Χαίρετε αδέλφια μου αλήτες μηχανόβιοι !!!
Πάει καιρός που έχω να γράψω εδω . Την τελευταία φορα΄προβληματιζόμουν για το αν θα ήταν κάλή ιδέα να αγοράσω ένα transalp ή οχι . Τελικα την πήρα (και άς ήταν γριούλα (1990) ) και το καταευχαριστήθηκα !!! Καθώς δέν είχα την οικονομική άνεση , αγόρασα ένα παλιό μοντέλο . Ζημιές δεν μου έβγαλε , ταξίδια (2-3) την πήγα , εντός Ελλάδος , δέν έκαιγε τίποτα !!! αλλα λόγο ηλικίας για να την κάνω όπως ήθελα έπρεπε να την λύσω και να χαλάσω κανα 3αρι χήνες ευρωπαικές πράγμα που έκανε το θέμα ασύμφορο. !!
Μέτά απο 9 μήνες χωρίς μηχανή (και με ελαφρώς βελτιωμένα οικονομικα !!) ΄δεν αντέχω άλλο και θα κάνω την κίνηση ξανά . Θέλω λοιπον την γνώμη σας για το τί να άγοράσω . Παραθέτω τα δεδομένα και είμαι ανοιχτός σε προτάσεις !!!
1) το ποσό που μπορώ να χαλάσω είτε για μηχανή την οποία θα βελτιώσω (αναρτήσεις , λαστιχα κ.τ.λ) είτε θα την πάρω έτοιμη είναι μέχρι
5000 ευρά !!! (και λιγότερα , δέν θα σταναχωρηθώ !!)
2) είμαι 1.93 οπότε λύσεις όπως triumpth st sprint 996 (το οποίο είχα...) - suzuki hayabussa κ.τ.λ θα με στείλουν χειρουργείο για μέση ...
3) έχω ξεπεράσει την ηλικία της καγκουριάς , ( αν και γουστάρω κάτι ΤΤ600 - και ΧR600 , να τα βλέπω βασικά ...) Oπότε δέν με εντυπωσιάζουν οι σούζες κ.τ.λ .
4) Δέν τρέχω και δέν έτρεχα ποτέ , οπότε η ταχύτητα δέν με απασχολεί - σκεφτείτε ότι με το transalp (εκτός απο τα ταξίδια που δέν πήγαινε πάνω απο 105 !! ) ήμουν ικανοποιημένος !!
5) Αυτή την φορά θα γούσταρα να πάω και μιά στο τόσο βουνό !!!
6) Αλλά επι το πλείστον θα την οδηγώ μέσα στην Αττική .
7) Μου άρεσε το γεγονός οτι η ΤΑ μου έιχε μικρή κατανάλωση .!!!
Στο μυαλό μου είναι τα - Africe twin , bmw 650 dakar , bmw 1150 adventure ,- το ΚΤΜ 990 ή 900 το έβγαλα απο το μυαλό μου γιατί φοβάμαι τα συνεργεία και τα υψηλά κόστη συντήρησης
Ευχαριστώ !!! Αναμένω απαντήσεις !!!