Σελίδα 127 από 133 ΠρώτοΠρώτο ... 2777117122123124125126127128129130131132 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.891 έως 1.905 από 1995

Θέμα: HABEMUS PAPAM 2

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Τα γράφει ο ίδιος ο Βαρούφ.....ούτε μπλαμπλα ούτε τηγανίτες. Ο άνθρωπος έχει ήθος και λειτουργεί δημοκρατικά χωρίς να παρουσιάζεται ως Μεσσίας ή βεντέτα όπως ήθελαν να του προσάψουν στο προφίλ του. Η απλότητά του και οι γνώσεις του στο να εκφράζει τα επιχειρήματά του, καθώς και το ύφος των απαντήσεών του, αποστομώνει όσους πάνε να του τη βγουν φάουλ και τους βάζει στη θέση τους όπως τους αρμόζει.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Δεινόσαυρος Προβολή μηνύματος
    Και λίγα του σούρνει.

===

George_Sp, να σου πω, κάτι τέτοιο ήλπιζα κι εγώ να παρουσιάσει ο Βαρούφ, μια που είναι και η ειδικότητά του, με ή χώρις grexit, δεν θα 'χε και τόσο σημασία, αν ήταν έξυπνος θα μπορούσε να τους είχε μουρλάνει όλους με virtual euro. Τί να τον κάνω όταν για έξη μήνες σαχλαμάριζε με τον Ντάιζελ, λες και εκεί ήταν το παιγνίδι; OK, είπε δυο πράγματα σωστα που κανένας άλλος πούστης δεν τόλμισε να πει, αλλά τί να τον κάνω όταν στα πρώτα δύσκολα φαίνεται έτοιμος να την ξανακάνει γι Αουστράλια;

Μάλλον βγήκε λίγος για τις περιστάσεις. Αν πάντως κάνει κάποια κίνηση (ΣΥΝΤΟΜΑ, Ε; ) μπορείιι να έχει κάποιο ενδιαφέρον. Αν και δεν το πολυ πιστεύω, η καλή η μέρα φαίνεται απ' το πρωί.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CIRUS Προβολή μηνύματος
    Γνώμη μου. Μην στοιχηματίζεις στον Αστραχάν το κουτσό άλογο

Πολύ μπλα μπλα και από τηγανίτα τίποτα. Χέστηκα για το ψώνιο του αλλά στα δύσκολα μου φάνηκε κότα. Μετά την συμφωνία είναι εύκολο να το παίξεις καλός και να βγάλεις τον κώλο σου απέξω. Μπορεί και να έχω άδικο αλλά αυτή είναι η εντύπωση μου.

Σε ερώτηση για τις δυο επιλογές της Ελλάδας, δηλαδή την άμεση έξοδο από το ευρώ ή την έκδοση IOUs, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως:
    «δεν πίστευα ποτέ πως πρέπει να πάμε κατ' ευθείαν σε νέο νόμισμα. Η άποψή μου ήταν πως αν τολμούσαν να κλείσουν τις τράπεζές μας, κάτι που θεωρούσα επιθετική κίνηση απίστευτης ισχύος, θα πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά χωρίς να περνάμε το σημείο χωρίς επιστροφή. Θα πρέπει να εκδώσουμε δικά μας IOUs, ή τουλάχιστον να ανακοινώσουμε ότι θα εκδώσουμε δική μας ρευστότητα σε ευρώ. Θα πρέπει να «κουρέψουμε» τα ελληνικά ομόλογα του 2012 που κατέχει η ΕΚΤ ή να ανακοινώσουμε ότι θα το κάνουμε. Και θα πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος.
    Αυτό ήταν το τρίπτυχο, τα τρία πράγματα με τα οποία νόμισα ότι έπρεπε να απαντήσουμε αν η ΕΚΤ έκλεινε τις τράπεζές μας. Προειδοποιούσα το υπουργικό συμβούλιο ότι αυτό θα συνέβαινε (η ΕΚΤ θα έκλεινε τις τράπεζές μας) για έναν μήνα, προκειμένου να μας σύρει σε μια εξευτελιστική συμφωνία. Όταν συνέβη, η σύστασή μου για «ενεργητική» απάντηση, ας πούμε ότι καταψηφίστηκε.
    Ερωτηθείς πόσο κοντά έφθασε η Ελλάδα σ' αυτό το ενδεχόμενο, είπε «να σας πω ότι από τα έξι άτομα ήμασταν μειοψηφία των δυο... όταν δεν έγινε πήρα τις εντολές μου να κλείσω τις τράπεζες ομόφωνα και προφορικά από την ΕΚΤ και την Τράπεζα της Ελλάδος, κάτι στο οποίο εγώ ήμουν αντίθετος, όμως το έκανα διότι είμαι ομαδικός παίκτης, πιστεύω στην συλλογική ευθύνη.

