Τι βολική που είναι τελικά αυτή η πουτάνα η "δημοκρατία" ...
Τι βολική που είναι τελικά αυτή η πουτάνα η "δημοκρατία" ...
Μ αρεσει να βλεπω να ασπριζουν και να πηγαινει το #skatostinkaltsa και συναμα να πέφτουν οι μασκες απο υποτιθεμενα μορφωμενους πολιτες οταν καλουνται να επιλεξουν οι ιδιοι για το μελλον τους συνηθισμενοι βεβαια να βγαζουν αλλοι το φίδι απο την τρυπα για αυτους... Αυτη η εβδομαδα θα ειναι υπεροχη!![]()
Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.
Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."
Τι λες μωρέ...
Να πάρουμε ποια απόφαση εμείς;
Θα γίνουν ξαφνικά οικονομολόγοι πέντε εκατομμύρια κόσμος, θα μελετήσουν μια οικονομοτεχνική πρόταση που δεν έχει καν μεταφραστεί ακόμα στα ελληνικά και θα αποφασίσουν σε τρεις μέρες;
Τότε για ποιο λόγο να έχουμε κυβέρνηση; Ας κληρώνονται 15 νοματαίοι τη βδομάδα να παίζουν τον Υπουργό...
Τόσα χρόνια μες στην κρίση όλοι παραπονιούνται:
Γιατί οι βουλευτές
- και οι υπουργοί παίρνουν έναν σκασμό λεφτά τη στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος δεν τη βγάζει καν;
- Γιατί τα βουλευτικά αυτοκίνητα;
- Γιατί τα προνόμια;
Ε, να λοιπόν γιατί! Για να έχουν την ευθύνη αυτές τις στιγμές!
Για να μπορούν να ασχολούνται μόνο με αυτή την ευθύνη και να μην τους απασχολεί τίποτα άλλο.
Για να σηκώνουν αυτό το βάρος.
Αυτό είναι το τίμημα της εξουσίας φίλε, η εξουσία δεν είναι μόνο ωραία στα εύκολα, είναι και βαριά και ασήκωτη στα δύσκολα.
Και μπορεί να γίνεις ήρωας και να σε γράψει η Ιστορία με χρυσά γράμματα, ή να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου ατιμασμένος και να σε βρίζουν χιλιάδες γενιές παγκοσμίως.
Αυτό το σκέφτεσαι πριν την ζητήσεις, όχι όταν τα 'χεις κάνει πλέον όλα σκατά.
- Δηλαδή πως πάει η δουλειά για να καταλάβω, σταματάει ο χειρούργος την επέμβαση στη μέση και ρωτάει τους λοιπούς συγγενείς που πρέπει να κόψει και που να ράψει;
- Ανεβάζει ο καπετάνιος στη θύελλα τους επιβάτες στο deck και τους ρωτάει τι να κάνει;
Όχι ρε φίλε, αυτή η απόφαση δεν είναι ούτε δική μου ούτε δική σου ούτε της κυρά Φρόσως που είναι 85 ούτε του πιτσιρικά που το μόνο που σκέφτεται είναι οι διακοπές στη Μύκονο.
Είναι της Κυβέρνησης.
Κι αν δεν μπορεί μόνη της, να πάρει μαζί και την υπόλοιπη Βουλή. Αυτούς που αυτή η ευθύνη είναι η δουλειά τους.
Γιατί στο κάτω κάτω, αν θέλει να αποφασίσω εγώ, να γίνει σωστά τουλάχιστον.
Να μου δώσει και την καρέκλα του, και το μέγαρο Μαξίμου, και τη Βουλευτική Ασυλία και τη μισθάρα του και να πάει σπίτι του, δεν τον χρειάζομαι.
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
1) Δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει για δημοσιονομικούς λόγους. Άρα η πραγματικότητα είναι "ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ"
2) Έστω ότι ο λαός ψηφίσει ΟΧΙ και την πουλεύουμε, πέραν του ότι τον έχουμε πιει βραχυπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα τι;;
Έχουν σχέδιο οι κυβερνώντες; Έχουν προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο; Ή απλά κάνουν την Έξοδο του Μεσολογγίου;
Πεθαίνουμε που πεθαίνουμε, ας πεθάνουμε με υπερηφάνεια;
Εμένα ρε Τσίπρα καλώς ή κακώς με βάζεις να επιλέξω. Τι να επιλέξω άμα δεν ξέρω τις συνέπειες;
Εδώ καφετέρια πας να ανοίξεις και θέλεις business plan. Με 11 εκατομμυρια ψυχές τι σχέδιο έχεις;
Το κυριως θεμα ειναι αν υπαρχει σχεδιο και στο ναι και στο οχι.
