Σελίδα 2 από 12 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 172

Θέμα: A8eos Meros B

Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
    Άν μια εικόνα είναι 1000 λέξεις, εμένα που βρίσκομαι στην Κρήτη που το έχουν αποδείξει με τουλάχιστον 15000 λέξεις!
    Τώρα πρέπει εσύ να μου αποδείξεις ότι ΔΕΝ το φορούσες! :a36:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
    Εσείς που ξέρετε τα πάντα.

πείτε μου ποιος έφτιαξε το σύμπαν και γιατί ;

Αν μου δώσετε απάντηση και μου αποδείξετε ότι είναι σωστή , τότε θα πάψω να πιστεύω στο θεό ...

Το σύμπαν ήντανε ένα κουκούτσι μάζας που ξαφνικά έσκασε. Έτσι έγινε λέει...

Δεν ξέρουμε γιατί έσκασε... τι λόγο είχε... ποιος το πείραξε; Πού ήτανε αυτή αμέσως πριν σκάσει; Ποιος την πήγε εκεί; Έτσι απλά έσκασε; Μήπως ήταν μία βόμβα ενός άλλου κόσμου πολύ μεγαλύτερου και έσκασε;

Πού θες να ξέρουμε; Μήπως μπορούμε να δούμε τι υπάρχει παραπέρα; Εικάζουμε κι εμείς οι φουκαράδες... Μην κοιτάς που κάποιες ανώτερες μορφές διανόησης έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα και ξέρουν...

Ωστόσο για τον καπετάνιο... επειδή μ'αρέσει που αοριστολογούμε υποθέτοντας... πολλές θεωρίες ξεκινάνε με τη φράση "έστω ότι ισχύει αυτό που θέλουμε να αποδείξουμε" και προχωράνε μέχρι να καταλήξουν σε μία σχέση που να είναι αληθής ή ψευδής.

Δεν βλέπω πού είναι το πρόβλημα σ'αυτό.

Εντέλει για να ξεκολλήσουμε από ορισμένα κλισέ που ακούγονται συνέχεια... Στην επιστήμη υπάρχουν παραδοχές άνευ απόδειξης που λέγονται αξιώματα. Υπάρχουν επίσης φαινόμενα ανεξήγητα ειδικά στην κβαντομηχανική μια και την έπιασες που τα αντιμετωπίζουμε μόνο ως πιθανότητα. Υπάρχουν γενικά πολλά σημεία που αν και ορθολογιστές καλείστε απλά να πιστέψετε.
    Θάνος..

Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs
    Ο καθενας μας εχει μια φιλοσοφικη τοποθετηση που πρεπει να την σεβομαστε .......

Η διαθεση να πεισουμε για την ορθοτητα της εκαστοτε φιλοσοφιας η να αποδειξουμε την ανωτεροτητα της η την ορθοτητα της ειναι αποτελεσμα της κληρονομιας μας σαν ελληνες.

Πιστευω αυτο το ποστ επρεπε να ητανε στις "αναζητησεις-προβληματισμους" .

Εσείς που ξέρετε τα πάντα.

Αν μου δώσετε απάντηση και μου αποδείξετε ότι είναι σωστή , τότε θα πάψω να πιστεύω στο θεό ...

Ας υποθέσουμε πως είναι σώνει και καλά αναγκαίο να συμπεράνουμε την ύπαρξη ενός "θεού" που "κατασκεύασε" το σύμπαν.

Αυτόν, ΠΟΙΟΣ τον έφτιαξε φίλε μου; Κάποιος υπερ-θεός; Και αυτόν;

Ή μήπως υπήρχε ο θεός αυτός επ' άπειρο; Τι σημαίνει "υπάρχω επ' άπειρο";; Είσαι σε θέση, ως ανθρώπινο ον, να το συλλάβεις;;

Το βλέπεις πως η λογική σου δεν οδηγεί πουθενά;

Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
    Ωστόσο για τον καπετάνιο... επειδή μ'αρέσει που αοριστολογούμε υποθέτοντας... πολλές θεωρίες ξεκινάνε με τη φράση "έστω ότι ισχύει αυτό που θέλουμε να αποδείξουμε" και προχωράνε μέχρι να καταλήξουν σε μία σχέση που να είναι αληθής ή ψευδής.
    Προφανώς. Και γι' αυτό στην πορεία, χιλιάδες αξιώματα κατερρίφθησαν, συμπαρασύροντας και τις θεωρίες τους. Και κάθε νέο αξίωμα, έφερνε μια νέα θεωρία, και ούτω καθ' εξής.

Έτσι φτάσαμε να μπορούμε να πατάμε πλήκτρα και να επικοινωνούμε χωρίς να βλεπόμαστε.
    Όχι πιστεύοντας σε κάτι ανώτερο. Αλλά αμφισβητώντας τους προηγούμενους. Βρίσκοντας συνεχώς κάτι νέο.

Και μπορεί στην πορεία της αναζήτησης αυτό που θα βρούμε να είναι αυτό που τώρα ονομάζεται θεός. Μπορεί και όχι όμως.

Αλλά ξαναλέω, όποιος πιστεύει σε κάτι οφείλει την απόδειξη, όχι όποιος δεν πιστεύει.

Η κβαντομηχανική βασίστηκε σε αξιώματα και θεωρίες, οι οποίες μας έφεραν την τεχνολογία που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Εκ του αποτελέσματος και μόνον επιβεβαιώνεται.

Υπάρχουν γενικά πολλά σημεία που αν και ορθολογιστές καλείστε απλά να πιστέψετε.
    Μια παρατήρηση. Να μην βάζουμε 2ο (ή και πρώτο) πληθυντικό γιατί τότε αρχίζουν οι αντιπαραθέσεις. Εγώ (προσπαθώ) να το αποφεύγω.

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Το σύμπαν ήντανε ένα κουκούτσι μάζας που ξαφνικά έσκασε. Έτσι έγινε λέει...
    ..........................

Συμφωνω οτι υπαρχουν "κενα" στην γνωση μας που ξεπερναμε με "θεωριες" που εκ των υστερων προσπαθουμε να αποδειξουμε.
    Αυτη εξ' αλλου ειναι η Επιστημονικη Ερευνα.

Αλλα δεν μου λες κατι ...

Ξερεις, φανταζομαι, οτι ειμαστε κοντα (πολυ κοντα) στο να "φωτογραφισουμε" την "γεννηση".

Αν, λεω αν, κατα την διαρκεια της δικιας μας ταπεινης υπαρξης, επιτευχθει κατι τετοιο και επαληθευθει η "Επιστημονικη Θεωρηση", εχεις σκεφτει καθολου ποια θα ειναι η αντιμετωπιση σου, σ' αυτο?

Θα αποφασισεις τοτε ή θα επιμενεις να εισαι εναντιος?

Δηλαδη ρωταω αν σαν Θανος χρειαζεσαι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ αποδειξεις ή απλα εχεις βρει την ηρεμια σου σ' αυτο που "πιστευεις" και ΔΕΝ θελεις να την χαλασεις?
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Προφανώς. Και γι' αυτό στην πορεία, χιλιάδες αξιώματα κατερρίφθησαν, συμπαρασύροντας και τις θεωρίες τους. Και κάθε νέο αξίωμα, έφερνε μια νέα θεωρία, και ούτω καθ' εξής.

Έτσι φτάσαμε να μπορούμε να πατάμε πλήκτρα και να επικοινωνούμε χωρίς να βλεπόμαστε.
    Όχι πιστεύοντας σε κάτι ανώτερο. Αλλά αμφισβητώντας τους προηγούμενους. Βρίσκοντας συνεχώς κάτι νέο.

Και μπορεί στην πορεία της αναζήτησης αυτό που θα βρούμε να είναι αυτό που τώρα ονομάζεται θεός. Μπορεί και όχι όμως.

Αλλά ξαναλέω, όποιος πιστεύει σε κάτι οφείλει την απόδειξη, όχι όποιος δεν πιστεύει.

