Το ξαναακουσα αυτο το περιφημο " μα και οταν περιμενουν στις ουρα στην τραπεζα το ιδιο ειναι......
Ελα εσυ λοιπον να αντεξεις χ 2ηκαι 3η και 4η φορα συνεχομενη στην ουρα στο πεζοδρομιο κατα απο 35 βαθμους στον ηλιο ......
Με καμμια 60αρια ηλικιωμενους για να παρεις 400 ευρω......
Γιατι η μανα μου 83 ετων δεν αντεξε........
Περαστικά της, χωρίς πλάκα.
Αν θέλεις να πούμε κάτι στα σοβαρά λοιπόν σχετικά με το θέμα, γιατί και ο δικός μου δεν είναι πολύ μακριά από τη μάνα σου ηλικιακά, εκτός από το ντάλα μεσημέρι και τους 35 βαθμούς έχει και άλλες ώρες η ημέρα. Ακριβώς τα ίδια λέω και με τον δικό μου που θέλει σώνει και καλά 11, 12 το μεσημέρι να πάει να στηθεί και να ψηθεί και γυρνάει κομμάτια σπίτι. Και ο δικός μου 6 το πρωί είναι ξύπνιος, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πάει τότε, με την δροσιά. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι μεσανατολικό ζήτημα το ότι γίνεται αυτό πρώτη φορά και μόλις 2 εβδομάδες.
Πέρα από την μητέρα σου λοιπόν και τις κοντινές σε αυτήν ηλικίες, όλοι οι υπόλοιποι σε πιο ενεργά χρόνια θα έπρεπε να ξέρουν να χρησιμοποιήσουν μιά debit και να μην στήνονται συνέχεια στην ουρά για το 50ρικο.
Δεν στηνονται συνεχεια στην ουρα για 50αρικο.......
Μια φορα στηνονται σε ενα κλιματιζομενο χωρο για να παρουν ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ μεχρι μολις τον προηγουμενο μηνα.....
Βλεπεις δεν ηχαν την τιμη να φανταστουν οτι θα τους εφερναν σε αυτη την κατασταση - καταντια καποιοι κυβερνοντες ....!
( Οι κακομοιρηδες ζεμπεκικα - τσαμικα και πηδηματα στην Ροδο ονειρευοντουσαν...)
Τωρα .... Εαν τα cc , τα παιρνουμε σαν αφορμη για να μαθει πρωτη φορα στην ζωη του ενας.....
65αρης......70αρης...80αρης.. Να χρησιμοποιουν μια debit ..... Ε τι να πω ελεος ρε παιδια.....
Εγω προσωπικα οι περισσοτεροι ηλικιωμενοι που γνωριζω σημερα... αναθεματιζουν και απορουν γιατι καταργηθηκαν τα τηλεφωνα με το ραουλο.....
Και εσυ μου λες για debit.....?
Εχε υποψιν οτι εαν πας σημερα σε ενα ατμ με μολις 10 ηλικιωμενους ουρα, χρειαζεσε περιπου ενα τεταρτο το ατομο ( με + 1 ατομο βοηθεια ο καθενας .....
Κατσε τωρα και πεσ τους οτι επρεπε να μαθουν για debit......
Σύγκρουση Τιτάνων!
Κλονίζεται το πολιτικό σύστημα :
http://www.topontiki.gr/article/1361...TJxiA.facebook
Έλα μωρέ , άλλωστε ο κόΖμος συνηθίζει σιγά-σιγά αυτή την κατάσταση... Δήλωση κυβερνούντων ....
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
...ε λογικό είναι με το ΟΧΙ επί της πρότασης Γιούνκερ να σου έρθει ένα εξίσου "καλό" μνημόνιο, όταν για τους περισσότερους ισχύει το ότι θέλουν ρήξη με την Ευρώπη αλλά χωρίς ρήξη, έξοδο αλλά χωρίς έξοδο, επιστροφή στη δραχμή αλλά με ευρώ, διαγραφή χρέους αλλά χωρίς να φανούμε ασυνεπείς στις υποχρεώσεις μας και άλλα τέτοια απολύτως λογικά....
Η συζήτηση δεν έχει τέλος και δεν έχει μία απόλυτη σωστή πλευρά.
