Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 14 από 14

Θέμα: Ασφάλεια

Νέο μέλος

Ασφάλεια

Παιδιά καλησπέρα καινούριος εδώ δεν ξέρω ποιοι και τι κανόνες έχετε αν κάνω κάτι λάθος λόγο του ότι είμαι καινούριος. ...
    Λοιπόν έχω μια Vespa P200E χωρίς μπαταρία και δεν μπορώ να της βάλω συναγερμό όπως θα ήθελα αν έχετε κάποια ιδέα ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο?
    Ευχαριστώ.....
    Θέλουμε να τρέχουμε σαν τους επαγγελματίες μοτοσυκλετιστες. .. ας ξεκινήσουμε από το κράνος!!!!

Παλαιό μέλος
    δεν χρειαζεται να βαλεις συναγερμό σε μηχανάκι 30ετίας. Το πολύ πολύ πάρε μια καλή κουλούρα.

Τι λες, αυτά τα κυνηγάνε οι χιπστερς πλέον με μανία.

Παλαιό μέλος

Νέο μέλος
    Αυτό είναι που φοβάμαι ότι τα κυνηγάνε όλοι
    Θέλουμε να τρέχουμε σαν τους επαγγελματίες μοτοσυκλετιστες. .. ας ξεκινήσουμε από το κράνος!!!!

Παλαιό μέλος
    Για μενα πολυ καλη λυση ειναι και η κουκουλα. Εκτος απο το οτι προφυλασσεις τη μηχανη, επιπλεον δε δινεις στοχο και ο επιδοξος κλεφτης δεν μπορει να δει τι υπαρχει απο κατω και να σχεδιασει αναλογα το πώς θα κινηθει. Τι μηχανη ειναι; -Αξίζει το ρισκο; -Σε τι κατασταση ειναι; -Εχει συναγερμο ή καμια δεκαρια λουκετα πανω της που θα κανουν την κλοπη δυσκολοτερη και χρονοβορα;
    Ειναι σα να σχεδιαζεις ληστεια σε μαγαζι που εχει φιμε τζαμια.

Κι εγω παντως εχω μια καλη κουλουρα και κουκουλα. Αν θες ντε και καλα κατι που να κανει φασαρια δες ενα λουκετο φρενου με αισθητηρα κινησης. Κατα τ'αλλα, αν σου το βαλουν στο ματι το εργαλειο, και ναρκη να βαλεις θα βρουν τον τροπο.

Παλαιό μέλος
    Vespa P200E !!!!! τι μου θύμισες φίλε!! την έκλεβα από τον Πατέρα μου και την εφερνα....ξεκαπνισμένοι!!!! ο πατέρας μου ρώταγε τι της εκανα και τράβαγε σαν καινούργια, λοιπόν
    α) δεν κλέβονται,
    β) να αφήνεις πάντα το τιμόνι αριστερα για να φαίνεται κλειδωμένη
    γ) δεν μπαίινει ....λουκέτο (!!!!) γιατί δεν έχει δισκοφρενο η κάτι να την πιάσεις τέλος πάντων,,,εκτός αν έχεις καμιά γερή σχάρα...και την κρατάς από καμιά κολόνα και πάλι
    α) δεν κλέβονται.
    Τελευταία τροποποίηση από Μανολης67; 28/10/2015 στις 21:14.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Μανολης67 Προβολή μηνύματος
    Vespa P200E !!!!! τι μου θύμισες φίλε!! την έκλεβα από τον Πατέρα μου και την εφερνα....ξεκαπνισμένοι!!!! ο πατέρας μου ρώταγε τι της εκανα και τράβαγε σαν καινούργια, λοιπόν
    α) δεν κλέβονται,
    β) να αφήνεις πάντα το τιμόνι αριστερα για να φαίνεται κλειδωμένη
    γ) δεν μπαίινει ....λουκέτο (!!!!) γιατί δεν έχει δισκοφρενο η κάτι να την πιάσεις τέλος πάντων,,,εκτός αν έχεις καμιά γερή σχάρα...και την κρατάς από καμιά κολόνα και πάλι
    α) δεν κλέβονται.
    Πωωω, οντως! Δεν σκεφτηκα την ιδιαιτεροτητα της ροδας...
    Βεβαια και παλι μπορει να χρησιμοποιησει ενα λουκετο με αισθητηρα κινησης πιασμενο οπουδηποτε, απλα για να χτυπησει αν καποιος την κουνησει.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Εκτός αν πρόκειται για κανά βεσπίνο του '66, SS 50 και τα συναφή και εγώ πιστεύω πως δεν διατρέχει κίνδυνο.

