Ως νέο μέλος καλησπερίζω και χαιρετώ θερμά την όμορφη παρέα!
Ας μου συγχωρηθεί το οτι ανοίγω ένα θέμα που πιθανότατα έχει συζητηθεί και αναλυθεί εκτενώς στο παρελθόν, όμως θεωρώ ότι ο κάθε αναβάτης έχει τις δικιές του ανάγκες και προτιμήσεις κι έτσι σε κάθε περίπτωση μπορεί να ανταλλάξουμε διαφορετικές πληροφορίες και αποκομίσουμε κάτι καινούριο. Παρ' όλα αυτά, αν το θέμα κριθεί ακατάλληλο ας διαγραφεί. Ευχαριστώ!
Χωρίς να πλατιάζω περαιτέρω, περνώ στο κυρίως θέμα!
Αλλάζω μοτοσυκλέτα. Πουλάω το honda steed και με ενδιαφέρει κυρίως το XT600 (2000-2003 μοντέλο), έχοντας παράλληλα υπ’ όψιν και εναλλακτικές όπως το TT600R ή το BMW650 Funduro. Κεφάλαιο 2.300 μέγιστο. Αναφέρω οτι είμαι κάτοχος διπλώματος Α2, καβαλάω δηλαδή μέχρι 30kw (46.9bhp) και 0.2kw/kg.
Χρήση:
-Χειμώνα καλοκαίρι καθημερινά
-Σπίτι - σχολή - σπίτι (50km, 70εντός/30εκτός)
-Μικρές μετακινήσεις εντός
-Μικρές εξορμήσεις τα σκ, 150km max κυρίως σε άσφαλτο
Προτιμήσεις:
-Να μπορώ να πατήσω χώμα (Χαλαρές διαδρομές, όχι heavy enduro)
-Να είναι σχετικά άνετο (κυρίως για τη μέση) για αυτές τις λίγες ώρες χρήσης (όσο άνετο μπορεί να είναι ένα dual sport)
-Να μπορώ να ανεβάσω συνεπιβάτη για μικρές αποστάσεις
-Να μην το πληγώνουν οι κακοτεχνίες των δρόμων, όπως το χαμηλοκάβαλο το τσοπεράκι μου. Μιλάμε για τα ελληνικά δεδομένα!
Το XT ξέρω οτι είναι ιδανικό για αυτή τη χρήση. Η απορία μου έγκειται κυρίως στην εναλλακτική του TTR καθώς και στο θέμα στάση οδήγησης.
1) Ποιες διαφορές θα δω ανάμεσα στο XT600 και στο TT600R. Όχι τόσο μηχανικά ή σε εξοπλισμό, αλλά στο πως αυτό μεταφράζεται πρακτικά στην καθημερινότητα, πχ. σε άνεση, κατανάλωση, service, συμπεριφορά, αυτονομία. Θα βρω σήμερα τόσα ανταλλακτικά για το TTR όσα για το XT? Μπορώ να βάλω στο TTR κάποια extra όπως πλαϊνές τσάντες, ανεμοθώρακα, ανατομική σέλα (εδώ γελάμε.. απλώς λέω), aftermarket μάσκα, φτερά κλπ..? Μανιβέλα και καθημερινή χρήση εντός? (σχόλια-εμπειρίες). Ακόμα, τι προβλήματα έχει βγάλει το TTR που δεν έχει παρουσιάσει το XT?
2) Επίσης, επειδή έχω τραυματική εμπειρία με την πίσω ανάρτηση και διπλό άτομο στο chopper με monoshock, δίνω ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό.. Τα σηκώνουν τα 190 κιλά? (Σημειώνω οτι από μόνος μου ζυγίζω 100 κιλά) Δεν ανεβάζω κάθε μέρα δεύτερο άτομο, αλλά όταν χρειαστεί δε θέλω να ζορίσω το μηχανάκι. Τι επιλογές έχω για την πίσω ανάρτηση σε XT και TTR? (επισκευή/ανακατασκευή μανίσιας, aftermarket ανάρτηση, ρυθμιζόμενη κλπ και το κόστος αντίστοιχα).
3) Και τέλος, κατά πόσο ενδείκνυται ή αντενδείκνυται για τη μέση και την πλάτη η στάση οδήγησης των εν λόγω μοτοσυκλετών?
Υ.Γ. Δεν αποκλείω άλλα μοντέλα, χωρίς να παρεκκλίνω πολύ από την κατηγορία on/off. Σημαντικός παράγοντας η κατανάλωση και το κόστος συντήρησης (Α2 δίπλωμα πάντα).
Ευχαριστώ!!