Ναι ΟΚ ταλαιπωρούνται οι ηλικιωμένοι. Θα περάσει. Το ότι πάνε και σηκώνουν ΟΛΗ τη σύνταξη, αφού πάνε και ζητήσουν ενημέρωση βιβλιαρίου και περάσουν και 2-3 λεπτά να βρουν τα σωστά γυαλιά να διαβάσουν το βιβλιάριο γιατί αν δεν το δουν γραμμένο πρώτα το νούμερο δεν λένε πόσα θέλουν στον υπάλληλο να τελειώνει η συναλλαγή, μερικές φορές δε θα κάνουν και φασαρία γιατί δεν μπήκε το Χ Ψ πρόσθετο λες και φταίει ο τραπεζικός στο γκισέ... Το ξέρω. Και όπως λέω και στον δικό μου ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ να την πάρει σε δόσεις μιά φορά και να περιοριστεί λιγάκι κιόλας, όπως έχω κάνει και εγώ. Ας μην έχει ΟΛΗ τη σύνταξη στο συρτάρι, δεν τρέχει τίποτα.
Για debit έγραψα πολύ συγκεκριμένα ότι έγραψα. Τώρα αν έχεις τα νεύρα σου για το ότι πέρασε η μητέρα σου ή οι άλλοι ηλικιωμένοι που γνωρίζεις και ψάχνεις να τα χώσεις όπου βρεις για τα πάντα, ε τι να σου πω. Χώσε άφοβα και αβίαστα και καλή ηρεμία... Εγώ ξέρω ουκ ολίγους 60άρηδες και βάλε που και με τα smartphones το έχουν και με το ίντερνετ και με τις κάρτες και web banking (και με κοροϊδεύουν που δεν το χρησιμοποιώ) και το ebay και απ' όλα. Θα μπορούσα να κάνω ότι κάνεις και εσύ και να θεωρήσω ότι επειδή οι δικοί μου γνωστοί ηλικιωμένοι είναι έτσι, έτσι είναι όλοι. Ε δεν...
Μια και αναφέρθηκε το θέμα των ηλικιωμένων, θα έλεγα να στηρίξετε όσοι μπορείτε τους δικούς σας γονείς.
Οι δικοί μου είναι 80 χρονών, εδώ και 3-4 χρόνια δεν τους αφήνω να πάνε στην τράπεζα για να μην ταλαιπωρούνται. Αυτό βέβαια προϋποθέτει καλές σχέσεις και εμπιστοσύνη, αλλά και να είσαστε συνδικαιούχοι στο λογαριασμό τους.
Τώρα στήνομαι εγώ στην ουρά για αυτούς και κάθε απόγευμα τους πηγαίνω το πενηνταρικάκι τους. Ταυτόχρονα προσπαθώ να τους καθησυχάσω καθώς είναι (όπως οι περισσότεροι ηλικιωμένοι) τρομοκρατημένοι. Δε λέει να τσακώσουν καμιά βαριά κατάθλιψη αυτές τις ημέρες.
Μια λύση που βρήκα για όσους έχουν τους ηλικιωμένους γονείς στο χωριό χωρίς ΑΤΜ όπως εγώ ή και διευθέτηση συναλλαγών, είναι μέσω ταχυδρομικής επιταγής των ΕΛΤΑ. Βοηθάει πολύ την κατάσταση. 6000€ όριο
http://www.euro2day.gr/news/enterpri...ages-elta.html
...βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο, πολλά γερόντια επί πόσο καιρό "καλής διακυβέρνησης του τόπου" σηκώνοντας από τις 4 τα χαράματα για να πάνε στις ουρές του ΙΚΑ να τους γράψουν κανά φάρμακο...
...το πιο ενοχλητικό δεν είναι η ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί όλοι (και εγώ βαράω σκοπέτο σε ουρές ATM καθημερινά), είναι ότι όλο αυτό έγινε τζάμπα...
Διαφωνώ με το σκεπτικό σου (αλλά ξέρω ότι και εσύ στην ουσία διαφωνείς, απλά προσπαθείς να βρεις μια αχτίδα φωτός σε όλο αυτό το πράγμα*), αλλά συμφωνώ σε πολλά από αυτά που λες.
