Caponord 1200 Rally αν θες και αξιοπρεπές πέρασμα από το χώμα (όχι εντούρο-φάση όμως γιατί τα κιλά είναι πολλά)
Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.
Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."
Κώστα, είσαι έμπειρος και εχεις καταλήξει τι θέλεις .
Όντως , η ροπή στα χαμηλομεσαια είναι βάλσαμο στα πολύωρα φορτωμένα ταξίδια καθώς και η άνετη ΜΩΤ
Για αυτά που θέλεις (και για ενα ποιο μαζεμένο μπατζετ περίπου στα 8-10 χιλ), νομίζω ότι οι επιλογές σου είναι (σε μτχ)
Πολλα κυβικα , όχι απαραίτητα πολλά άλογα , αλλά ΡΟΟΟΠΗ από χαμηλα.
το τενερε ,για εμενα , ειναι ποιο ελκυστικο αλλα σε μτχ εχει λιγα . στα GS εχει πολυ περισσοτερες επιλογες.
Τωρα , όλα αυτά έχουν πολύ βαρος , αλλα ουτως ή άλλως , είναι μηχανές για ταξιδι και φορτωμα .
Παντως , οσο κακο είναι το βαρος στο χωμα , στην εθνικη και στο ασφαλτινο ταξιδι δεν είναι και τοσο κακο(μαλλον καλο).
Και οι δυο αυτές μηχανες, μολις ξεκινήσουν να ρολαρουν , κρύβουν επιμελώς τα παραπανίσια κιλα τους μιας και έχουν δουλέψει πολύ στο καλό κέντρο βάρους τους.
Για το χωμα , και με την εμπειρια που εχεις , θα περάσεις από παντού ,φυσικα με τις αναγκαιες υποχωρησεις.
Από εκει και περα , περιμενουμε το neo afrika να δουμε κυριως την λειτουργια του DCT και πως αυτό βοηθαει στο ταξιδι και τι αλλαγές θα φέρει στην κατηγορία.
Τελευταία τροποποίηση από ggs; 14/09/2015 στις 09:05.
ΒΤW τσεκαρε το νέο τεύχος του ΜΟΤΟ που έχει και συγκριτικό πάνω στο θέμα
http://www.motomag.gr/issues/moto-55...ptemvrioy-2015
Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.
Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."
Κώστα εγώ με την χοντρή έχω ευχαριστηθεί ροπή από πολύ χαμηλά. ειδικά σε βόλτες δικάβαλος με την Χρύσα και σε ορεινό στροφιλίκι αν βαριέμαι αφήνω μία 3η μέσα και απλά παίζω με το γκάζι. Σε πέταλα βέβαια που συναντάς πολύ συχνά σε επαρχιακούς δρόμους θα κατεβάσεις αλλά σε όλον τον υπόλοιπο δρόμο πηγαίνεις χαζεύοντας. Και τα 160 τα βλέπει εύκολα σε εθνική και φορτωμένη χωρίς να σπάει το μοτέρ. Τώρα οι βλάβες είναι ένα άλλο κομμάτι. Η προπέλα έχει ορκισμένους εχθρούς που την τρίχα την κάνουν τριχιά και μεγάλο φαν κλάμπ που καταπίνει αμάσητη όποια μαλακία τους σερβίρει το εξουσιοδοτημένο. Γνώμη μου είναι ότι εκτός από τις κραυγαλέες αστοχίες (βλ. σκασμένες αναρτήσεις ESA και σπασμένα μπράτσα του άξονα) το μηχανάκι δεν βγάζει περισσότερες ή λιγότερες βλάβες από τα άλλα της αγοράς. Είναι σίγουρα υπερτιμημένο αλλά τώρα με την κρίση όλοι πουλάνε αρκετά χαμηλά, οπότε μπορείς να βρεις σε άψογη κατάσταση με νορμάλ λεφτά.
![]()
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3592730/
Αν παραβλεψεις την "ασχημια" του και την σπανιοτητα του (με οτι συνεπαγεται ) .
Διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον (στην λούφα λόγω δουλειάς) αυτά που μου γράφετε. Θελω να γράψω αλλά δεν προλαβαίνω οπότε το βράδυ που χαλαρώνω κάπως...
κωστα.το 950 εχει ερθει σερρυ -διπλο και φορτωμενο νις σερβιας-λεωνιδιο αυθημερον με 140-150 σταθερα και σημαντικα αποθεματα δυναμης.κραδασμοι μηδεν και ρολλαριζε αψογα.μιλαμε για 1300χλμ περιπου
37.12.07n
22.47.01.e
τα on-of φορανε ακτινες,τα αλλα ειναι μπασταρδα
το χειμερινο μπανιο αναζοωγονει μυαλο και σωμα,το καλοκαιρινο τα καιει
Φορτωμένο με αλουμινένιες, τανκ μπαγκ, λουκάνικο με σκηνές κτλ, δικάβαλο, στην εθνική με 140-150 καίει γύρο στα 8-8,5 λτ/100, ανεβάζει αβίαστα στα 180-185 χλμ και προσπερνάς ευκολα, αλλά ανεβάζεις και την κατανάλωση στα 10λτ περίπου... 20 λτ τεπόζιτο (τα 4 ρεζέρβα)...κάνε τα μαθηματικά για την αυτονομία...Δεν είχα ποτέ πρόβλημα στην ευρώπη που έχω ταξιδέψει.
Το φοβερό είναι ότι έτσι φορτωμένο στρίβει τραίνο στο Trasfagarasan ή στο Groscklokner και στην ανηφόρα αλλά και στην κατηφόρα...φτάνει να ασχοληθείς με την ανάρτηση και τις ρυθμίσεις της... Αν το ταξίδι είναι δικάβαλο και φορτωμένο αλλά θέλετε, και στροφιλικι, και απόλαυση οδηγική, και αίσθηση ασφάλειας, και χώμα όπου υπάρχει ευκαιρία, και ελαφριά αίσθηση τότε το 990 είναι ταμάμ...Μπορεί και άλλά μηχανάκια να είναι το ίδιο ή και καλύτερο αλλά μιλαω για αυτό που ξέρω καλά από προσωπική εμπειρία και όχι οτι διάβασα στα περιοδικά ή το είπε ο ξαδερφος, του κουμπάρου, του μπατζανάκη που έχει στρώμα, άρα κΣέρει....
Βύρονα το 1290 δεν το έβαλα στο χάρτη για οικονομικούς λόγους και μόνο...
GS1200, Capo1000, R1150gs, που έχω πιάσει ροπάτα πολύ αλλά καμιά σχέση με την εκρηκτικότητα του 990...
μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια
βε στρομ φιλαράκι
το 1000 το καινούργιο....
πουτσ@@@@@@@@@
στο ταξίδι δε θα ανεβάσει θερμοκρασίες. το 950 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για χαλαρούς ρυθμούς. στους χαλαρούς θα σου κάψει και 6λτ τα 100. τον Ρώσσο τον ανεβάζει με 3η ένα άτομο ξεφόρτωτος. Φορτωμένος δικάβαλος στους φουρκέτες του Ρώσσου με τρίτη στο κιβώτιο κανένα απο αυτά που ανέφερες δε το κάνει. μάλλον αναφέρεσαι σε άλλη κατηγορία μηχανής.
Παρ' όλα αυτά εγω θα συμφωνούσα με του bigoula την επιλογή. GS 1150, αρκετή ροπή και υπεραξιόπιστο
Φαντάζομαι αυτό εδώ μπορείhttp://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6892934/
Μόνο που δεν τηρεί τις υπόλοιπες προϋποθέσεις..
να μας έλεγες και κανά μπάτζετ...γτ εδώ μέσα έχουν αναφερθεί μηχανάκια από 1500 μέχρι 17000 ευρώ...