Μια καλή κουλούρα να την πιάνει ολόκληρη και μια κουκούλα είναι οκ.

ps: Κλέβουν οι χίπστερς;;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της teo_g7
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panos76 Προβολή μηνύματος
    Εκτός αν πρόκειται για κανά βεσπίνο του '66, SS 50 και τα συναφή και εγώ πιστεύω πως δεν διατρέχει κίνδυνο.

Μια καλή κουλούρα να την πιάνει ολόκληρη και μια κουκούλα είναι οκ.

ps: Κλέβουν οι χίπστερς;;
    Όχι αλλα ψάχνουν να αγοράσουν ανακατασκευασμένες!!!Οποτε ξέρεις όπου υπάρχει ζήτηση δημιουργείται και η ανάλογη "προσφορά"
    Φέρτε μου χιλιόμετρα....
    Τα σκούτερ και τα παπια δεν ειναι μηχανές και δεν είναι τρου αντβεντσουρ Taisteal™

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tycho Moon
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skriti p200e Προβολή μηνύματος
    Παιδιά καλησπέρα καινούριος εδώ δεν ξέρω ποιοι και τι κανόνες έχετε αν κάνω κάτι λάθος λόγο του ότι είμαι καινούριος. ...
    Λοιπόν έχω μια Vespa P200E χωρίς μπαταρία και δεν μπορώ να της βάλω συναγερμό όπως θα ήθελα αν έχετε κάποια ιδέα ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο?
    Ευχαριστώ.....
    Ήσυχο το κεφάλι σου, δεν πρόκειται να το έχεις. Ησυχότερο, ναι.

Οι λύσεις είναι οι εξής:

- Για κάθε μέρα, το πιό πρακτικό είναι κάποιο σύστημα σαν αυτό

http://www.sip-scootershop.com/Produ...50PVET3PK.aspx

Για μεγαλύτερη ασφάλεια, μπορείς να φτιάξεις κάτι ανάλογο σε μηχανουργείο από πιό χοντρη βέργα και με μεγαλύτερη τρύπα για να μπαίνει μεγαλύτερο λουκέτο.

- Όταν την παρκάρεις το βράδυ στο σπίτι σου, η καλύτερη λύση είναι το λουκέτο που ανέφερα πιό πάνω, με αλυσίδα γύρω από την ποδιά και γύρω από κολώνα.

Ακόμα, μπορείς μέσα στο ντουλαπάκι να βάλεις ένα συναγερμό ανίχνευσης κίνησης με μπαταρίες, αφού κάνεις 5-6 τρύπες στον πάτο του ντουλαπιού και έχεις το ηχείο πάνω από τις τρύπες για να ακούγεται έξω. Απλώς, πρέπει να έχεις το νου σου στην μπαταρία. Αυτή η λύση δεν είναι για κάθε μέρα, αλλά επιλεκτικά. πχ Όταν μετακινείσαι βράδυ, πας για ποτό ή σινεμα ή δεν ξέρω και γω τί, και έχεις το λουκέτο με το συναγερμό.

Αυτά.
    Ἀπὸ τὸ πάρκο στὴ Μυροβόλο τὸ μηχανάκι ἀστράφτει στὸν ἥλιο,
    ἀντανακλᾶ τὸ χαμόγελό σου καὶ μὲ διαλύει στὸ φῶς.

Banned
    Υπαρχει συναγερμακι με πολυ δυνατη σειρηνα που δουλευει με μπαταρια 9βολτ.

Βαλε ενα τετοιο, και φορτιζε την μπαταρια καθε βδομαδα....λογικα θα εισαι οκ.

Banned
    Εδω εισαι

ειναι λιγο...ακριβος αλλα εχει και remote....

http://www.ebay.com/itm/Motorcycle-1...dWCV1O&vxp=mtr

Νέο μέλος
    Φίλε μου σε ευχαριστώ και για τις δύο λύσεις μάλλον αυτή με το λουκέτο είναι πιο πιθανή γιατί δεν θέλω να τη τρύπα σωστά μόλις την έβγαλα από ανακατασκευή και είναι βαμμένα τη λυπαμαι

Παρόμοια θέματα

1. επειγον...ασφαλεια νεας μοτο
    από tiro στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 27/04/2005, 16:47
  2. Σοσ Ασφαλεια
    από skous στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2005, 09:35
  3. Μέγαρα λοιπόν....πολλές σκέψεις για την ασφάλεια..
    από free rider στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 08/03/2005, 06:10
  4. Για ποια ασφάλεια μιλάμε ?
    από Dodok edessa στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 18/02/2005, 07:16
  5. Επιδοσεις η ασφαλεια
    από CyBeRseXX στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 13/10/2004, 21:15

Κανόνες δημοσιεύσεων