*Θέλω να πω ότι ξέρω ότι το σκεπτικό σου δεν είναι "Έλα μωρέ, σιγά που θα τους πέσει ο κώλος των γερόντων να περιμένουν στην ουρά του ΑΤιΜου"
Από κει και πέρα:
1. Ακόμα κι αν τα γερόντια δυσκολεύονται να χωνέψουν το να πάνε πρωί πρωί στο ΑΤΜ (για βράδυ κατανοητό, φοβούνται μην τους κλέψουν, μην τους σφάξουν κλπ), και θέλουν σώνει και ντε να πάνε μέρα μεσημέρι, τουλάχιστον μπορούμε εμείς οι υπόλοιποι να κάνουμε κάτι να διευκολύνουμε την κατάσταση.
Προσωπικά φροντίζω να μη σταματάω ποτέ σε ΑΤΜ να βγάλω λεφτά σε ώρες αιχμής. Όχι μόνο για να μην ταλαιπωρηθώ εγώ, αλλά για να μην είμαι άλλο ένα άτομο στην ουρά μπροστά από κάποιον παππού ή γιαγιά που θα έρθει να στηθεί.
Αν με βγάλει ο δρόμος μου πρωί πρωί και δεν δω χαμό, μπορεί να πάω, αλλιώς αργά το βράδυ που άντε να πετύχεις κανά δυο τύπους που βγάζουν βόλτα το σκύλο τους και έχουν σταματήσει να βγάλουν και λεφτό.
2. Για τα γερόντια, είναι μεσανατολικό και δικαίως (εμάς χέσε μας, μη μπλέξουμε κι εμάς στην κουβέντα).
Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση κι άλλο που θα αρχίσουν να ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες, θα έχουμε δράματα.....
3. Περί debit...
Στο σουπερ μάρκετ θα τη δεχτούν, όπως θα τη δεχτούν και στο κωτσομίντια μαρκτ πχ.
Πλέον, το πράγμα έχει αρχίσει να σφίγγει και δεν τη δέχονται μικρομεσαία καταστήματα.
Σου λέει "κασέρι, αλλιώς άσ'το καλύτερα...".
Χωρίς να υποστηρίζω τέτοιες τακτικές σε καμία περίπτωση όποιος είχε φροντίσει να έχει κανά φράγκο κάτω από το στρώμα και είναι πιο large οικονομικά οπότε να τον παίρνει σε τέτοιους καιρούς να κάνει διαφόρων ειδών αγορές, έχει αρχίσει ήδη και πιάνει τον Πάπα απ'τα φρύδια.
Παράδειγμα:
Ένα μαγαζί με είδη καπνιστών είχε μία πίπα που τη χαλβάδιαζα πάααααααρα πολύ καιρό, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να την πάρω ποτέ γιατί ήταν πανάκριβη (κάπου στα 350€).
Πέρασα προχτές να πάρω κάτι φιλτράκια, της ρίχνω την ερωτική μου ματιά να της πω ότι μου έλειψεκαι προχωράω.
Μόλις παίρνω τα φιλτράκια, γυρνάω στον πωλητή που είμαστε γνωστοί και του λέω (για πλάκα, αλλά αυτός μόνο για πλάκα δεν το πήρε)
-Δε μου λες... Επειδή βρήκα κάτι φράγκα που είχα θαμμένα στον κήπο κι έχω μετρητά, παίζει καμιά εκπτωσούλα μπας και το πάρω επιτέλους το κομμάτι?
-Όταν λες μετρητά εννοείς μετρητά-μετρητά?
-Ναι.
-Ενάμιση κατοστάρικο μου δίνεις.
Και μετά (αφού του είπα ότι του έκανα πλάκα) πιάσαμε λίγο την κουβέντα και μου είπε το τί γίνεται αυτές τις μέρες, από φραγκάτους πελάτες που αγοράζουν humidors, πίπες, αναπτήρες κλπ, και κουνάνε το κασέρι στον αέρα σα βεντάλια για να πέσει ο άλλος στα 4 (και να ρίξει και την τιμή στο 1/4).
Θα μου πεις "Εδώ ο κόσμος καίγεται κι εσύ μας λες πίπες για πίπες"....
Όπως τόνισα και πριν, δεν καίγονται όλοι στον ίδιο βαθμό.... Και κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να εκμεταλλευτούν καταστάσεις.
Και οι πίπες και τα τουμπέκια είναι ένα παράδειγμα έτσι?
Απλά επειδή αυτό είναι ένα από αυτά που έχω συναντήσει.
Ούτε που θέλω να σκεφτώ τί συμβαίνει αλλού....