μακάρι να έχεις δίκιο και να μπορέσει η χώρα έστω να έχει μια αυτάρκεια σε μερικά βασικά αγαθά
tsompani για ρίξε και καμιά πληροφορία μιας και είσαι μέσα στα πράγματα , νόμιζα ότι οι ποσοστώσεις γάλακτος είχαν καταργηθεί από τον Απρίλιο και οι κτηνοτρόφοι είχαν ζητήσει παράταση , ισχύει ;;
α και κάτι που μου έλεγε φίλος παραγωγός (κηπευτικά) ότι γενικά έχει αυξηθεί η τιμή στις ζωοτροφές 50% , όντως και αν ναι γιατί ;;
γενικά από τη δική σου εμπειρία θεωρείς ότι μπορεί η δική σου περιοχή (και τοπική κοινωνία) να σηκώσει μεγάλη αύξηση παραγωγής σε μικρό χρονικό διάστημα ;;![]()
Να πάνε να γαμηθούν! Είμαστε και εμείς αλλά είναι και αυτοί... να πάνε να γαμηθούν λοιπόν!
Τα πράγματα ειναι πολυ άσχημα ο Αlpha έχει Νταλάρα.. αντε καλο βράδυ και καλη μας βόλτα![]()
Μιας και πλέον ενημερώνομαι για τα γεγονότα σχεδόν και μόνο απο αυτό εδώ το θρεντοφείλω να αναφέρω και κάποια πράγματα
Στον αγροτικό τομέα μέσες άκρες συμφωνώ και με τον κατμαστερ και τον αουγκεντάλερ.
ετσι είναι τα πράγματα.
9 στους 10 έλληνες δεν έχουν δει ντοματιά live...
99 στους 100 δεν ξέρουν αν είναι μονοετές φυτό ή όχι και πως μεγαλώνει
και οι 999 στους 1000 δεν ξέρουν να την κλαδεύουν για να δώσει ντομάτα!
Πάντα όμως θα υπάρχει αυτός ο ένας που θα ξέρει και θα έχει και την όρεξη αλλά δυστυχώς του έχουν τα χέρια δεμένα.
Και όρεξη για δουλειά να έχεις και κάποια χρήματα για να επενδύσεις,πλέον δεν είσαι εν δυνάμη βιώσιμος.
Η ταφόπλακα μπήκε την Άνοιξη του 14 απο την μουχρίτσα τον Σαμαρά και το πρωτοπαλίκαρο τον χατζηδάκη.
Έκλεισαν σχεδόν όλα τα δημοτικά σφαγεία της χώρας,ξεπούλησαν όποια παραγωγική και κερδοφόρα επιχείρηση υπήρχε,βαφτισαν το γάλα των 30 ημερών φρέσκο (!!!) για να μπορούν με την ησυχία τους οι γερμανικές και ολλανδικές εταιρίες να κάνουν την δουλειά τους.Και αφού τα σιγούρεψαν όλα,είπαν να καταργήσουν και τις ποσοστώσεις οι οποίες ακόμη εκκρεμούν!Μιλάμε για εθνική προδοσία!
Και ήρθε ο Τσίπρας...όπου για πέντε μήνες δεν έκανε απολύτως τίποτα και το μόνο που θα κάνει πλέον είναι να χώσει και άλλους φόρους.
Και μετά λένε..."πάμε γερά" πως ρε φίλε? Δεν ξέρουν τι τους γίνεται!
Πριν μερικά βράδια βρέθηκα σε ένα τραπέζι με κάποιους συνάδελφους μεγαλοκτηνοτρόφους.
Και δεν μιλάω για κάποιους που τα έχουν στον αυτόματο και πίνουν τσίπουρα όλοι μέρα,αλλά ουσιαστικά για την ραχοκοκαλιά της παραγωγής.
Κοινή διαπίστωση όλων ήταν πως πρέπει να κατεβάσουμε διακόπτες και να δουλεύουμε στο ρελαντί και αυτό αναγκαστικά γιατί δεν μπορείς να πεις στα ζώα "κορίτσια ψάξτε να βρείτε μόνες σας φαγητό"
Και δεν το λέγαμε απο άποψη,αλλά γιατί το χαρτί και το μολύβι το βγάζουνε.
Στην δική μου περίπτωση το τεφτέρι λέει να πέσω στο 30 με 40% της παραγωγής γάλακτος και κρέατος που είχα τα προηγούμενα χρόνια
μόνο και μόνο για να δικαιούμαι τις επιδοτήσεις τις οποίες θα πρέπει να επιστρέψω στο ακέραιο στο κράτος υπο την μορφή φορολογίας εισοδήματος και ασφαλιστικών εισφορών.
Όποιος αναρωτιέται για ποιον λόγο να το κάνω αυτό και δεν τα παρατάω στην ελλάδα εντελώς, είναι για να μπορώ να έχω αμκα αφμ και φορολογική ενημερότητα.
Οπότε μια χαρά τρακτέρ έχουμε και κόσμο να τα δουλέψει και τεχνογνωσία και μάλιστα αν έδιναν το ελεύθερο θα μπορούσαμε να έχουμε επάρκεια άμεσα ακόμα και στις χειμερινές καλλιέργεις.
