Υπάρχουν και ειδικά σαμπουάν για κράνη καθώς και μπαλακλάβες, buff κλπ. μαντήλια για να μη χρειάζεται τόσο συχνά πλύσιμο.
Υπάρχουν και ειδικά σαμπουάν για κράνη καθώς και μπαλακλάβες, buff κλπ. μαντήλια για να μη χρειάζεται τόσο συχνά πλύσιμο.
Φύγαμε...
Σε αυτή την περίπτωση μάλλον έχει μυρίσει το ίδιο το κράνος, όχι η επένδυση. Θα πρέπει να το πλύνεις ολόκληρο, με εμβάπτιση σε λεκάνη με σαπουνάδα. Χρησιμοποίησε καλύτερα κάποιο απλό σαμπουάν, είναι φιλικότερο στα μαλλιά από τα απορρυπαντικά.
Ναι, αλλά όλα αυτά τα χρόνια δεν θα είχες την συνεχή προστασία ενός κορυφαίου κράνους.
Πράγματι, απίθανο.
Πλυντα στο πλυντηριο με το προγραμμα για μαλλινα σε 0 βαθμους....
Με σοφλαν και μαλλακτικο....
πουτσ@@@@@@@@@
Την τελευταια φορα το ειχα κανει κανονικη βουτια και πλυσιμο ολοκληρο αλλα παλι δεν ειδα προκοπη. Αυριο λεω να του κανω μια φουλ εξτρα παλι, και μαλιστα μολις βγαλω τα μαξιλαρια να δω απο που προερχεται αυτη η μυρωδια(αν και ηδη απο την προηγουμενη φορα ειχα δει οτι ειναι το εσωτερικο του κρανους μπροστα απο το στομα) και αν δεν στρωσει μαλλον θα κοιταξω να παρω αλλο.
πιστευω οτι το κρανος σου ειναι για αλλαγη
αν ομως θες να του δωσεις μια τελευταια ευκαιρια δοκιμασε να πλυνεις το σημειο που μυριζει με ξυδι
Να στείλουμε εδώ μία παράγραφο Καθαριότητα κράνους και να αλλάξουμε τον τίτλο σε 19 τρόποι...
Πλάκα πλάκα όμως καθαρίζει καλά το ξύδι !
Φύγαμε...
για κάνε κι αυτό το τεστ. τη Τζένη να διαλέξεις, τα λέει καλύτερα.
http://www.colgate.com.gr/app/CP/GR/...ssessment.cvsp
![]()
Δέν μπορώ να μιλήσω για άλλους, οπότε σου λέω τί κάνω εγώ:
Μετά από σχεδόν κάθε χρήση - ιδίως αν πρόκειται για καλοκαίρι, μεγάλη βόλτα/ταξίδι - ελαφρύ πλύσιμο με καλό, μαλακό σφουγγάρι ( τα φθηνά μαδάνε και αφήνουν κομματάκια) και σαμπουάν μαλλιών. Κατόπιν ρίχνω στο εσωτερικό, αποσμητικό, κατάλληλο για υφάσματα.
Το αφήνω να στεγνώσει σε εσωτερικό χώρο. Άν το συνδιάσεις και με δύο φθηνές, λεπτές μπαλακλάβες ( την μία την ξεπλένεις μετά από τη χρήση και μέχρι να στεγνώσει, φοράς την άλλη), το κράνος σου δεν θα βρωμίσει ποτέ (όπως και το κεφάλι σου) και θα μυρίζει καινουργίλα.
Τα οξέα του δέρματος και τα έλαια των μαλλιών καταστρέφουν τις επενδύσεις, όσο περίεργο και αν μας φαίνεται (όπως ακριβώς και οι εξωτερικοί παράγοντες - μυγάκια, καυσαέρια, βροχή) .Γι' αυτό θέλει καθημερινή φροντίδα και καθαρισμό, όσο χρονοβόρο και να είναι αυτό.
I'm the footprint on the sand ....
Winterhater.
Ρε αγάπη, πας μιά βόλτα την κυριακή μόνο.
Αν είσαι ΚΑΘΕ μέρα στο βάλε βγάλε 10 φορές αμφιβάλλω αν θα τρως ένα μισάωρο να πλύνεις ΚΑΘΕ βράδι (συν το ότι δεν είναι σίγουρο πως θα είναι στεγνό το επόμενο πρωί ΚΑΘΕ μέρα το κράνος).
Ίσα-ίσα, που όταν το χρησιμοποιείς με τον τρόπο που περιγράφεις, χρειάζεται να ασχολείσαι και περισσότερο. Αλλιώς η μπίχλα, η γλίτσα και η δυσωδία θα κάνουν γρήγορα την εμφάνιση τους. Για την χρήση λοιπόν αυτή, με ένα απλό πέρασμα με νωπό (βρεγμένο και στραγγισμένο καλά) σφουγγάρι, να είσαι σίγουρος ότι θα έχει στεγνώσει μέχρι την επόμενη.
Ά και πού 'σαι ... επειδή είμαι κλεισμένος στους 4 τοίχους, τα τελευταία χρόνια και δεν κυκλοφορώ πολύ τις καθημερινές, δεν σημαίνει ότι ήμουν πάντα κλεισμένος στους 4 τοίχους![]()
I'm the footprint on the sand ....
Winterhater.
Ξέχασε να αναφέρει ότι, μαζί με τις 2 μπαλακλάβες, πρέπει να έχεις και 2 κράνη.
Εγώ, πάντως, πλένω τα κράνη μου 1-2 φορές τον χρόνο και δεν έχει μυρίσει/βρωμίσει/σαπίσει ποτέ κανένα. Ίσα ίσα τα διατηρώ πάντα άψογα.
Life begins at 45°.
Σοβαρά στο λέω, πραγματικά θαυμάζω όλους εσάς που έχετε τη διάθεση να ασχολείστε με τόση λεπτομέρεια με το κάθε τι. Δεν το έκανα ποτέ νομίζω και δεν ξέρω αν θα έχω ποτέ διάθεση να το κάνω.
Όταν ξέρω ότι δεν θα πάρω μηχανή για την επόμενη, λεκανάκι, υγρό για πλύσιμο στο χέρι, μούλιασμα το εσωτερικό και καλό μασαζάκι να καθαρίσει και το σφουγγάρι μέσα από το ύφασμα και άπλωμα να στεγνώΞει.
Επειδή γενικά ιδρώνω αρκετά, η χρήση μπαλακλάβας έδειξε ότι ναι μεν αποκλείει την άμεση επαφή με το εσωτερικό και άρα καθυστερεί το επιφανειακό λέρωμα αλλά αυξάνει κατακόρυφα την εφίδρωση οπότε τα μαξιλαράκια αργούν πολύ να στεγνώσουν, κάνοντας την χρήση του κράνους λίγο αηδιαστική.
Σε μερικά κράνη που δεν έχουν ύφασμα αλλά κάτι σαν δέρμα/αλκαντάρα μέσα, αυτό που λες θα ήταν όντως ιδανικό για να καθυστερήσει όσο γίνεται το βγάλε πλύνε.
Συμφωνώ και έχω να προσθέσω το εξής σημαντικό (...)
για ταξίδια που το κράνος φοριέται σε σχετικά άνετες συνθήκες ή για παραλίες τώρα το καλοκαίρι για να αποφύγουμε ιδρώτες και αλμύρες, χρησιμοποιώ χειρουργικά καπελάκια. Βέβαια, η τεχνολογία ως γνωστόν κάνει άλματα και σ' αυτόν τον τομέα...
![]()