Αν καταλαβα καλα η σταθμη ηταν λιγο πιο κατω απο το max, και τωρα ειναι λιγο πιο κατω απο τη μεση, μετα απο 8500 χλμ. Μην ανησυχεις καθολου, η διαφορα για την οποια μιλας ειναι παρα πολυ μικρη σε ογκο, και μπορει να φταιει το επιπεδο που τη μετρας, η θερμοκρασια του λαδιου κ.ο.κ..
Παντως προσωπικη μου αποψη οτι 12 χιλιαδες χιλιομετρα απο αλλαγη σε αλλαγη ειναι παρα πολυ μεγαλο διαστημα. Μπορει το μοτερ να αντεχει αλλα το μυαλο μου δε θα αντεχε τετοιο βαρος. Το φρεσκο λαδακι και φιλτρακι μονο καλο μπορο να κανει.
Το manual του XT600 αναγραφει αλλαγη καθε 6000 χλμ, απλο ορυκτελαιο, και φιλτρο καθε 12000. Για να δω ποιος ειναι γεναιος....![]()
Η suzuki στο μοτερ μου δινει φιλτρο καθε 3η αλλαγη.
Η Cagiva καθε 2η.
Εγω κανω καθε 2η.
Τσαμπα εξοδα κανετε...
Το ιδιο προσεξα και εγω,μετα την αλλαγη στα 1000 χλμ,που την εκανα δεκεμβριο, τον αυγουστο μετα απο 3500 χλμ περιπου ειδα πως ηθελε συμπληρωμα.Στο σερβις του χρονου που εκανα εβαλα μοτουλ 5100 και βλεπω αλλαγη,ο ηχος του κινητηρα ειναι πιο γλυκος και δεν θελει συμπληρωμα μεχρι στιγμης,αλλα εχω μια αισθηση πως δεν ανεβαζει το μηχανακι στροφες οπως πριν και δεν εχει την ιδια αποδοση.το 500Χ το εχω απο τον νοεμβριο του 13.
Καλησπέρα,
Μετά απο 2000 km και έλεγχο ανα τακτά χρονικά διαστήματα η στάθμη του λαδιου δείχνει να μην έχει κατέβει. Τείνω να πιστέψω οτι είχε λίγα λάδια μετα την πρώτη του αλλαγή λαδιων απο ανθρώπινο λάθος.
Έφτασαν τα χιλιόμετρα για το μεγάλο service (12000 κμ +)...Ξέρει κανείς μήπως πόσο πάει το μαλλί για τις εργασίες και τα αναλώσιμα του service (μέσες-άκρες) ?
Στα 12000 δεν είναι το μεγάλο service (το μεγάλο λέμε αυτό που χρειάζεται περισσότερες εργατοώρες - δηλαδή π.χ. έλεγχος βαλβίδων )
στο service για το δικό σου στα 12 χιλ απαιτείται μόνο λάδια - φίλτρο λαδιού σαν αναλώσιμα και κάποιοι έλεγχοι σε ντίζες , φρένα και αντιψυκτικό , τέντωμα και λίπανση αλυσίδας , αυτά δεν είναι μεγάλο κόστος το πολύ να υπολογίζεις γύρω στα 50-60 ευρώ
Ευχαριστώ φίλε μου.
Σύνολο 180Ε με αλλαγή τακάκια μπροστά. Λίγο ακριβά βγήκε αλλα μάλλον τά χουν αυτα τα εξουσιοδοτημένα.