πως εξηγεις οτι του στραβωσαν τη δισκόπλακα όταν τα βαλε?
που να ξερω ρε φιλε τι έκανε ο άνθρωπος? Προφνώς αφου του στραβωσε η δισκόπλακα δεν τα βαλε καλα... Μπορεί να έβαλε το ένα μόνο, μπορεί να μην πρεσσαρε το πιστονάκι να παει μέσα και να βάραγε με τη βαριά μέχρι να μπούνε διαλύοντας την πάστα, που θες να ξέρω?
Αν το κοπανούσε με τη βαριά ή έβαλε μόνο το ένα το στράβωμα της δισκόπλακας οφείλετε στο ότι στραβοέπιασαν τα τακάκια?
Δεν ξέρεις αν και πως γίνεται να στραβοπιάσουν αλλά έβγαλες το συμπέρασμα ότι η δισκόπλακα στράβωσε επειδή στραβοέπιασαν!
Sent from me using a computer.
Η καινούρια δισκόπλακα φτιάχνεται σε μηχανουργείο?
Το μηχανουργείο θα σου πει τουλάχιστον αν και πόσο είναι στραβή η δισκόπλακα, αν και όπως μας τα λες μάλλον είναι. Ειδικά απ' τη στιγμή που με καινούρια δισκόπλακα δουλεύει. Παρόλα αυτά δεν εξηγείται απόλυτα γιατί τα καινούρια τακάκια δεν δουλεύουν με την παλιά δισκόπλακα ενώ τα παλιά τακάκια δουλεύουν.
Ίσως όπως είπες το στραβό κέντρο στράβωσε την δισκόπλακα αλλά είναι δύσκολο γιατί η δαγκάνα έχει γλίστρες. Τα τακάκια ήταν πολύ σφιχτά την πρώτη φορά που τα τοποθέτησες? Όταν έβαλες καινούρια πλάκα, καινούρια τακάκια έλεγξες την στάθμη των υγρών? Αν είχες συμπληρώσει υγρά με την παλιά δισκόπλακα και με τα φθαρμένα τακάκια όταν έβαλες τα καινούρια (ειδικά αν είχαν και περισσότερο ψωμί απ' τα μαμά) ίσως η στάθμη ήταν παραπάνω και.. (Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις ρε παιδιά? Αποκτά χειρόφρενο? Μπορεί να μην ανοίγουν τα πιστόνια αρκετά και να ανάβει ο δίσκος?)
Τσέκαρε και την τρόμπα που σου είπε ο drbig.
Τελευταία τροποποίηση από daz; 27/09/2015 στις 12:34.
Έχεις βάλει γράσο στις γλίστρες της δαγκάνας? Έχεις ελέγξει ότι το κομμάτι που έχει το έμβολο κινείται ελεύθερα?
Τελευταία τροποποίηση από daz; 27/09/2015 στις 00:28.
Την δισκόπλακα δεν την έβαλες ανάποδα ε?
Για να την σφίξεις ανέβηκες επάνω σε καμιά προέκταση?!
Μήπως χρησιμοποίησες δυναμόκλειδο μανεσμαν?![]()
Μήπως κάποια στιγμή για κάποιο άγνωστο σε 'μας λόγο πίεσες την δισκόπλακα με κανένα κατσαβίδι για να ανοίξεις τα τακάκια?
Τοποθέτησες τα τακάκια ανάποδα επάνω σε μια λεία επιφάνεια? Οι τρύπες στα τακάκια που μπαίνει ο πίρος της δαγκάνας είναι ομοιόμορφες χωρίς πρεσαρισμένες άκρες?
Όταν άλλαξες ρουλεμάν είχες την καινούρια δισκόπλακα επάνω? Μήπως την πίεσες ή χτυπήθεκε σε κάποια επιφάνεια όταν χτύπησες τα ρουλεμάν για να βγουν.