όμως αυτήν την στιγμή δεν συμφέρει ή παραγωγή γαλακτος,κρέατος, όλων των ψυχανθών (σιτάρι,κριθαρι κ.λ.π) καλαμποκιού και ηλιόσπορου
Για τα οπωροφόρα και τις ελιές δεν γνωρίζω.μακάρι για αυτούς να βγαίνει μεροκάματο
Είμαι 15 χρόνια κτηνοτρόφος και γεωργός
και επειδή κτηνοτρόφος λέγεται και αυτός που έχει 20 πρόβατα και αυτός που έχει 2000
να αναφέρω κάτι για μένα και να με συχωράτε... ότι έχω φάει τέσσερα χρόνια διαβάζοντας για το πρόβατο,έκανα σεμινάρια ελλάδα και ολλανδία,έδωσα ένα κάρο λεφτά για να μάθω,άπειρα χιλιόμετρα για να ψαχτώ,εργασία χωρίς αμοιβή για μισό χρόνο στην ολλανδία να μάθω συγχρονισμό οίστρου,τεχνητή σπερματέγχυση,φαρμακευτικές αγωγές,αντιμετώπιση προβλημάτων στον τοκετό,μέχρι καισαρική γαμώ την πουτάνα μου! και έχω όλη την σειρά των μηχανημάτων που απαιτούνται για τα ζώα και τα χωράφια.απο αυτόματο αρμεχτήριο πολλαπλών θέσεων μέχρι χορτοδετική πρέσα ζωοτροφών.
Τον Φεβρουάριο και μαρτιο του 15 ήρθα πρώτος στην παραγωγή ποιοτικού πρόβειου γάλακτος (χαμηλότερα μικροβιολογικά φορτία και νεκρά σωματικά κύτταρα) και τροφοδοτούσα ένα κρατικό κέντρο γενετικής βελτίωσης (το οποίο υπολειτουργεί πλέον) με ζώα απο καθαρές φυλές και κριούς
Και βλέπω όλα αυτά πλέον να μην έχουν καμία σημασία!
Σας δηλώνω υπεύθυνα λοιπόν ότι το παιχνίδι τελείωσε στην αγροτική παραγωγή.
Κρίμα!
Λυπάμαι πολύ για όλους αυτούς που θα πεινάσουν στους επόμενους μήνες
Συγνώμη αν κούρασα με το σεντόνι,αλλά τα έχω πάρει άσχημα!
Είναι ξεκάθαρο οτι η κυβέρνηση Σύριζα(καλή, κακή, με λάθη, με εμμονές, με τα χίλια όσα πείτε δεν είναι αυτό το θέμα) "ενοχλεί" τους Γερμανούς και τα φιλαράκια τους και θέλουν να την διώξουν και να μπεί το δικό τους "λόμπι" και να το καθηδηγούν όπως θέλουν αυτοί. Οκ δε αντιλέγω οτι πρέπει να μείνουμε στο € παρόλα τα κακά που έχει γιατί δεν μας συμφέρει αλλιώς αλλά το σχοινί το έχουν τραβήξει οι ξένοι όσο δεν πάει πια. Πιστεύουν οτι μόνο αυτοί είναι σωστοί και οι φωνές που τους κράζουν ακόμα και στο εσωτερικό τους πληθαίνουν. Το ευρωπαικό δημιούργημα αρχίζει να μοιάζει με τερατούργημα και δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει ακόμα.
Είμαστε εμείς χάλια και μαλάκες και όσα μας προσάπτουν και δεν έγιναν πολλά για να αλλάξουμε νοοτροπία δυστηχώς αλλά αυτοί φέρονται πια σαν στυγνοί εκβιαστές. Αυτή την Ευρώπη ονειρεύτηκαν όταν την ξεκινούσαν?
Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!
δηλαδη παει να μας πεταξει εξω ο φινλανδος μπαρμπαρουσης;![]()
Οι τιμές πάνω κάτω είναι στα περσινά επίπεδα ( http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=93230)
το πρόβλημα όμως είναι ότι μια κομπίνα για να μπει να θερίσει θέλει 500 ευρώπουλα ντιζελάκι και δεν φαίνεται χαΐρι με 50 ευρώ την ημέρα απο το ατμ.!
Για την ώρα οι περισσότερες αλωνιστικές είναι παρκαρισμένες
μια χαρα τα γραφει ο τσομπανης,
η επαρχια εχει ορεξη για δουλεια, αλλα εχει ενα κρατος πολεμιο της
και μια ε.ε να την εχει δεμενη χειροποδαρα.
με το κοστος των λιπασματων, των φαρμακων του πετρελαιου, του ρευματος (αυξηση 150% σε 4 χρονιαστις γεωτρισεις)
και με δικαιωματα με το σταγονιδιο, αναπτυξη γιοκ
βαλανε οι δικοι μας σογια (που ειναι εισαγωμενη και πανακριβη)
και δεν υπαρχει μοναδα να την επεξεργαστει.
με 186 ευρω κοστολογιο/στρεμμα το καλαμποκι και με 14 λεπτα το κιλο τιμη στα 1300 κιλα ανα στρεμμα (απο τις υψηλοτερες παραγωγες παγκοσμιως λεμε)
για πειτε μου τι σκατα αναπτυξη θα ερθει....
μια ζωη την εχουμε.....και την μιση την ζησαμε