Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 103

Θέμα: Χτύπημα στο φίλτρο λαδιού

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    εχει φαει τρελο τσαλακωμα το φιλτρο...
    δεν γινεται αυτο με πετρα...

φαινεται ξεκαθαρα οτι εχει φαει σφυριες...

και το μονο που μπορω να σκεφτω για τον συναγερμο ειναι να στο εβγαλαν, να το τσαλακωσαν και να το ξαναεβαλαν...τραβηγμενο μεν, διολου απιθανο δε...
    για τσεκαρε μια και σταθμη λαδιου..
    Είμαι φουλ από λάδια. Όταν σταμάτησα Βουλιαγμένης τσέκαρα και με σβηστό κινητήρα σηκώνοντας από το πλαινό τη μηχανή.

Γενικά είμαι πολύ παρατηρητικός και με καλή ακοή. Μικρότερα πετραδάκια τα έχω πάρει χαμπάκι. Μια φορά κατάλαβα ήχο από βίδα που τινάχτηκε στον Κηφισσό, έσκασε στο ψυγείο, ανέβηκε το τεπόζιτο και μου σκασε στα καλαμπαλίκια. Μόλις πάρκαρα την έβγαλα από τον καβάλο και μάλιστα έψαχνα αρκετές ώρες να δω αν ήταν βίδα από το Versys αλλά ήταν μια τελείως άκυρη μεταλλική ξυλόβιδα.

αν ήταν ανοιχτό το συνεργείο θα πήγαινα σήμερα για αλλαγή φίλτρου αλλά δυστυχώς Δευτέρα.

τι να πω ρε παίδες......το ξαναλέω.....να μη χτύπησε περιμετρικός ή κραδασμικός και να έγινε τέτοια δολιοφθορά δε το πιστεύω. Εξάλλου έχω ενημερώσει το συγκεκριμένο γείτονα προ 2μηνών που έγινε το σκηνικό οτι έχω ήδη καταγράψει με περιπολικό τη προηγούμενη φθορά και έχω δείξει και το χαρτί της αναφοράς. δε νομίζω να έχει τόσο θράσος πια ο τσόγλανος. Αν πάλι αποδειχθεί οτι πέτρα δε κάνει τέτοια ζημιά και είναι από σφυρί ή κάτι αντίστοιχο, η επόμενη μου κίνηση δε θα είναι δια της νομίμου οδού.

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    εχει φαει τρελο τσαλακωμα το φιλτρο...
    δεν γινεται αυτο με πετρα...

φαινεται ξεκαθαρα οτι εχει φαει σφυριες...

και το μονο που μπορω να σκεφτω για τον συναγερμο ειναι να στο εβγαλαν, να το τσαλακωσαν και να το ξαναεβαλαν...τραβηγμενο μεν, διολου απιθανο δε...
    για τσεκαρε μια και σταθμη λαδιου..
    Που εχει μπλεξει αυτο το παιδι...

Ρε 'συ ειναι δυνατον να μπηκαν στον κοπο να αποσυνδεσουν το συναγερμο απλα για να του βγαλουν το φιλτρο και να το βαρεσουν με σφυρι;;
    Αν φυγει πετραδακι απο αμαξι που τρεχει με 100 πχ και χτυπησει το σημειο εκεινο εχει αρκετη κινητικη ενεργεια για να κανει ζημια. Και στην ταχυτητα του πετραδακίου προσθεσε και την ταχυτητα της μηχανης εκεινη τη στιγμη.
    MADE IN JAPAN 日本製

χωρις να θελω να σε βαλω στ'αιματα η φθορα αυτη ειναι απο χτυπημα με κατι (σφυρι,λοσταρι..τεσπα κατι) κ εγινε απο ανθρωπο που ξερει τι κανει κ που το κανει ωστε να δημιουργησει προβλημα μεθοδικα...βλεπε λαδια στον πισω τροχο οπως ειπες..
    εχε τα ματια σου 14..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    Που εχει μπλεξει αυτο το παιδι...

Ρε 'συ ειναι δυνατον να μπηκαν στον κοπο να αποσυνδεσουν το συναγερμο απλα για να του βγαλουν το φιλτρο και να το βαρεσουν με σφυρι;;
    Αν φυγει πετραδακι απο αμαξι που τρεχει με 100 πχ και χτυπησει το σημειο εκεινο εχει αρκετη κινητικη ενεργεια για να κανει ζημια. Και στην ταχυτητα του πετραδακίου προσθεσε και την ταχυτητα της μηχανης εκεινη τη στιγμη.

Μπομπ, αν θες να το κανεις να φανει σαν ατυχημα, τα παντα εισαι ικανος να κανεις...

το πιο ευκολο βεβαια εινα ν'αφηναν την βιδα αποστραγγισης με μιση στροφη, αλλα μπορει να ετρεχε λαδι και να το εβλεπε ο george...
    το φιλτρο λαδιου (κανονικα) σφιγγεται με το χερι...οχι με το εργαλειο...το εργαλειο το χρησιμοποιουμε για να ξεσφιξουμε αν εχει ψιλοκολλησει...

