Το link παραπέμπει στο τρέχον καταστατικό. Όπως γράφει και στον πρόλογο, «Το παρόν Καταστατικό ψηφίστηκε στο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 14 Απρίλη του 2013.»
Αυτό αναφέρεται στην δια της βίας κατάλυση του πολιτεύματος, όπως αναφέρεται άλλωστε στο υπογραμμισμένο κείμενο. Όχι στην αλλαγή του μετά από εκλογές (όπου υποτίθεται πως υπάρχει η εκ των προτέρων συμφωνία του λαού).
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
Τα κόμματα που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία αποδέχονται την ισχύ του συντάγματος που περιγράφει επακριβώς το πολίτευμα , επίσης τα άρθρα του συντάγματος δεν αναθεωρούνται (όλα) ή απαιτούν αυξημένη πλειοψηφία κλπ.
Το καταστατικό του ΚΚΕ δεν το έχω μελετήσει ούτε και είμαι νομικός όμως ,πιστεύω, σε καμία περίπτωση δεν υπερισχύει του συντάγματος. Αναφέρονται σαφώς επαναστατικές διαδικασίες όταν μέσω της δημοκρατικής δράσης του κόμματος επιτευχτεί η συσπείρωση του μεγαλύτερου μέρους του λαού (πχ 70 – 80%) με στόχο την ανατροπή του ισχύοντος καθεστώτος και εγκαθίδρυση νέου με νέο σύνταγμα κλπ.
Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι τα πράγματα και προφανώς οι λαοί έχουν δικαίωμα και στην επανάσταση , όταν όλοι ή σχεδόν όλοι οι πολίτες τους το επιθυμούν .
Σε κάθε περίπτωση δεν μου κατέβηκε τυχαία το ερώτημα αλλά έχω την εντύπωση πως μερικοί της πρώτηςφοράςαριστερά (μερικοί ευτυχώς) διακατέχονται από την εντύπωση ότι μαζί με κυβέρνηση αλλάξαμε και μορφή πολιτεύματος.
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
Δεν λέει για αλλαγή πολιτεύματος πουθενά , λέει για απεξάρτηση της παραγωγής και την ανάληψη της από το λαό , κρατικοποίηση και εκμετάλλευση των κρατικών πόρων. Προφανώς και όσοι έχουν τις περιουσίες τους θα συνεχίσουν να τις έχουν , εργάτες προς εκμετάλλευση δε θα βρίσκουν .
Respect mah authoritah!!!!
Δε σου έκανα παράθεση ρε γαδαράκο για να το πάρεις ότι πήγαινε σε σένα.
Απλά η κουβέντα με την δήλωση μετάνοιας (ήμαρτον Κύριε) του Φλωράκη, το αν το ΚΚΕ θα φέρει το γκουμμουνισμό με το στανιό ή με τη σύμφωνη γνώμη όλων των λαών του κόσμου κι όταν ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες, μου θύμησε αυτό το βιντεάκι των μουρλών.
Άμα θέλω να αντιπαρατεθώ μπορώ να το κάνω χωρίς fallacies, ή αντιστοίχως μπορώ να βρίσκω fallacies παντού.
Δεν υπάρχει λόγος.
Κάτσε να βάλω και μπόλικα disclaimer για να μην παρεξηγηθώ....
Δε λέω να γίνει επανάσταση.
Δεν πιστέυω ότι θα γίνει επανάσταση.
Δε λέω αν είμαι υπέρ ή κατά των επαναστάσεων γενικώς.
Και τώρα να πω:
Αν οι επαναστάτες (όποιοι και αν ήταν αυτοί), περίμεναν όλο το λαό να συμφωνήσει για να αρχίσουν την επανάσταση, ακόμα θα κοσκίνιζαν.
Το "δικαίωμα στην επανάσταση" είναι ένα οξύμωρο σχήμα κατά έναν τρόπο. Η μία λέξη αναιρεί την άλλη και τούμπαλιν.
Δεν υπάρχει "δικαίωμα στην επανάσταση". Η ίδια η επανάσταση είναι μια πράξη έξω από κοινωνικές νόρμες, δικαιώματα κλπ.
Τέσπα, κουβέντα που την πιάσαμε....
Πάμε άλλη μια φορά μπας και...ο ΠΛΕΟΝ αρμόδιος για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ήτοι ο ΥΠ.ΟΙΚ. νοίκιαζε με ΜΑΥΡΑ ΛΕΦΤΑ τη βίλα της γυναίκας του και όταν το γεγονός αυτό αποκαλύφθηκε η απάντησή του ήταν πως δεν γνώριζε αυτό που γνωρίζει και ένα νήπιο, ότι για να νοικιάζεις κατάλυμα πρέπει να έχεις σήμα του Ε.Ο.Τ.Ο υπουργός Οικονομικών ΦΟΡΟΔΙΕΦΕΥΓΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ, ΔΡΟΥΣΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑ και υπάρχουν ακόμα άτομα που πιστεύουν ότι υπάρχει πλεκτάνη των ΜΜΕ εναντίον του οιηματία νάρκισσου που χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης!!! Ο τύπος από την πολύ δημοσιότητα που έχει αποκτήσει και δεδομένης της ασταθούς πνευματικής του κατάστασης θα καταντήσει στο τέλος σαν την Έφη Θώδη και θα βουτάει στα συντριβάνια πριν τον κλείσουν σε κανα άσυλο για νοσηλεία.
Είναι για λύπηση, δυστυχώς όμως κανείς δεν θα λυπηθεί όσους βιώνουν και θα βιώσουν περαιτέρω τα αποτελέσματα της πνευματικής του ασάφειας...