μπράβο παίχτες !!!! δώστε και άλλο, να παίρνουμε εικόνες και ιδέες...![]()
μπράβο παίχτες !!!! δώστε και άλλο, να παίρνουμε εικόνες και ιδέες...![]()
Ξημέρωσε η Παρασκευή, η μέρα της επιστροφής
Αφού ξεμπερδέψαμε με την κυρα-Βενετούλα (δεν ξέρω αν είναι αυτό το όνομά της, αυτό το όνομα έχει το ξενοδοχείο της) που ως κλασσική πονηρίδου πήγε να μας παίξει πουστιά με τα φράγκα (θα το εξηγήσω αλλού) και μου χάλασε όλη τη διάθεση και την καλή εντύπωση που είχα για το ξενοδοχείο της και για τον υιό της, ξεκινήσαμε για γρεβενά/καλαμπάκα μέσω εγνατίας.... Ημουν πλέον χορτασμένος, δεν πέθαινα για επαρχιακούς εν αντιθέσει με τον Αντώνη που ήθελε να βρούμε άλλο δρομο για γρεβενά (μάλλον δεν είχε χορτάσει γιαούρτια)....
από τα γρεβενά και μετά η διαδρομή ήταν μαγευτική.... τόσο το τοπίο όσο και η φρεσκοστρωμένη άσφαλτος που σε κάποια σημεία δεν είχε ακόμη διαγράμμιση κάνανε την επιστροφή μέχρι την καλαμπάκα ευχαριστη....
![]()
πουτσ@@@@@@@@@
Στην Καλαμπάκα ήπιαμε ένα καφεδάκι και απο κει και μέχρι τις στροφές του Δομοκού η διαδρομή ήταν βαρετή και επικίνδυνη.... Βαρετή γιατί είναι μία ευθεία, επικίνδυνη γιατί η κυκλοφορία είναι αυξημένη με φορτηγά, δίχως διαχωριστική στη μέση με αποτέλεσμα οι προσπεράσεις να γίνονται αέρα.... Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να βλέπεις φορτηγά να σου έρχονται από την απέναντι πλευρά στο ρεύμα σου....
Στη Λαμία ο Αντώνης αποφάσισε να πάει από Μπράλο, εγώ θα συνέχιζα εθνική.... Χαιρετηθήκαμε εν κινήσει και ο καθένας τράβηξε το δρόμο του....
Ο υπολογιστής ταξιδιού εκείνη την ώρα έδειχνε 6 λιτρα / 100 χλμ.... Ηπια ένα καφεδάκι ακόμα (και ο κώλος μου αλλά και η μέση μου - λόγω χαμηλής ταχύτητας ταξιδιού από καλαμπάκα μέχρι λαμία, με ενοχλούσαν) στα καμμένα βούρλα και μετά, κίνησα για Αθήνα γρήγορα....
Στη Κηφισιά με περίμενε η βροχή... ή μάλλον η μπόρα... δεν μπορώ να πω, και πάλι τυχερός ήμουν αφού ο κύριος όγκος της βροχής είχε πέσει λίγο πριν περάσω αλλά η εθνική ήταν γεμάτη λιμνάζοντα νερά και αφρούς.... μοιραία πέρασε από το μυαλό μου, "έχει γούστο να...."... Οδήγησα προσεκτικά, τσουκου-τσουκου -γκολ (), τίποτα δε συνέβει, όλα καλά....
Απολογισμός? 2000 χλμ εκ των οποίων 1300+ στα βουνά με χιλιάδες στροφιλίκα (λέγαμε με τον Αντώνη οτι στα βουνά οι μεγαλύτερες ευθείες μεταξύ των στροφών δεν πρέπει να ήταν πάνω από 150 μέτρα μαξ) και εγώ με ένα χαμόγελο διάπλατο.... Ευτυχώς δε που την επόμενη εβδομάδα είχα ακόμη άδεια αλλιώς, πραγματικά, δεν ήξερα πώς θα την πάλευα....
υγ... θα κάνω ένα ακόμα ποστάρισμα για κάποια πραγματάκια που θέλω να πω![]()
πουτσ@@@@@@@@@
καλά, αυτός ο μεσαστού, με το ένα χέρι σελφίζεται, με το άλλο μουτζώνεται;
Εγώ δεν κατάλαβα πότε κάνατε όλα αυτά τα χιλιόμετρα! Κατά την διάρκεια της βόλτας, μας έδειχνες, μόνο αιώρες και κοψίδια. Άντε και καμιά γέφυρα. Εσείς γυρίσατε την μισή (περίπου) Ελλάδα!!!
Μπράβο. Το συντομότερο με καινούρια.![]()
κάποιες σκέψεις σκόρπιες.....
τι μου άρεσε....
