όσκε μάστορη δεν έχει
ακόμα λέμε δεν το δοκίμασα, ετοίμασα τα περιφερειακά και ρώτηξα για την συμπίεση
αφού δεν ξέρουν γιατί μιλάμε, τρελή ιπποδύναμη λέμε το κτήνος. Πάντως για την ιστορία έχει όπως είπα παραπάνω συμπλέκτη που δουλεύει ανάποδα από ότι ξέρουμε. Τον πιέζεις και αυτός με την σειρά του πιέζει μια τροχαλία η οποία τεντώνει έναν ιμάντα ο οποίος με την σειρά του δίνει κίνηση στα μαχαίρια. Αφήνεις τον συμπλέκτη χαλαρώνει ο ιμάντας, γυρίζει τρελά η τροχαλία του κινητήρα, σταματούν τα μαχαίρια.
Επειδή όμως είμαι γνωστός τεμπέλης και πατεντιάρης, έχω φτιάσει πατέντα που κρατάει τον συμπλέκτη πιεσμένο χωρίς να χρειάζεται να κρατάς την μανέτα με το χέρι. Έλα όμως που μια φορά που φρεζάριζα δίπλα στον φράχτη του γείτονα χτύπησα μία πέτρα που δεν φαινότανε, τσίνισε το παλιομούλαρο, βούτηξε το αριστερό μαχαίρι τον φράχτη και είδαμε και πάθαμε να το ξεσκαλώσουμε από κιαπάνου (τέρμα ψηλά λέμε) που σκαρφάλωσε. Κι αν δεν έκλεινα τον διακόπτη ακόμα θα ανέβαινε.
* μινάρας (ο) = άνδρας που τον έχει κάνει λάστιχο από το παίξιμο,
μινάρισμα (το) = η ενασχόληση του άνδρα με το πουλί του (μοναχικός έρωτας ένα πράγμα να πούμε)
** με τα πιτόγυρα στο 23% σιγά μην αφήσω το φρεζάκι να μου φάει τις πατσές, θα τις φάω σιγά σιγά μόνος μου αναπολώντας "Those days" που λένε και στο χωριό μου.