Θεωρίες για αγρίους είναι όλα αυτά αλλά ίσως σε συνδυασμό με φθηνή ή προβληματική δισκόπλακα να σου δημιούργησαν πρόβλημα..
Υπάρχουν κάποιες δισκόπλακες χωρίς τρύπες που τις τρυπάς μόνος σου. Μήπως ήταν απ' αυτές?
Τελευταία τροποποίηση από daz; 27/09/2015 στις 08:10.
η δισκοπλακα παταει ισια και ανετα πανω στον τροχο?
μηπως σφιγγει "μονοπαντα"?
Μλκ Νταζ να σε δω να τραγουδας το "αχ κουνελάκι κουνελάκι τρύπες γιατί τρύπας;" και τι άλλο στον κόσμο.
Use your imagination!
"Aχ κουνελάκι κουνελάκι τρύπες γιατί τρύπας;" Τι λέει παρακάτω ρε παιδιά?
Αν θέλεις να με δεις κιόλας θα πρέπει να πληρώσεις, τέτοιο θέαμα χωρίς εισιτήριο?
Πάντως δεν κατάλαβα γιάντα τοπες αυτό!![]()
Ρε παιδιά ποσο χαζός μπορεί να είμαι για να βάλω τα τακάκια λάθος. Όχι δεν τα έβαλα στραβά ουτε ζωριστικα πουθενά, όταν αλλαζα ρουλεμάν φυσικά και είχα βγάλει την δισκοπλακα. Βέβαια να επισημανω ότι δεν έχω αλλάξει τακάκια με την δισκοπλακα. Επίσης πανω στις γλυστρες έβαλα γράσο κανονικά και με τον νομο και τα πιστονακια του φρενου κουνιουνται ελεύθερα. Η δισκοπλακα ηταν η γνήσια τις Χόντα επτιδες δεν πήρα φθηνή. Α btw με τι παλιό κεντρο της ρόδα ακουγες τον δισκο να πηγαινει μονοπαντα ,τώρα με την καινούργια δεν το ακούς.( όταν γυρνας την ρόδα ελεύθερα)
Και να θέλεις να βάλεις τα τακάκια στραβά δε μπορείς.
Όποιος το καταφέρει δε θα είναι χαζός αλλά διάνοια (κατά κάποιο τρόπο). Θα έχει καταφέρει το αδύνατο!
Για να σου παίζει η μανέτα στο φρενάρισμα φταίει ή δίσκος ή κέντρο (ρουλεμάν-αξονας συμπεριλαμβάνονται στο κέντρο).
Κάπως κατέληξες με στραβή την καινούρια δισκόπλακα, δεν ξέρω πως. Και εγώ έχω στραβώσει δισκόπλακα αλλά είχα βάλει την ζάντα κάτω και την πάταγα με το σταντ της μηχανής για να ξεζαντάρω το λάστιχο.
Παραπάνω υγρά ή περισσότερη πάστα στα αφτερ μαρκετ τακάκια τα έλεγξες? Ίσως το πρόβλημα στο δημιούργησε και το στραβό κέντρο.
Για να είσαι σίγουρος αν η δισκόπλακα είναι στραβή πήγαινε τη σε μηχανουργείο. Αυτό που εσύ το βλέπεις 0,5 του χιλιοστού μπορεί να είναι παραπάνω.
Μάλιστα θα την πάω αύριο. Ξέρετε περιπου ποσο θα μου πάρει να μου την τσεκαρει και ποσο για να μου την τορναρει; αξίζει να την τορναρω σε παχος 3.5mm. Παντως παιδιά σας ευχαριστώ ολους σας. Με κάθε αλλαγή έκανα εξαέρωση οποτε δεν παιζει να είχα παραπανω υγρά :P. Και τα τακάκια έμπαιναν και εβγιεναν με την δαγκανα εύκολα και είχα και μια "μανετια" απόσταση. Ελποζω να καταλαβες τι εννοω