Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα,
Λίγα λόγια για μένα:
Είμαι 27 χρονών, 1,80 και 85 κιλά.
Οδηγάω αυτοκίνητο 9 χρόνια και ένα kymco agility 200 , 5 χρόνια στην Αθήνα
Έχω κράνος, μπουφαν, γάντια κλπ, έχω το μυαλό στο κεφάλι μου (δεν με τρώνε οι επιταχύνσεις, κόντρες, σουζες) και αναγνωρίζω τον κίνδυνο της μηχανής.
Το σκουτεράκι μου με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο για μέσα στη πόλη.
Πρόσφατα βρήκα δουλειά αρκετά μάκρυά από το σπίτι (και οχι κεντρο), οπότε κα8ημερινά πάω με το αμάξι για να μη βγάζω το σκούτερ σε εθνική και για να
μην έχω καθημερινές μεγάλες μετακινήσεις με το σκούτερ (δηλαδή γενικά για ασφάλεια, γιατί μπορώ να πάω και χωρίς εθνική). Αλλά μου τι δίνει να σκαλώνω
στη κίνηση
Επίσης, όταν βγαίνω σε καμιά Βουλιαγμένης, Συγγρού κλπ, και φτάσω τα 90-100 με το σκουτεράκι, νιώθω πως θα με πάρει ο αέρας (είναι ελαφρύ ~120 κιλά) ...
Οπότε, μιας και πάντα μου αρέσαν οι μηχανές, σκέφτομαι να κάνω το άλμα..
Η μηχανή στο μυαλό μου είναι το αίσθημα ελευθερίας, να πας όπου θες, να μη ψάχνεις να παρκάρεις, να έχει φτηνή σχετικά συντήρηση και να είναι όμορφη !
Επίσης αν πάρω μηχανή, θα ξανακάνω 1-2 μαθήματα με ένα δάσκαλο που ξέρω και θα πάρω πιο καλό κράνος (για να σας προλάβω :P )
Η ερώτηση του θρεντ:
1)Τι προτείνετε για αυτή τη χρήση που περιέγραψα (κυρίως μέσα σε πόλη, ίσως και καθημερινή για ~35 χλμ ) , κανα 300 σκουτερ η καμια μικρη μηχανη ?
2)Ποιο μοντέλο θα μου προτείνατε ? (με ενδιαφέρει η εύκολη μετάβαση, νορμάλ συντήρηση, ευκολία μεσα στην πόλη, εμφάνιση)
Από μηχανές σκέφτομαι κυβικα απο 250 -500, δεν χρειάζονται παραπάνω (+δεν μου αρέσουν τύπου R) και εμφανισιακά μου αρέσουν οι εξής:
-Sym wolf 250 (όμορφο, οικονομικό, ίσως καλύτερο για πρώτη μηχανή)
-CB 500F (επίσης όμορφο, πιο ακριβό, ίσως πιο αξιόπιστο ?)
-CB 500X (ίσως το ομορφότερο :P, πιο δυσκίνητο στη κίνηση ?)
-BMW 650 Dakar (σαν παπί στη κίνηση, πιο ακριβή συντήρηση ?)
Ευχαριστω πολύ