Αν υπαρχουν κοτσια για οχι. Στο ναι ξερουμε τι θα γινει το ζουμε ηδη.....
Γι'αυτο στην πραγματικοτητα δεν πιστευω εγω οτι ειναι σημοψηφισμα η δημοκρατια. Γιατι πιστευω οτι δεν εχουν σχεδιο και στις 2 περιπτωσεις αρα οτι και να ψηφισω θα ειναι ιδιο....
LIVE FREEEEE!!!!!
Αγαπημένε δειλέ πολίτη. Θα αποφασίσεις μόνος σου τί θες και θα αναλάβεις την ευθύνη. Όχι να σου φταίνε οι προηγούμενοι να σου φταίνε και αυτοί και γενικά να φταίνε όλοι οι άλλοι πάντα!
Μόνο γκρίνια και να είσαι πάντα από πάνω.
Εχεις ευθύνη? Πάρ'τη και σκάσε.
Σταμάτα να κρύβεσαι πια.
Φταίει η κυβέρνηση γιατί κάνει κολοτούμπα και παει σε συμφωνία.
Φταίει η κυβέρνηση γιατί δεν κάνει συμφωνία.
Εσύ τι θες πολίτη μου?
Μόνο να γκρινιάζεις ανεύθυνα ότι και να συμβαίνει?
Τώρα να σε δω...
Ξέρω από βέσπα!
Οκ, ας γίνει τότε το ερώτημα «Θέλετε να συνεχίσει η Ελλάδα να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΝΑΙ/ΟΧΙ» και πάμε...
Γιατί το πραγματικό ερώτημα είναι αυτό, ούτε καν το «ευρώ ή δραχμή».
Το ερώτημα όμως δεν διατυπώνεται έτσι, υποτίθεται πως πρέπει ο καθένας μας να μελετήσει 2 κείμενα οικονομικής πρότασης και να πει αν είναι καλή ή όχι.
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
Σοφέ byron μήπως έχεις και τα νούμερα του τζόκερ για αύριο;
Εγώ δεν ξέρω τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι τελικά ο κόσμος δεν θέλει να συμμετέχει σε δημοκρατικές διαδικάσιες, δεν το έχει μάθει-δεν του αρέσει. Αμεσοδημοκρατία και αρχίδια. Ένα ψηφαλάκι να ρίχνουμε(κατά παράδοση/συνήθεια/συμφέρον) κάθε 3-4 χρόνια και είμαστε καλυμμένοι. Αν δε στην πορεία στραβώσει κάτι, εμείς δεν θα φέρουμε καμία ευθύνη. Το κακό το κράτος θα τα φταίει.
Στο καφενείο ειδήμωνες και στην πράξη κότες.
Oλοι οι τελειωμενοι ετρεξαν να παρουν τα ψιχουλα απο τα ατμ και να παρουν και ολα τα τροφιμα για την παρτη τους.
Τοσο Μ@Λ@ΚΟΛΑΟΣ ρε πουστη μου.
Ειπαμε ΡΗΞΗ και ξανα απο την αρχη.
:a37:
όχι.
υποθέτω ότι γνωρίζω χοντρικά τι θα γίνει άμα πουμε ναι στον συμβιβασμό αλλά άμα πούμε όχι;
δεν γνωρίζω τις συνέπειες της εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Σε αυτό δεν έχεις διόλου άδικο. Θα πρέπει να απαντήσουμε σε ένα σαφέστατο ερώτημα.
Γιατί εγώ πχ λέμε τώρα δεν θέλω αυτό το μνημόνιο αλλά θέλω να παραμείνει η χώρα στο ευρώ
Άμα ο Τσίπρας δεν θέλει ούτε μνημόνιο ούτε ευρώ τι γίνεται;
ΟΚ, μια και αρχίσαμε τα δημοψήφισματα να βάλουμε μετά κι άλλο ένα για τον εκσυγχρονισμό των ΑΦΝΣ P-3 που έγινε τόσος ντόρος, ο λόγος στον πολίτη κι όχι στο ΚΥΣΕΑ, αυτό είναι δημοκρατία - και αν δεν ξέρει από δημοκρατία ο απόγονος αυτών που την εφεύραν ποιος ξέρει καλύτερα; ...