Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 33

Θέμα: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Nα ξεκινάγαμε κι' ένα νήμα, όσοι από 'μας είμαστε μετανάστες,
    γιά να δούμε πόσοι και που είμαστε; Αρχίζω από 'μένα, καθώς εδώ
    και τρεις μήνες βρίσκομαι στην Σαουδική Αραβία, μιάς και ο κατασκευαστικός
    κλάδος ήταν ο πρώτος που σήκωσε τα χέρια (και τα πόδια), ψηλά,
    πληρώνοντας τις πολύ κακές πολιτικές των εταιρειών, στην μετά των
    Ολυμπιακών αγώνων εποχή.
    Μετά το πέρας του ταμείου ανεργίας λοιπόν, (στο οποίο εγγράφηκα γιά
    πρώτη φορά στην ζωή μου) άρχισε να ωριμάζει η σκέψη, της εκτός Ελλάδος
    εργασίας. Κι' έτσι, μετά από διάφορες αναζητήσεις και διαβουλεύσεις βρέθηκα
    εδώ.
    Περιμένω, αν θέλετε και οι υπόλοιποι που βρίσκεστε στό εξωτερικό
    να μας συστηθήτε

"ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Aπο το '11 εισαι εκει;;;
    Χαρα στο κουραγιο σου..!!!

Οποιος εχει καλες προτασεις για εκτος Ευρωπης ας τις καταθεσει..
    MADE IN JAPAN 日本製

ωραίο νήμα.....

να γράψετε και τα + και - της επιλογής σας (πέραν του προφανούς της δουλειάς)

πουτσ@@@@@@@@@

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsompanis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    Aπο το '11 εισαι εκει;;;
    Χαρα στο κουραγιο σου..!!!

Οποιος εχει καλες προτασεις για εκτος Ευρωπης ας τις καταθεσει..
    http://www.vice.com/gr/read/ezisa-st...as-me-100-evro

πάμε Βενεζουέλα?

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tsompanis Προβολή μηνύματος
    Άμα περιμένεις 4 ώρες για ένα χαρτί υγείας(οπως λέει το άρθρο)
    Φαντάσου να περιμένεις ένα ανταλλακτικό για Honda

Ε...σκούπισε με εφημερίδες

Παλαιό μέλος
    παδιά όπως είπα και στο άλλο θέμα στα ταξιδιωτικά , έχω 4 + χρόνια που ήρθα στον Καναδά.

οι λόγοι κλασικοί, ανεργία , αγανάκτηση και στα 25 πήρα μια βαλίτσα ρούχα, λεφτά δανεικά από μια κοπέλα , και την έκανα. είχα βρει μια δουλειά του κώλου που χρησιμοποίησα σαν το 1ο σκαλοπάτι για να μπω στην χώρα.
    Πουθενά δεν είναι πανάκεια ούτε μας περιμένουν με κόκκινα χαλιά. το αναφέρω γιατί πολλά βλέπουν τα μάτια μου και ακούν τα αφτιά μου από νεοαφιχθέντες που τα περιμένουν όλα στο πιάτο.

Από τα καλά, όλα εδώ δουλεύουνε. υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά σε γενικές γραμμές μέρα με την νύχτα. Δεν προμοτάρεται η φοροδιαφυγή σαν μαγκιά, ένα άλλο καλό.
    Ο καιρός τον πίνει άγριο με χειμώνα που αγγίζει το -40 χαλαρά , -55 με windchill έχω δει σαν εφιάλτη.

Η ζωή είναι ωραία, κάνεις πράγματα που θες, ζεις σαν άνθρωπος, κάνεις όνειρα και σχέδια δεν μένεις άπραγος στο παιδικό σου δωμάτιο.
    το 2012 , μερικούς μήνες από όταν πάτησα το πόδι μου εδώ έδωσα και μια συνέντευξη στο CBC http://www.cbc.ca/player/News/TV+Sho...ID/2191085665/

