Μια και είμαι στη δουλειά και έχω φίλους που ξέρουν θα σου πω ΕΝΑ πράγμα μόνο.
Δεν ξέρω τι θα κάνουν με τον ΟΣΕ αλλά όσοι δουλεύουν εκεί θα πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς
που δεν είναι φυλακή σήμερα.
Η πιο απλή περίπτωση είναι το
-Ήξερες και δε μίλησες
Πριν το ξεπούλημα λοιπόν έχουμε τη καταλήστευση
ΑΥτά τα 2 είναι νόμος παντού.
Εν κατακλείδι και για να μη χαλάμε άλλο τις καρδιές μας
Ακόμα και με τους πιο αισιόδοξους υπολογισμούς το ύψος των αριθμών είναι τέτοιο
που το να μιλάμε για φοροδιαφυγή είναι το λιγότερο αστείο.
yg
ξανα μανά λέω
Σε τέτοιο περιβάλλον δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει σοβαρή επένδυση.
salve
![]()
ανανήψαντας
Γυρω στο 500ρικο το μήνα είναι για ασφαλισμενους με 20 χρόνια... Αν το συγκρίνεις βέβαια με το ΙΚΑ-ΤΕΑΜ που είναι κανα 1300ρι ΤΟ ΜΗΝΑ (μαζί με την εργοδοτική εισφορά) λες είναι ΟΚ αλλά αν δεν εισπράττεις, είναι πάρα πολλά....
Τώρα έγω σκέφτομαι.... Αφού θέλουν να ανοιξουν τα κλειστα επαγγέλματα, γιατί με υποχρεώνουν να πληρώνω ΙΚΑ; Να δίνω τα 700 του μήνα ή τα 1400/2100 του 2/3μηνου που δίνω εγώ μόνο εκεί σε μια ιδιωτική να έχω και χλιδάτες υπηρεσίες υγείας, και σύνταξη όποτε θέλω με το ποσό που θέλω και να μου κι υπόκλιση....
Τόσα χρόνια δίνω μια περιουσία στο ΙΚΑ κι οταν το χρειάζεσαι πας σε ιδιωτικό... για να ζήσεις..
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Ερώτηση προς σχετικούς. Τα δις αυτά έστω και σε εγγυήσεις, επιβαρύνουν το αξιόχρεο της χώρας ή όχι, Γιατί αν το επιβαρύνουν και ουσιαστικά μας θέτουν εκτός αγορών είτε είναι ζεστό χρήμα είτε εγγυήσεις τις ίδιες συνέπειες έχουν για το ελληνικό κράτος (χρέος, μνημόνια κλπ, η ιστορία είναι γνωστή)
Η αγροτική δηλαδή λες ότι ουσιαστικά ότι ήταν ένα άκρως ζημιογόνο μαγαζί που το κράτος φόρτωσε σε μια καλή τράπεζα, αυτή το δέχτηκε και τελικά την χρηματοδοτήσαμε για να μην πτωχεύσει. Περίεργο μου ακούγεται γιατί δεν τους είδα να διαμαρτύρονται που τους φόρτωσαν το εξόφθαλμο σαπάκι.
Για την εμπορική εγώ είχα ακούσει ότι ήταν η μοναδική τράπεζα που εμφάνιζε τις πραγματικές της επισφάλειες ενώ οι υπόλοιποι πλασματικές. Γι αυτό και έκαναν αλλεπάλληλες ΑΜΚ οι κουτόφραγκοι ενώ οι άλλοι προτιμούσαν να κρύβουν επισφάλειες, ρουφώντας ρευστότητα από εγγυήσεις. Αληθεύει;
Κατά τα άλλα συμφωνώ. Υποθέτω όμως ότι αν τα τελευταία χρόνια είχαμε προωθήσει αυτή τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, μειώνοντας το ποσοστό των επαγγελματιών και νοικοκυριών που δημιουργούν επισφάλειες, δεν θα είχε χρειαστεί να χώσουμε τόσο χρήμα στις τράπεζες ενώ ακόμα ουσιαστικά πτωχευμένες είναι. Τα ίδια και στο ασφαλιστικό, ανεργία, εισφοροδιαφυγή, PSI γιγάντωσαν το πρόβλημα. Σίγουρα και πάλι δε θα ήταν βιώσιμο αλλά θα ήταν μάλλον σε λιγότερο χάλια κατάσταση.
Τα υπόλοιπα περι συμμαζέματος του δημοσίου, μαζέματος των συνδικαλιστών, φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής κλπ, είναι άλλη συζήτηση και τα αφήνω στην άκρη. Μου κάνει όμως εντύπωση που στην περίπτωση που έχουμε έναν εφοπλιστή που φοροαποφεύγει, η αντιμετώπιση είναι "Έτσι είναι ο κόσμος ΤΙΝΑ κάνουμε", ενώ όταν φοροδιαφεύγει ο Ελ. Επαγγελματίας ξεκινάει η ηθικολογία περί απατεώνων, κλεφτών κλπ. Αφου λοιπόν μπορούν και οι δύο, γιατί να μην φοροαποφύγουν-φοροδιαφύγουν με όποιο τρόπο μπορούν. Ηθικολογώντας θα πώ και εγώ ότι ο εφοπλιστής το κάνει για να κονομήσει ενώ ο Ελ. επαγγελματίας για να ζήσει (Λαϊκισμός φουλ). Επίσης εσείς που δεν φοροδιαφεύγετε, το κάνετε επειδή το θέλετε ή επειδή δεν μπορείτε αλλιώς;
Λέω τώρα εγώ ... μπορεί να έχω και λάθος.
Μάλλον έχεις περίεργη σχέση με τους αριθμούς...
Αν θεωρείς αστείο οτι δεν αποδίδεται το 35% του ΦΠΑ, και οτι τα έσοδα εξαιτίας της φοροδιαφυγής των ελ.επαγγ. είναι πάνω από 10 δις, έχεις περίεργη αίσθηση του χιούμορ.
Αφού είσαι και της δουλειάς, και σε ενδιαφέρει η πορεία των επενδύσεων, πες μας γιατί έφυγε και η TEVA με τα γενόσημα από Ελλάδα...η οποία παρεπιπτόντως είναι η no 1 εταιρία παρασκευής γενόσημων φαρμάκων στον κόσμο.
Και μετά πες μας και τι μπάζα έκανε όλο το κύκλωμα φαρμάκων στην Ελλάδα, με το κόστος να εκτοξεύεται από 1 σε 4 δις σε κανα-δυο-τρία χρόνια...Ξέρεις πότε λέω...τότε που οι κλητήρες σε εταιρίες φαρμάκων καθάριζαν κανένα 60άρι το χρόνο χωρίς τα bonus.
Οχι. Δεν ξερω πόσο ακριβως ειναι..
Φανταζομαι οτι οσοι μπορουν και το πληρωνουν ακομα (και ειδικα αυτοι που δεν δουλευουν) το πληρωνουν απ τα ετοιμα (απ αυτα που αποταμιευαν οταν δουλευαν) με το σκεπτικο να παρουν κατιτίς για συνταξη (απ τ ολοτελα καλη κι η Παναγιωταινα που λενε). Δυστυχως πολλοι - οχι μόνο οι μηνανικοι - ζουν πλεον απ τα ετοιμα.. για όσο αυτα κρατησουν.
Καλα, οι (δημοσιες) υπηρεσιες υγειας ειναι ανυπαρκτες για ολους μας.. μόνο αν καποιος εχει την πολυτελεια να κανει ιδιωτικη ιατρικη ασφαλιση μπορει και να ζησει
EDIT Τωρα το ειδα..
και δεν εχεις καθολου αδικο.