θα σου πω για το ανασφάλιστο (http://www.interamerican.gr/?pid=677#e)
A. Διοικητικές κυρώσεις
Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες
Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία (3) χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής
Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, €500 για τα επιβατικά και €250 για τα δίκυκλα
Η άδεια ικανότητας οδηγού μπορεί να επιστραφεί στον οδηγό πριν περάσουν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα, αν πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής. Η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες μπορούν να επιστραφούν στον κάτοχο ή στον ιδιοκτήτη του οχήματος, πριν περάσουν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα, αν πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής καθώς και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα.
B. Ποινικές κυρώσεις
Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και
Χρηματική ποινή μέχρι €3.000
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης των στοιχείων του ανασφάλιστου οχήματος, θα σταλεί από τη Γ.Γ.Π.Σ., σε κάθε ιδιοκτήτη ανασφάλιστου ειδοποιητήριο για:
να ασφαλιστεί μέσα σε 8 μέρες ή να δώσει εξηγήσεις
να πληρώσει παράβολο €250 για να ασφαλιστεί
Αν ο ιδιοκτήτης δεν κάνει τα παραπάνω, θα του επιβληθεί νέο πρόστιμο €500, καθώς και οι παραπάνω διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
Οι διοικητικές κυρώσεις δλδ είναι 250€ αν πας σε δέκα μέρες και πληρώσεις το πρόστιμο και κάνεις και ασφάλεια.... παπαρΓια μάντολες δλδ..... Το διευκρινίζω επειδή φοβόσαστε μην πάει φυλακή κανα παιδί....
πουτσ@@@@@@@@@
πάμε τώρα στο δίπλωμα (http://auto.in.gr/news/greece/article/?aid=1231243621)
Προβλέπεται νέο πρόστιμο 200 ευρώ για οδηγούς μοτοσικλέτας και αυτοκινήτου που διαπιστώνεται ότι δεν έχουν δίπλωμα οδήγησης, διαθέτουν ληγμένο δίπλωμα, ή δίπλωμα για άλλη κατηγορία οχήματος από αυτό που οδηγούν και αφαίρεση άδειας οδήγησης (στις περιπτώσεις που αυτό υπάρχει) για 30 ημέρες.
ξανά παπαρΓια μάντολες δλδ.... 100 ευρά σε 10 μέρες
πάλι δεν πάει φυλακή κανείς.....
πουτσ@@@@@@@@@
Διαβασε πολύ προσεκτικά αυτα που σου γραφω φίλε jimako γιατι έτσι γίνονται οι λαλακίες:
συμφωνω στο οτι το διπλωμα δεν κανει τον οδηγό. Και δυστυχώς έτσι όπως είναι το σύστημα στην Ελλάδα, αμα σκοτωσεις καποιον και δεν έχεις διπλωμα, εφόσον έχεις ασφάλεια δεν θα έχεις παραπάνω επιπτωσεις απο το απλά να σε πιάσουν να οδηγάς χωρίς δίπλωμα. Ο νόμος δεν προβλέπει παραπάνω αστική ευθύνη ειτε έχεις ή δεν έχεις δίπλωμα, αρκεί να έχεις ασφάλεια. Όμως εκείνο που δεν ξέρω είναι αν η ασφαλιστική σου σε καλύψει για το ατύχημα επειδή δεν έχεις δίπλωμα. Κανονικά, εφόσον δεν έχεις δίπλωμα για το όχημα που κυκλοφορείς, η ασφαλιστική πρέπει να αρνηθεί να σου βγαλει ασφάλεια. Αν σου βγάλει και εσυ σκοτωσεις κάποιον μήν έχοντας δίπλωμα πιθανόν η ασφαλιστική να μην πληρώσει το θύμα σου και επίσης πιθανόν να κινηθεί εναντίον σου και εναντίον του κακού υπαλλήλου που σου έβγαλε παράνομα ασφάλεια, γιατι με δόλο την ξεγέλασες (εσύ και ο υπάλληλος) για να σου βγάλουνε ασφάλεια. Αν κερδίσει η ασφάλεια το δικαστήριο (που το πιο πιθανό είναι να το κερδίσει), θα πληρωσεις ΕΣΥ το θύμα και όχι η αφαλιστική και οι συγγενείς θα κυνηγάνε εσένα μετα και όχι την ασφαλιστική, ζητώντας αποζημίωση που μπορεί να φτάνει και το 1 εκατ. ευρώ. Αν έχεις τόσα λεφτα, δεν πειράζει πλήρωσε τους, αλλιώς παρε ένα 125 και όταν έρθει η ώρα πάρε το σωστό δίπλωμα
Φυσικά δεν χρειάζεται να σου πώ τι θα γινει αν σκοτωσεις κάποιον και δεν έχεις ασφάλεια.
Τελευταία τροποποίηση από duke200; 25/09/2015 στις 09:42.
Φίλε κάπου το έχεις χάσει και καλό θα ήταν μην μπερδεύεις κόσμο.
Γενικά ή ασφαλιστική θα πληρώσει όπως σωστά λες και μετα θα στραφεί εναντίον του "πελάτη" της.
Πρέπει κάποια στιγμή να φτιάξουμε ένα θρεντακιο με όλα αυτά τα ασφαλιστικά για να τα ξεκαθαρίσουμε μια και καλη!
μην είσαι τοσο σίγουρος οτι θα κάνει έτσι. Η καλή ασφαλιστική μαλλον έτσι θα κάνει όπως λες. Η άρπα κόλα ασφαλιστική θα στραφεί κατ' ευθείαν εναντίον του πελάτη της. .
Αν και δεν νομίζω να έχει σημασία αυτό μιας κα την σήμερον ημέρα νομίζω καμία ααφαλιστική δεν θα του βγαλει ασφάλεια χωρις το σωστό δίπλωμα.
Όχι, φυλακή δεν πάει.
Αλλά άμα τονε περισσεύουνε 3,5 κατοστάρικα κάθε φορά που θα πέφτει σε έλεγχο (δεν ξέρω τί γίνεται αν σε πιάσουν και σε ξαναπιάσουν κλπ....), να μας το πει για να του πουλήσει μηχανάκι ο μπομπ
Και btw, αν σε πιάσουν χωρίς δίπλωμα, είτε γιατί σου το έχουν πάρει (γι'αυτό είμαι 100% σίγουρος), είτε γιατί είναι άλλης κατηγορίας (γι'αυτό είμαι 90%), κυκλοφοράς με ταξί και λεωφορεία για τα επόμενα 3 χρόνια.
Μα νομίζω το πρόβλημα είναι αν εμπλακείς σε ατύχημα χωρίς σωστό δίπλωμα.
Για αυτό και έβαλα το παράδειγμα του φίλου μου, που είχε δίπλωμα και ακόμα πλήρωνε, σκέψου να μη είχε!
στο ελλαδισταν, αν σε πιασουν χωρις διπλωμα, να παραβιαζεις κοκκινο, η να παραβιαζεις στοπ εχεις εκπτωση στο προστιμο!εκπτωση στην παρανομια κανονικα. μονο εδω αυτο, πουθενα αλλου!!!
@jimakos11 οπως ηδη σου ειπανε οι υπολοιποι, το μπλεξιμο αν δεν εχεις διπλωμα ειναι μεγαλο. ας πουμε οτι τα προστιμα εχεις λεφτα και τα πληρωνεις, αν εμπλακεις σε ατυχημα ομως, θα τρεχεις και δε θα φτανεις φιλε. αξιζει ολο αυτο στην τελικη???
ειμαι στην επαρχια και δυστυχως το φαινομενο του jimakou11 ειναι καθημερινο. καθημερινα βλεπω παρα πολλους με z750 (συνηθως το 06), γιατι εχει πεσει η τιμη του, να κυκλοφορουνε "σαν απασφαλισμενη χειροβομβιδα" χωρις διπλωμα, χωρις κρανος κτλ και να κανουν οτι καγκουρια τους κατεβει στο κεφαλι. εχει τυχει τυπακος να ερχεται πανω μου κανοντας σουζα και σταματησα στην ακρη για να μη καρφωθει πανω μου.
it was nothing, just the normal thing to do at the time