Θέλει πολλά κιλά @@ να πας κάπου χωρίς κανέναν και να το παλέψεις. τίποτα δεν είναι ουτοπικό.
    4 χρόνια μετά δεν το μετανιώνω καθόλου. Ήρθε και το καρντάσι για δουλειά εδώ, χτίζω δικό μου σπίτι και πήρα την μηχανή που ήθελα από έφηβος γιατί το μόνο που άλλαξε είναι ότι ξεφορτωθήκανε το καρμπυρατέρ και βάλανε ψεκασμό στις χάρλευ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από headbanger Προβολή μηνύματος
    Η ζωή είναι ωραία, κάνεις πράγματα που θες, ζεις σαν άνθρωπος, κάνεις όνειρα και σχέδια δεν μένεις άπραγος
    κοίτα να δεις φίλε μου....
    και το είχα ξεχασει!
    ανανήψαντας

Παλαιό μέλος
    Και πως την παλευεται με τόσο κρύο? πότε κυκλοφορείται τα μηχανάκια? πως είναι εκεί (για να έρθουμε στα δικά μας) η μοτοσυκλετιστική κατάσταση? τι μηχανάκια παίζουν? αν κατάλαβα καλά εχεις Harlei!

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Άμα περιμένεις 4 ώρες για ένα χαρτί υγείας(οπως λέει το άρθρο)
    Φαντάσου να περιμένεις ένα ανταλλακτικό για Honda

Kαι όμως μεχρι το 2000 ηταν πολύ καλά Βενεζεουέλα, ευκολο χρημα, πολλοί Ελληνες, ωραία ζωή, φανταστική χώρα και κλίμα, τα τελευταία χρόνια, ουρές όπως λες, εγκληματικότητα ανεργία....πως αλλάζουν τα πραγματα..φοβάμαι πως και αυτά μας περιμένουν εδω...

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Μανολης67 Προβολή μηνύματος
    Και πως την παλευεται με τόσο κρύο? πότε κυκλοφορείται τα μηχανάκια? πως είναι εκεί (για να έρθουμε στα δικά μας) η μοτοσυκλετιστική κατάσταση? τι μηχανάκια παίζουν? αν κατάλαβα καλά εχεις Harlei!
    Κοίτα ο καιρός είναι "καλός" από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο. Μάιο χιονίζει πάλι αλλά δεν "κάθεται" το χιόνι. οταν δεν έχει χιόνιο δρόμος βλέπεις μηχανές στον δρόμο

όσο για το είδος τον μηχανών, κυρίως cruisers με τις Harley Davidson να κυριαρχούν στον τομέα. πολύ κίνηση από ομάδες και clubs με βόλτες να δίνουν και παίρνουν.

Headbanger καλά τα λες!
    Βέβαια αυτές είναι κινήσεις που μπορείς να κάνεις μόνο όταν είσαι νέος και δεν έχεις δημιουργήσει οικογένεια. Όχι δεν γίνεται άλλα είναι δύσκολο.
    Όσο για το εάν μπορεί κάποιος να κάνει αυτό που θέλει και γενικώς να κάνει όνειρα στην χώρα μας χωρίς να αναγκαστεί να γίνει μετανάστης, σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Για μένα, γίνεται. Δύσκολα αλλά γίνεται.

Τώρα στην περίπτωση που χρειαστεί να φύγουμε τρέχοντας ένας καλός προορισμός είναι η Κόστα Ρίκα. Δημοκρατία από την δεκαετία του 60. Από τις πιο αραιοκατηκημενες χώρες, χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα και παράδεισος. Μπανάνες κακάο, και άγρια φύση

ευθειακιας Το avatar του/της noodles
    παδιά όπως είπα και στο άλλο θέμα στα ταξιδιωτικά , έχω 4 + χρόνια που ήρθα στον Καναδά.

οι λόγοι κλασικοί, ανεργία , αγανάκτηση και στα 25 πήρα μια βαλίτσα ρούχα, λεφτά δανεικά από μια κοπέλα , και την έκανα. είχα βρει μια δουλειά του κώλου που χρησιμοποίησα σαν το 1ο σκαλοπάτι για να μπω στην χώρα.
    Πουθενά δεν είναι πανάκεια ούτε μας περιμένουν με κόκκινα χαλιά. το αναφέρω γιατί πολλά βλέπουν τα μάτια μου και ακούν τα αφτιά μου από νεοαφιχθέντες που τα περιμένουν όλα στο πιάτο.