αν καποιος συρθηκε και το ξεσφιξε για να το βγαλει, δεν χρειαστηκε να αποσυνδεσει συναγερμο...

Banned
    Πολύ τραβηγμενα σενάρια.
    Και πολύ απίθανα.
    Που είναι οι εποχές που βάζαμε μπανάνες και σιτάρι στα τελικά.
    Η αφρό πολυουρεθανης στους δύσκολους.
    Τώρα οι δολιοφθορές γίνονται με την συνδρομή του Q απ τον james bond.
    Όταν εσφιγγε ο μάστορας σού το φίλτρο το έκανε με καστανια η με το ειδικό κύπελλο που αγκαλιάζει το φίλτρο?

Ρε αγόρια μου όμορφα...Η μηχανή είναι κολλημένη με τη δεξιά της πλευρά (εκεί που είναι η τάπα πλήρωσης λαδιού) στον τοίχο και στη Βουλιαγμένης πέρα από τις σταγόνες η στάθμη ήταν τέρμα πάνω όπως κάθε φορά.
    Δηλαδή επιστράτευσαν και λεκάνη βραδιάτικα και δεν έσταξε πουθενά ούτε σταγόνα και ξαναγέμισαν από την τάπα όσα έπεσαν κολλητά στον τοίχο που ίσα-ίσα χωράει μια παλάμη πάχος στο ύψος της σέλας και τα πέρασαν με χωνάκι από τη τάπα πλήρωσης? Και όλα αυτά βραδιάτικα δίχως να βαρέσει ο περιμετρικός ή ο κραδασμικός?
    Ο συναγερμός δε παίζει να μην ενεργοποιήθηκε. Σιγά σιγά το βγάζω από το μυαλό μου το σενάριο δολιοφθοράς. Ελπίζω δηλαδή και τη Δευτέρα που θα κοπανήσω το φίλτρο με σφυρί στο συνεργείο να δω αντίστοιχες αντοχές με ένα πετραδάκι 50-100 γραμμαρίων με ταχύτητα 150χλμ/ω

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Όταν εσφιγγε ο μάστορας σού το φίλτρο το έκανε με καστανια η με το ειδικό κύπελλο που αγκαλιάζει το φίλτρο?
    Με το καπέλο που αγκαλιάζει το φίλτρο. Μπροστά ήμουνα. Και το φίλτρο μετά δεν είχε κανένα σημάδι.

Με αυτό έσφιξε αν θυμάμαι (εξ ου και οι 2 κύκλοι σαν σημαδάκια)
    https://www.cromwell.co.uk/images/pr...5031604C_0.jpg

Banned
    Απέκλεισε τους υπόπτους
    Και μείνε με το πιο πιθανό σενάριο τότε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    Ρε αγόρια μου όμορφα...Η μηχανή είναι κολλημένη με τη δεξιά της πλευρά (εκεί που είναι η τάπα πλήρωσης λαδιού) στον τοίχο και στη Βουλιαγμένης πέρα από τις σταγόνες η στάθμη ήταν τέρμα πάνω όπως κάθε φορά.
    Δηλαδή επιστράτευσαν και λεκάνη βραδιάτικα και δεν έσταξε πουθενά ούτε σταγόνα και ξαναγέμισαν από την τάπα όσα έπεσαν κολλητά στον τοίχο που ίσα-ίσα χωράει μια παλάμη πάχος στο ύψος της σέλας και τα πέρασαν με χωνάκι από τη τάπα πλήρωσης? Και όλα αυτά βραδιάτικα δίχως να βαρέσει ο περιμετρικός ή ο κραδασμικός?
    Ο συναγερμός δε παίζει να μην ενεργοποιήθηκε. Σιγά σιγά το βγάζω από το μυαλό μου το σενάριο δολιοφθοράς. Ελπίζω δηλαδή και τη Δευτέρα που θα κοπανήσω το φίλτρο με σφυρί στο συνεργείο να δω αντίστοιχες αντοχές με ένα πετραδάκι 50-100 γραμμαρίων με ταχύτητα 150χλμ/ω

Με το καπέλο που αγκαλιάζει το φίλτρο. Μπροστά ήμουνα. Και το φίλτρο μετά δεν είχε κανένα σημάδι.

Με αυτό έσφιξε αν θυμάμαι (εξ ου και οι 2 κύκλοι σαν σημαδάκια)
    https://www.cromwell.co.uk/images/pr...5031604C_0.jpg
    Πετραδακι 100 γραμμαριων με 150 χλμ/ωρα εχει κινητικη ενεργεια σφαιρας απο πιστολι, τουλαχιστον μικρου διαμετρηματος. Eνδεικτικα ενα βλημα 9mm ζυγιζει περιπου 7,5 γραμμαρια.. Φευγει απο την κανη με περιπου 1200 χλμ/ωρα.. Do the math απο 'κει και περα..
    MADE IN JAPAN 日本製

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    μηπως ειναι αντικειμενο που εκσφενδονισε ο μπροστινος τροχος σου;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Απέκλεισε τους υπόπτους
    Και μείνε με το πιο πιθανό σενάριο τότε
    Το οτι υπάρχει κακή ιστορία υπάρχει. Το θέμα είναι όμως οτι δεν γίνεται να μην χτύπησε συναγερμός και να έγινε τέτοιο χειρουργείο ειδικά αφού έχω κολλήσει στη μούρη της οικογένειας χαρτί αναφοράς από περιπολικό για φθορά.

Το να μην άκουσα το χτύπημα εν κινήσει με προβληματίζει βέβαια...αλλά ένα μυαλό το έχουμε και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να άκουσα το χτύπημα αλλά να μην έδωσα σημασία γιατί νόμιζα οτι ήρθε από αλλού ή είχα την προσοχή μου στην οδήγηση...και άρα να το έχω διαγράψει από τη μνήμη μου άθελα.
    Τέλος πάντων. Σαββατοκύριακο είναι, δε μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο. Δευτέρα στο συνεργείο.
    Μια χάρη μόνο. Κρατήστε άλλα γραψίματα για δολιοφθορά μετά τη Δευτέρα γιατί αρχίζω και θολώνω κάπως ψυχολογικά και θέλω να κοιμηθώ το βράδυ και όχι να φυλάω καραούλι. Τώρα αν τη Δευτέρα δε βρω το Versys αλλά κάρβουνα, ε εντάξει....θα με ακούσετε στο αστυνομικό δελτίο

Banned
    Όχι περιπου
    8g και 124grs(γκρε'ι'νς)

Παλαιό μέλος
    Τα λάδια, βρήκες από που διαρρέουν; Από το σπείρωμα του φίλτρου;

Επίσης, δεν ψάχνεις όλη τη μηχανή για σημάδια; Κυρίως από κάτω. Είτε συνέβη δολιοφθορά, είτε ατύχημα, πιθανόν να βρεις περισσότερα.

Και μία "χαζή" ερώτηση. Ο συναγερμός σου είναι βέβαιο ότι λειτουργεί σωστά;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lykourgi Προβολή μηνύματος
    Τα λάδια, βρήκες από που διαρρέουν; Από το σπείρωμα του φίλτρου;

Επίσης, δεν ψάχνεις όλη τη μηχανή για σημάδια; Κυρίως από κάτω. Είτε συνέβη δολιοφθορά, είτε ατύχημα, πιθανόν να βρεις περισσότερα.

Και μία "χαζή" ερώτηση. Ο συναγερμός σου είναι βέβαιο ότι λειτουργεί σωστά;
    Τα λάδια έτρεξαν από το σημείο του βαθουλώματος. έχει ένα ψιλοράγισμα που δε φαίνεται στις φωτογραφίες.
    'Εψαξα όλη τη μηχανή. Τίποτε άλλο περίεργο.
    Ο συναγερμός λειτουργεί άψογα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    Γενικά είμαι πολύ παρατηρητικός και με καλή ακοή. Μικρότερα πετραδάκια τα έχω πάρει χαμπάκι. Μια φορά κατάλαβα ήχο από βίδα που τινάχτηκε στον Κηφισσό, έσκασε στο ψυγείο, ανέβηκε το τεπόζιτο και μου σκασε στα καλαμπαλίκια. Μόλις πάρκαρα την έβγαλα από τον καβάλο και μάλιστα έψαχνα αρκετές ώρες να δω αν ήταν βίδα από το Versys αλλά ήταν μια τελείως άκυρη μεταλλική ξυλόβιδα.
    δεν έχεις καλό κράνος, πάρε schuberth.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Mην τον αγχωνουμε..
    Δεν ειναι δολιφθορα, εκει που βρισκεται το φιλτρο ειναι πολυ πιθανον να φαει πετραδακι ή αλλο αντικειμενο απο το δρομο.
    Και ηλιθιωδως σε πολλες μοτοσυκλετες ειναι εκει..

Μπορουμε να βγαλουμε απειρα σεναρια (οτι κατεβηκαν πχ εξωγηινοι και θελαν να εξερευνησουν το φιλτρο.. ή οτι τον πυροβολησαν με sniper ή ο sniper αλλα αστοχησαν και η σφαιρα χτυπησε εδαφος και μετα το φιλτρο ) αλλα το πιο πιθανο ειναι οτι απλα εφαγε πετρα που εξοστρακιστηκε υπο συγκεκριμενη γωνια απο τον μπροστα τροχο του ή απο αλλο διερχομενο οχημα.
    MADE IN JAPAN 日本製

Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. xt600 σπασμενη βιδα στο φιλτρο λαδιου
    από krikalis στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 04/01/2010, 20:51
  2. helicoil στο φίλτρο λαδιού
    από LatanG στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2009, 22:12
  3. Φίλτρο λαδιού, που είναι στο Gilera Runner???
    από stako στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 26/01/2007, 14:56
  4. Σκουπίδια στο φίλτρο λαδιού.
    από spiros_klr στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 20/06/2006, 22:28

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας