Σελίδα 42 από 133 ΠρώτοΠρώτο ... 3237383940414243444546475292 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 616 έως 630 από 1995

Θέμα: HABEMUS PAPAM 2

Αρχάριος Το avatar του/της nathair
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    To να το απαλοτροιωσουμε και να το κοινωνικοποιησουμε ομως εχει διαφορετικο αποτελεσμα.
    Πράγματι. Την λειτουργία του εντελώς αντιπαραγωγικά και την εν τέλει χρεωκοπία του. Έχεις ζήσει σε σοσιαλιστική οικονομία; Εγώ όχι, αλλά η γυναίκα μου ναι...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Γιατι να το κανουν αυτο;; Για να μην εχουν να φανε μετα;; Ουτως ή αλλως οι εργαζομενοι το τρεχουν το εργοστασιο. Οχι ο ιδιοκτητης.
    Τεσπα.. Δεν μπορω να σας καταλαβω πως δεν μπορειτε ή θελετε ή τολματε να σκεφτειτε πολιτικα λιγο εξω απο αυτα που σας εχουν βαλει στο κεφαλι..
    Δεν είναι θέμα πολιτικής, είναι ιστορικό θέμα.
    Δεν υπάρχει ούτε μια κρατική επιχείρηση όπως την περιγράφεις στον κόσμο που να είναι ανταγωνιστική στον τομέα της ή πρωτοπόρα στο πεδίο της.
    Καλώς ή κακώς, άμα δεν έχεις την προοπτική «να βγάλεις κάνα φράγκο παραπάνω» δεν έχεις και κανέναν λόγο να κάτσεις λίγο παραπάνω στη δουλειά, να πρωτοτυπήσεις, να ρισκάρεις, να επενδύσεις.
    Απλά, πες μου μαι χώρα που το έχει κάνει αυτό και ο κόσμος εκεί ζει καλύτερα από εμάς.
    Και καλύτερα δεν εννοω τίποτα τρελές καταστάσεις, εννοώ να υπάρχει ρεύμα 24 ώρες το 24ωρο σε κάθε οικισμό, να υπάρχει πόσιμο νερό σε ποσότητα ικανή να καλύψει τις ανάγκες όλων και σε τιμή που να μπορείς να το αγοράσεις , να πηγαίνει στο σουπερμάρκετ και να μη λείπουν είδη, να μπορεί να κατέχει προσωπικά μέσα μετακίνησης τα οποία να μπορεί (έστω κουτσά στραβά) να τα συντηρεί σε μια αποδεκτή κατάσταση, τέτοια πράγματα...

υ.γ. Τα "λεφτακια" του επιχειρηματια να εισαι σιγουρος οτι σε ενα τετοιο σεναριο δεν θα του ηταν τοσο ευκολο να τα παρει και να φυγει.
    Σενάριο ξε-σενάριο, τα λεφτάκια έχουν ήδη φύγει, σιγά μην περιμένει ο άλλος να έρθει ο κομισσάριος να του πάρει τις καταθέσεις...
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Αρχάριος Το avatar του/της nathair
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος

Σενάριο ξε-σενάριο, τα λεφτάκια έχουν ήδη φύγει, σιγά μην περιμένει ο άλλος να έρθει ο κομισσάριος να του πάρει τις καταθέσεις...
    Και να του τα πάρουνε, η κατάληξη ίδια θα είναι...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Ουτως ή αλλως οι εργαζομενοι το τρεχουν το εργοστασιο. Οχι ο ιδιοκτητης.
    ...άφωνος πραγματικά.

Ξέρεις...άσχετα με το τι λέει το Κεφάλαιο, η μαχομενη αριστερά, η εργατική αλληλεγγύη, ο Μπακούνιν,η ΟΑΚΕΕ και το προλεταριάτο...οι εργάτες/υπάλληλοι συνήθως έχουν γραμμένη στα παπάρια τους την βιωσιμότητα της επιχείρησης/γραφείου/μαγαζιού/εργοστασίου που δουλεύουν.
    Ο μισθός να πέφτει, και το αν θα βγούν κέρδη προκειμένου να έχουν δουλειά, δεν είναι δική τους ευθύνη και να πω την αλήθεια, δεν το βρίσκω και παράλογο αυτό.

Αν έχεις αντίρρηση (επι της θεωρίας φαντάζομαι), άνοιξε μαγαζί και άσε να στο τρέξουν οι υπάλληλοι. Και αν δεν βαρέσει φαλιμέντο σε 2-3 μήνες, έλα σφύρα μου.
    Και δεν το λέω εκ της θεωρίας...η γυναίκα μου είχε επιχείρηση-παιδικό σταθμό 10 χρόνια με 8 άτομα προσωπικό και έχω δει την γλύκα.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Κάποτε είχα πει στον Bob "στη θεωρία πρώτοι είμαστε" και παρεξηγήθηκε
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Νέο προς Παλιό μέλος Το avatar του/της georgemark
    Ένα από τα πρώτα hr αποφθέγματα που άκουσα στον εργασιακό μου βίο και το αναπαράγουν όλες οι επιχειρήσεις είναι ότι επιτυχημένος προϊστάμενος είναι αυτός που όταν λείπει αυτός το τμήμα του λειτουργεί σαν να ήταν εκεί

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Τι να σας πω ρε παιδιά.. εγώ ένα πράγμα έχω μάθει... τις μελισσούλες μου αν δεν τις φροντίσω και αν δεν τις προσέξω, στα παπάρια τους με γράφουν. Ίσως αν μπορούσα να τις απειλήσω με κάποιο τρόπο και να τις εκβιάσω να λιώσουν στη δουλειά χωρίς να τους παρέχω τα απαραίτητα να ήμουν πιο πετυχημένος ισολογιστικά... αλλά δεν παίζει, τουλάχιστον όχι σε αυτό το είδος και στην τελική δεν θέλω κιόλας.

Πάντως αρκούδες έχω δει να χορεύουν, τίγρεις και λιοντάρια να πηδάνε μέσα από πύρινα στεφάνια, θαλάσσιους λέοντες να ισορροπούν μπάλες στη μύτη τους και homo sapines να λιώνουν 12ώρα 7/7. Μεγάλη επιτυχία.... για τον αρκουδιάρη, τον θηριοδαμάστή, τον ζωολογικό κήπο και τον εργοδότη που "προάγει την ενδοεταιρική ανταγωνιστικότητα με σκοπό την βελτιστοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού" και τέτοιες γνωστές πο*τσες...

...τελικά όλα θέμα εκπαίδευσης είναι... και για τα ζωά και για τον homo sapiens (o οποίος ζώο είναι και αυτός...)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Γιατι να το κανουν αυτο;; Για να μην εχουν να φανε μετα;; Ουτως ή αλλως οι εργαζομενοι το τρεχουν το εργοστασιο. Οχι ο ιδιοκτητης.
    Τεσπα.. Δεν μπορω να σας καταλαβω πως δεν μπορειτε ή θελετε ή τολματε να σκεφτειτε πολιτικα λιγο εξω απο αυτα που σας εχουν βαλει στο κεφαλι..

υ.γ. Τα "λεφτακια" του επιχειρηματια να εισαι σιγουρος οτι σε ενα τετοιο σεναριο δεν θα του ηταν τοσο ευκολο να τα παρει και να φυγει.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως η δημιουργική φαντασία ενός νέου (προφανώς) ταυτίζεται τόσο με την συντήρηση.
    Το έχουμε ξανακάνει το 1983 με τον νόμο 1386 και δεν δουλεύει. Είναι ο νόμος για τις προβληματικές επιχειρήσεις,
    Πλήρωνες για δεκαετίες μισθούς και συντάξεις ανθρώπων που κοπιάζαν για να φτιάχνουν άχρηστες μαλακίες και στο τέλος έκλεισες και τις εταιρείες
    ξεπούλησες και τα μηχανήματα και τα οικόπεδα σε πολυεθνικές και πλούσιους όταν πια είχαν μηδενίσει την αξία τους,
    και χάθηκαν και ολόκληροι κλάδοι από αθέμιτο ανταγωνισμό των κρατικοδίαιτων "προβληματικών".
    Δεν είναι φαντασία, επανάληψη στο ίδιο σίριαλ είναι.

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Η γνωστη συνταγη. Μην τυχον και κοψουμε δαπανες και νοικοκυρεψουμε λιγο το δημοσιο, απλα φορους κι αλλους φορους για να εχουν λεφτα οι πελατες...

Και μια και δεν εχουν κατι να προτεινουν επι της ουσιας, ολοι μιλανε για το χρεος...
    Ώπα πακεΤάνιο!!! Εδώ θέλω να παραθέσουμε σοβαρή μελέτη σχετικά με τις δαπάνες στο δημόσιο (χοντρικά για να καταλαβαίνει και ο κόσμος: υπεράριθμοι-υποστελεχωμένες υπηρεσίες-ξύστΑΙ-δουλευταράδες, κόστη Outsource vs μονιμάδων κλπ, μισθολογικό κόστος και Benefits). Υπάρχει κάτι τέτοιο από οποιοδήποτε επίσημο φορέα; Αν όχι τότε το να μασάμε την κλασσική καραμέλα λέγοντας "πως για όλα φταίει το Δημόσιο" είναι η κλασσική τρολλιά που βλέπουμε παντού μόνο και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων.
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

Παλαιό μέλος
    Υπομονή..

