Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 10 από 10

Θέμα: Κοντή ή touring "ζελατίνα" (windscreen/windshield);

oldog Το avatar του/της bleach

Κοντή ή touring "ζελατίνα" (windscreen/windshield);

Έχω ξαναγράψει (κάπου) ότι με το παλιό μου κράνος (AGV K4) βούιζε το κεφάλι μου στην εθνική στα 150χλμ/ώ, γεγονός που έκανε το ταξίδι αρκετά δύσκολο. Μετά δοκίμασα ωτοασπίδες και κάπως έφτιαξαν τα πράγματα αλλά, ακόμη κι έτσι, με κούραζε το γεγονός ότι έπρεπε να κρατάω τον αυχένα σταθερό ενώ ο αέρας ταλάντωνε το κεφάλι μου σαν εκκρεμές ... Μετά άλλαξα κράνος (Shoei NXR) και τα πράγματα φτιάξαν ακόμα περισσότερο... Ελαφρύτερο κράνος, *πολύ* πιο αθόρυβο από το AGV, γενικά καλύτερα! Σήμερα όμως που βγήκα λίγο στη Βουλιαγμένης πάλι ο αέρας δεν μου "έσκαγε" καλά... Έψαξα λίγο και έπεσα πάνω σ' αυτό το thread.

Έχω στο ΚΤΜ (950 Adventure) την ψηλή ζελατίνα (touring) και είμαι 1.93. Έχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι, λόγω ύψους, η ζελατίνα μου "σκάει" τον αέρα κάπω στο ύψος του στόματος και γενικά τα κράνη δεν "αντιδρούν" καλά σ' αυτή τη ροή! Έκανα ένα μικρό πείραμα σε μικρότερο δρόμο (Γαλατσίου) με ένα enduroκράνος που έχω και πράγματι η κυκλοφορία αέρα ήταν λιγότερο κουραστική (αν και νταξ, κρύωνε η μούρη φουλ! )... Μήπως τελικά η λύση είναι να βάλω την OEM κοντύτερη ζελατίνα; Έχει παρατηρήσει κάποιος κάτι αντίστοιχο;

trial and error
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gixxerman Προβολή μηνύματος
    trial and error
    Παλιά μου τέχνη κόσκινο...

Με την κοντή τρως πιο πολύ αέρα μεν, πιο *στρωτό δε. Συνήθως είναι πιο ξεκουραστη σε ήχο και αναταράξεις.

*φακιν κορεκτορας... Άκου στρατό.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Με την κοντή τρως πιο πολύ αέρα μεν, πιο στρατό δε. Συνήθως είναι πιο ξεκουραστη σε ήχο και αναταράξεις.
    πτάνα τυρβώδης ροή.....
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gixxerman Προβολή μηνύματος
    πτάνα τυρβώδης ροή.....
    Αν είναι σωστά μελετημένη η ζελατίνα δεν κάνει τέτοια. Συνήθως απλά σχεδιάζεται όμορφη.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Αν είναι σωστά μελετημένη η ζελατίνα δεν κάνει τέτοια. Συνήθως απλά σχεδιάζεται όμορφη.
    αυτό λέω κι εγώ.με την ψηλή μπαίνει σε ρεύμα τυρβώδους ροής μιας και είναι ψηλός.όσο για τις εργοστασιακές,σε παλιότερα ss οι εταιρίες έχουν παραδεχθεί πως το κριτήριο ήταν η εμφάνιση στην έκθεση.να φαίνεται "racing" το εργαλείο,ασχέτως που τα racing έχουν ζελατινάρες.

Αν δεν είχα ήδη 2 ζελατίνες, μπορεί να προχώραγα σε αγορά μιας πιο "μελετημένης" ζελατίνας όπως του Τσέχου!

Παλαιό μέλος
    Εδώ που τα λέμε είναι αδύνατον να φτιαχτεί ζελατίνα, η οποία να είναι σωστή για όλους.
    Διαφορετικοί σωματότυποι αναβατών, διαφορετικά κράνη, ρουχισμός, όλα επηρεάζουν.

Ετσι, πιστεύω ότι κάνουν μία παραδοχή "κάπου στη μέση", αφού συνυπολογιστεί και η εμφάνιση.

Θα πω μια μάρκα. V stream. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο... Δοκιμασμένη σε bandit 1250, στα 260+ και ούτε φασαρία, ούτε τύρβη, τίποτα. Αν δεν κοιτούσα το ταχύμετρο δεν θα το πίστευα. Δεν βγάζουν πια για το fazer γαμωτ.

Παρόμοια θέματα

1. famous quotes from dirt people..
    από dirtbird στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2008, 09:41
  2. Quote
    από Mago Babidi στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 12/07/2007, 21:23
  3. Touring ζελατίνα
    από xtapodias στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 13