ότι δεν θα έχω πρόβλημα με αυτό το θέμα .
    οκ λεφτά υπάρχουν...
    ΚΤΜ φίλε !
    ανανήψαντας

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μηχανή vs ζώα στον δρόμο...
    από Gandalf dr685sm στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 21/01/2011, 13:06
  2. ΜΗΧΑΝΗ Vs ΠΑΠΙ
    από kokosKRITI στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 1099
    Τελευταίο μήνυμα: 31/08/2009, 11:08
  3. Piaggio MP3 vs scooters τύπου beverly, t-max ktl
    από Nyor στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 12/05/2009, 19:44

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