Από τα καλά, όλα εδώ δουλεύουνε. υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά σε γενικές γραμμές μέρα με την νύχτα. Δεν προμοτάρεται η φοροδιαφυγή σαν μαγκιά, ένα άλλο καλό.
    Ο καιρός τον πίνει άγριο με χειμώνα που αγγίζει το -40 χαλαρά , -55 με windchill έχω δει σαν εφιάλτη.

Η ζωή είναι ωραία, κάνεις πράγματα που θες, ζεις σαν άνθρωπος, κάνεις όνειρα και σχέδια δεν μένεις άπραγος στο παιδικό σου δωμάτιο.
    το 2012 , μερικούς μήνες από όταν πάτησα το πόδι μου εδώ έδωσα και μια συνέντευξη στο CBC http://www.cbc.ca/player/News/TV+Sho...ID/2191085665/

Θέλει πολλά κιλά @@ να πας κάπου χωρίς κανέναν και να το παλέψεις. τίποτα δεν είναι ουτοπικό.
    4 χρόνια μετά δεν το μετανιώνω καθόλου. Ήρθε και το καρντάσι για δουλειά εδώ, χτίζω δικό μου σπίτι και πήρα την μηχανή που ήθελα από έφηβος γιατί το μόνο που άλλαξε είναι ότι ξεφορτωθήκανε το καρμπυρατέρ και βάλανε ψεκασμό στις χάρλευ.
    μπραβο που το τολμησες χωρις να εχεις γνωστους εκει για να σε βοηθησουν σε δουλεια και σπιτι. εχω διαβασει πως εχει φυσικο αεριο μεχρι και το τελευταιο σπιτι (για θερμανση μιλαω) οποτε υποθετω δεν υπαρχει προβλημα με το κρυο, σωστα?
    it was nothing, just the normal thing to do at the time

καναδα και γω, βανκουβερ, απο το 13.
    οι λογοι πολλοι και διαφορων ειδων αλλα μαλλον αφορμες οι περισσοτεροι.τις αιτιες ακομα τις ψαχνω.
    περισσοτερο ρολο επαιξε οτι ημουν ακομα σε θεση και ηλικια να το δοκιμασω, σχετικα αναιμακτα, χωρις να αφηνω φαμιλιες, δουλεια που θα μου ελειπε και υποχρεωσεις πισω μου.

με εμφαση στα μπλε γραμματα, σε γενικες γραμμες, οπως τα λεει ο φιλος επανω ειναι.
    αρκει να μεινεις μακρυα απο τις μεγαλουπολεις (βανκουβερ, τοροντο, μοντρεαλ) βεβαια.
    εκει δεν ειναι καθολου ροδινα τα πραγματα και τα κοκκινα γραμματα ισχυουν ως εξαιρεση στον κανονα, τουλαχιστον για τον συγχρονο μεταναστη.
    αλλα ακομα και εκει, δεν τιθεται θεμα επιβιωσης, αυτη ειναι η διαφορα με την ελλαδα.ενα μεροκαματο θα το βρεις.

δεν θελω να κανω ριβιου, γιατι ο καθε ανθρωπος ψαχνει διαφορετικα πραγματα.
    αν καποιος ενδιαφερεται να μαθει κατι πιο συγκεκριμενο, ευχαριστως να απαντησω, αν ξερω.

ειχα γυρισει το πασχα για διακοπες πρωτη φορα και μου ηταν ξεκαθαρο οτι -χωρις να θελω να γινω προκλητικος- η ζωη ειναι παντου γαματη και παντου σκατα.και ελλαδα και καναδα και παντου.ειναι θεμα στιγμων και που βρισκεις τις περισσοτερες καλες απο αυτες.

εκτακτως, ξαναγυρισα τον ιουλιο ελλαδα και ακομα δεν εχω φυγει...
    απο την μια απολαμβανω οσο βρισκομαι αναμεσα σε συγγενεις και φιλους, αλλα ταυτοχρονα, εχει αρχισει και μου λειπει η καθημερινοτητα του καναδα.homesick απο την αναποδη, κοιτα να δεις!