Περασμένα ξεχασμένα... Το avatar του/της Δεινόσαυρος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Varoufman
    Προειδοποιούσα το υπουργικό συμβούλιο ότι αυτό θα συνέβαινε (η ΕΚΤ θα έκλεινε τις τράπεζές μας) για έναν μήνα, προκειμένου να μας σύρει σε μια εξευτελιστική συμφωνία. Όταν συνέβη, η σύστασή μου για «ενεργητική» απάντηση, ας πούμε ότι καταψηφίστηκε.
    Αν αυτό ισχύει, τότε ναπαναγα οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν η μόνη κίνηση που θάπιανε τόπο.
    Γιατί άραγε να μην το δέχθηκαν; (Genuine question)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από varouf
    όμως το έκανα διότι είμαι ομαδικός παίκτης, πιστεύω στην συλλογική ευθύνη.
    Απόδειξη τί μαλακία να είσαι ομαδικός παίχτης.

Τα γράφει ο ίδιος ο Βαρούφ.....ούτε μπλαμπλα ούτε τηγανίτες. Ο άνθρωπος έχει ήθος και λειτουργεί δημοκρατικά χωρίς να παρουσιάζεται ως Μεσσίας ή βεντέτα όπως ήθελαν να του προσάψουν στο προφίλ του. Η απλότητά του και οι γνώσεις του στο να εκφράζει τα επιχειρήματά του, καθώς και το ύφος των απαντήσεών του, αποστομώνει όσους πάνε να του τη βγουν φάουλ και τους βάζει στη θέση τους όπως τους αρμόζει.
    Ακου να δεις φίλε μου, ο άνθρωπος είναι και γνώστης του θέματος και εφυής άνθρωπος δεν συζητούμε για αυτό. Δεν με ενδιαφέρει το γεγονός του ψώνιου του, γούστο και καπέλο του.

Οταν είσαι στην κυβέρνηση και έχεις τα ηνία κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος και όχι βάσει των ιδεών, του τι ήθελες να κάνεις κτλ κτλ κτλ.

Εκ του αποτελέσματος για μένα κρίνεται αποτυχημένος αφού λέει μετά από μία συμφωνία αυτά που δεν έκανε πιο πριν αφού έβλεπε που πήγαινε το πράγμα. Και το ποιο εύκολο είναι να πεις δεν με αφήσαν να το κάνω. Ας τους έπειθες. Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος για μένα και όχι με βάση τις προθέσεις τους και το τι θα έκαναν.

Αν και η γιαγιά μου είχε ρόδες θα ήταν βέσπα. Πάντα μιλάω για την γνώμη μου, είναι πολλά αυτά που μπορεί να αγνοούμε και δεν θα μάθουμε ποτέ

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Δεινόσαυρος Προβολή μηνύματος
    Αν αυτό ισχύει, τότε ναπαναγα οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν η μόνη κίνηση που θάπιανε τόπο.
    Γιατί άραγε να μην το δέχθηκαν; (Genuine question)

Απόδειξη τί μαλακία να είσαι ομαδικός παίχτης.
    Να σου δώσω άδικο σε όσα λες δε γίνεται. Παρόλαυτά πιστεύω στο ομαδικό πνεύμα άσχετα αν είναι τρωτό γιατί η πολλή δημοκρατία βλάπτει.

Ακου να δεις φίλε μου, ο άνθρωπος είναι και γνώστης του θέματος και εφυής άνθρωπος δεν συζητούμε για αυτό. Δεν με ενδιαφέρει το γεγονός του ψώνιου του, γούστο και καπέλο του.

Οταν είσαι στην κυβέρνηση και έχεις τα ηνία κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος και όχι βάσει των ιδεών, του τι ήθελες να κάνεις κτλ κτλ κτλ.

