Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 31

Θέμα: Σε λιγο καιρο διπλωμα , το ονειρο αρχιζει ....

Νέο μέλος

Σε λιγο καιρο διπλωμα , το ονειρο αρχιζει ....

Καλησπερα σας , ειμαι ο Μιχαλης και σε λιγους μηνες κλεινω τα 18 . Ετσι λοιπον με την σειρα μου και εγω θα εισελθω σε αυτον τον μαγικο κοσμο της μηχανης . Ο πατερας μου εχει μια ducati mulistrada που εμενα προσωπικα δεν με τρελενει , γουσταρω πιο πολυ το enduro που εχουμε ενα αυθεντικο με τις μοβ ακτινες - τιμονι , Yamaha TTR 250 raid του '99 με 30 αλογα και 34.876 χλμ που την εχουμε στο γκαραζ και πιανει σκονη . Ειναι πανεορφη και παλια που την οδηγαγε ο πατερας μου λεει οτι ειναι σκυλι παει παντου χιονια,νερα,χωμα τα παντα ολα . Θα ηθελα να σας ρωτησω αν με το διπλωμα που θα βγαλω θα μπορεσω να τη εχω και αν θα ηταν καλη πρωτη μηχανη για εναν απειρο οδηγο . Το μονο αρνητικο στη μηχανη ειναι οτι ειναι ψηλη δηλαδη ειμαι με τις μυτες κατω και ειμαι 1.81 , ελπιζω να παρω κανεναν ποντο γιατι δεν με βλεπω καλα με το ΤΤR .

Αυτα προς το παρων , συγνωμη αν σας επριξα !

Παλαιό μέλος
    Το ΤΤΡ είναι άριστο για πρώτη μηχανή και είσαι τυχερός που το έχεις ήδη στο γκαράζ. Θα χρειαστεί βέβαια κάποια διαδικασία επαναφοράς, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα*.

Σχετικά με το δίπλωμα νομίζω πως σε καλύπτει, αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος.

Μέχρι την απόκτηση του διπλώματος και αφού σου αρέσει το εντούρο, μπορείς να εξασκείσαι σε εκτός δρόμου διαδρομές, με την εποπτεία του πατέρα σου. Φυσικά, ως εκεί, θα σε οδηγεί εκείνος.

Υπολόγισε ότι θα πρέπει να προμηθευτείς και ατομικό εξοπλισμό.

Με το καλό να πάρεις το δίπλωμα και καλώς ήρθες.

* δες και αυτό http://www.mototrail.net/t5080-topic

Το δίπλωμα στα 18 είναι ως 125 κυβικά. Στα 20 θα μπορείς να το οδηγείς.

Σε λίγο καιρό δίπλωμα το όνειρο αρχίζει
    Δύο χρόνια κάνε υπομονή, το ttr αξίζει.
    Τελευταία τροποποίηση από amyroukai; 28/08/2015 στις 23:05.

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Ισχυει αυτο που λεει ο Αμυρου. Η ελαχιστη ηλικια για το Α2 ειναι 20 ετη. Οποτε με το Α1 δεν καλυπτεσαι για το ΤΤR.
    Ψαξε καποιο αλλο μοτοσυκλετακι στα 125 κυβικα και μολις κανεις την επεκταση στο Α2 παρε το ΤΤ και βουρ!
    MADE IN JAPAN 日本製

Νέο μέλος
    Λοιπον το μηχανακι τωρα που ρωτησα τον πατερα μου δουλευει μια χαρα , εχει καινουρια λαστιχα και εχει αλλαξει τις φουσκες οπως τις αποκαλεσε (δεν ξερω τι ειναι χαχα ) . Του ειπα να πηγαινουμε για να αρχιζω να εξασκουμε και συμφωνησε να πηγαινουμε καθε Κυριακη να βρισκουμε μια ερημια και να μαθω τα βασικα , ταχυτητες και την συμπεριφορα μου για τον δρομο . Ανυπομονω να ερθει η Κυριακη και να κανω την πρωτη μου βολτα . Οσο αναφορα για τον εξοπλισμο επειδη ανεβαινω σχεδον καθημερινα στη ducati εχω ενα κρανος held travel champ , γαντια wfx skin της Five , μπουφαν MACNA SCOUT BLACK για το καλοκαιρι και ενα ασπρο δερματικο με κοκκαλα για τον χειμωνα αρα μου μενει μονο παντελονι ουσιαστικα . Δεν μπορω να περιμενω για το TTR πιστευω πως θα το αγαπησω πολυ , βεβαια υπαρχει μια περιπτωση να μην μπορω να το παρω γιατι ναι μεν ειναι 30 αλογα αλλα ειναι 250 κυβικα . Θα παρει αυριο τηλεφωνο σε σχολη οδηγων να ρωτησει για διπλωμα μηχανης ηλικιας 18 χρονων και ο θεος βοηθος .....

Νέο μέλος
    Αν ειναι τελικα ετσι τοτε θα πρεπει να μεινει για καιρο ακομα στο γκαραζ το ΤΤR αλλα με τι αλλο να ξεκινησω δεν εχω καμια εμπειρια στο θεμα των μηχανων οποτε μπορειτε να με βοηθησετε και να μου πειτε γνωμες για ενα μηχανακι 125 κυβικων εντουρο ?

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    xr 125?

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Το δίπλωμα στα 18 είναι ως 125 κυβικά. Στα 20 θα μπορείς να το οδηγείς.