@headbanger
    ειχα ερθει με την δουλεια αλμπερτα τον σεπτεμβρη του 14 και εμεινα ως φεβρουαρη.κυριως καλγκαρι, αλλα 2-3 διβδομαδα ηρθα και εντμοντον.οντως, δυνατο το κρυο σας.οι θερμοκρασιες του βανκουβερ, ειναι χαβαης μπροστα στις δικες σας!βεβαια, εσεις βλεπετε ηλιο...
    αν με ξαναφερει προς τα εκει, θα ριξω σημα!
    ειδα το βιντεακι, πες μου οτι δουλευεις canada service!
    teenage angst has paid off well, now I'm bored 'n' old

Ampari power Το avatar του/της Eversman
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tsompanis Προβολή μηνύματος
    Headbanger καλά τα λες!
    Βέβαια αυτές είναι κινήσεις που μπορείς να κάνεις μόνο όταν είσαι νέος και δεν έχεις δημιουργήσει οικογένεια. Όχι δεν γίνεται άλλα είναι δύσκολο.
    Όσο για το εάν μπορεί κάποιος να κάνει αυτό που θέλει και γενικώς να κάνει όνειρα στην χώρα μας χωρίς να αναγκαστεί να γίνει μετανάστης, σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Για μένα, γίνεται. Δύσκολα αλλά γίνεται.

Τώρα στην περίπτωση που χρειαστεί να φύγουμε τρέχοντας ένας καλός προορισμός είναι η Κόστα Ρίκα. Δημοκρατία από την δεκαετία του 60. Από τις πιο αραιοκατηκημενες χώρες, χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα και παράδεισος. Μπανάνες κακάο, και άγρια φύση
    Ήταν καλός μου φίλος για 2,5 χρόνια. Πέρασε ζάχαρη, αλλά δεν είχε οικογένεια, ήταν μόνος. Τεχνικός συντήρησης σε μεγάλο ξενοδοχείο. Νοίκιαζε ένα φθηνό ξύλινο σπιτάκι, δίπλα στην ζούγκλα και στην θάλασσα. Φρούτα δεν αγόρασε ποτέ. Μπανάνες και μάνγκο, έμπαινε στη ζούγκλα και έκοβε. Επειδή το φαγητό σε εστιατόριο ήταν πανάκριβο και ο μισθός μικρός (δεν θυμάμαι το ποσό), την έβγαζε με ψάρια, τα οποία είναι πάμφθηνα.

Μου είχε πεί χαρακτηριστικά, ότι μπορούσες άνετα να ψαρέψεις και μόνος σου, αλλά ορισμένη ποσότητα. Άν σε έβλεπαν να βγάζεις πάνω από 4-5 μεγάλα ψάρια τη μέρα, σε έδιναν στεγνά στο Λιμενικό.
    Φορολογία για τα μικρά εισοδήματα δεν υπήρχε. Στα αστικά κέντρα δεν πλησιάζεις, γιατί είναι όλα πανάκριβα, λόγω των Αμερικάνων τουριστών. Ατομική ιδιοκτησία δεν υπάρχει, ή έστω είναι μικρή, καθώς οι Αμερικάνικες εταιρίες μπανάνας, έχουν αγοράσει σχεδόν όλη τη χώρα για φραγκοδίφραγκα και επινοικιάζουν την γή, ακριβά. Μόνο τα ενοίκια σε συγκροτήματα ξύλινων κατοικιών είναι φθηνά, για να μην υπάρχουν αντιδράσεις από τους ιθαγενείς.
    Οι περισσότερες γυναίκες είναι όμορφες, προσέχουν τον εαυτό τους, είναι ευθύς και χωρίς αναστολές. Το κακό είναι ότι από το μεσημέρι που σχολάνε, μέχρι το ξημέρωμα, κάνουν μπάφο (άντρες/γυναίκες) τον οποίο βρίσκεις πάμφηνα (και αυτός προσφορά των Αμρικανικών εταιριών, για να μην υπάρχουν αντιδράσεις για άλλα πράγματα) και υπάρχει ένα περίεργο αίσθημα κοινοκτημοσύνης, όσον αφορά τους ερωτικούς συντρόφους ... εφόσον συναινέσεις τουλάχιστον.
    Τελευταία τροποποίηση από Eversman; 24/10/2015 στις 20:12.
    I'm the footprint on the sand ....

Winterhater.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF