και εγώ την έκδοση και την τιμή του mt 07 tracer και τα χρώματα του mt 09 tracer περιμένω να δω και αν έχουμε δουλεία και την νέα χρονιά μάλλον θα την κάνω την κίνηση...
και εγώ την έκδοση και την τιμή του mt 07 tracer και τα χρώματα του mt 09 tracer περιμένω να δω και αν έχουμε δουλεία και την νέα χρονιά μάλλον θα την κάνω την κίνηση...
Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με το κοσκινισμα στα 180km. Βοηθησε με να το λυσω σε παρακαλω. Εχω σκεφτει μηπως οι καθοδικες αεροδυναμικα χουφτες δεν ειναι κεντραρισμενες το ιδιο και δημιουργουν προβληματα με τον αερα. Η ακομη και η ελαχιστη ως προς το βαρος της κατανομη.
Στο ΜΟΤΟ περιοδικό έγραψαν πως το δικό τους που κουνούσε είχε χαλαρά παξιμάδια στο τιμόνι και ήθελε σφίξιμο.
Η Yam στο συγκεκριμένο σημείο έχει κάνει τρελές μαλακίες τελευταία.
Μήπως να πάτε να τα ελέγξουν;
Και για τα λάστιχα έχει ειπωθεί ως αιτία στο κούνημα. Συν το παξιμαδι. Fail πάντως αυτή η υπόθεση.
Καλησπέρα και από εμένα. Έχει ακούσει κανεις τι παίζει με τα χρώματα του 2016 ;
Ποσο καιρο περιμενατε για το δικο σας tracer??το εχω παραγγειλει απο 20 αυγουστου κ ακομα περιμενω....
οι μπίλιες στα πατάκια δεν κάνουν ένα μηχανάκι στριφτερό,
αν και δε σε ξερω, είναι δεδομένο ότι τα χέρια τα δικά σου με άλλο μηχανάκι θα έστριβαν πιο γρήγορα απο ότι με το tdm, (γιατί μόνο έτσι μπορείς να συγκρίνεις)
και ναι το μηχανάκι είχε 2 στρέμματα απόσταση απο τον οδηγό με το μπροστινό σύστημα οπότε δεν καταλάβαινες τι έκανε το μπροστινό λάστιχο
και ναι ο 18άρις - 17άρις μπρος / πίσω τροχός δε ξέρω τι σκοπό εξυπηρετούσε σε ένα δρομήσιο μηχανάκι, πέραν απο την έξτρα ευστάθεια στις ευθείες μονο
και ναι η γεωμετρία του παρ' όλη την ονομαστική σχεδόν 50-50% weight distribution είχες την αίσθηση ότι ήταν 30-70% μπρος πίσω
παρ' όλα αυτα πολλά vroom για το κείμενο σου, μικρή κατάθεση ψυχής με το μηχανάκι που έζησες πολλά. ας μη περάσει απαρατήρητη
σ' ωραίος
![]()
Αντιπροσωπος YAMAHA Hρακλειου : οι ΠΡΟπαραγγελιες θα ερθουν τελη Σεπτεμβρη με αρχες Οκτωβρη (max την 1η εβδομαδα).
ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ : Ειχαν καθυστερηση απο το εργαστασιο, και η παρτιδα θα ερθει τελη Οκτωβριου.
Και στις δυο περιπτωσεις, συνοψιζω τα λογια τους. Δεν γνωριζω ποιος λεει αληθεια, ποιος ειναι περισσοτερο ενημερωμενος κτλπ.
Αυριο ομως, που εχει το event σε Αθηνα-Θεσσαλονικη της Yamaha με τα ΜΤ (συγγνωμη που δεν εχω link, γραφω απ το κινητο) λογικα θα εχουμε μια επισημη απαντηση. Και για τις παραγγελιες και για το θεμα του wobbling και για τα νεα χρωματα!
P.s : οποιος παει, παρακαλω, να ρωτησει και για εμας που δεν θα καταφερουμε να παρεβρεθουμε. Ευχαριστω/ουμε εκ των προτερων !
Για να συνεχίσω την συζήτηση της λεξιπλασίας, λεξοδιαστροφής, λεξοσυστροφής και με τα λεξοτανίλ παραμάσκαλα (αστείο το τελευταίο, για όσους δεν διαθέτουν το απαραίτητο κριτήριο) στο σωστό νήμα:
Στο MOTO magazine του μήνα που φεύγει γράφει ότι και το δεύτερο tracer που πήραν για δοκιμή ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ κουνάει στα πολλά το τιμόνι. Έγραψαν επίσης ότι παίζοντας με την προφόρτιση αυτό διορθώνεται αλλά ότι ποτέ δεν είσαι σίγουρος για το αν θα το κάνει ή όχι (διαστρέφω κατά την προσφιλή μου τις λέξεις και λέω ότι είναι λογικό αφού δεν κουβαλάει πάντα το ίδιο φορτίο). Αυτή η παρατήρηση, έρχεται να επιβεβαιωθεί και "απ' έξω" όπου έγραψαν πως το πίσω ελατήριο είναι γενικά πολύ μαλακό και δεν ανταποκρίνεται σωστά σε συνθήκες φορτίου ή δικάβαλου και έρχεται σε δύσκολη θέση ακόμα και με βαρύ αναβάτη, πράγμα που εδώ έγινε γαργάρα γιατί όλοι είναι μονδέλα και συλφίδες και δικάβαλο δεν παίρνουν μάλλον (χιούμορ, ξαναλέω). Το γιατί η Yamaha δυστυχώς συνεχίζει μιά κακή παράδοση με τις αναρτήσεις της δεν το καταλαβαίνω (στο δικό μου fazer πχ το ελατήριο είχε σωστά sag με φορτίο 45 κιλών, όχι δεν κάνω πλάκα, δικάβαλο τερμάτιζε συνεχώς). Αλλά λογικά, με ένα σωστό ελατήριο πίσω ή με ένα σωστό αμορτισέρ πίσω ακόμα καλύτερα, το πράγμα θα στρώνει.