Η κβαντομηχανική βασίστηκε σε αξιώματα και θεωρίες, οι οποίες μας έφεραν την τεχνολογία που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Εκ του αποτελέσματος και μόνον επιβεβαιώνεται.

Μια παρατήρηση. Να μην βάζουμε 2ο (ή και πρώτο) πληθυντικό γιατί τότε αρχίζουν οι αντιπαραθέσεις. Εγώ (προσπαθώ) να το αποφεύγω.

Δεν μπορώ να μην βάλω 2ο πληθυντικό μια και στο συγκεκριμένο τουλάχιστον θέμα δεν βάζω τον εαυτό μου μέσα.

Θεωρώ ότι είμαι πολύ λίγος για να μπορέσω να συλλάβω όλη τη γνώση του κόσμου. Άρα είμαι αναγκασμένος το μεγαλύτερο κομμάτι της πληροφορίας που δέχομαι να το πιστεύω χωρίς πολλή σκέψη. Δεν μπορεί να γίνει και διαφορετικά.

Παρακάτω τώρα.

Είπαμε να αοριστολογούμε αλλά να έχουν και βάση αυτά που λέμε. Τα αξιώματα είναι αξιώματα. Οι θεωρίες καταρρίπτονται...

Εκτός και αν κάποια στιγμή αλλάξουν οι θεμελιώδεις νόμοι του φυσικού μας κόσμου. Κάτι σαν το matrix δηλαδή...

Και επειδή μάλλον θα χάσουμε τη μπάλα από την πολλή άσκοπη φιλοσοφία θα τελειώσω λέγοντας μόνο ότι διαφωνώ κάθετα με το ότι έχω ή έχουμε υποχρέωση να αποδεικνύουμε τα πάντα.

Θα μπορούσαμε να ζούμε και στις σπηλιές και να μην ξέραμε τι χάναμε τόσες χιλιάδες χρόνια. Μην ήμασταν και καλύτερα δεν ξέρω... την απόδειξη την αποζητάμε για δική μας επιβεβαίωση/ικανοποίηση/ανάγκη. Όχι από καμμία υποχρέωση.
    Θάνος..

Θάνο, ΚΑΙ τα αξιώματα ΚΑΙ οι θεωρίες αλλά ΚΑΙ οι θεμελειώδεις νόμοι καταρρίπτονται.

Η ευκλείδειος γεωμετρία είχε σαν αξίωμα οτι οι παράλληλες ΔΕΝ τέμνονται. Σήμερα αυτό δεν ισχύει.

Κάποτε είχαμε το νόμο του Νεύτωνα σαν θεμέλιο. Σήμερα ξέρουμε οτι δεν ισχύει σε κοσμολογικά επίπεδα.

Ο λόρδος Kelvin είπε προς το τέλος του 19ου αιώνα ότι ξέρουμε σχεδόν τα πάντα στη φυσική.
    (αυτά που δεν ξέραμε ανέτρεψαν όλη τη φυσική)

Αλλά το καλύτερο: Ο Αινστάιν, για να διευκολυνθεί, έβαλε στην εξίσωσή του την κοσμολογική σταθερά (αξίωμα)

Μετά παραδέχτηκε οτι ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του.

Σήμερα όμως επανέρχεται. Άρα "τα πάντα ρει", όλα αμφισβητούνται και όλα ερευνούνται.

Και αυτό μας κάνει καλύτερους (γνώμη μου).
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Συμφωνω οτι υπαρχουν "κενα" στην γνωση μας που ξεπερναμε με "θεωριες" που εκ των υστερων προσπαθουμε να αποδειξουμε.
    Αυτη εξ' αλλου ειναι η Επιστημονικη Ερευνα.

Αλλα δεν μου λες κατι ...

Ξερεις, φανταζομαι, οτι ειμαστε κοντα (πολυ κοντα) στο να "φωτογραφισουμε" την "γεννηση".

Αν, λεω αν, κατα την διαρκεια της δικιας μας ταπεινης υπαρξης, επιτευχθει κατι τετοιο και επαληθευθει η "Επιστημονικη Θεωρηση", εχεις σκεφτει καθολου ποια θα ειναι η αντιμετωπιση σου, σ' αυτο?

Θα αποφασισεις τοτε ή θα επιμενεις να εισαι εναντιος?

Δηλαδη ρωταω αν σαν Θανος χρειαζεσαι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ αποδειξεις ή απλα εχεις βρει την ηρεμια σου σ' αυτο που "πιστευεις" και ΔΕΝ θελεις να την χαλασεις?
    Το θέμα της πίστης ΔΕΝ έχει να κάνει με την επιστήμη. Τουλάχιστον στο δικό μου το μυαλό.

Σαφώς αν κληθώ να απαντήσω με κάθε ειλικρίνεια αν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι, είναι σίγουρο ότι με το πρακτικό μου το μυαλό και τον κόσμο σήμερα έτσι όπως τον έχω γνωρίσει, θα αισθανθώ μεγάλη αβεβαιότητα.

Θα έπρεπε να αφιερώσω χρόνο ψάχνοντας μέσα μου για να δώσω μία σαφή απάντηση στο αν πιστεύω πραγματικά ή αν έχω ανάγκη να αισθάνομαι έτσι για να κρατάω κάποιες ισορροπίες.

Αν κάποια στιγμή σταματήσουμε να πιστεύουμε σε κάποια ανώτερη δύναμη, τότε θα γίνουμε πραγματικά υπερόπτες και καταστροφικοί.

Εν πάσει περιπτώσει... γνώμη μου είναι ότι μία τέτοια κουβέντα θα μπορούσε να είναι πολύ ωραία με τη σωστή αντιμετώπιση. Θεωρώ λάθος το μπλέξιμο της ιστορίας με την επιστήμη, τη θρησκεία, την πίστη. Είναι πιο πολύ φιλοσοφικό το θέμα...
    Θάνος..

Αν κάποια στιγμή σταματήσουμε να πιστεύουμε σε κάποια ανώτερη δύναμη, τότε θα γίνουμε πραγματικά υπερόπτες και καταστροφικοί.
    Υπερόπτης είναι αυτός που πιστεύει, δίχως καμία απόδειξη, σε κάποιο θεό. Ουσιαστικά τον έχει εφεύρει, γιατί αρνείται να αφήσει το περί Ανώτερης Δύναμης ερώτημα αναπάντητο, πιστεύει πως έχει τη δύναμη να το απαντήσει.

Ταπεινός είναι αυτός που λέει "δεν ξέρω, δεν είμαι σε θέση να απαντήσω αυτά τα θεμελιώδη ερωτήματα, τα αφήνω σε εκκρεμότητα μέχρι να μάθω".

Το θέμα της πίστης ΔΕΝ έχει να κάνει με την επιστήμη. Τουλάχιστον στο δικό μου το μυαλό.
    .......................................
    Αυτο που λες το ασπαζομαι και να εισαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως μπορω να το καταλαβω και να το δεχτω.

Εν πάση περιπτώσει... γνώμη μου είναι ότι μία τέτοια κουβέντα θα μπορούσε να είναι πολύ ωραία με τη σωστή αντιμετώπιση. Θεωρώ λάθος το μπλέξιμο της ιστορίας με την επιστήμη, τη θρησκεία, την πίστη. Είναι πιο πολύ φιλοσοφικό το θέμα...

Μην τα "μπλεκεις" ολα!
    Αν το θεμα μας ειναι η υπαρξη του "Θειου", ο αντιλογος ειναι υποχρεωτικα η Επιστημονικη Θεωρηση, δηλαδη η γνωση που εχουμε σωρευσει μεχρι τωρα σαν ειδος.

Φυσικα και σε μια τετοια κουβεντα ΔΕΝ εχουν θεση (οπως το ειχα πει και στο προηγουμενο thread) οι Θρησκειες και η Ιστορια τους, μιας και φανταζομαι οτι ΟΛΟΙ καταλαβαινουν οτι οι Θρησκειες ειναι το μεσο για να "προσεγγισει" ο ανθρωπος το "Θειο", το οποιο φυσικα ΜΟΝΟΣ του κατασκευασε!
    Κατι σαν τις Γλωσσες ενα πραμα, ολες ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ για να επικοινωνουμε.

δύο ημισφαιρίων Το avatar του/της ΙΠΠΕΑΣ
    Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS : Προσπάθησε να βρεις το ΓΙΑΤΙ υπάρχει θεός ; Ποιόν εξυπηρετεί ; Ποιανού οι ανάγκες καλύπτονται ;;; Ποιος τον έχει ανάγκη , για να εναποθέσει απάνω Του τις ελπίδες του , τους φόβους του και τις ανησυχίες του !
    Σέβομαι απολύτως την άποψη σου αλλά αυτή σου την άποψη εγώ θα την αντιστρέψω και θα πω:

Προσπάθησε να βρεις το ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει θεός ; Ποιόν εξυπηρετεί ; Ποιανού οι ανάγκες καλύπτονται ;;;

Πάντως μέχρι στιγμής κανένας(εντός και εκτός του forum) δεν μου απάντησε και ούτε μπορεί να μου απαντήσει στο πρώτο μου ερώτημα.
    Πάντα όρθιοι

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    Εσείς που ξέρετε τα πάντα,

το σύμπαν το έφτιαξε ένας αρχιμάτορας στην Κυψέλη...ο Μήτσος....τρομερό παιδί...διαμάντι και καλλές τιμές...
    ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΘΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΩς ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΤΟ FORUM TOY MOTO...

αν όλοι σκεφτόντουσαν σαν κ εσένα και με το που δεν καταλάβαιαν κάτι το απέδιδαν στο θεό ακόμα θα είχαμε σαν θεούς το θεό ήλιο...την αστραπή...και το φεγγάρι...
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    Σέβομαι απολύτως την άποψη σου αλλά αυτή σου την άποψη εγώ θα την αντιστρέψω και θα πω:

Προσπάθησε να βρεις το ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει θεός ; Ποιόν εξυπηρετεί ; Ποιανού οι ανάγκες καλύπτονται ;;;

Πάντως μέχρι στιγμής κανένας(εντός και εκτός του forum) δεν μου απάντησε και ούτε μπορεί να μου απαντήσει στο πρώτο μου ερώτημα.
    δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον που εξυπηρέτησε η εκδοχή την μη ύπαρξης ΘΕΟΥ...
    αντίθετα ιστορικά υπάρχουν ατελείωτα παραδείγματα ατόμων και καθεστώτων που εξυπηρέτησε η ύπαρξη του ΘΕΟΥ....
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

..................................

Για να παρεις απαντηση σε κατι, πρωτ' απ' ολα πρεπει να ΘΕΛΕΙΣ να παρεις απαντηση.

Ειναι σαν την "κλασσικη" ερωτηση που εχω δεχτει χιλιαδες φορες (απο γνωστους, φιλους κλπ), "τι υπαρχει περα απ' το Συμπαν ?".

Οσοι κανουν αυτην την ερωτηση ΔΕΝ εχουν καν αισθηση του μεγεθους του Ηλιακου Συστηματος μας, του Γαλαξια μας και ομως ρωτανε για πραγματα που ετσι κι αλλιως ΔΕΝ μπορει να τα χωρεσει το μυαλο τους και να τα καταλαβουν.

Κι ομως ζητανε την (ετοιμη) "Απαντηση" !

Ετσι λοιπον κι εσυ ...

Οταν αισθανθεις ετοιμος για την "Απαντηση", σημαινει οτι το ΘΕΛΕΙΣ και το εχεις ΨΑΞΕΙ.

Τοτε λοιπον ουτε τις ερωτησεις θα "αντιστρεφεις", ουτε καν θα ζητας την "Απαντηση", απλως βοηθεια στον προβληματισμο σου!

Ως τοτε ...

Πορευσου εν Ειρηνη αδελφε μου!

Σελίδα 2 από 12 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. A8eos
    από GeorgeFZR στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 184
    Τελευταίο μήνυμα: 18/01/2006, 00:05
  2. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 04/10/2004, 21:19
  3. KITHAROSINANTISH MEROS 3o