Εγω ενα πραγμα δεν εχω καταλαβει .
Τα 80 δις που αποδεικνυεται οτι χρειαζεται η χωρα τα επομενα 3 χρονια για αποπληρωμη χρεους , τα ειχαμε εξασφαλισμενα πριν και ο Συριζα τα γμσ ολα ?
Και αν Ναι , απο που θα τα ειχαμε , απο ποιες πηγες χρηματοδοτησεις δλδ ?
Μια χαρα ειναι και τα παιδια που δεν θελουν μνημονια..
Λεω ομως οτι αυτοι που ειναι πρωτη γραμμη ειναι κατα βαση οι του 4%.. Και οτι παρα τις ευκαιριες ο Αλεξης δεν εκανε διευρυνση επι της ουσιας στο κομμα αν και βρεθηκαν γυρω του πολλα αλλα κομματια οπως ειπες και εσυ περιμενωντας οτι θα μακροημερευσει το πραγμα και θα εχουν τις ευκαιριες τους...
Και οτι μπορουσε να ειναι κυριος των λογων του... Οτι δηλαδη παιδια εγω ειμαι εδω για να σκισω τα μνημονια.. Να βαλει ενα ωραιοτατο δημοψηφισμα ευρω η δραχμη και να ειναι κυριος...
Θα ειχε ξεμπερδεψει το πραγμα καιρο τωρα και δεν θα ειχαμε τασει εδω που φτασαμε... Εννοω απο αποψη καθυστερησεων... Το αποτελεσμα το ιδιο θα ηταν απλα θα ειχε γινει νωριτερα...
Quod me nutrit... me destruit.....
Χαχα, δεν σε πρόλαβα, όπως βλέπεις διέγραψα την ανάρτηση γιατί σκέφτηκα οτι δεν ήθελα να βρεθω σε αντιπαραθέσεις.
Αλλα εφόσον ήσουν πιο γρήγοροςθα σου πώ μόνο αυτό: Δεν θεωρώ τις εξελίξεις σαν αποτέλεσμα κοματικής ή πολιτικής διαδικασίας.
Η κατάληξη ήταν μοιραία κι από χέρι, απλα γιατί η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ΑΣΧΕΤΩΣ κόματος αυτό ήθελε. Δεν μιλάω βάβαια για τις λίγες εξαιρέσεις. Το αρνητικό αποτέλεσμα οφειλόταν στην αδύναμη θεση των διαπραγματευτών, λόγω ασάφειας λαϊκής εντολής και δημοψηφίσματος.
Σχολίασα γιατί μου φάνηκε οτι απέδωσες αιτίες σε κινήσεις πολιτικών κομάτων, πράγμα που δεν πιστεύω οτι ισχυεί. Αν κατάλαβα λάθος, συγνώμη κι όλας. Παρακολουθόντας όλα τα γεγονότα μου λείπει ύπνος και μπορεί να λέω και καμιά χαζομάρα.
Δεν ξέρω πόσο θα την παλέψει αλλά φέτος θα ξαναέχουμε εκλογές, δεν το αντέχει αυτό το βάρος ο Συριζα και ο Αλέξης. Και εκεί αρχίζει το ωραίο:
Για να δούμε ποια είναι πλέον τα αντιμνημονιακά κόμματα που μπορεί να στραφεί ο αντιμνημονιακός Έλληνας και είναι αυτή την στιγμή στην βουλή?
ΧΑ και ΚΚΕ !!!!! Ξεχνάω κάποιο?
Όσοι νόμιζαν ότι το θρίλερ τέλιωσε εδώ με την διαπραγμάτευση κτλ ας αναθεωρήσουν.
Δεν καταλαβαίνω τί εννοείς; ΧΑ και ΚΚΕ στην εξουσία; Δεν το πολυβλέπω...
Η Βουλή θα το ψηφίσει. Τί εμπόδιο να υπάρξει; Η δεδηλωμένη; Μου φαίνεται οτι η υπόθεση έχει τελειώσει, και τα ξαναλέμε σε 5 χρονάκια.
Τώρα, αν μεσολαβήσει και καμια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, δεν βλέπω να αλλάζει τπτ.
...και μετά ποιος θα αναλάβει το βάρος; Θα έχει πλάκα γιατί δεν θα θέλει να βγει κανείς, οπότε για καμία συγκυβέρνηση μας βλέπω...
Ξαναγράφω πάντως... αυτό το πράγμα αν ψηφιστεί και περάσει από Βουλή, μας τελειώνει επισήμως. Όποιος πιστεύει ότι θα υπάρξει ανάπτυξη και θα καλυτερεύσει η κατάσταση με το μνημόνιο 3, να μας πει τι αντικαταθλιπτικά παίρνει, μάλλον κάνουν πολύ καλή δουλειά!
Η ακριβής άποψή μου είναι ότι ο ελληνικός καπιταλισμός, επέλεξε για συνεχιστή του (έστω και για λίγο) ένα κόμμα και ένα άνθρωπο που είναι γέννημα - θρέμα του, παρά τα αντιθέτως δηλούμενα. Ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας σε συνθήκες κρίσης, είναι τέτοιος ακριβώς.