Οσονούπω (sic) θα πάψουμε να διαφωνούμε διότι απλά θα πάψει να υφίσταται αντικείμενο διαφωνίας..

Έχουμε περάσει τη θήλεια στο λαιμό και μοναδική μας ελπίδα πριν κλωτσήσουμε το σκαμνί είναι να βρεθεί ο «κακός» που θα μας πυροβολήσει .

Στο δρόμο που χάραξε ο Κάστρο αφού αυτός αποφάσισε να τον εγκαταλείψει.. Πούρα δεν έχουμε , πουτάνες θα βρούμε!

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ichigo Προβολή μηνύματος
    ......... τότε το να μασάμε την κλασσική καραμέλα λέγοντας "πως για όλα φταίει το Δημόσιο" είναι η κλασσική τρολλιά που βλέπουμε παντού μόνο και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων.
    Gia ola, oxi.
    gia para polla, nai

Νέο προς Παλιό μέλος Το avatar του/της georgemark
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος

ι homo sapines να λιώνουν 12ώρα 7/7. Μεγάλη επιτυχία.... για τον εργοδότη που "προάγει την ενδοεταιρική ανταγωνιστικότητα με σκοπό την βελτιστοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού" και τέτοιες γνωστές πο*τσες...

...τελικά όλα θέμα εκπαίδευσης είναι... και για τα ζωά και για τον homo sapiens (o οποίος ζώο είναι και αυτός...)
    Πόσο δίκιο έχεις.......
    ...αξίζει να ζουν σαν παιδιά εκείνοι που έχουν καρδιά............

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ichigo Προβολή μηνύματος
    Ώπα πακεΤάνιο!!! Εδώ θέλω να παραθέσουμε σοβαρή μελέτη σχετικά με τις δαπάνες στο δημόσιο (χοντρικά για να καταλαβαίνει και ο κόσμος: υπεράριθμοι-υποστελεχωμένες υπηρεσίες-ξύστΑΙ-δουλευταράδες, κόστη Outsource vs μονιμάδων κλπ, μισθολογικό κόστος και Benefits). Υπάρχει κάτι τέτοιο από οποιοδήποτε επίσημο φορέα; Αν όχι τότε το να μασάμε την κλασσική καραμέλα λέγοντας "πως για όλα φταίει το Δημόσιο" είναι η κλασσική τρολλιά που βλέπουμε παντού μόνο και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων.
    Φυσικά και υπάρχει σε όλους τους ισολογισμούς των Δημόσιων φορέων.
    Απο την άλλη εφόσον μιλάμε για μονοπώλια που καθορίζουν μόνα τους τις τιμές στην πλάτη μας έχουμε ένα λόγο παραπάνω να γκρινιάζουμε.

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Δεν μιλαω για κοινωνια σοσιαλιστικης ανοικοδομησης.
    Μιλαω για κοινωνικο μοντελο αντιστοιχο με αυτο που αναπτυχθηκε στην Καταλωνια, την Αραγκον και μερικα ακομα μερη της Ισπανιας οπου κυρια δυναμη ηταν η συμμαχια της CNT και του POUM λιγο πριν και κατα τη διαρκεια του ισπανικου εμφυλιου, μεχρι και την πληρη επικρατηση του Φρανκο.
    Λειτουργησε χωρις ιδιαιτερα προβληματα και παρα τις σοβαροτατες αντιξοοτητες λογω πολεμου και μη υπαρξης ιδεολογικων υποδομων.
    Η στρατιωτικη ηττα συνεβει για αλλους λογους.
    MADE IN JAPAN 日本製

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Εγώ πάντα πίστευα στην επιστήμη... Οπότε, όπου υπάρχει δράση, θα υπάρξει αντίδραση...

Ακόμα δεν την βλέπω, αλλά κάποια στιγμή θα γίνει.

Το γιατί δεν την βλέπουμε ακόμα είναι ένα (σοβαρό) θέμα.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παρόμοια θέματα

1. Habemus Papam
    από vaska στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2045
    Τελευταίο μήνυμα: 23/05/2015, 09:55
  2. habemus Papa(dima)m!!!
    από DrBig στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2011, 08:01

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε