Χρόνια έχω την απορία. Αφού τα λάδια των μοτό έχουν πρόσθετα για το σαζμάν και τα σκούτερ λιπαίνουν τη μετάδοσή τους με βαλβολίνη, ποιος ο λόγος να χρησιμοποιούν λάδια μοτό και όχι αυτοκινήτων;
Χρόνια έχω την απορία. Αφού τα λάδια των μοτό έχουν πρόσθετα για το σαζμάν και τα σκούτερ λιπαίνουν τη μετάδοσή τους με βαλβολίνη, ποιος ο λόγος να χρησιμοποιούν λάδια μοτό και όχι αυτοκινήτων;
Καλη ερωτηση. Πχ στην piaggio συστηνουν για το beverly 350 agip-eni 15-50 βαφτισμενο ως "scooter". Ισως λογω προσθετων για τα μεταλλα της piaggio. η απλα κλασσικο μαρκετιστικο τρικ. Θεωρητικά εκει ισως μπορεί καποιος να χρησιμοποιησει και αυτοκινητολαδο
Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.
Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."
Δεν υπάρχει πρόβλημα ότι και να βάλεις.....
ανανήψαντας
καλημερα , εγω στο bros εχω βαλει και αυτοκινητου και τα μολυ .
πάντως στην αμερική, στα φουζουρού, πολλοί βαζουν λάδι αυτοκινήτου
πουτσ@@@@@@@@@
Μην τσιμπατε ρε,τα σκουτερ αφου δεν εχουν κιβωτιο οπως οι μοτο ανετα παιρνουν αυτοκινητολαδα οπως και οι παλαιοτερες του 90 μηχανες οταν ακομα οι προδιαγραφες jaso ma και ma2 ηταν αγνωστες.Πολλοι κινητηρες δε και μετα του 90 που καταγονται απο παλαιοτερες ,ανετα παιρνουν αυτοκινητολαδα.Τα περισσοτερα μοτο λαδια ειναι αυτοκινητιστικα με πιο τσουχτερη τιμη![]()
Το λαδι αυτοκινητου μαλλον ( δεν εχω σκοπο να το δοκιμασω... ) δεν κανει για σκουτερ ( γενικοτερα για μηχανες ) γιατι ενταξει το σασμαν δεν υπαρχει αλλα κοιτα σε ποσες στροφες δουλευει ενα σκουτερ και που ενα αυτοκινητο. Στις 6000 ενα αυτοκινητο ειναι πατημενο φουλ και λειτουργει στο ευρος 2000 με 3500 και το σκουτερ στις 2000 εχει ρελαντι και δουλευει στις 5000 και πανω με 6 7 κανει ταξιδι.
Δεν εχει καμια μα καμια σχεση η καταπονηση,οι θερμοκρασιες και το ευρος στροφων κινητηρα μηχανης και αυτοκινητου.
Αυτο που γραφει ο απο πανω βεβαια αν δεν εχουν τα λαδια μηχανης κατι διαφορετικο ( εκτος προσθετα σασμαν ) απο του αυτοκινητου δεν το γνωριζω και μονο οι "μεγαλοι " το ξερουν και δεν θα μας το πουν ποτε...
LIVE FREEEEE!!!!!