Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 53

Θέμα: προβλημα καμπανας

Νέο μέλος

προβλημα καμπανας

Καλημερα παιδια...
    εχω ενα c50 με κινητηρα λιφαν 110
    εδω κι καιρο το μηχανακι δυσκολευοταν να παρει μπροστα οταν ηταν κρυο μεχρι που καποια μερα δεν επερνε καθολου με μανιβελα...μονο κατηφορα
    το μηχανακι δεν ειχε σχεδον καθολου συμπιεση...οποτε λεω οι δισκοι θα ναι...τους αλλαξα εχθες ομως παλι τα ιδια
    ξερω οτι θελει και ρυθμισμα απο τη βιδα που ειναι στο καπακι....αν την εχω τερμα ξεβιδωμενη....η μανιβελα παει σα νερο κατω..δεν γυριζει καν ο κινητηρας....αν τη σφιξω τερμα εχει λιγη συμπιεση αλλα οχι οσο θα πρεπε
    αν με βοηθουσε κανεις θα μουνα ευγνομων

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Ti σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο; (δίσκοι και συμπίεση....)
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Ti σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο; (δίσκοι και συμπίεση....)
    ??????

Νέο μέλος
    εχει γιατι οταν πατιναρει....η κινηση περναει στην αλλησιδα και στον αρα δε εχει συμπιεση

Moderator
    Μάλιστα.....

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Ανοίγει η βαλβίδα εισαγωγής και καθώς το έμβολο κατεβαίνει πέφτει μέσα στο θάλαμο καυσης το μείγμα που αποτελείται από βενζίνη και αέρα. Αυτός είναι ο πρώτος χρόνος.
    Μετά η βαλβίδα εισαγωγής κλείνει και το πιστόνι καθώς ανεβαίνει συμπιέζει το μείγμα. Αυτός είναι ο δευτερος χρόνος.
    Με τις βαλβίδες ακόμα κλειστές και το πιστόνι στο ανώτερο σημείο να έχει ζουπίξει το μείγμα καλά καλά, το μπουζί δίνει σπινθήρα και το μείγμα αρπάζει. Η έκρηξη είναι ο τρίτος χρόνος και σπρώχνει το πιστόνι προς τα κάτω δίνοντας κίνηση που μέσω του σασμάν περνάει στην αλυσίδα.
    Στο τέταρτο και τελευταίο χρόνο της λειτουργίας ανοίγει η βαλβίδα εξαγωγής καθώς το πιστόνι ανεβαίνει τα υπολείματα απ' την καυση περνάνε στην εξάτμιση.

Όταν λέμε συμπίεση εννοούμε την πίεση που ασκεί το πιστόνι όταν είναι στο πιο πάνω σημείο του με τις βαλβίδες κλειστές. Ακόμα και αέρας κοπανιστός να υπάρχει εκεί μέσα το πιστόνι με τις βαλβίδες κλειστές δεν μπορεί να φτάσει εύκολα πάνω πάνω γιατί ο αέρας δεν έχει από που να φύγει. Όταν κάποια βαλβίδα δεν κλείνει καλά ο αέρας περνά από εκεί και χάνεται η συμπίεση. Όταν τα ελατήρια του πιστονιού είναι χαλασμένα τότε ο αέρας δραπετεύει απ' τα πλάγια, απ' τα τοιχώματα του κυλίνδρου.

Όταν χαθεί μεγάλο μέρος της συμπίεσης το μηχανάκι δεν παίρνει μπροστά γιατί το μείγμα δραπετεύει απ' τα γνωστά σημεία και δεν μπορεί να γίνει η καύση.

Όταν το μηχανάκι είναι σβηστό τότε είναι πιο δύσκολο να γίνει η ανάφλεξη του μείγματος γιατί ο θάλαμος καυσης είναι κρύος και δε βοηθάει. Γι' αυτό έπαιρνε σε κατηφόρα και όχι με μίζα, μανιβέλα.

Edit.
    Αυτά επειδή τον συμπαθούμε τον oldman και δε θέλουμε να πάθει τίποτα.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 11/09/2015 στις 20:12.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Ανοίγει η βαλβίδα εισαγωγής και καθώς το έμβολο κατεβαίνει πέφτει μέσα στο θάλαμο καυσης το μείγμα που αποτελείται από βενζίνη και αέρα. Αυτός είναι ο πρώτος χρόνος.
    Μετά η βαλβίδα εισαγωγής κλείνει

.................................................................................................... .............................................
    αδελφέ υποκλίνομαι

εσύ όχι τη Νικόλ οδήγηση αλλά και σε σκύλο προπαίδεια μαθαίνεις.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Νέο μέλος
    Μετά η βαλβίδα εισαγωγής κλείνει και το πιστόνι καθώς ανεβαίνει συμπιέζει το μείγμα. Αυτός είναι ο δευτερος χρόνος.
    Με τις βαλβίδες ακόμα κλειστές και το πιστόνι στο ανώτερο σημείο να έχει ζουπίξει το μείγμα καλά καλά, το μπουζί δίνει σπινθήρα και το μείγμα αρπάζει. Η έκρηξη είναι ο τρίτος χρόνος και σπρώχνει το πιστόνι προς τα κάτω δίνοντας κίνηση που μέσω του σασμάν περνάει στην αλυσίδα.
    Στο τέταρτο και τελευταίο χρόνο της λειτουργίας ανοίγει η βαλβίδα εξαγωγής καθώς το πιστόνι ανεβαίνει τα υπολείματα απ' την καυση περνάνε στην εξάτμιση.

Όταν λέμε συμπίεση εννοούμε την πίεση που ασκεί το πιστόνι όταν είναι στο πιο πάνω σημείο του με τις βαλβίδες κλειστές. Ακόμα και αέρας κοπανιστός να υπάρχει εκεί μέσα το πιστόνι με τις βαλβίδες κλειστές δεν μπορεί να φτάσει εύκολα πάνω πάνω γιατί ο αέρας δεν έχει από που να φύγει. Όταν κάποια βαλβίδα δεν κλείνει καλά ο αέρας περνά από εκεί και χάνεται η συμπίεση. Όταν τα ελατήρια του πιστονιού είναι χαλασμένα τότε ο αέρας δραπετεύει απ' τα πλάγια, απ' τα τοιχώματα του κυλίνδρου.

Όταν χαθεί μεγάλο μέρος της συμπίεσης το μηχανάκι δεν παίρνει μπροστά γιατί το μείγμα δραπετεύει απ' τα γνωστά σημεία και δεν μπορεί να γίνει η καύση.

Όταν το μηχανάκι είναι σβηστό τότε είναι πιο δύσκολο να γίνει η ανάφλεξη του μείγματος γιατί ο θάλαμος καυσης είναι κρύος και δε βοηθάει. Γι' αυτό έπαιρνε σε κατηφόρα και όχι με μίζα, μανιβέλα.

Edit.
    Αυτά επειδή τον συμπαθούμε τον oldman και δε θέλουμε να πάθει τίποτα.
    φιλε μου προσπαθοντας να το παιξεις εξυπνος γινεσαι γελοιος μπορω να πω..... αν δεν εισαι σιγουρος γ αυτο που λες μην το λες καθολου παντως τους χρονους τους ξερεις καλα μπραβο σου ...αλλα μεχρι εκει.....

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από giannisglx Προβολή μηνύματος
    φιλε μου προσπαθοντας να το παιξεις εξυπνος γινεσαι γελοιος μπορω να πω..... αν δεν εισαι σιγουρος γ αυτο που λες μην το λες καθολου παντως τους χρονους τους ξερεις καλα μπραβο σου ...αλλα μεχρι εκει.....
    Δεν ξεκίνησες καλά εδώ...

Γελοίος ο Daz ε; ξανά μάλιστα.....
    Τελευταία τροποποίηση από Bowleno; 12/09/2015 στις 02:31.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimmie_72 Προβολή μηνύματος
    αδελφέ υποκλίνομαι

εσύ όχι τη Νικόλ οδήγηση αλλά και σε σκύλο προπαίδεια μαθαίνεις.
    Όπως βλέπεις δεν είναι πάντα τόσο εύκολο!
    Sent from me using a computer.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Όπως βλέπεις δεν είναι πάντα τόσο εύκολο!

άντε βρε γελοίε, βρε νούμερο, άντε πρώτα να μάθεις "πως οταν πατιναρει....η κινηση περναει στην αλλησιδα και στον αρα δε εχει συμπιεση" κι μετά έλα να μας κάνεις επίδειξη γνώσεων.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    άντε βρε γελοίε, βρε νούμερο, άντε πρώτα να μάθεις "πως οταν πατιναρει....η κινηση περναει στην αλλησιδα και στον αρα δε εχει συμπιεση" κι μετά έλα να μας κάνεις επίδειξη γνώσεων.
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από giannisglx Προβολή μηνύματος
    μα πόσο ...... μπορεί να είσαι!
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Αποσυντονισμένο Μέλος Το avatar του/της Desperado
    Μου θυμησατε την παροιμία - μην προσπαθεις να μαθεις ενα γουρούνι να τραγουδάει...χάνεις τον χρονο σου ενοχλεις και το γουρουνι.......

Νέο μέλος
    μηχανικαρες ειστε ρε πουστη μου ολοι εδω μεσω παντως

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 24/12/2016, 20:37
  2. Εσωτερικο προβλημα???
    από HRT στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 24/03/2004, 13:54
  3. Προβλημα και αντιδρασεις....
    από dela στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