Όσο για το προηγούμενο μηχανάκι το οποίο κουνούσε στο ατομικό τέστ του tracer, όποιος γράφει ότι με τις συνεχείς σούζες δεν τρώει ζόρι ο λαιμός και τα ρουλεμάν στην προσγείωση, μάλλον δεν έχει ιδέα από μοτοσικλέτες. Και αυτό το λέω έχοντας μικρή ιδέα από μοτοσικλέτες, για να μην παρεξηγηθώ κιόλας ότι το παίζω αυθεντία. Η Yamaha έχει βεβαρυμένο παρελθόν στις τελευταίες της παρτίδες με τα ρουλεμάν λαιμού, τα παξιμάδια της τιμονόπλακας, έχουν γραφτεί ουκ ολίγες περιπτώσεις χαλαρά σφιγμένων ή και εντελώς ξεβίδωτων τέτοιων στα σούπερ τενερέ. Θα ξαναπώ ότι ο έλεγχος δεν είναι μισή ώρα δουλειά και καλό θα ήταν ο αγοραστής να το απαιτήσει ή με την παραλαβή ή στο πρώτο σέρβις.
Για την ιστορία και επειδή δεν έχετε διαβάσει το τεστ του προηγούμενου, τα κουνήματα ξεκίνησαν μόνο μετά τις δοκιμές φρεναρίσματος και το περιοδικό υποπτευόταν ότι έχει πάρει ο σκελετός του εμπρός ελαστικού από το ζόρι. Αν ήταν κακό το ρουλεμάν λαιμού από την αρχή, φαντάζομαι ότι θα κουνούσε διαρκώς από την αρχή και θα το έγραφαν.
Δεν θέλω να πω ότι δεν έχει ευθύνες η εταιρία και η αντιπρσωπεία για το πως παραδίδει και πως ελέγχει προ της παράδοσης τα οχήματα. Αλλά κάτι που ελέγχεται και διορθώνεται με μηδέν κόστος και σε ελάχιστο χρόνο (το ρουλεμάν), μην το κάνουμε τόσο πια καταστροφή. Ακόμα και να αλλάξει αμορτισέρ κάποιος (πχ στα κιλά μου δεν το συζητώ ότι θα ήθελε πέταμα) πάλι είναι φτηνότερο από τον ανταγωνισμό.
Τουλάχιστον δεν γράφει στο manual μην περνάτε τα 150, όπως άλλοι για τους οποίους δεν είπε τίποτα στο φόρουμ ο μαλλιάς καπετάνιος, παρά το ότι είναι στο ίδιο τεύχος τα ίδια παράπονα... #δύομέτρακαιδύοσταθμά #ναταλέμεαυτά...
Ή επίσημη απάντηση της yamaha hellas
http://www.motomag.gr/news/reportaz/...i-tis-etairias
Μια χαρα τα εχωσα και στα κατεμια......
Ειδικα στα Ευρωπαικα περιμενω πως και πως να κραξω.....
![]()
πουτσ@@@@@@@@@
ενταξει αν ψιλοπαραδεχονται το προβλημα και σου λενε.."αν αισθανθεις κατι πηγαινε το συνεργειο και θα στο φτιαξουμε", ειναι μια χαρα...
αυτο ειναι πταισμα σε σχεση με κατι κομμενα πλαισια, καταναλωσεις λαδιων, καμμενα πηνια κλπ...
κουναει το πρα πρα στα πολλα, ενω δεν θα'πρεπε...σφιξε μαστορα τον λαιμο και εδω ειμαστε...
Στη συζήτηση με τη Yamaha, περιέχεται το παρακάτω :
"Με δεδομένο ότι υπάρχουν ιδιοκτήτες που παραπονιούνται για «κοσκίνισμα» του τιμονιού στις υψηλές ταχύτητες, τι συνιστάτε σε όσους ιδιοκτήτες αντιμετωπίσουν τέτοιο θέμα;Καταρχήν να στραφούν σ’ ένα Συμβεβλημένο Συνεργείο προκειμένου να αποφανθεί εάν υφίσταται πράγματι πρόβλημα, και εάν ναι, να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες. Μήπως αυτό που περιγράφουν ως «πρόβλημα» είναι τελικά κάτι απόλυτα φυσιολογικό – εάν όχι το ζητούμενο - για ένα sport-touring δίκυκλο, με τον χαρακτήρα, την ιπποδύναμη, το βάρος και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του Tracer? "
Με το τονισμένο σχόλιο τι εννοούν; Ότι είναι επιθυμητό το κούνημα της μοτό στα πολλά χλμ;