Σελίδα 1 από 11 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 160

Θέμα: αναζήτηση κουτιού μεταχειρισμένου

Παλαιό μέλος

αναζήτηση κουτιού μεταχειρισμένου

συγνώμη για το θέμα αλλά θέλω προτάσεις και γνώμες, και νομίζω ότι κάτι καλό θα ακούσω.

Ψάχνουμε κουτί με τη γυναίκα, θα το οδηγάει καθημερινά η ίδια στην Αθήνα, αλλά το θέλουμε και για κανένα ταξιδάκι.
    Προς το παρών υπάρχει ένα fiat punto 20ετία το οποίο τα έχει φάει τα ψωμιά του.
    Περίπου το χρόνο κάνουμε 9.000 - 12.000 χλμ.

Μπάτζετ από 4.000 - 5.500€
    Σίγουρα 4 θυρο
    Θα ήθελα να είναι ιδανικά μέχρι 1400 (1357) για να γλυτώσουμε τα πιο τσιμπημένα τέλη. Αλλά να μην είναι και τάφος, ώστε να μπορεί να κάνει ταξίδι.
    Μέγεθος κάτι μικρομεσαίο σκεφτόμαστε σε στυλ fiesta, fabia, corsa, getz, auris.
    Ηλικία θα έλεγα από 2004 και μετά σίγουρα.

Θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας. Δεν έχω κολλήματα με μάρκες. Μας ενδιαφέρει η αξιοπιστία, η κατανάλωση και το κόστος συντήρησης και σίγουρα οι χώροι.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Honda Jazz. Καλοτάξιδο.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    στην περίπτωσή σου θα εκμεταλλευόμουν το δικαίωμα απόσυρσης που θα σου δώσει κάπου 1 χιλιάρικο μείωση στην αγορά του καινούργιου και θα έδινα αυτά τα λεφτά προκαταβολή για κάποιο που η εταιρεία προσφέρει αξιόλογα προγράμματα χρηματοδότησης. ρίξε για παράδειγμα μια ματιά στα site των vw, skoda και θα με θυμηθείς...
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Παλαιό μέλος Το avatar του/της est
    Αν δε σε ενοχλεί το σχήμα τύπου sedan τότε Toyota Corolla 1.3. To Auris που είπες σε αυτά τα κυβικά επίσης μια χαρά όπως και το Jazz που αναφέρθηκε. Τα υπόλοιπα που λες είναι 1.4 και έχουν αυξημένα τέλη. Αλλιώς πας σε 1.2 πχ Corsa, Fabia, Fiesta αλλά πλέον μιλάμε για αυτοκίνητο καθαρά πόλης.
    Εγώ θα κοιτούσα καθαρά για 1.3.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    θα δωσω μια ψηφο στο auris μιας και το εχω...

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Aν δεν παρετε Ιαπωνικο θα προτεινα το Fiesta. Ειναι αρκετα αξιοπιστο αλλα το ατου του ειναι η αριστη οδικη συμπεριφορα και η αισθηση που σου δινει μεγαλυτερου αυτοκινητου.
    Το Jazz καλο και ασπαστο αλλα το νιωθεις πολυ ελαφρυ στον αυτοκινητοδρομο (πραγμα βεβαια που σε αποζημιωνει μεσα στην πολη).
    MADE IN JAPAN 日本製

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kokos08
    Getz, δεν παθαινει τιποτα και φθηνα ανταλλακτικα και μια χαρα!

Suzuki Swift.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kokos08 Προβολή μηνύματος
    Getz, δεν παθαινει τιποτα και φθηνα ανταλλακτικα και μια χαρα!
    Iσχυει. Γενικα η Hyundai αν και την σνομπαρουν ειναι πολυ τιμια εταιρια.
    Το μεγιστο αρνητικο του Getz, που κατα τα αλλα ειναι αρκετα καλο και οικονομικο, ειναι το πανηλιθιο ραφακι κατω απο την κωλονα του τιμονιου που ενοχλει αφανταστα αν εισαι πανω απο 1,80 ή αν εχεις μακρια ποδια. Μονο για μετριου αναστηματος και κατω οδηγους. Κατανταει πραγματικα ενοχλητικο και, τουλαχιστον στην περιπτωση μου, δεν συνηθιζεται.
    MADE IN JAPAN 日本製

Παλαιό μέλος
    ευχαριστώ για αρχή.
    οι κάτοχοι ας δώσουν και κανένα στοιχείο από τη συμβίωση τους με τα οχήματα τους.
    το jazz φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και από ότι καταλαβαίνω και μηχανικά πρέπει να είναι φοβερό. βλέπω όμως πολύ λίγα στο car και τσιμπημένα για την ηλικία τους και τα χιλ. τους.
    το auris από όσο βλέπω ανεβαίνει αρκετά σε τιμή.
    το getz το έχω μέσα στις πιθανές λύσεις.

Καθώς είμαι εντελώς άσχετος όσο το ψάχνω καταλήγω ότι
    - ή πάμε μέχρι 4000€ σε fiesta clio getz fabia panda corsa για κουτί του 04-06
    - ή πάμε στα 6000€ σε getz auris ... του 05-08

αν θέσουμε ως πρωτεύων την αξιοπιστία. και με τη λογική ότι για να πάμε στα 6000 θα πέσει πολύ μα πολύ ζόρισμα. τι προτείνεται;
    Δεν θέλω να πάρω κάτι που θα μου ζητήσει στα καπάκια χρήματα.
    Ιδανικά θα πρέπει να το κρατήσουμε 5-10 χρόνια. Είναι εφικτό ή πολλά ζητάω;
    Γενικά υπάρχει κάτι που πρέπει να αποκλείσω και να μην κοιτάζω καθόλου.
    Να πω πως ναι μεν θέλω να έχει μια σπιρτάδα για να κάνουμε καμιά προσπέραση με ασφάλεια αλλά γενικά σε ταξίδια πάμε με 110-130 και δεν με ενδιαφέρει να ταξιδεύει πχ με 150

Fabia, Panda, Clio αλλα και το Corsa (αν και καπως καλυτερο) να τα ξεχασεις..

Tα Ηonda δυστυχως ή ευτυχως διατηρουν υψηλη αξια μεταπωλησης οποτε ειναι λογικο να τα βρισκεις σε τσιμπιμενες τιμες για την χρονολογια και τα χλμ τους. Αλλα σε αποζημιωνει η αξιοπιστια τους και η ποιοτητα κατασκευης.

Αν ειναι να δωσεις τα εξτρα φραγκα παρε Auris. Πολυ πιο ολοκληρωμενο αυτοκινητο απο το Getz. Πιο ποιοτικο γενικα. Αξιοπιστο αλλα οχι με τα παλια στανταρ της Toyota. Δεν αξιζει να δωσεις 6000 για Getz.
    Για το Auris, δεν ξερω αν εφταιγε το συγκεκριμενο επειδη ηταν ολοκαινουργιο, αλλα τα φρενα του ειναι περιεργα. Δυνατα χωρις καθολου αισθηση και εμπλεκουν το abs ευκολα διοτι πανε να μπλοκαρουν με το παραμικρο. Θελουν συνηθεια. καποιος κατοχος ισως να μπορει να μας διαφωτισει περαιτερω.
    MADE IN JAPAN 日本製

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    αμα ψαξεις βρισκεις...εγω πετυχα και πηρα auris 1.6 με πραγματικα χλμ (το τονιζω γιατι πεφτει πολυ leasing και κατεβασμα χλμ) με 5.900 το καλοκαιρι του 2013...
    εψαχνα βεβαια για κανενα εξαμηνο...
    υπομονη θελει και γερο στομαχι...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    θελεις 12000χλμ το χρονο για 10 χρονια
    1.3 για μικρα τελη και σπιρταδα για ταξιδι
    ενα yaris πρωτης γενιας ιδανικα μεχρι 2001 μοντελο με <150000 χλμ
    κοστος γυρω στο 3χιλιαρο

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    Fabia, Panda, Clio αλλα και το Corsa (αν και καπως καλυτερο) να τα ξεχασεις..

Tα Ηonda δυστυχως ή ευτυχως διατηρουν υψηλη αξια μεταπωλησης οποτε ειναι λογικο να τα βρισκεις σε τσιμπιμενες τιμες για την χρονολογια και τα χλμ τους. Αλλα σε αποζημιωνει η αξιοπιστια τους και η ποιοτητα κατασκευης.

Αν ειναι να δωσεις τα εξτρα φραγκα παρε Auris. Πολυ πιο ολοκληρωμενο αυτοκινητο απο το Getz. Πιο ποιοτικο γενικα. Αξιοπιστο αλλα οχι με τα παλια στανταρ της Toyota. Δεν αξιζει να δωσεις 6000 για Getz.
    Για το Auris, δεν ξερω αν εφταιγε το συγκεκριμενο επειδη ηταν ολοκαινουργιο, αλλα τα φρενα του ειναι περιεργα. Δυνατα χωρις καθολου αισθηση και εμπλεκουν το abs ευκολα διοτι πανε να μπλοκαρουν με το παραμικρο. Θελουν συνηθεια. καποιος κατοχος ισως να μπορει να μας διαφωτισει περαιτερω.
    sorry, το jazz εννοούσα στα 6000

Auris εναντιων jazz ε;; Tough call που λενε και οι Αμερικανοι..
    Αν η χρηση ειναι κυριως πολη τοτε Jazz. Πιο αξιοπιστο, πιο μανιτζεβελο και πιο "εξυπνο" απο το Auris. Αν θες μεγαλυτερους χωρους και ταξιδια Auris. Αλλα 14αρι το Auris θα ειναι ταφος απο γκαζι..
    MADE IN JAPAN 日本製

Σελίδα 1 από 11 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αναζήτηση Ονείρου...
    από free rider στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 04/01/2005, 23:57
  2. Εγγυηση ΜεταΧειρισμενου Africa
    από gmak στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2004, 01:35
  3. Αναζητηση........