Η αλήθεια είναι ότι δεν πολυταιριάζει στα "τεχνικά" για μοτο αλλά είναι Honda και νομίζω ότι θα μου το συγχωρήσετε.
Το λοιπόν έχουμε και λέμε:
Μετά τον θάνατο των γονιών μου αποφάσισα να δώσω λίγο σημασία στο σπίτι που είχαν ως εξοχικό και στον περιβάλλοντα χώρο περίπου 1 στρέμμα.
Έχει γίνει πολλή δουλειά κοινώς γ@μηθήκαμε γιατί το είχαμε σχεδόν 4 χρόνια παρατημένο αφού είχαμε μπλέξει με νοσοκομεία κλπ.
Στο δια ταύτα. Υπάρχει το εν λόγω χοντάκι το οποίο όμως ήταν παρατημένο για περίπου 8 χρόνια κάτω από μία συκιά στο έλεος των καιρικών συνθηκών. Αποφάσισα να το ξαναλειτουργήσω για να μπορώ να κάνω εύκολα μερικά πράγματα στον κήπο αλλά και αφού υπάρχει και δεν το έχουν κλέψει μέχρι σήμερα, δεν βρίσκω τον λόγο να το έχω σε αχρηστία.
Κι εδώ θέλω τα φώτα σας.
Ξεκίνησα με αλλαγή λαδιών, μπουζί, λύσιμο καθάρισμα κάρμπ, αλλαγή φίλτρου αέρα (34 € παρακαλώ το γνήσιο και ημιτασιόν δεν παίζει), ψάχνω ηλεκτρονικό μάνιουαλ να δω που σκατά βρίσκεται το φίλτρο λαδιού για να το αλλάξω ή αν είναι σίτα να την καθαρίσω και ξεκολλάω τις τσιμεντωμένες ντίζες με σπρέυ και πολλή υπομονή.
Κέρασα τον κύλινδρο λαδάκι και χωρίς μπουζί προσπάθησα χωρίς ζόρια να δω αν γυρίζει το μοτέρ. Έβαλα μακριά μανέλα με καρυδάκι στο βολάν (εκεί που κομπλάρει η χειρόμιζα) και γύρισα. Προς μεγάλη μου έκπληξη γύρισε χωρίς πρόβλημα κι έδειχνε να θυμάται ότι είναι honda και τα honda δεν χαλάνε. Βίδωσα μπουζί και προσπάθησα να τραβήξω την χειρόμιζα και το μοτέρ δεν είχε σχεδόν καθόλου συμπίεση.
Εικάζω κολλημένες βαλβίδες. Δεν νομίζω ότι είναι τα ελατήρια του εμβόλου γιατί ούτε ξύσιμο άκουσα αλλά ούτε κι αισθάνθηκα καθόλου ζόρι όταν προσπάθησα να γυρίσω το βολάν με την μανέλα.
Ξέρουμε κανένα κολπάκι να ξεκολλήσω τα ελατήρια αν αυτά είναι κολλημένα χωρίς ν' ανοίξω κεφαλή? Γιατί πρέπει να κατέβει το μοτέρ από το σκαπτικό για να γίνει αυτή η δουλειά και το βαριέμαι αφάνταστα. Άσε δε που όλες οι εργασίες γίνονται κάτω από τον αναζωογονητικό ήλιο της εποχής και το μαύρισμά μου συναγωνίζεται χαλαρά άτομα με υπερωρίες στην ηλιοθεραπεία.
Αν οι μοντς κρίνουν ότι δεν ταιριάζει στην κατηγορία ας δεχτούν την συγνώμη μου για την ταλαιπωρία και ας το μεταφέρουν όπου πρέπει.