Η ελληνική κοινωνία (και ειδικά τα μεσαία/χαμηλά στρώματα που εργάζονται ή παράγουν), η οποία παρά τα αγγούρια, συνεχίζει πολιτικά, ηθικά και συναισθηματικά να είναι ταυτισμένη με τη μοίρα του ελληνικού κεφαλαίου, δε μπορεί να σκεφτεί σε καμία περίπτωση την επιλογή να αποδεσμευθεί από αυτό. Συνεπώς είναι αλήθεια ότι η ελληνική συντηρητική κοινωνία, δε θέλει ρήξεις και ανατροπές γιατί προτιμάει να ζήσει σήμερα και να πεθάνει μεθαύριο. Το γεγονός ότι το 61% είπε όχι, ήταν ευκαιρία για τον Τσίπρα, μόνο αν αυτός ήταν κάτι άλλο και όχι σοσιαλδημοκράτης. Επειδή λοιπόν ήταν και είναι σοσιαλδημοκράτης, έγραψε το 61% στα παλαιότερα (και για την ακρίβεια ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που υποφέρουν από τις πολιτικές λιτότητας) και είπε να κάνει ο,τι θέλει το υπόλοιπο 39% (μαζί με το ποσοστό που κρυβόταν στο 61% και δεν ήθελε ρήξη).
Ο ελληνικός καπιταλισμός, έχει κρίνει ότι προς το παρόν και μόνο, αναπαράγεται καλύτερα εντός ευρώ. Αν το πράγμα αυτό αλλάξει, θα πάει και στη δραχμή χωρίς καμία σκέψη.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Ο μικρής κλίμακας θέλει ευρώ, αλλά δε βλέπω να τον θέλει το ευρώ αυτόν ή να το αντέχει αυτός για πολύ ακόμα.
Ο μεγάλος, νομίζω ότι έχει απλά πολλές επιλογές, έτσι και αλλιώς, συνεπώς ναι, δεν τον νοιάζει και πολύ το νόμισμα (άσε που έχει υπολογίσει ήδη τα κόστη κάθε επιλογής)
και καλά κανει, γιατί ομικρής κλιμακας ευθύνεται κυρίως για το που βρισκόμαστε τώρα...
Ο μεγάλος περιμένει απο τα τέλη των 70s να επανέλθει... Κι επειδή δεν ζουμε σε σοβιετία (χωρις να θέλω σε προσβάλλω, σορρυ αν το κάνω) μπορεί και να είμαστε καλύτερα απο αναπτυξη ή/και απασχόληση...
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Για να πας σε δραχμή πρέπει να έχεις εκπονήσει σχέδιο 2-3 χρονια πιο πριν, αν πας έτσι άταχτα επικρατει πραγματικό χάος.
Ο Αλέξης αφού δυστηχώς δεν είχε εκπονήσει κανένα τέτοιο σχέδιο!!!! καλά έκανε και ήρθε έστω και σε αυτή την συμφωνία για μένα αν και καταστροφική. Καιρός είναι να εκπονήσει και κάνα σχέδιο όμως γιατί μέχρι τώρα τα μνημόνια μας αγοράζουν χρόνο, οι <<εταίροι>> μας χρησιμοποιούν το χρόνο αυτό δημιουργικά και ετοιμάζονται για όλα, και εμείς εδώ καθόμαστε και την παίζουμε, και την παίζουμε, και την παίζουμε.
Κάτι μεθοδολογικο
Τα μήντια, τις μέρες αυτές, είχαν μπει σε καθεστώς συνεχούς έκτακτης ροής, με ατελείωτες συζητήσεις, από τύπους που κυμαίνονταν από άσχετοι, ως ηλίθιοι, εγκάθετοι, καιροσκόποι και γενικά κάθε καρυδιάς καρύδι, διακόπτωντας τις "συζητήσεις" αυτές για να μεταδώσουν ότι έκλασε ο Σόϊμπλε και ότι ο Νταϊσελμπλουμ έχει δυσκοιλιότητα και άλλα τέτοια σοβαρά.
Το μόνο πράγμα που δεν προσέφεραν λοιπόν ήταν ενημέρωση. Μέσα στον ορειμαγδό της υπερπληροφορίας (τις περισσότερες φορές για ανούσια πράγματα), οι ουσιαστικές πληροφορίες πληθωρίστηκαν και έχασαν την αξία τους. Το μότο των παραγωγών ήταν "μιλήστε ρε, πείτε ο,τι μαλακία σας κατεβαίνει, βάλτε να μιλάει οποισδήποτε, μόνο μην αφήνετε κενά", το οποίο ηθελημένα ή όχι επέτεινε τη βλακεία στα μυαλά των ελλήνων τηλεθεατών.
Μάλιστα...ωραία τα είπαμε ωραία γελάσαμε,τελείωσε το παραμύθι.
Για μένα τέλος το habemus papam...
Τέλος και οι εκλογές και λοιπές παπαρδέλες.
Όλα στημένα....
Και αν πάω να ξαναψηφίσω,να μου πετάξετε ροχάλα στην μάπα....