Σε λίγο καιρό δίπλωμα το όνειρο αρχίζει
    Δύο χρόνια κάνε υπομονή, το ttr αξίζει.
    Στο θέμα του διπλώματος πιάστηκα αδιάβαστος.

Εν τω μεταξύ η βραδιά ποίησης βλέπω συνεχίζεται και εξαπλώνεται και σε άλλα θέματα.

Μιχάλη, από εξοπλισμό χρειάζεσαι μπότες και επιγονατίδες. Είναι σημαντικότερες από το παντελόνι.

Νέο μέλος Το avatar του/της rixius
    Καλησπέρα και καλή εισαγωγή στον (όντως) μαγικό κόσμο της μοτοσυκλέτας.

Περι διπλωμάτων λοιπόν η νομοθεσία ορίζει πλεον 4 κατηγορίες εσύ ανήκεις στην Α1 που σε περιορίζει στα 125 κυβικά.. Είναι λίγο ξενέρωτο αλλα that's the way it is. Άλλωστε αυτή η κατηγορία έχει πολλά να σου διδάξει, περισσότερο οδική συμπεριφορά και να σε προετοιμάσει για τα μελλοντικά "εργαλεία".

Πάμε στις προτάσεις λοιπόν που αν διάβασα καλά σου αρέσουν τα πιο "χωματινα" μηχανάκια παρά τα sreetοειδή.

XR και XT 125 δεν είναι enduro... Είναι ψευτοεντούρο (που λενε και στην καθομιλουμένη) με περιορισμένες δυνατότητες και αναρτήσεις που δεν ανταποκρίνονται σε άλματα βουνά και λάγκάδια.. Είναι όμως οικονομικά, φτηνά σε μεταχειρισμένα και μπορείς να πειραματιστείς μαζί τους σε δρόμο και ελαφρώς εκτός.

KTM exc125- δίχρονο εντουράκι που θα σου φτιάξει το κέφι στο χώμα. Πανάκριβο να το πάρεις καινούργιο.. Όχι οικονομικό σε κατανάλωση.
    aprilia rx125 αντίστοιχο με το ktm ίσως φτηνότερο μεταχειρισμένο
    yamaha DT125 Μια ακόμη εντουροδιχρονίλα

Aυταααααα... Αν σκεφτείς κάποια άλλη κατηγορία που μπορεί να σε ενδιαφέρει σφύρα το να κάνω ενα update στις προτάσεις.

Τα διχρονα μάλλον βγάζουν πιο πολλά άλογα από το όριο της κατηγορίας.

Τα διχρονα μάλλον βγάζουν πιο πολλά άλογα από το όριο της κατηγορίας.
    Οχι μαλλον. Ξεπερνανε σιγουρα το οριο των KW και ως εκ τουτου δεν τα καλυπτει το διπλωμα Α1 δυστυχως.
    Ασε που αν επαιρνε exc 125 το TTR θα μαζευε αραχνες μια ζωη μετα...
    MADE IN JAPAN 日本製

Κανένας σωστός;;
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    xr 125?
    Εξαιρετική επιλογή!!
    Ένα μηχανάκι που θα σε μπάσει ομαλά στον μαγικό κόσμο της μοτοσυκλέτας.Θα μπεις με τον ανάλογο εξοπλισμό στο χωματάκι και θα μάθεις τις σωστές τοποθετήσεις του σώματος ανάλογα με το τερέν.
    Με το ίδιο θα κάνεις επίσης τις βολτίτσες σου εντός καθώς και τις εκτός(όσο σου επιτρέπετε) αποδράσεις σου.
    Στα 1500 ευρώ θα βρεις καλό μεταχειρισμένο πιστεύω.
    Με το καλό το δίπλωμα..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    Οχι μαλλον. Ξεπερνανε σιγουρα το οριο των KW και ως εκ τουτου δεν τα καλυπτει το διπλωμα Α1 δυστυχως.
    ρε βλαμμένο όχι πες τι διαφορά έχει αυτό που είπες και αυτό που είπα. καλύτερα άσ' το για την ποίηση το ταλέντο, με τις μονάδες μέτρησης δεν το νιώθεις

ρε βλαμμένο όχι πες τι διαφορά έχει αυτό που είπες και αυτό που είπα. καλύτερα άσ' το για την ποίηση το ταλέντο, με τις μονάδες μέτρησης δεν το νιώθεις
    Bρε Αμυρου στο "μαλλον" ηταν η ενσταση μου. Απλα για να διανθησω το ποστ μου και να μην επαναλαβω τη λεξη αλογα εβαλα τα KW.

MADE IN JAPAN 日本製

Παλαιό μέλος Το avatar του/της GiorgosLa
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    Bρε Αμυρου στο "μαλλον" ηταν η ενσταση μου. Απλα για να διανθησω το ποστ μου και να μην επαναλαβω τη λεξη αλογα εβαλα τα KW.

Θα μπορούσες να βάλεις... «ίππους» Είναι πιο ποιητικό απ το KW.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 24/10/2006, 18:39
  2. Απαντήσεις: 65
    Τελευταίο μήνυμα: 28/05/2005, 19:23
  3. Καντινα Λιμς για καφε σε λιγο......
    από Runner Ducati στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 05/05/2005, 08:24
  4. Οταν σου κοβουν το ονειρο.....
    από ireneepi στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί