Σελίδα 57 από 136 ΠρώτοΠρώτο ... 747525354555657585960616267107 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 841 έως 855 από 2034

Θέμα: HABEMUS PAPAM 3

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gior-gos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος
    Να μου πει κάποιος αριστερός τι είναι επιτέλους το αντικείμενο του πολιτικού πόθου του και πως είναι!
    Ενα παραδειγμα, να τηρουνται οι νομοι στα εργασιακα (οχι οτι εχουν απομεινει και πολλα εργασιακα δικαιωματα πλεον αλλά τουλαχιστον αυτα που εχουν απομεινει να εφαρμοζονται). Αν πχ καποιος (ειτε δεξιος ειτε αριστερος) εκοβε κωλους εργοδοτων που στυβουν τους εργαζομενους τους (12ωρη και βαλε εργασια, απληρωτες ΥΠΕΡυπερωριες, μαυρη εργασια, ανυπαρκτα εργασιακα δικαιωματα και άλλα πολλα γνωστα και ομορφα) θα ελεγα οτι αυτος ο ανθρωπος κινειται αριστερα (φιλολαϊκα).

Αλλά ξεχασα η αναπτυξη θελει σκλαβ... σσστ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nickald
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από cityfly Προβολή μηνύματος
    το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει από την απάντησή σου είναι η τελευταία μου πρόταση, 100 άτομα 100 διαφορετικοί ορισμοί
    Το πως από αυτό που λεω εγω βγαζεις αυτό το συμπερασμα θα πρεπει να γινει αντικειμενο ερευνων....

Υπαρχουν τοσοι ορισμοι για την αριστερα οσοι και για το νεοφιλελε μοντελο που παιζει τωρα τελευταια..... Αν ρωτήσεις 100 θα παρεις 120 διαφορετικες απαντησεις για τον λογο που ενώ είναι γαματο το συστημα δεν λειτουργει σωστα για το 90% του πληθυσμου....

Επισης αν ρωτήσεις 100 οικονομικούς αναλυτες θα σου δωσουν 300 απαντησεις για ποιο λογο φταιει ο εργαζόμενος των 500€ που ζηταει να παρει 50€ αυξηση και με αυτό τον βλαπτει τους μακροοικονομικούς δεικτες.....

Διαλέγεις και παιρνεις....

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gior-gos Προβολή μηνύματος
    Ενα παραδειγμα, να τηρουνται οι νομοι στα εργασιακα (οχι οτι εχουν απομεινει και πολλα εργασιακα δικαιωματα πλεον αλλά τουλαχιστον αυτα που εχουν απομεινει να εφαρμοζονται). Αν πχ καποιος (ειτε δεξιος ειτε αριστερος) εκοβε κωλους εργοδοτων που στυβουν τους εργαζομενους τους (12ωρη και βαλε εργασια, απληρωτες ΥΠΕΡυπερωριες, μαυρη εργασια, ανυπαρκτα εργασιακα δικαιωματα και άλλα πολλα γνωστα και ομορφα) θα ελεγα οτι αυτος ο ανθρωπος κινειται αριστερα (φιλολαϊκα).

Αλλά ξεχασα η αναπτυξη θελει σκλαβ... σσστ
    ΟΧΙ! Η ανάπτυξη θέλει καλοπληρωμένους ικανοποιημένους με πλήρη δικαιώματα εργαζόμενους .

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nickald Προβολή μηνύματος
    Το πως από αυτό που λεω εγω βγαζεις αυτό το συμπερασμα θα πρεπει να γινει αντικειμενο ερευνων....

Υπαρχουν τοσοι ορισμοι για την αριστερα οσοι και για το νεοφιλελε μοντελο που παιζει τωρα τελευταια..... Αν ρωτήσεις 100 θα παρεις 120 διαφορετικες απαντησεις για τον λογο που ενώ είναι γαματο το συστημα δεν λειτουργει σωστα για το 90% του πληθυσμου....

Επισης αν ρωτήσεις 100 οικονομικούς αναλυτες θα σου δωσουν 300 απαντησεις για ποιο λογο φταιει ο εργαζόμενος των 500€ που ζηταει να παρει 50€ αυξηση και με αυτό τον βλαπτει τους μακροοικονομικούς δεικτες.....

Διαλέγεις και παιρνεις....
    μα δεν έδωσες καμία απάντηση στην ερώτησή μου, το μόνο που είπες ήταν
    "ό,τι δηλώσεις είσαι"

εκτός κι αν η απάντησή σου ήταν εμπνευσμένη από τη δημιουργική ασάφεια

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει από την απάντησή σου είναι η τελευταία μου πρόταση, 100 άτομα 100 διαφορετικοί ορισμοί
    Όσο το "Α" στο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει "αριστερά", άλλο τόσο και το "ΣΟ" στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει "σοσιαλιστικό".

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Όσο το "Α" στο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει "αριστερά", άλλο τόσο και το "ΣΟ" στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει "σοσιαλιστικό".
    Είμαστε λοιπόν σε αναζήτηση του σωστού "Α"

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Είμαστε λοιπόν σε αναζήτηση του σωστού "Α"
    Ε, "Α"λέξης!

Τί άλλο θες?

ΟΧΙ! Η ανάπτυξη θέλει καλοπληρωμένους ικανοποιημένους με πλήρη δικαιώματα εργαζόμενους .
    Που; Πότε; Πόσο; Ποιος;

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Που; Πότε; Πόσο; Ποιος;
    Εξαιρώ τους κακούς (πρώην αριστερούς) εργοδότες .
    Γιατί στην Ελλάδα όποιον ρωτήσεις , ειδικά στα δικά σας μέρη, αριστερός δηλώνει!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nickald
    μα δεν έδωσες καμία απάντηση στην ερώτησή μου, το μόνο που είπες ήταν
    "ό,τι δηλώσεις είσαι"

εκτός κι αν η απάντησή σου ήταν εμπνευσμένη από τη δημιουργική ασάφεια
    Αν κανεις τον κοπο (που δεν θα κανεις) να διαβασεις 5-6 γραμμες παραπανω θα καταλάβεις γιατι δεν απαντησα....

Ουτε εγω ουτε και κανενας δεν μπορει να σου εξηγησει από το moto τι σημαινει αριστερα...

Εγω προσωπικα δεν εχω και κανενα ενδιαφερον να σου εξηγησω. Δεν με ενδιαφερει να μαθεις. Αν σε ενδιεφερε να μαθεις θα ειχες μαθει.

Προφανως ότι δηλωσεις εισαι στην ελλαδα.... εδώ το μπατσοκ τοσα χρονια δηλωνε σοσιαλιστικο... και η νεα δημοκρατια εχει τον ορο "δημοκρατια" στο ονομα της.....

Αυτό που εγραψα αρχικα εγω (και δεν εχω σκοπο να μπω σε αντιπαραθεση με κανεναν για ότι γραφω) είναι ότι χρησιμοποιοντας ορους με τους οποιους δεν εχουν καμια σχεση, κομματα και κινηματα καταφεραν να αποδομησουν την πραγματικη εννοια του ορου.

Φροντιστηρια για αριστεροσυνη και σοσιαλιστικα ιδεώδη δεν εχω καμια ορεξη να κανω.

Παλαιό μέλος
    Αναπτυξη υπηρξε και στον μεσαιωνα που η αμοιβη ητανε μισο πιατο φαι και αμα.Αναπτυξη γινεται και σε καιρο πολεμου.Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ζωντανος ο εργαζομενος στο τελος της ημερας ,για να υπαρξει αναπτυξη.

Χεστε την αναπτυξη.Η βουλη ειναι το μοναδικο πραγμα που λειτουργει σε αυτον τον τοπο,Ζωη σε λογου μας.

Παλαιό μέλος
    Να μιλάμε με γεγονότα.

Οι περισσότεροι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης πριν 20-30 χρόνια είχαν βιοτικό επίπεδο που ισοδυναμούσε με μικρό κλάσμα του αντίστοιχου ελληνικού.

Οι περισσότεροι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης σε 10-20 χρόνια θα έχουν βιοτικό επίπεδο αρκετά υψηλότερο από το ελληνικό.

Αυτοί βίωσαν αυτό που εμείς ονειρευόμαστε .

Εξαρτάται τι εννοούμε "υψηλό βιοτικό επίπεδο". Γιατί προσωπικά αυτό που βλέπω στο φέισμπουκ ως "όμορφη ζωή" απέχει πολύ από αυτό που εννοώ εγώ.

Παλαιό μέλος
    Να μιλάμε με γεγονότα.

Οι περισσότεροι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης πριν 20-30 χρόνια είχαν βιοτικό επίπεδο που ισοδυναμούσε με μικρό κλάσμα του αντίστοιχου ελληνικού.

Οι περισσότεροι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης σε 10-20 χρόνια θα έχουν βιοτικό επίπεδο αρκετά υψηλότερο από το ελληνικό.

Αυτοί βίωσαν αυτό που εμείς ονειρευόμαστε .
    Τι γεγονοτα θες?
    Μεχρι το 1864 που δημιουρηθηκε η Πρωτη Διεθνης στο Λονδινο και αρχισαν να σηκωνουνε κεφαλι,υπηρχαν αμοιβες και δικαιωματα?Οχι φυσικα.Αλλα υπηρχε αναπτυξη και καποιες περιοδους τεραστια.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Εξαρτάται τι εννοούμε "υψηλό βιοτικό επίπεδο". Γιατί προσωπικά αυτό που βλέπω στο φέισμπουκ ως "όμορφη ζωή" απέχει πολύ από αυτό που εννοώ εγώ.
    Ε δε θα σου απαντήσω εγώ , πιάσε έναν Αλβανό έναν Βούλγαρο και ρώτα τον ..

Τελικά είμαστε μια κοινωνία με αριστερές ρίζες όχι βάσει λογικών επιχειρημάτων αλλά για κυρίως συναισθηματικούς λόγους.

Παρόμοια θέματα

1. HABEMUS PAPAM 2
    από panavour στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1994
    Τελευταίο μήνυμα: 14/07/2015, 00:57
  2. Habemus Papam
    από vaska στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2045
    Τελευταίο μήνυμα: 23/05/2015, 09:55
  3. habemus Papa(dima)m!!!
    από DrBig στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19