περι διαδρομής, τα πάντα όλα, άλλα λιγότερο άλλα περισσότερο.... δεν μπορώ να πω οτι υπάρχει κάτι που δεν μου άρεσε.... τα τοπία, τα χωριά, ακόμη και όταν η διαδρομή σε ενα δύο σημεία δεν έχει κάτι να πει, ακόμη και όταν ο δρόμος ήταν μπουρδέλο για το μηχανάκι μου (περίπου 400 κιλάκια με μένα μαζί), η επόμενη στροφή, η υπόλοιπη διαδρομή, η κορυφή στην οποία έφτανες, ήταν μαγική ....
ειδικά στα τζουμέρκα, όποια λανθασμένη διαδρομή και να πάρεις, το περιβάλλον ήταν τέτοιο που ξέχναγες οτι έχεις πάρει λάθος δρόμο....
στα γιάννενα, τα κοριτσάκια και το μαμ....
στην καστοριά, η πόλη που είναι πιο ωραία από τα γιάννενα....
η φλώρινα με το παλιό κέντρο της (το οποίο και δεν το περπατήσαμε αλλά έχει ο θεός) και τα "σπιτάκια" με τους κήπους λίγο έξω
το αξεπέραστο νυμφαίο..... επειδή το έχω δει και χιονισμένο, συνίσταται....
τι δεν μου άρεσε γενικά
πρέπει να γκρινιάξω, δεν πρέπει?
οτι οι λίμνες ιωαννίνων και καστοριάς είναι βρώμικες..... απαράδεκτο.... ειδικά για μένα που έχω κάνει μπάνιο σε λίμνες της κεντρικής ευρώπης μου φάνηκε κάπως(καλά δεν το έμαθα τώρα οτι είναι βρώμικες)
η γυφτιά του έλληνα.... πας μέσα στο δάσος, έχεις κ@υλώσει από τα πάντα όλα (διαδρομή, φύση κλπ) και τσουκ, πλαστικά ποτήρια καφέ, σακκούλες σκουπιδιών πεταμένα στη μέση του δρόμου από τον μαλάκα που δεν μπορεί να τα κρατήσει μέχρι να βρει κάδο.... βέβαια και εκεί που είχε κάδο, πεσμένος ήταν, τα σκουπίδια είχαν βγει απόξω και είχαν σκορπιστεί, live your myth in greece.....
η κουτοπονηριά του έλληνα.... το ξενοδοχείο στην καστοριά ήταν το πιο όμορφο από τα τρία που μείναμε.... όσο το γούσταρα, όσο γούσταρα και το γιο της κυρα βενετούλας, τόσο με χάλασε στο φεύγα.... με παιχνίδια με τις λέξεις προσπαθούσε να με πείσει οτι πρέπει να δώσουμε 80 ευρώ για τα δωμάτια και όχι 45.... ευτυχώς γι αυτήν ο γιος της κατάλαβε οτι δεν θα το άφηνα έτσι και δεν προχώρησε άλλο το θέμα.... χαλάστηκα τόσο πολύ που δε θέλω ούτε να το ξαναδώ το γαμωξενοδοχείο....
πουτσ@@@@@@@@@
ευχαριστίες
τον παναγιώτη ντιβιντί και τον τσομπάνη τους έχω στην καρδιά μου. τέλος.
είναι απίστευτα άτομα, γέροι μεν, οκ () αλλά είναι τόσο φιλόξενοι και φιλικοί που δε νομίζω να υπάρξει ποτέ κάποιος να τους βρει κάτι στραβό (και ποιος το λεει αυτό εεεε?
).....
ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι παιδιά.....
τον αντώνη τον συνταξιδιώτη μου
έχω ήδη πει οτι είχα άγχος πως θα βγει μια πενθήμερη απαιτητική βόλτα στα βουνά με κάποιον που κατ ουσία δεν ξέρω (ούτε αυτός εμένα).... ε λοιπόν μια χαρά βγήκε από όλες τις απόψεις....
δε λέω οτι γίναμε κολλητοί, αλλά ευκολα, πανεύκολα, χωρίς δεύτερη σκέψη θα ξαναπήγαινα μαζί του και σε πιο δύσκολες βόλτες...
ευχαριστώ αντώνη για την παρέα, ευχαριστώ που μπορέσαμε να συνεννοηθούμε χωρίς κανένα πρόβλημα ευχαριστώ γενικά για όλα....
την άρτεμις, τη σύζυγο....
σε ότι αφορά στη μαλακία που με δέρνει με τις μοτό και τις βόλτες, με καταλαβαίνει απόλυτα....
μία λέξη μόνο
![]()
πουτσ@@@@@@@@@
Καλό παιδί ο Παναγιώτης δεν λέω. Αλλά το κουσούρι του το έχει. Σού λέει ότι θα κεράσει όταν έρχεται ο λογαριασμός. Πες βρε άνθρωπε από πριν να ξέρω να πάρω κάνα… ΣΚΑΤΣ!!!
Φυσικά και κάνω πλάκα. Σε κάνει να νιώθεις υποχρεωμένος απ την προθυμία και μόνο να βοηθήσει σε ότι χρειαστεί, πριν ακόμα τον γνωρίσεις.![]()
![]()