Εκ του αποτελέσματος για μένα κρίνεται αποτυχημένος αφού λέει μετά από μία συμφωνία αυτά που δεν έκανε πιο πριν αφού έβλεπε που πήγαινε το πράγμα. Και το ποιο εύκολο είναι να πεις δεν με αφήσαν να το κάνω. Ας τους έπειθες. Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος για μένα και όχι με βάση τις προθέσεις τους και το τι θα έκαναν.

Αν και η γιαγιά μου είχε ρόδες θα ήταν βέσπα. Πάντα μιλάω για την γνώμη μου, είναι πολλά αυτά που μπορεί να αγνοούμε και δεν θα μάθουμε ποτέ

Απλά μην ρίχνεις την ευθύνη στο Βαρουφάκη για το αποτέλεσμα. Ο ρόλος που του ζητήθηκε ήταν συμβουλευτικός περισσότερο για το επίπεδο γνώσης που κουβαλά. Τις αποφάσεις δε θα τις έπαιρνε ο Βαρουφάκης ούτε ο Τσακαλώτος, αλλά ο ίδιος ο Τσίπρας αντισταθμίζοντας τα πάντα, ακόμα και το πολιτικό εσωτερικό ξεκαθάρισμα που γίνεται στο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία 2ετία.
    Πολλά μπορεί να αγνοούμε και να μην γνωριζουμε οτι παίζονται και που θα αρχίσουν να ξεθάβονται 20-30-50 χρόνια μετά...ακριβώς όπως γίνεται κάθε φορά.
    Δε προσπαθώ να αγιοποιήσω τον Βαρουφάκη, νομίζω όμως οτι είναι από τους ελάχιστους που πραγματικά νοιάστηκαν για σοβαρή λύση στο ελληνικό πρόβλημα και οτι έδωσε το 1000% από όσα τον ΑΦΗΣΑΝ να προσφέρει.

Και το πιο εύκολο είναι να πεις δεν με αφήσαν να το κάνω. Ας τους έπειθες.
    Σωστά.
    Και πες ακόμα οτι δεν τους έπειθε, πού να πείσεις μ****** αριστέρους Να σήκωνε σαματά, να ούρλιαζε, να απειλούσε παραίτηση, να πήγαινε στις εφημερίδες αν πίστευε πραγματικά οτι αυτό ήταν το σωστό. Τώρα... ευχαριστώ πολύ.

Απλά μην ρίχνεις την ευθύνη στο Βαρουφάκη για το αποτέλεσμα.
    Εχει και αυτός την ευθύνη που του αναλογεί, όταν είσαι υπουργός οικονομικών έχεις σχετικά μεγάλο μεριδιο ευθύνης για πολλά που έγιναν αυτούς τους 5 μήνες. Ακόμα και για αυτά που δεν είδες εγκαίρως. Αν θες να το δεις αλλιώς δικαίωμα σου.

Εγώ πάντως το "στο τέλος οι Γερμανοί πληρώνουν" από αυτόν το άκουσα, δεν ξέρω αν έπεισε τον Τσίπρακο για chicken game πάντως σαφώς ήταν υπέρμαχος αυτού και αυτό ακόμα κάτι λέει

Παίδες?

δε θα ήταν σοφότερο να δούμε τι θα γίνει/κάνουμε ΑΠΟ ΔΩ και πέρα???

λέω γω τώρα
    πουτσ@@@@@@@@@

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    Παίδες?

λέω γω τώρα
    Αυτό είναι εύκολο. Θα τον πιούμε. Βλέπεις κάτι άλλο????

Παλαιό μέλος
    Αυτη η μεγάλη πουτ@ν@ σε αναπηρική αποδείχθηκε master στους χειρισμούς και κέρδισε κατα κράτος. .....
    Εχασε φίλε .... Εχασε!

Κι εσύ δεν ξέρεις καλή ανάγνωση!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος
    Εχασε φίλε .... Εχασε!

Κι εσύ δεν ξέρεις καλή ανάγνωση!
    Ή δεν ξέρεις να χάνεις ή δεν ξέρεις τι θα πει ήττα. Αυτά που ήθελε τα πήρε, δεν ήθελε στην πραγματικότητα Grexit ήταν κόλπο, απλά να υποταχθούμε με τους όρους του και να γίνουμε παράδειγμα προς αποφυγή για τους άλλους ήθελε και το πέτυχε.

Αν θες πανυγήρισε κιόλας για την νίκη μας, δεν αλλάζει αυτό την πραγματικότητα. Τέτοια διαβάζω από μερικούς και λέω μετά είμαστε για τα πανηγύρια. Είναι δυνατόν να θεωρείς νίκη μας αυτό το αποτέλεσμα???????????????????

Εγώ δεν ξέρω καλή ανάγνωση μάλιστα. Εσύ ξέρεις τουλάχιστον αυτό φτάνει
    Τελευταία τροποποίηση από CIRUS; 13/07/2015 στις 18:47.

Παίδες?

λέω γω τώρα
    Να τυπώσουμε εναλλακτικό νόμισμα εσωτερικής χρήσης;
    Να το βγάλουμε «μοτο»;
    Να το βγάλουμε «βρουμ»;
    Να το βγάλουμε «κυβικό»;
    Μόνο εν μέρει αστειεύομαι.

Παίδες?

λέω γω τώρα
    https://www.youtube.com/watch?v=Utwv7E4Av2k

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Μια ζωη Ελληνες θα ειμαστε,Ελληνες θα μεινουμε.
    Ποτε δεν θα παραδεχτουμε οτι χασαμε,ποτε δεν θα παραδεχθουμε οτι καναμε λαθος ,ποτε δεν θα ζητησουμε συγγνωμη.
    Οπως στις εκλογες φοιτητικες η μη.Ολοι ηταν νικητες.
    Δεν αλλαζει το DNA του εγωισμου που μας κυνηγαει απο χιλιαδες χρονια τωρα.
    Και παντα διαιρεμενοι,ποτε μονιασμενοι.
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Ο ελληνικός λαός μέχρι τώρα δεν ήταν έτοιμος ούτε σε ψυχολογικό επίπεδο ούτε σε επίπεδο
    υποδομών για μια έξοδο της χώρας από την νομισματική ένωση.

Να ξεκινήσουμε σιγά-σιγά και να δημιουργηθεί μια επιτροπή σοφών να προετοιμαστεί το έθνος
    και το κράτος ώστε σε λίγα χρόνια να διώξουμε το ευρώ και την ανελαστική νομισματική πολιτική.

Με το ευρώ δυστυχώς βλέπω πως δεν πρόκειται να δούμε ανάπτυξη ούτε σε 20 χρόνια και εγώ δεν
    είμαι διατεθιμένος να δώσω 50 δις στους γερμανούς και τις τράπεζες.

Τί είναι μια οικονομία;
    Σαν άσχετος προς τους επίσημους ορισμούς, λέω οτι είναι το συνολο της παραγωγικής δραστηριότητας μιας ομάδας.

Φτιάχνοντας τις περιφερειακές μικρο-οικονομίες μας ο καθένας, δομούμε και την συνολική μακρο-οικονομία που ονομάζουμε οικονομία του κράτους.
    Ίσως με περισοτερη συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη να βγει κάποια άκρη.
    Κάθε νόμιμη δυνατότητα συνεταιρισμού και ελάφρυνσης φορολογίας να αξιοποιείται στο φουλ.
    Ομαδικό ισχυρό lobbying και ξεμπρόστιασμα σε υπηρεσίες που κωλυσιεργούν α λα παλιά.
    Από το «κράτος» καλύτερα να μη περιμενουμε πολλά. Δεν πρόκειται να φροντίσει κανέναν (εκτός τους γνωστούς)
    Όπου μπορούμε να το βάζουμε να κυνηγάει και καναν αλήτη, ας γίνει (δεν περιμένω πολλά)

Κοσα νόστρα κι έτσι, λέω. Είχε μια σωστή αρχή ξέρετε, άσχετα πώς κατέληξε. Αρχικά ήταν αντίσταση στους Φραγκους.
    Και το 'Ντραγκέτα βγαίνει από την λέξη ανδραγαθία.
    Ιδέες προς συλλογισμό.

Παρόμοια θέματα

1. Habemus Papam
    από vaska στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2045
    Τελευταίο μήνυμα: 23/05/2015, 09:55
  2. habemus Papa(dima)m!!!
    από DrBig στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2011, 08:01

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα