Aχα! Ηταν ειδικο για XR650 ή ηταν πατεντα;; Αν ηταν πατεντα γνωριζεις απο τι μηχανακι ηταν το ψυγειο;;
Aχα! Ηταν ειδικο για XR650 ή ηταν πατεντα;; Αν ηταν πατεντα γνωριζεις απο τι μηχανακι ηταν το ψυγειο;;
MADE IN JAPAN 日本製
Οπως έγραψε νωρίτερα ο Γάτος, αμορτισέρ εχω της Bitubo.Προφορτίζεται πολύ εύκολα και έχει 6 ή 7 κλίκ για την επαναφορά που είναι πιστευω λίγα αλλά τουλάχιστον μεταβάλλουν αρκετά την λειτουργία της επαναφοράς.
Πρίν 2-3 χρόνια το αμορτισέρ έκλασε και άρχισε να ξερναει λάδια,λογικό για την χρήση και τα χιλιόμετρα που είχα κάνει χωρίς μάλιστα να το προστατευω με λασπωτήρα.Το πήγα στο κ-σοκ και μου είπαν ότι θα το ανοίξουν και θα κρίνουν αν θα το επισκευάσουν ή όχι.
Τελικά δεν το επισκευασαν και το πήρα στο χέρι μονταρισμένο χωρίς βέβαια να χρεωθω.Απότι μου είπαν δεν μπορούσαν να εγγυηθούν την στεγανότητα λόγο σχεδιασμού του συγκεκριμένου τύπου αμορτισέρ.
Σε τηλεφωνική ομιλία με τεχνικό του Τασούλη μου είπε ότι δεν κάνει επισκευή σε Bitubo.
Πήγα λοιπόν στον Αλεξόπουλο(αντιπρόσωπος) και ρώτησα με ποιόν συνεργάζεται.Με εστειλε στον γουλφρεισινγκ ο οποίος είναι γνωστός κυρίως για supermoto αλλά φυσικά και για άλλες κατηγορίες.
Αφού επισκευασε το αμορτισερ το έβαλα πάνω στο μηχανακι και τσεκάρισα την επαναφορά η οποία δεν μεταβάλλονταν καθόλου.Το πάω πίσω,το βλέπει και μου λεει ότι η Bitubo δεν δίνει στοιχεία για το σετάρισμα(κάτι ροδέλες αν θυμάμαι καλά) του αμορτισερ και ότι θα το ανοίξει ξανά όπως και έγινε.
Απο τότε δεν έχει παρουσιαστεί διαρροή,η επαναφορά 'ακούει' στα κλικ αλλά όταν ζεσταθεί γίνεται πιο γρήγορη.Το συγκεκριμένο αμορτισέρ σίγουρα πριν την επισκευή του κράταγε αρκετά σταθερά τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας του,τώρα φταίνε τα λάδια που έβαλε μέσα ή κάτι άλλο δεν ξέρω(oldman ακούει?).
Τα στάδια αλλαγών που έκανα στις αναρτήσεις είναι τα εξής:Αλλαξα ελατήρια στο στοκ πηρούνι με wp και εκεί φάνηκε η αδυναμία του ταλαιπωρημένου αμορτισερ.Πήρα και έβαλα μεταχειρισμένο στοκ αμορτισέρ με λίγα χιλιόμετρα στην πλάτη του(μάλλον στο έμβολο του).Με αυτό τον συνδυασμό το μηχανάκι έκανε παπαδες σε ασφάλτινα στροφιλίκια φορώντας pirelli mt21.Επειδή έχεις το ίδιο σεταπ στο δικό σου(εκτός απο τα λάστιχα) μου κάνει εντύπωση το 'παράπονο' σου για πίσω.
Υστερα έβαλα το bitubo και τελευταίο το πηρούνι.Με το αμορτισερ έχει χαθεί μικρό μέρος της άνεσης(το ανέφερε και ο Daz παραπάνω) αλλά με αποζημιώνει στα δικάβαλα και στο χώμα όπου η διαφορά είναι μεγάλη.
Το πηρούνι για μένα είναι must για όποιον έχει σκοπό να κοπανιέται στο χώμα.Σε σχέση με το στοκ έχει και καλύτερη πληροφόρηση και μεγαλύτερη άνεση συνεπώς αισθάνομαι μεγαλύτερη ασφάλεια και κινούμαι πιο σβέλτα.
Το ξανατονίζω,για καθαρά ασφάλτινη χρήση(ή περιηγητική στο χώμα) δεν υπάρχει λόγος να αλλαχτεί το πηρούνι.Ενα σετ ελατήρια και καλό λαδάκι αρκούν,αυτό που θα θέσει τα όρια μπροστά(στην άσφαλτο) είναι ο 21' τροχός και όχι το πηρούνι.
Αν θες ψυγείο έχω ένα που κάθεται στην ντουλάπα.Είναι μαζί με τις σωληνώσεις αλλά δεν το έβαλα ποτέ γιατι κάθεται κάπως έτσι http://s20.carcdn.gr/6807/6807997_3_b.jpg και είναι εκτεθειμένο για χώμα.
Πάντως περαν των χρημάτων που ζητάει ο τύπος στο advrider έχει κάνει εργοστασιακή δουλειά http://suttoncycleworks.com/oilCooler.html
ουφ,πόνεσαν τα δάχτυλα μου![]()
RIDE MORE TALK LESS
Αγαπητε Λευκαδιε..
Οσο αφορα την πισω αναρτηση..
Εχεις αντιληφθει ποτε ενα προοδευτικο μικρο γλυστριμα (σαν προειδοποιηση) (μονο στον πισω τροχο) σε μεγαλες κλισεις (καλα δεν ξυνουμε και μαρσπιεδες αλλα λεμε τωρα..) ακριβως πριν ή με το που πας να ανοιξεις το γκαζι πηγαινοντας προς την εξοδο της στροφης (σε στροφες τυπου πεταλα ή 90 μοιρων πχ);;
Επισης ενα ελαφρυ κοπανηματακι ή κατι σαν ασαφεια σε αποτομες αλλαγες κλισης σε απανωτες κλειστες (στενες θα ηταν σωστοτερο) στροφες με πανω απο 60~ χλμ;;
Δεν ειναι εντονα τα φαινομενα και σιγουρα ειναι διαχειρισιμα αλλα οκ.. σε φασεις θα ηθελα μεγαλυτερη σιγουρια στο πατημα ακομα και οταν το πιεζω ή απλα θα ηθελα να νιωθω μεγαλυτερη ποιοτητα στο κρατημα του ()
Οσο αφορα την ανεση δεν με ενδιαφερει, απλα..
Για το πηρουνι που λες, επειδη οντως δεν εχω σκοπο να κοπανιεμαι στο χωμα θα σε ακουσω..
Το ψυγειακι αυτο λογικα καταργει την ποδια, οποτε οχι... Θελω κατι να ειναι προστατευμενο. Thanx παντως!
Σκεφτομαι να βαλω απο xr400 κατω απο τη μασκα στο σιδερακι που πιανει ενα μεταλικο σωληνακι του μπροστα φρενου(που καταληγει ξανα σε λαστιχενιο). Εκει πεφτει μπολικος αερας.
Εναλακτικα απο cbr 400 ή αντιστοιχου μεγεθους εκει στην εργαλειοθηκη παραληλα με τη δοκο του πλαισιου.
MADE IN JAPAN 日本製
Οσο αφορα την πισω αναρτηση..
Εχεις αντιληφθει ποτε ενα προοδευτικο μικρο γλυστριμα (σαν προειδοποιηση) (μονο στον πισω τροχο) σε μεγαλες κλισεις (καλα δεν ξυνουμε και μαρσπιεδες αλλα λεμε τωρα..) ακριβως πριν ή με το που πας να ανοιξεις το γκαζι πηγαινοντας προς την εξοδο της στροφης (σε στροφες τυπου πεταλα ή 90 μοιρων πχ);; Κάποιες φορές το έχω νιώσει,μπορεί να εχω λάθος πίεση στα λάστιχα,να είμαι σφιγμένος πάνω στο μηχανάκι κ.ο.κ. Μια φορά είχα χάσει απότομα το πίσω σε ανηφορική φουρκέτα γιατί άνοιξα άγαρμπα το γκάζι στην μέση της στροφής και τα χρειάστηκα.
Επισης ενα ελαφρυ κοπανηματακι ή κατι σαν ασαφεια σε αποτομες αλλαγες κλισης σε απανωτες κλειστες (στενες θα ηταν σωστοτερο) στροφες με πανω απο 60~ χλμ;;
Δεν ειναι εντονα τα φαινομενα και σιγουρα ειναι διαχειρισιμα αλλα οκ.. σε φασεις θα ηθελα μεγαλυτερη σιγουρια στο πατημα ακομα και οταν το πιεζω ή απλα θα ηθελα να νιωθω μεγαλυτερη ποιοτητα στο κρατημα του ()Επειδή το μαμημένο πίσω μέρος(βλέπε αμορτισέρ) επηρεάζεται και απο άλλους παράγοντες δεν τσεκάρεις αν το ψαλίδι έχει τζόγους στον άξονα του?Το μοχλικό επίσης αν έχει καιρό να συντηρηθεί(και ας μην τρίζει ..) μπορεί να επηρεάζει την λειτουργία του αμορτισερ
Οσο αφορα την ανεση δεν με ενδιαφερει, απλα..
Για το πηρουνι που λες, επειδη οντως δεν εχω σκοπο να κοπανιεμαι στο χωμα θα σε ακουσω..Daz χρωστάς μπύρες
Το ψυγειακι αυτο λογικα καταργει την ποδια, οποτε οχι... Θελω κατι να ειναι προστατευμενο. Thanx παντως!
Σκεφτομαι να βαλω απο xr400 κατω απο τη μασκα στο σιδερακι που πιανει ενα μεταλικο σωληνακι του μπροστα φρενου(που καταληγει ξανα σε λαστιχενιο). Εκει πεφτει μπολικος αερας.Απο xr400 είναι σπάνια στην Ελλάδα και πανάκριβα απο έξω,είναι περιζήτητα απο κατόχους xr600,650L.
Αν θες κάτι παρόμοιο αλλά οικονομικότερο ψάξε απο τα παλαιότερα XR,XLR250.Εχουν μικρότερο όγκο απο των 400 αλλά επίσης καλό αποτέλεσμα
Λινκ http://www.xlv.ch/XR/Generalinfos/Oil-Cooler.html
Εναλακτικα απο cbr 400 ή αντιστοιχου μεγεθους εκει στην εργαλειοθηκη παραληλα με τη δοκο του πλαισιου.Αυτό ίσως μπαίνει στην θέση της εργαλειοθήκης http://www.car.gr/parts/view/2883978/
Λογικά είναι ίδιο με το παρακάτω,έχει διαστάσεις αλλά σε ιντσες http://www.ebay.com/itm/BLACK-MINI-O...08c361&vxp=mtr
Σε περίπτωση που δεν το έχεις δει http://www.mototrail.net/t3457-topic
Εργαλειοθήκη-εργαλεία καλά κάνεις και δεν τα θέλεις,είναι χόντα :rotflmao:
Τελευταία τροποποίηση από Λευκάδιος; 12/09/2015 στις 03:54.
RIDE MORE TALK LESS
Καλησπερα παιδια, καινουργιος στη παρεα![]()
![]()
. Ξεθαβω το θεμα και ρωτω:
Εχω και εγω Domi 250 (γνωστο πλεον οτι εχει αναρτησεις σωβρακο), σκεφτομαι να αλλαξω τα ελατηρια μπρος-πισω αξιζει ή πεταμενα λεφτα??
Το μηχανακι εχει υπερβολικο στατικο sag (χωρις εμενα πανω,ετσι δεν το λενε??). Σερβις στις αναρτησεις δεν εχει γινει ποτε και θα παει στο μαστορα απο βδομαδα, αλλα φοβαμαι οτι και να γινει παλι θα χανει μεγαλο μερος της διαδρομης μονο με το βαρος του.
Φιλαράκι σιγά την ανασκαφή που έκανες!![]()
Sent from me using a computer.
Το 250 δεν εχει καν προφορτιση.....
Αν ειναι να το κρατησεις, κανε σερβις και αλλαγη ελατηριων, μονο καλο θα κανεις....
Αν ειναι να το δωσεις, αστο ως εχει, τα λεφτα που θα ριξεις δεν θα τα παρεις πισω....
πουτσ@@@@@@@@@